Pilot Haris γεια σου . Οντως τελικα δεν εισαι νεος στον χωρο , και γενικα στα ελικοπτερα

Θα σου κανω παραθεση τα ποστ για να λυθουν ορισμενες αποριες σου , διοτι ασχολουμε ενεργα με τα ελικοπτερα και προσπαθω εδω στην Θεσ/νικη με μερικους ακομα μεσα απο τον συλλογο , να οργανωθουμε οσο γινεται πιο πολυ .
Να ξερεις ομως οτι αυτη η προσπαθεια που κανουμε ειναι φοβερα δυσκολη , με σημαντικες επιπτωσεις στην ιδιωτικη μας ζωη .
Το κανουμε διοτι αγαπαμε το ελικοπτερο , προσπαθουμε για το κοινο συμφερον ολων , και οσο αντεξουμε . Εαν στην πορεια δεν βρεθουνε και αλλοι σαν εμας , να αφησουν πισω οικογενειες και επαγγελμα , για να δουλεψουν και αυτοι με την σειρα τους, τοτε οι προσπαθειες που εχουμε κανει θα ειναι προσωρινες .
Γενικα θελω να σου πω οτι ελαχιστοι μπορουν σε καθε συλλογο να τρεξουν και να βοηθησουν για αγωνες , εκδηλωσεις, συναντησεις κτλ . Δεν μπορουμε να ζηταμε απο αυτους τους ανθρωπους να κανουν τα παντα , εαν δεν ερθουμε κοντα τους να τους βοηθησουμε . Χομπυ ειναι δεν ειναι επαγγελμα .
1) γιατι δεν γινονται συναντισεις ελικοπτερων τοσο συχνα οσο γινονται για τα υπολοιπα ειδη αερομοντελισμου. οι συναντήσεις αυτες που γινονται ειναι ιδωτικες πρωτοβουλίες?
Συναντησεις ελικοπτερων δεν εχουν γινει πουθενα στην Ελλαδα . Διοτι αερομοντελιστες που ασχολούνται με το ελικοπτερο δεν εκαναν ποτε τον κοπο . Στα υπολοιπα ειδη αερομοντελισμου εχουν γινει πολλες συναντησεις , διοτι το [αεροπλανο] εχει παρα πολλα χρονια ιστορια σε σχεση με το ελικοπτερο , που μολις τα τελευταια χρονια το γνωρισε το συνολο των αερομοντελιστων . Οποτε ειναι λογικο να μην εχει οργανωθει ακομα .
Οπως επισης και ιδιωτικες πρωτοβουλίες δεν υπαρχουν πουθενα για τα ελικοπτερα , ουτε καν για τα αεροπλανα , επανω σε θεματα συναντησεων . Οτι εχει γινει μεχρι σημερα ειναι απο προσπαθεια των συλλογων ,αθλητικων και μη .
2) εγω που θα μαθω και που θα ακουσω απο ΕΓΚΥΡΕΣ πηγες για το τι προβληματα - τι συζηταει ο συλλογος - τι γινεται γενικος στο αερομοντελισμο?
3) γινονται πουθενα συγκεντροσεις οπου μπορουμε να παραβρεθουμε για να πουμε και εμεις την γνωμη μας?
αυτα ειναι μερικα απο αυτα που ενοχλουν και εχω αποριες.
εχω αδικο σε αυτα τα ερωτηματα?
Εδω βρε φιλε haris ........οντως εχεις αδικο . Αφου σε καλυψε ο προεδρος της ΕΑΑ με το ποιο παραπανω ποστ . Σου ειπε εαν θελεις να γινεις αθλητης ,παρε μου τηλ να σε ενημερωσω .
Εαν ομως σε ενδιαφερει το ελικοπτερο μονο σαν χομπυ τοτε υπαρχουν και αλλοι συλλογοι που δραστηριοποιουνται και σε αυτο .
δεν το καταλαβα αυτο. αφου ο μοντελισμος στην ελλαδα δεν αποτελει αντικειμενο στο aeromodelling τοτε τη κανουν οι μοντελιστες εδω μεσα???Δεν στο διατυπωσαν σωστα στην απαντηση που σου εδωσαν , για αυτο δεν το καταλαβες .
Ο ορος Μοντελιστης εχει ευρυτερη εννοια . Μοντελιστης ειναι αυτος που κατασκευαζει καθε ειδους μοντελα υπο κλιμακα [μακετες κτιριων - στατικος πλαστικομοντελισμος - φιγουρες κτλ ] Εμεις λεγομαστε αερομοντελιστες , διοτι τα δικα μας μοντελα πετανε , και τα κανουμε και πολυ κεφι

μονο οι αγωνες F3C? Σαν συλογος δεν μπορη να κανονιση μια συναντιση. οχι air show. να μπορεσουν να παραβρεθουν και να πεταξουν και αρχαριοι και ας κανουν και hover. και τη εγινε δηλαδη? ολοι μας μαθαμε να πεταμε με την πρωτη? εγω αυτο εχω καταλαβη. οτι με τα heli δεν ασχολουμαστε.
Οι καλλίτερες και μεγαλυτερες συναντησεις των ελικοπτεραδων γινονται στους αγωνες ελικοπτερων που οριζονται σαν F3C. Αυτο ομως δεν παει να πει οτι σε αυτους τους αγωνες πετανε μονο εμπειροι . Υπαρχουν και μικρες κατηγοριες οπως η F3C-GR A και η F3C-GR B οπου μπορουν να λαβουν μερος ολοι .
Η πρωτη κατηγορια ειναι μονο hover στο υψος των ματιων , και τιποτα αλλο . Κατα την διαρκεια των αγωνων και μετα το τελος αυτων οι ελικοπτεραδες συζητάνε μεταξυ τους ,και μαζι με τους επισκεπτες για πολλα και ενδιαφεροντα θεματα που οποιος δεν εχει βρεθει σε αυτες εχει χασει πολλα !!!!!!!!!

Ελπιζω φιλε haris να σε καλυψα καπως με το μακροσυρτο κειμενο μου , εαν εχεις αλλες αποριες ειμαι προθυμος να γραψω καμμια αραδα ακομα διοτι τα ελικοπτερα που εχουν παρει τα μυαλα εδω και καιρο

Εχουμε την ιδια αρρώστια και εαν δεν βρεθουμε απο κοντα να μιλησουμε για το παθος μας δεν θα γιατρευτούμε ποτε

Σε χαιρετω "mastoras"................ χαιρετισμους απο την Σαλονικη και τα Γιαννιτσα