Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 06:37:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 06:37:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: perfect day!  (Αναγνώστηκε 3619 φορές)
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 00:27:04 »

Ισως ένα απο τα καλήτερα και ποιό όμορφα video που κατέγραψε μέχρι σήμερα η κάμερα μου λόγω των καιρικών συνθηκών στο νησί τις τελευταίες μερες....

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 5 Μαρ 2014, 17:32:52 από evan » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 09:13:52 »

Oh Man!  Nice, smooth flying... ωραία, πολύ ωραία λήψη απο ψηλά και ωραία μουσικούλα!

Ποιά κάμερα έχεις Pit? Την έχεις συνδέσει για να βλέπεις και Live (fpv δλδ) και ταυτόχρονα να καταγράφει σε SD καρτούλα, ή έχεις άλλη για το fpv?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 09:31:30 »

Tην Go Pro Hero (την 1) έχω επάνω Delta man.Εχω συνδέσει την έξοδο της πάνω στον πομπο απουθείας.Δεν πετάω με 2η FPV  cameroula.Νομίζω οτι ειναι και καλήτερα να πετάω βλέπωντας απο την Go Pro ,λόγω οτι εχει 170 μοίρες οπτική γωνία , σε αντίθεση ίσως με καμερακι fpv ,που δεν πρέπει να έχει τετοιο ανοιγμα...(αν δεν απατώμαι!)
    Καταγράφηκε

tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 09:38:13 »

Μπράβο, μου άρεσαν όλα! Η χαρά της πτήσης! Και συμφωνώ και με τον Delta, εξαιρετική και η μουσική συνοδία. Για λίγο ξέφυγα....

Ευχαριστούμε,

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 09:42:22 »

Σας ευχαριστώ εγώ Γιώργο!
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 13:24:55 »

Πολύ ωραία Pit.

Δέν είμαι ειδικός στις κάμερες fpv, αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με τον φακό που θα επιλέξεις να βάλεις εμπρός...
    Οι 170 μοίρες της GoPro δέν είναι λίγο κουραστικές? Σου αρέσει αυτή η αίσθηση της "καμπυλοποίησης" του ορίζοντα? Αισθάνεσαι άνετα?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 17:17:46 »

Σίγουρα deltaman δεν ειναι το καλήτερο , ούτε στα μάτια ,αλλά ουτε και στο τελικό απότελεσμα.Θα σου πώ όμως τί πιστεύω.Αν δεν εχεις εγκατεστιμένο Pan Tilt πάνω στο αεροπλάνο (γενικα στην πλατφόρμα σου) αυτες οι μοίρες σίγουρα σου προσδήδουν λιγό περισσότερη σιγουριά οταν εισαι τα μάτια του αεροπλάνου(βλέπεις περισσότερα πραγματα μεσα στην οθόνη σου , μπορείς να καταλάβεις σε ενα κρίσημο σημείο της πτησης σου ,την Θέση του αεροπλάνου σε σχέση με εσένα).Οσο μεγαλώνει η απόσταση του αεροπλάνου απο την γ'η, τόσο περισσότερα βλέπεις απο το μάτι της κάμερας σου.Αυτο συμβαίνει με όλες τις κάμερες,πόσο μάλλον με μια κάμερα που έχει φακό wide Angle (σαν την GOPRO).Παλαιότερα πετούσα με γιαλιά (τώρα πετάω με οθόνη).Άλλαξα τον τρόπο που πετόυσα αν και με τα γιαλία, η αισθηση ηταν απίστευτη και ασύγκριτη με αυτήν της οθόνης , γιατι ειχα μεγάλο πρόβλημα οταν ηταν να πετάξω σε περιοχή με περιορισμένο διάδρομο(π.χ.προσγείωση σε δρόμο).
    Έχω τσεκάρει και κάτι άλλο (μιλάω για την Go Pro).Αν πετάξες χωρίς το housing της κάμερας,αυτή η "καμπιλότητα"αυξάνεται δραματικά.Στην Αρχή για να αποφύγω το βάρος στο μοντέλο πετούσα χωρίς το housing ,μέχρι που είχα μια πτώση που μου κόστισε ολόκληρη την Go Pro εκτός το μοντέλο. Sad.Ετσι αγόρασα απο τον αγαπητό MARD μια μεταχειρισμένη Go και απο τότε κάνω την δουλεία μου με το housing ,αποφεύγοντας την τεράστια καμπιλότητα και προστατεύοντας την κάμερα απο τυχών πτώσεις... (Κούφια η ώρα που το διαβάζει!!!!!!) Tongue
    Καταγράφηκε

nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 18:30:01 »

Υπέροχο το video σου  Thumbs up

το είδα και χαλάρωσα 
    Καταγράφηκε
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 21:01:22 »

Ελα για διακοπές τότε!! Grin

Σε ευχαριστώ φίλε μου....
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 5 Οκτ 2012, 21:15:55 »

Ωραία pit, ωραία εξήγηση...

Δέν καταλαβαίνω όμως τί σχέση έχει το αν πετάς με γυαλιά ή μόνιτορ με το ότι ίσως προσγειώνεσαι σε δρόμο... Τί δέν "πιάνω"?
    Καταγράφηκε

Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 6 Οκτ 2012, 15:21:53 »

Εχεις δίκιο deltaman .Μάλλον εγώ δεν εξίγησα σωστα αυτο που έχω μέσα στο μιαλό μου.Θεωρώ οτι τα γιαλιά, δεν ειναι και τόσο εξηπηρετικά (πάντα κατα τη γνώμη μου) ,οταν έχεις να προσγειώσεις σε πιό περιορισμένους χώρους ή σε χώρους που γύρω-γύρω μπορεί να έχει φυσικά εμπόδια οπώς π.χ. δέντα ίσως ενα κτήριο ή ενα φράχτη κ.τ.λ.Τι θέλω να πώ...
    Για να έρθεις για προσγείωση σε έναν περιορισμένο σε μίκος διάδομο, ή και σε πλάτος Θα πρέπει να έχεις υπολογίσει την καθοδική σου γωνία και την ταχύτητα σου(και άλλα πράγματα αλλα νομίζω αυτα ειναι αρκετά βασικά).Οταν οι ρόδες κάτσουν στο έδαφος πρέπει να έχεις υπολογίσει και την απόσταση της τροχοδρόμησης του αεροπλάνου μέχρι να σταματησει .Αυτά ειναι πράγματα που τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να υπολογίσω καλά μέσα απο τα γιαλιά μέχρι να ¨κάτσω¨ σε πίο μικρούς διαδρόμους.(ειναι  θέμα εμπειρείας που μου λείπει).Πιστεύω οτι η προσγείωση ,οταν τα μάτια φεύγουν απο το μονιτορ και βλέπουν το αεροπλάνο σαν μοντέλο στον αέρα ,ειναι πολύ πιο ευκολή .Μπορείς ισως να αποφύγεις ενα δέντρο που ειναι κοντά σου και υπάρχει πιθανότητα να το χτυπίσεις με τα φτερά καθώς κατεβαίνες ή ισως να αποφύγεις να χτυπισείς με το κάτω μέρος σου εναν φράχτη ,πράγματα που μπορεί να μην αντηλιφθείς σωστά βλέποντας μέσα απο τα γιαλιά, γιατί μπορέι να μην τα "πιάσει "η οπτικη γωνία της κάμερας ή γιατι μπορεί και να τα έχεις δεί απο μέσα ,αλλά να υπολογίζεις οτι εισαι αρκετά ψηλά και δεν πρόκηται να ακουμπισεις πανω τους.
    Σίγουρα ολα ειναι θέμα εμπειρείας που επειδή μέχρι και πριν απο λίγο καιρό πετόυσα κανονικά χωρις καμερα και fpv, ή και κάμερα να είχα δεν έβλεπα μέσα απο εκεί.

Πετόυσα πρίν απο λίγο καιρό και επρεπέ να κατέβω σε δρόμο που αριστερά και δεξιά ειχε πεύκα.Ειχα ενα φίλο μοντελιστή μαζι ,που τραβούσε κάμερα το μοντέλο και εγώ έκανα fpv.Στην προσγείωση καθώς κατέβαινα και έπρεπε να μπώ ανάμεσα στα δέντα για να κατέβω στον δρόμο, και ενώ νόμιζα οτι τα φτερά μου αριστερά δεξια ειναι μακρια απο τα δέντρα τον ακουσα που μου φώναξε οτι θα ακουμπίσω.Δεν πρόλαβα βεβαια και την έσκασα πάνω στα δέντρα.Ειμαι σίγουρος και το ξαναέκανα και ετσι ηταν οπώς το πρόβλεψα οτι η προσγείωση στο ίδο μέρος, με γυμό ματι να βλέπεις το μοντέλο δεν ηταν και τόσο δυσκολη.Αν έχεις δεί καποιο απο τα video στο μοντελοδρόμιο της Χίου, που έχει απλάδα εκει οι προσγειώσεις μου ηταν με γιαλια.Αλλα εκει ειναι και ενας διάδρομος περίπου 400 μέτρα μακρής και τουλάχιστον 10 φαρδής.

Δεν ξέρω αν μπόρεσα να μεταφέρω αυτα που έχω στο μιαλό μου για το μονιτορ σε σχέση με τα γιαλιά..
    Και πάλι σου λέω οτι ειναι θέμα εμπειρείας το πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα μέσα απο την κάμερα, ακόμα και osd να έχεις και να βλέπεις το ύψος σου και την ταχύτητα σου.
    Υπάρχει και κάτι ακόμα.Όλα αυτά που συζητάμε γίνονται live πράμα που σημαίνει οτι ένας λάθος υπολογισμός , μπορει να σου κοστίσει με ζημιές στο μοντέλο ή και την κάμερα ή ακομα και αρκετές μερες απουσία απο τον χώρο πτητικά, γιατι μπορει να πάθεις κατι σοβαρότερο στο μοντέλο, και δυστηχώς στις μέρες που ειμαστε δεν υπάρχει το χρήμα που υπήρχε παλιότερα για να αγωράσεις στο καπάκι μετα απο μια δυσκολη ζημιά ενα μοντέλο σαν αυτο που πετούσες, και να το ξαναστήσεις και για εμένα προσωπικά που παντευτικά πριν λίγο καιρό δεν μένει και ο χρόνος που έμενε οταν ειμουν μόνος .Ασε που γρινιάζει και η γυναίκα οταν περνάω χρόνο στην αποθήκη για τις επισκευές μου!!!!!

Νομίζω οτι με έπιασε λογοδιαρροια!!!!! Συγνώμη αν σε ζάλησα.Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβαβεις αυτό που νοίωθω με γιαλια και χωρις αυτά!
    Καταγράφηκε

nikpapvolcan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 6 Οκτ 2012, 20:59:09 »

Ελα για διακοπές τότε!! Grin

Σε ευχαριστώ φίλε μου....

Πολύ καλή η ιδέας σου Thumbs up  έτσι θα έχω την ευκαιρία να σε γνωρίσω απο κοντά.
    Το νησί σου θα είναι απο τις πρώτες επιλογές μου του χρόνου για μερικές μέρες χαλάρωσης το επόμενο καλοκαίρι.

Φιλικά
    Νίκος
    Καταγράφηκε
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 6 Οκτ 2012, 21:01:32 »

Αυτά τα μηνήματα κράτησε τα και οταν ειναι να έρθεις να τηλεφωνιθούμε να βρεθούμε να τα πούμε να κάνουμε μπάνια και να πετάξουμε...
    Μακάρι του χρόνου υγεία να έχουμε να την κάνεις προς τα εδώ Νίκο! Thumbs up
    Καταγράφηκε

LYBCO
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 7 Οκτ 2012, 04:14:25 »

Πολυ ομορφο pit.Πες μου ομως στοιχεια για το μουσικο κομματι γιατι μου αρεσε πολυ.Σ'ευχαριστω.
    Καταγράφηκε
    voutsasva
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 7 Οκτ 2012, 09:25:00 »

Πολυ ομορφο pit.Πες μου ομως στοιχεια για το μουσικο κομματι γιατι μου αρεσε πολυ.Σ'ευχαριστω.

Artist: Ji PyeongKeyon
    Title: Sad Romance
    Album: Over The Green Fields Soundtrack

http://www.youtube.com/watch?v=aFZ7bBaYpcw&fmt=18

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: perfect day!
    Μεταπήδηση σε: