Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:13:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:13:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ  (Αναγνώστηκε 14897 φορές)
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 27 Σεπ 2012, 18:09:08 »

Καλησπέρα σας και απο μένα,μόλις έκανα την εγγραφή μου στο forum και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν δεν σας κουράζω.Να ξεκαθαρίσω κι εγω οτι ο μοντελισμός είναι ενα απο τα πάθη μου που ποτε δεν μπόρεσα να εκπληρώσω.Ξέρετε που θα μπορούσα να βρω κάποια σχέδια αναλυτικά για την κατασκευή ενός αεροπλάνου;απλα θα ήθελα όσο πιο απλά γίνονται ώστε να μπορέσω να καταννοήσω τις απαιτήσεις του.Βέβαια θα μου πείτε..."γιατί ρε Παναγιώτη δεν πας να αγοράσεις ενα έτοιμο;"
    Δίκιο έχετε,αλλά το ξερό μου το κεφάλι.
    Σας ευχαριστώ κι ελπίζω να μην σας κούρασα.
    Φιλικά
    Παναγιώτης

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στον κόσμο του αερομοντελισμού! Πρέπει να διαβάσεις κάποια πράγματα και να το ψάξεις λίγο (στο ίντερνετ βρίσκεις σχεδόν τα πάντα). Για πολλές ερωτήσεις σου, απαντήσεις θα πάρεις διαβάζοντας το:

http://jkon.aeromodelling.gr/

Αν στείλεις προσωπικό μήνυμα στον κύριο Γιάννη που έκανε το σχόλιο πάνω από σένα και του πεις, μπορεί να σου στείλει δωρεάν τα σχέδια του Τηλέμαχου, που έφτιαξε ο φίλος που άνοιξε αυτό το thread. Ο κύριος Γιάννης επιμελήθηκε και του σάιτ που σου παρέθεσα παραπάνω και σχεδίασε τον Τηλέμαχο.

Επίσης, πολλά δωρεάν σχέδια θα βρεις και στο:

http://www.outerzone.co.uk

Είναι καλό σάιτ γιατί έχει και ψαχτήρι, ανάλογα το αερομοντέλο που θέλεις.

Και τέλος, για όποιες απορίες, μη διστάζεις να ρωτάς παλιούς στο χώρο, που γράφουν κατά κόρον σε αυτό το σάιτ (δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου- μαθαίνω κι εγώ).
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    panagiotis1983
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 08:03:26 »

Ωραία τότε.Νικόλα σ'ευχαριστώ πολύ.
    Καλημέρα

Y.Γ Νομίζω πως τα σχέδια που βρίσκω είναι ελλειπή ή απλά δεν ξέρω εγώ να τα διαβάζω σωστά.Νομίζω οτι λείπουν διαστάσεις.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 10:51:34 από panagiotis1983 » Καταγράφηκε
    Fly.
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 14:57:59 »

Φίλε panagioti,καλως όρισες. Δε ξέρω τη θεωρείς απλό. Γιά τον καθένα απο μας αυτό διαφέρει.
     Για την κατασκευή μοντέλου απο σχέδια, δεν χρειάζονται διαστάσεις. κάθε κομμάτι το αντιγράφεις στην ''balsa'' με καρμπόν.
    Αλήθεια γιατι δεν ξεκινάς απο τον ''Τηλέμαχο'';. είναι γνωστή κατασκευή σε πάρα πολλούς, και δεν θα αντιμετωπισεις πρόβλημα στην κατασκευή του.

Φιλικά  Fly.
    Καταγράφηκε
    panagiotis1983
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 15:09:33 »

Ευχαριστώ fly για την συμβουλή σου.Θα ζητήσω τα σχέδια απο τον κ. Γιάννη οπότε. Έχω όμως μια απορία...θα "αντιγράψω" το σχέδιο πάνω στο ξύλο.Η άτρακτος όμως δεν θα πρέπει να έχει κάποιο πάχος...20 εκ. για παράδειγμα;Αυτό εννοώ όταν λέω οτι τα σχέδια μου φαίνονται ελλειπή.
    Αν λέω χαζομάρες ,συγχώρεσε με.

Παναγιώτης
    Καταγράφηκε
    Fly.
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 16:13:06 »

Με τα σχέδια, θα λάβεις και οδηγίες τόσο για την κατασκευή όσο και για την ξυλεία που πρέπει να προμηθευτείς,μαζί με κάποιες παρατηρήσεις. Αν το μελετήσεις λίγο στην συνέχεια ,νομίζω οτι τετοιου είδους απορίες δεν θα έχεις πια..

Φιλικά. Fly.
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 17:27:15 »

Ευχαριστώ fly για την συμβουλή σου.Θα ζητήσω τα σχέδια απο τον κ. Γιάννη οπότε. Έχω όμως μια απορία...θα "αντιγράψω" το σχέδιο πάνω στο ξύλο.Η άτρακτος όμως δεν θα πρέπει να έχει κάποιο πάχος...20 εκ. για παράδειγμα;Αυτό εννοώ όταν λέω οτι τα σχέδια μου φαίνονται ελλειπή.
    Αν λέω χαζομάρες ,συγχώρεσε με.

Παναγιώτης

Τα πάχη της ξυλείας τα αναφέρει το κάθε σχέδιο. Το πώς ξεπατικώνεις το περίγραμμα από το σχέδιο, διάβασέ το στο:
    http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-085.htm

Γενικά διάβασε όλο το κεφάλαιο "Γενικές Κατασκευαστικές Οδηγίες" στο παραπάνω ηλεκτρονικό βιβλίο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει.
    Μην αρχίσεις αν δεν καταλάβεις τί πρέπει να κάνεις. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις, αλλά μη βιαστείς. Διάβασε λίγο πρώτα, κάνε τα search σου στο ίντερνετ και αλλού.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 17:39:01 »

... και μετά διάβασε αναλυτική παρουσίαση της κατασκευής του Τηλέμαχου εδώ

panagiotis1983 καλωσόρισες, καλές κατασκευές και πτήσεις!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Σεπ 2012, 18:39:53 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    panagiotis1983
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2012, 13:15:11 »

Παιδιά να είστε καλά,σας ευχαριστώ πολυ.

Παναγιώτης
    Καταγράφηκε
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 29 Σεπ 2012, 16:16:56 »

Καλησπέρα μετά την προσφορά των σχεδίων του Τηλέμαχου απο τον Κο.Γιάννη ξεκίνησα και εγώ μια προσπάθεια για την κατασκευή του από Depron. Μου έχει μείνει η βάση μηχανής και μερικές λεπτομέριες ενίσχυσης ακόμα για να έχω μεγαλύτερη ακαμψία στην άτρακτο. Εχώ αρκετές φωτογραφίες για να θυμάμαι τις ευχάριστες ώρες που πέρασα αλλά και τυχόν κατασκευαστικά λάθη που θα πρέπει να αποφύγω τις επόμενες φορές.
    Δυστυχώς δεν πρόλαβα να είμαι έτοιμος τις προηγούμενες μέρες που δεν φύσαγε στην πρώτη ευκαιρία που θα έχει λιγότερο αέρα θα πάω για παρθενική πτήση. 
    Καταγράφηκε
    andrgrFlay
    Aeromodeller Jr. member
    **

πεταμεε....δεν παταμε!

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 2 Οκτ 2012, 00:42:56 »

ελα καλη δουλεια να εχεις ,βαλε και καμοια φωτο να δουμε την διαδικασια
    Καταγράφηκε

handr rock -Cessna182 DELUX VERSION Sky-arteck -WILGA 2000 sapac-EasyGlider PRO-WOT4-crosair FU4-TUTNIGY 9X V2 9ch-Futaba_8FG
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 8 Οκτ 2012, 19:48:13 »

Καλησπέρα σας και απο μένα,μόλις έκανα την εγγραφή μου στο forum και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν δεν σας κουράζω.Να ξεκαθαρίσω κι εγω οτι ο μοντελισμός είναι ενα απο τα πάθη μου που ποτε δεν μπόρεσα να εκπληρώσω.Ξέρετε που θα μπορούσα να βρω κάποια σχέδια αναλυτικά για την κατασκευή ενός αεροπλάνου;απλα θα ήθελα όσο πιο απλά γίνονται ώστε να μπορέσω να καταννοήσω τις απαιτήσεις του.Βέβαια θα μου πείτε..."γιατί ρε Παναγιώτη δεν πας να αγοράσεις ενα έτοιμο;"
    Δίκιο έχετε,αλλά το ξερό μου το κεφάλι.
    Σας ευχαριστώ κι ελπίζω να μην σας κούρασα.
    Φιλικά
    Παναγιώτης

Παναγιωτη καλως ηρθες στο χομπυ μας.
    Ευχομαι να καταφερης οτι εσυ επιθυμης.
    Για πολλα σχεδια οπως τα ζητας και με πολλες πληροφοριες μπορης να πας στο αδελφο φορουμ οπου θα βρης την σχεδιοθηκη μας την οποια συντηρω και ανανεωνω συνεχεια.
    Σου ευχομαι επισης καλες κατασκευες.
    Εδω η σχεδιοθηκη μας     http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?board=92.0

Ηλιας Ξανθη.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 8 Οκτ 2012, 21:29:44 »

Ηλία σε ευχαριστώ πολύ, προς το παρόν κοιτάω αεροπλάνα εκπαιδευτικά και εύκολα στην κατασκευή.
    Η δουλεία που έχεις κάνει στο αδερφό forum είναι εξαιρετική και ελπίζω να έχεις την δύναμη να την εμπλουτίζεις συνέχεια.
    Όσο για τις κατασκευές θέλω να δω τον Τηλέμαχο στον αέρα, είναι σχεδόν έτοιμος περιμένω τις μπαταρίες και βάζω ντίζες elevator & rudder και είμαι έτοιμος για παρθενική. Αν πάνε όλα καλά με τον Τηλέμαχο  δεν θα κρύψω ότι έχω εντυπωσιαστεί από το WOT4 του φίλου Ανδρέα και μάλλον θα είναι το επόμενο.
    Καταγράφηκε
    Fly.
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 10 Οκτ 2012, 22:14:50 »

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους αερομοντελιστές!

Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε η πρώτη πτήση του Τηλέμαχου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους για την υποδοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν. Ειδικά για τον φίλο όπου ανέλαβε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Τηλέμαχου αλλά και τα πρώτα για μένα ουσιαστικά βήματα στο πιλοτάρισμα. Και φυσικά, τον Evans για την πρόσκληση που μου απεύθυνε.
    Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την ολιγόωρη (δυστυχώς) παραμονή μας στο μοντελοδρόμιo.

Μπορεί να μην φαίνεται ο Τηλέμαχος στις φωτογραφίες αλλά υπάρχει όλη η πτήση του σε video. Δείχνει την προετοιμασία, την απογείωση και μετά το απέραντο γαλαζιο...!!!

Αυτά για την ώρα.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση, τη ζεστή φιλοξενία και την βοήθεια.

Φιλικά,  

Fly
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Οκτ 2012, 06:38:54 από evan » Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 11 Οκτ 2012, 08:10:44 »

Καλή συνέχεια Δημήτρη.

Για φωτογραφίες του Τηλεμαχου, εν πτήσει, εδώ
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 27 Οκτ 2012, 20:09:26 »

Μερικές φωτογραφίες από την δική μου κατασκευή. Είναι έτοιμος για παρθενική πτήση ζυγίζει με 2200 mah είναι κατασκευασμένος από Depron και συνολικό βάρος στα 850gr με μπαταρία.

* T1.jpg (38.42 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 1472 φορές.)

* T2.jpg (35.55 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 1528 φορές.)

* T3.jpg (38.8 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 1473 φορές.)

* T4.jpg (41.47 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 3007 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ
    Μεταπήδηση σε: