Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 10:33:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 10:33:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 661
    Συνολικά: 663
    Στυλ εμφάνισης

- Για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί ο αερομοντελισμός, είτε σαν χόμπυ, είτε σαν άθλημα, πρέπει οι αερομοντελιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Χρειάζεται η δυναμικότητα, η γνώση και το κύρος των ατόμων που θ' ασχοληθούν αλλά όλα αυτά θ' αποδώσουν καρπούς καλύτερα μέσα από τους συλλόγους και στηριζόμενοι από αυτούς.

- Σημαντικό είναι το πνεύμα ενότητας. Δεν έχουν θέση πυροτεχνήματα, προσωπικές εμπάθειες  και άσκοπες επικρίσεις που διχάζουν. Δώστε και σεις την βοήθεια σας ή και μόνο την συνδρομή σας στον σύλλογο αερομοντελισμού του τόπου σας. Βοηθείστε να δημιουργηθούν σύλλογοι εκεί όπου δεν υπάρχουν και δημιουργούνται προϋποθέσεις.

- Η ανώτατη αρχή στην Ελλάδα είναι η ΕΛ.Α.Ο. με όργανο την Επιτροπή Αερομοντελισμού.
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ε.Α.Α & ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ  (Αναγνώστηκε 28894 φορές)
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« στις: Σάββατο, 9 Ιουν 2007, 20:18:49 »

Εχω μια απορια και θα ηθελα εδω μεσα να την συζητησουμε ΟΛΟΙ!!! Αφου μονο εδω μεσα μπορουμε να βρεθουμε. Εδωσα μια απαντιση σε ενα θεμα και μεσα στην απαντηση μου ανεφερα και την Ε.Α.Α. ΛΟΙΠΟΝ. Μπορω να μαθω και εγω αλλα και αυτοι που ξεκινανε τωρα τον μοντελισμο και οι παλιοι μοντελιστες  πως - που - και ποτε βοηθαει αμεσα και εμεσα ο συλογος (Ε.Α.Α) ? θελω να τα πουμε λιγο γιατι ακουω διαφορα πραγματα απο πολλους και δεν ξερω τη να πυστεψω. βλεπω ομως οτι ο συλλογος διοργανωνει διαφορες εκδηλωσεις και συχνα θα ελεγα. Η Ε.Α.Α ειναι ΑΕΡΟΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΙΟ??? η δικια μου απορια ειναι η εξης: με βαση αλλους συλογους ξερω οτι πας σε καποια γραφια και γραφεσε μελος - υπαρχουν ατομα τα οποια σε βοηθανε αμεσοτατα να μαθεις αυτο για το οποιο εχεις παει να γραφτης. οτι και να ειναι αυτο. συλλογος χωρού - συλογος παλης - συλογος μπασκετ κτλ. εμεις εδω σαν ΕΛΛΑΔΑ σαν συλογος τι γινεται? μονο μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ? εγω πυστευω οτι ειναι ενα παρα πολλη καλο και πολλη σοβαρο θεμα για οσους αγαπανε και θελουνε να εξαπλωθει ο μοντελισμος στην ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 00:20:51 »

απ'οτι βλεπω δεν λεει κανεις την γνωμη του!!!!    Huh γιατι???  δεν μας ενδιαφερη το θεμα? τι μας ενδιαφερη τελικα?  δεν μας ενδιαφερη ο μοντελισμος στην ελλαδα?
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 01:18:25 »

Pilot Haris ο "μοντελισμός στην Ελλάδα" δεν αποτελεί αντικείμενο του Aeromodelling GR, o "Αερομοντελισμός στην Ελλάδα" είναι το σύνολο στο οποίο ανήκει και απευθύνεται. Το θέμα σου όμως αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ε.Α.Α..

Επειδή σε βλέπω ανυπόμονο, μέχρι να υπάρξει άλλη απάντηση, δες το site της Ε.Α.Α.
    http://eaa.aeromodelling.gr/

Ισως πολλές απορίες σου απαντηθούν εκεί.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 02:04:36 »

Γεια σου φιλε pilot Haris .

Απο τον αριθμο μηνυματων σου που βλεπω , λογικα εισαι νεος στα φορουμ . Και βλεπω οτι σε ενδιαφερουν πιο σοβαρα θεματα για τον αερομοντελισμο , απο το να πας σε μια αλανα να πεταξεις ενα μοντελο και μετα τερμα .

Εαν εχεις ορεξη και διαθεση για να ασχοληθεις με κατι παραπανω για τον αερομοντελισμο , θα σου συνιστουσα να κανεις λιγο υπομονη , να διαβασεις αρκετα ποστ που εχουν γινει με παρομοια θεματα , και να προσπαθησεις να βγαλεις μερικα δικα σου συμπερασματα με το τι συμβαινει , και μετα να εισαι σιγουρος οτι οι ερωτησεις που εχεις κανει θα απαντηθουν απο μονες τους.

Απορεις γιατι δεν λεει κανεις την γνωμη του . Βασικα ειναι Σ/Κ και ολοι φευγουν για εξορμησεις καθε ειδους . Αλλα και οταν γυρισουν δεν θα εχουν πολλα να σου πουνε , διοτι ελάχιστους τους ενδιαφερει το θεμα αυτο .

Τι ενδιαφερει τους πιο πολλους ? Να περασουν ευχαριστα μερικες ωρες στο φορουμ , να πεταξουν το μοντελο τους μονοι η με την παρεα , και για τα υπολοιπα που θελουν τρεξιμο ,δουλεια ,και προσπαθεια για το κοινο συμφερον δεν νοιαζετε ουδεις .
    Οι παλιοι κουραστηκαν να τρεχουν , μερικοι απο αυτους ακομα ψηνονται στον ηλιο για να διοργανωσουν σωστα εναν αγωνα η εκδηλωση , και αξιζει σε αυτους συγχαρητηρια , και μερικοι αλλοι ψαχνουν  την κοινωνικη καταξιωση με μια θεση σε εναν συλλογο η σωματειο χωρις να μπορουν να προσφερουν τιποτα .

Εχεις αναρωτηθει και εσυ γιατι τα αθλητικα σωματεια του αερομοντελισμου δεν λειτουργουν οπως τα υπολοιπα αθλητικα σωματεια .
    Μεσα απο το φορουμ τετοιου ειδους απαντηση δεν θα σου δωθει ποτε , αλλα εαν ερθεις κοντα σε εναν οποιοδηποτε συλλογο , γινεις αθλητης , και λαβεις μερος στους αγωνες και στις εκδηλωσεις , τοτε θα βρεθεις με ανθρωπους που αγαπουν  τον αερομοντελισμο και την διάδοση του , και θα συζητησεις τοσα πολλα ουσιώδη  πραγματα , που εαν θελησεις και εσυ να βοηθησεις τον χωρο τοτε θα δυναμωσουμε , και σαν νεοι αερομοντελιστες που ειμαστε θα μπορεσουμε ,παραλληλα με τους λιγους παλιους που μοχθουν , να κανουμε θαυματα .

Και επειδη ο αερομοντελισμος στην ελλαδα δεν ειναι ιδιοκτησια του "Aeromodelling GR" ριξε μια ματια και εδω amach.org/forum/index.php?board=18.0
                                                                                                   φιλικα "masroras"
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 15:59:53 »

Λοιπον. το οτι δεν γραφω εδω μεσα και δεν στενλω μηνηματα αυτο δεν παει να πει οτι ειμαι νεος. ουτε και παλιος βεβαια. συμφωνο σε ορισμενα πραγματα που ειπατε. εγω θελω να ρωτησω μερικα πραγματα. ασχολουμε με HELI εδω και 3 - 4 χρονια. εδιαφερομε και για αγωνες. αλλα ποιος θα μου πει που θα γραφτο? μενω στο μενιδι. καθε χρονο στην κοπη της πιτας ειμαι εκει. οταν οργανονονται συναντισεις μεσα στο ΄΄Χολιδιο΄΄ πηγενο και εκει. βλεπω οτι οργανονονται διαφορες εκδηλωσεις αλλα ποτε μα ποτε δεν εχω δει  να οργανονεται συναντιση με ελικοπτεραδες. και παλιους και νεους. γιατι δεν γινεται κατι τετοιο. οι ελικοπτεραδες δεν ανοικουμε στο συλλογο? αφτα και αλλα πραγματα δεν καταλαβενο. και κατι ακομα! υπαρχει συλλογος ετση? και για να γραφτο πρεπει να ψαχνω ενα site για να διαβασω  αυτα που θελω. δηλαδη 1 ΧΑΟΣ. αυτο μου λετε? 
    Pilot Haris ο "μοντελισμός στην Ελλάδα" δεν αποτελεί αντικείμενο του Aeromodelling GR, o "Αερομοντελισμός στην Ελλάδα" είναι το σύνολο στο οποίο ανήκει και απευθύνεται. Το θέμα σου όμως αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ε.Α.Α..

δεν το καταλαβα αυτο. αφου ο μοντελισμος στην ελλαδα δεν αποτελει αντικειμενο στο aeromodelling τοτε τη κανουν οι μοντελιστες εδω μεσα???
    οι μοντελιστες δεν ανοικουν στον αερομοντελισμο  στον οποιο απευθηνεται?

ας μου πειται τοτε που θα μαθω για τον αερομοντελισμο!!!

η εγω δεν καταλαβενω ή μιλαμε σε αλλη γλωσα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 16:04:51 »

Κατι που ξεχασα. Παραδεχομε αυτους που τουλαχιστων ασχολουνται με την Ε.Α.Α εστω και η κοπη της πρωτοχρονιατικης πιτας - οι συναντισεις μεσα στο γηπεδο - και πολλες μπορω να πω αλλες εκδηλωσεις ειναι καλες αλλα δεν ειναι μονο αυτοι οι μοντελιστες. υπαρχουν και αλλοι!!!
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 19:51:22 »

Αγαπητέ φίλε “Pilot Haris”,

Είναι κρίμα που έχεις παρευρεθεί  τόσες φορές στις εκδηλώσεις που κάναμε στο Χολίδιο, και δεν έτυχε να γνωριστούμε από κοντά.

Όπως διαπίστωσα, ο admin σου έδωσε το link για την ιστοσελίδα της Ε.Α.Α. και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι ήδη περισσότερο ενημερωμένος για το σωματείο μας.

Παράλληλα αντιλαμβάνομαι ότι διαβάζεις και τις άλλες συναδελφικές ιστοσελίδες, και έχεις σχηματίσει γνώμη, για το πώς είναι οργανωμένη η αερομοντελιστική οικογένεια.

Αν σε ενδιαφέρει ο αθλητικός αερομοντελισμός (ο αγωνιστικός τομέας) θα πρέπει να αποκτήσεις την ιδιότητα του αθλητή, μέσω του σωματείου της προτίμησής σου.

Τα Ελληνικά αεραθλητικά σωματεία μπορείς να τα βρεις μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας www.elao.gr  ή μέσω του aeromodelling.gr, ή άλλης ιστοσελίδας που έχει σχετικό πίνακα.

Αν τελικά αποφασίσεις ότι θέλεις να ενταχθείς στο αθλητικό τμήμα της Ε.Α.Α., πάρε με τηλέφωνο στο 6932-479500 για να σε ενημερώσω προσωπικά.

Σαν αθλητής της Ε.Α.Α., εκτός από τη δυνατότητα που θα έχεις να την εκπροσωπείς συμμετέχοντας σε επίσημους αγώνες, θα ενημερώνεσαι και θα συμμετέχεις και στις μη διοικητικές δραστηριότητες του σωματείου μας.

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 10 Ιουν 2007, 23:53:30 »

Κυριε Γιαννη οπως πολλοι αλλοι μοντελιστες σας εκτιμω και σας σεβομαι. εχω ακουσει για εσας γιατη δεν σας γνωριζω και τοσο καλα. οντως εχουμε βρεθη στο Χολιδιο ορισμενες φορες αλλα δεν μπορω να πω να εχουμε κουβεντιασει και με τις ωρες. (σας εχω υποσχεθη και cd με φωτο απο την κοπη τις πιτας). εγω εχω 1 παραπονο. γιατη δεν γινονται εκδηλωσεις και για ελικοπτεραδες οπως γινονται και για τα scale - τα ανεμοπτερα κτλ. μονο οι αγωνες F3C?  Σαν συλογος δεν μπορη να κανονιση μια συναντιση. οχι air show. να μπορεσουν να παραβρεθουν και να πεταξουν και αρχαριοι και ας κανουν και hover. και τη εγινε δηλαδη? ολοι μας μαθαμε να πεταμε με την πρωτη? εγω αυτο εχω καταλαβη. οτι με τα heli δεν ασχολουμαστε. δηλαδη πρεπει να περιμενουμε ιδιωτικη πρωτοβουλια για συναντιση? ο συλλογος δεν μπορη να το κανει? γιατη αυτο πρεπει να το κανονισει αυτος που εχει το μοντελοδρομιο. ειναι πολλα αυτα που δεν καταλαβενω τα οποια δεν μπορουν να γραφτουν. παντος για εμενα που αχολουμε με το ελικοπτερο και λιγο με αεροπλανο ο συλλογος δεν φαινεται πουθενα οπως σε πραγματα. πως περιμενουμε να αναπτηχθει ο αερομοντελισμος στην ΕΛΛΑΔΑ? μονο απο ιδιωτικες πρωτοβουλιες? εγω αυτα τα πλα πραγματα δεν καταλαβενω. δεν τα λεω απο κακια!!!! απλως μου φαινεται περιεργο να υπαρχει καποιος συλλογος ( και εχω ακουση για τα προβληματα που εχει) και εμεις να περιμενουμε τις ιδιωτικες πρωτοβουλειες. οπου υπαρχουν ιδιωτικες πρωτοβουλειες συνεπαγεται και οικονομικο και πρωσοπικο κερδος και η συνταγη χαλαει. ετση πυστευω. ο καθε ιδιωτης θα κοιταξη (και με το δικιο του δηλαδη) το πρωσωπικο του οφελος. ο συλλογος ομως θα κοιταξη το οφελος του συλλογου που ειναι η εξαπλωση του αερομοντελισμου - οι αγωνες - τα κοινα - και οτι αλλο εχει σχεση με αυτον. και στο εξωτερικο οι συλλογοι οι αντοιστιχοι με τον δικο μας (θα μου επιτρεψεται να λεω δικο μας) κανουν τα ιδια?

το ξαναλεω για αλλη μια φορα. δεν τα λεω απο κακια.
    μπορη ο συλλογος να κανονιση μια συναντιση με ολους που αχολουμαστε με το ειδος. ειχε γινει και το 2006 νομιζω? να βλεπωμαστε κι'ολας!!!

ευχαριστω.
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 22:04:32 »

Hey "Pilot Haris"

Να προσέχεις τις πηγές που "αντλείς" τέτοιου είδους "πληροφορίες"......σε άλλο πόστ σου,  σε είπα "νέο" γιατί απ' ότι φαίνεται δεν έχεις ζήσει απο κοντά τις δραστηριότητες της Ε.Α.Α. ........Αφού λοιπόν επιλέγεις να δανείζεσαι την πληροφόρηση, και ύστερα ακόμα και απο την προτροπή του προέδρου της Ε.Α.Α. απλά σου τονίζω οτι μάλλον οι "πηγές" σου είναι λάθος......
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 00:16:58 »

εγω μιλαω παντα απο αυτα που ακουω και βλεπω. γενικος αυτα που ακουω δεν τα πολλη πυστευω αν δεν τα δω εγω ο ιδιος. το δικο μου το παραπονο ειναι:
    1)  γιατι δεν γινονται συναντισεις ελικοπτερων τοσο συχνα οσο γινονται για τα υπολοιπα ειδη αερομοντελισμου. οι συναντισεις αυτες που γινονται ειναι ιδωτικες πρωτοβουλειες?
    2) εγω που θα μαθω και που θα ακουσω απο ΕΓΚΥΡΕΣ πηγες  για το τι προβληματα - τι συζηταει ο συλλογος -  τι γινεται γενικος στο αερομοντελισμο?
    3) γινονται πουθενα συγκεντροσεις οπου μπορουμε να παραβρεθουμε για να πουμε και εμεις την γνωμη μας?
    αυτα ειναι μερικα απο αυτα που ενοχλουν και εχω αποριες.

εχω αδικο σε αυτα τα ερωτηματα?
    αν ειμαι λαθος και αυτα τα ανωτερο ερωτηματα γινονται και δεν το ξερω παρακαλω να με διαψευσεται!!!

απλα και συγκεκριμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 11:39:23 »

Pilot Haris γεια σου . Οντως τελικα δεν εισαι νεος στον χωρο , και γενικα στα ελικοπτερα  Thumbs up

Θα σου κανω παραθεση τα ποστ  για να λυθουν ορισμενες αποριες σου , διοτι ασχολουμε ενεργα με τα ελικοπτερα και προσπαθω εδω στην Θεσ/νικη με μερικους ακομα μεσα απο τον συλλογο , να οργανωθουμε οσο γινεται πιο πολυ .

Να ξερεις ομως οτι αυτη η προσπαθεια που κανουμε ειναι φοβερα δυσκολη , με σημαντικες επιπτωσεις στην ιδιωτικη μας ζωη .
    Το κανουμε διοτι αγαπαμε το ελικοπτερο , προσπαθουμε για το κοινο συμφερον ολων , και οσο αντεξουμε . Εαν στην πορεια δεν βρεθουνε και αλλοι σαν εμας , να αφησουν πισω οικογενειες και επαγγελμα , για να δουλεψουν και αυτοι με την σειρα τους, τοτε οι προσπαθειες που εχουμε κανει θα ειναι προσωρινες .

Γενικα θελω να σου πω οτι ελαχιστοι μπορουν σε καθε συλλογο να τρεξουν και να βοηθησουν για αγωνες , εκδηλωσεις, συναντησεις κτλ . Δεν μπορουμε να ζηταμε απο αυτους τους ανθρωπους να κανουν τα παντα , εαν δεν ερθουμε κοντα τους να τους βοηθησουμε . Χομπυ ειναι δεν ειναι επαγγελμα .

1)  γιατι δεν γινονται συναντισεις ελικοπτερων τοσο συχνα οσο γινονται για τα υπολοιπα ειδη αερομοντελισμου. οι συναντήσεις αυτες που γινονται ειναι ιδωτικες πρωτοβουλίες?

Συναντησεις ελικοπτερων δεν εχουν γινει πουθενα στην Ελλαδα . Διοτι αερομοντελιστες που ασχολούνται με το ελικοπτερο δεν εκαναν ποτε τον κοπο . Στα υπολοιπα ειδη αερομοντελισμου εχουν γινει πολλες συναντησεις , διοτι το  [αεροπλανο]  εχει παρα πολλα χρονια ιστορια σε σχεση με το ελικοπτερο , που μολις τα τελευταια χρονια το γνωρισε το συνολο των αερομοντελιστων . Οποτε ειναι λογικο να μην εχει οργανωθει ακομα .
    Οπως επισης και ιδιωτικες πρωτοβουλίες δεν υπαρχουν πουθενα για τα ελικοπτερα , ουτε καν για τα αεροπλανα , επανω σε θεματα συναντησεων . Οτι εχει γινει μεχρι σημερα ειναι απο προσπαθεια των συλλογων ,αθλητικων και μη .

2) εγω που θα μαθω και που θα ακουσω απο ΕΓΚΥΡΕΣ πηγες  για το τι προβληματα - τι συζηταει ο συλλογος -  τι γινεται γενικος στο αερομοντελισμο?
    3) γινονται πουθενα συγκεντροσεις οπου μπορουμε να παραβρεθουμε για να πουμε και εμεις την γνωμη μας?
    αυτα ειναι μερικα απο αυτα που ενοχλουν και εχω αποριες.

εχω αδικο σε αυτα τα ερωτηματα?

Εδω βρε φιλε haris ........οντως εχεις αδικο . Αφου σε καλυψε ο προεδρος της ΕΑΑ με το ποιο παραπανω ποστ . Σου ειπε εαν θελεις να γινεις αθλητης ,παρε μου τηλ να σε ενημερωσω .
    Εαν ομως σε ενδιαφερει το ελικοπτερο μονο σαν χομπυ τοτε υπαρχουν και αλλοι συλλογοι που δραστηριοποιουνται και σε αυτο .

δεν το καταλαβα αυτο. αφου ο μοντελισμος στην ελλαδα δεν αποτελει αντικειμενο στο aeromodelling τοτε τη κανουν οι μοντελιστες εδω μεσα???

Δεν στο διατυπωσαν σωστα στην απαντηση που σου εδωσαν ,  για αυτο δεν το καταλαβες .

Ο ορος Μοντελιστης εχει ευρυτερη εννοια . Μοντελιστης ειναι αυτος που κατασκευαζει καθε ειδους μοντελα υπο κλιμακα [μακετες κτιριων - στατικος πλαστικομοντελισμος - φιγουρες κτλ ] Εμεις λεγομαστε αερομοντελιστες , διοτι τα δικα μας μοντελα πετανε , και τα κανουμε και πολυ κεφι  Cheesy

μονο οι αγωνες F3C?  Σαν συλογος δεν μπορη να κανονιση μια συναντιση. οχι air show. να μπορεσουν να παραβρεθουν και να πεταξουν και αρχαριοι και ας κανουν και hover. και τη εγινε δηλαδη? ολοι μας μαθαμε να πεταμε με την πρωτη? εγω αυτο εχω καταλαβη. οτι με τα heli δεν ασχολουμαστε.

Οι καλλίτερες και μεγαλυτερες συναντησεις των ελικοπτεραδων γινονται στους αγωνες ελικοπτερων που οριζονται σαν F3C. Αυτο ομως δεν παει να πει οτι σε αυτους τους αγωνες πετανε μονο εμπειροι . Υπαρχουν και μικρες κατηγοριες οπως η F3C-GR A και η F3C-GR B οπου μπορουν να λαβουν μερος ολοι .
    Η πρωτη κατηγορια ειναι μονο hover στο υψος των ματιων , και τιποτα αλλο . Κατα την διαρκεια των αγωνων και μετα το τελος αυτων οι ελικοπτεραδες συζητάνε   μεταξυ τους  ,και μαζι με τους επισκεπτες για πολλα και ενδιαφεροντα θεματα που οποιος δεν εχει βρεθει σε αυτες εχει χασει πολλα !!!!!!!!! Thumbs up

Ελπιζω φιλε haris να σε καλυψα καπως με το μακροσυρτο κειμενο μου , εαν εχεις αλλες αποριες ειμαι προθυμος να γραψω καμμια αραδα ακομα διοτι τα ελικοπτερα που εχουν παρει τα μυαλα εδω και καιρο  Cheesy  Εχουμε την ιδια αρρώστια   και εαν δεν βρεθουμε απο κοντα να μιλησουμε για το παθος μας  δεν θα γιατρευτούμε  ποτε    Grin Grin

Σε χαιρετω "mastoras"................ χαιρετισμους απο την Σαλονικη και τα Γιαννιτσα  Wink
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 13:06:58 »

Καλησπέρα...
    φίλε pilot harris μέχρι και σήμερα ο ΟΑΜΕΛ έχει διοργανώσει έξι πανελλήνιες συναντήσεις ελικοπτέρων... η τελευταία το 2005 που έγινε και το κριτήριο των ελικοπτέρων.
    Πέρσι δεν έγινε διότι το  κριτήριο που διοργανώθηκε σε άλλη πόλη ήταν πολύ κοντά ημερολογιακά με την συνάντηση που κάνουμε στο μοντελοδρόμιο μας.
    ελπίζω να σε κάλυψα...

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 13:15:10 »

Και για του λόγου το αληθές.....

* Ocia1.jpg (44.22 KB, 600x400 - εμφανίστηκε 624 φορές.)

* elikoptera_1.jpg (119.01 KB, 827x591 - εμφανίστηκε 640 φορές.)
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 14:46:46 »

Καλησπέρα PilotHarris,

Πριν από 3 περίπου χρόνια, ο Γιάννης Κούτσουλας, Δημήτρης Τετραδάκος και Γιάννης Ψωμάς, στην αρχή κάθε βδομάδα, μετά κάθε δύο βδομάδες και τέλος μία φορά το μήνα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, έκαναν την προσπάθεια να μεταδώσουν τις γνώσεις τους σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με τα ελικόπτερα.

Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά σημαντικό γιατί από εκείνες τις συναντήσεις βγήκε η πρώτη μαγιά των ελικοπτεράδων της σύγχρονης εποχής γιατί παλαιότερα το ίδιο το είχε κάνει και ο Νίκος Κλαυδιανός.

Αυτό κράτησε περίπου 2 χρόνια. Στο τέλος δεν ερχόταν κανείς.

Σαυτά που αναφέρει ο mastoras έχω να προσθέσω το εξής. Οντως στην Θεσσαλονίκη πρόσφατα δημιουργήθηκε ομάδα εντός της ΕΑΘ με ασχολία στα ελικόπτερα. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα αυτή έχει και ιεραρχία και πειθαρχία. Και το λέω οτι είμαι σίγουρος όχι γιταί το ρώτησα αλλά όταν βλέπεις τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Ισως έχεις διαβάσει σε άλλο θέμα στο forum την προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος Σκαργίωτης για τα ρυμουλκόυμενα ανεμόπτερα.

Ηρθε ο συγκεκριμένος ώς αθλητής της ΕΑΑ, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, πρότεινε κάποια πράγματα, και φυσικά κανείς δεν είχε αντίρρηση. Γιατί άλλωστε?

Το ίδιο πιστεύω ότι θα συνέβαινε σε οποιοδήποτε σωματείο.

Με τον ίδιο τρόπο παλαιότερα έτσι ξεκίνησαν τα pylon και τα scale και λίγο αργότερα και τα ηλεκτρικά.

Κάποιο καλώς ή κακώς πρέπει να δώσουν λίγο από τον ελεύθερο τους χρόνο ώστε αυτό που αγαπούν να πάει λίγο πιο μπροστά. Αν δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο τότε το πιθανότερο είναι να μήν μπορέσουν να παρακολουθήσουν ούτε την προσπάθεια που κάνουν κάποιο άλλοι.

Αλλά επειδή στην βράση κολάει το σίδερο, σε τι θα μπορουσες εσύ να συνδράμεις σε μία προσπάθεια σαν και αυτή που προτείνεις? Και όχι μόνο εσύ αλλά ο οποισδήποτε ενδιαφερόμενος.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2007, 18:10:42 »

εγω μιλαω παντα απο αυτα που ακουω και βλεπω. γενικος αυτα που ακουω δεν τα πολλη πυστευω αν δεν τα δω εγω ο ιδιος. το δικο μου το παραπονο ειναι:.........................
    αν ειμαι λαθος και αυτα τα ανωτερο ερωτηματα γινονται και δεν το ξερω παρακαλω να με διαψευσεται!!!

απλα και συγκεκριμενα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Hey Pilot Haris

Οι προλαλήσαντες νομίζω οτι σε κάλλυψαν πλήρως. Συμφωνώ και επαυξάνω οτι για να καλλιτερεύσει οτιδήποτε πρέπει τα μέλη να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις......εσύ είσαι μέλος?Huh
    Το οτι είσαι μοντελιστής, αυτό δεν σε κάνει "αυτομάτως " και μέλος της Ε.Α.Α...........Ο jkon σου έδωσε το "χέρι" σε πολύ προηγούμενο πόστ (για να σε διαφωτήσει και να σε βοηθήσει -όπου χρειαστεί- για να γίνεις - πράγμα το οποίο δεν νομίζω οτι θέλεις πραγματικά)......
    Αν παρόλες τις απαντήσεις δεν καλύπτεσαι ακόμα....τότε ένα πράγμα μπορώ να πώ...." Ο σύλλογος -σίγουρα- δεν θα σου φορέσει τις παντόφλες σου πρίν κοιμηθείς το βράδι....γιατί είναι Ενωση και Αεραθλητικό σωματείο και όχι υπηρετικό προσωπικό........."
    Σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι "τυφλοί" (που αν τους ρωτήσεις τί βλέπουν σου απαντούν - ΤΙΠΟΤΑ)
    Επίσης υπάρχουν και κουφοί (που αν τους ρωτήσεις τί άκουσαν σου απαντούν - ΤΙΠΟΤΑ)
    Αν πραγματικά δεν έχεις πάρει πρόσφορες απαντήσεις μέχρι εδώ τι να πώ......περιττόν κάθε είδους σχόλιον .....
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Σύλλογοι Αερομοντελισμού (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, andreas)  |  Θέμα: Ε.Α.Α & ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ
    Μεταπήδηση σε: