Ηλία καλησπέρα .
Άν και δέν γνωρίζω πολλά για τις 'μύτες' κοπής των cnc Routers , σκέψου γενικά πως έχεις ένα συνεχώς περιστρεφόμενο τρυπάνι ξύλου π.χ. , το οποίο κατευθύνεται απο μηχανισμούς σε διάφορες κατευθύνσεις ...
Δηλαδή , αλλιώς , δένεις το Black&Decker σου για παράδειγμα πάνω σε μιά Βάση και η μηχανή αναλαμβάνει να μετακινήσει αυτή τη βάση σε διάφορες κατευθύνσεις , ενώ το εργαλείο δουλεύει σε Υψηλές στροφές (για κοπή ξύλου π.χ.) ...
Το CNC το αγοράζεις ή το φτιάχνεις (

) , ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ή σε περίπτωση που είσαι Εισοδηματίας και έχεις χρόνο και χρήμα οπότε και θέλεις να 'παίξεις' λίγο ...

Σκέψου τα Όλα αυτά Ηλία πρίν αποφασίσεις ...
DM
Φίλε Ηλία γειά
Η Αποψη του Αποστόλη με βρίσκει εκατό τις εκατό σύμφωνο
Θα απαντήσω και στην ερώτησή σου αλλά και θα σου εκφράσω την άποψη μου γενικά με Ιντερνετ και εξωτερικο
μεγαλοεταιρείες εξωτερικού
Η ερώτηση μου ειναι : Θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά η για το χόμπι???
Αν ειναι για το χόμπι και μια εππιτραπέζια κορδέλα κάνειτην δουλίτσα όπως και μιά σέγα άλλωστε δεν πας για παραγωγή!?
Απο εκεί και ύστερα αν το πας επαγκελματικά αλλάζει το θέμα
Απλά στον επαγκελματισμό η ημιμάθεια ειναι ότι χειρότερο, η μηχανουργική τεχνολογία kai το CNC χρειάζονται γνώσεις και αν ειναι για να φτιάχνεις κανα δυο αεροπλανάκια το χρόνο δεν αξίζει τον κόπο ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ .............. ΕΙΣΑΙ ΦΡΑΓΚΆΤΟς δηλ κανενας εισοδιματίας που κάθεται ολη μέρα αλλάζει, πλερώνεις όπως λέει καi ο mechanist kai δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα θα στα μάθουν ολα αυτοί που θα σου τα πουλήσουν , αν πας στις φθηνές λύσεις που υπάρχουν ( με κανα 2000 €)ι θα δώσουν ενα μέτριο εως καλό αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να ξεσκιστείς ,θέλει γνωση -πολύ.
Εξαρτάται λοιπόν τι θέλεις να κάνεις
Αυτοί που τα κάνουν στο Internet ( στο εξωτερικό συνήθως) kai τα παρουσιάζουν ολα εύκολά
1. Τους στηρίζουν Εταιρείς για διαφημιστικούς λόγους
2. Ο μπαμπάς ο θείος εχουν μηχανουργείο σουπερ
3. Εχουν τα εξωτικά υλικά πάμφθηνα στο Supeer Market tης γειτονιάς και πάει λέγοντας
4 . Αλλη παιδεία άλλες γνώσεις ( εγω ειχα συνεργασία με Γερμανούς Μηχανουργούς ,ειχα πάθει την πλάκα μου απο τις γνώσεις τις πολυποίκιλες)
Γενικώς το Internet einai πηγή γνώσεων αλλα και μεγάλη παγίδα
Πίσω απο όλα βρίσκεται το μαρκετιστικο ( σου δημιουργώ ανάγκες και κονομάω)
Αυτοί ολοι οι αθληταράδες στο εξωτερικό τι νομίζεις τα χώνουν απτην τσέπη τους , οχι, οι εταιρείς ειναι απο πίσω και τους στηρίζουν για να δεί ο φουκαράς και να τους τα χώσει.
Μιλούσα με εναν Γερμανό σκειλά . Πως ειναι δυνατόν 25 χρονων παιδί να έχει 20 σκειλ αεροπλάνα να πετάει τόσο καλά με τα εργαστήρια του τα μηχανήματά του

??
Το παιδί ματσός δεν ασχολείται με τίποτα αλλο.

Ολα ειναι ωραία ,τα πάντα σαυτή την ζωή ακόμη και πράγματα που δεν μπορουμε να φτάσουμε, προσοχή μη γίνουν πάθος όμως!!! Οι εταιρείες επιδή δουλεύω σε πολυεθνική ( Μηχανολόγος ,πολυτεχνειο Γερμανία , ειδικότητα μηχανουργικά) παίζουν το παιχνίδι τους δημιουργόντας ψευδαισθήσεις, για να αγοράζεις και μιλάω σε όλους τους τομείς. ΄Στις μοτοσυκλέτες στο αυτοκίνητο, στον αθλητισμό, αγώνες λεει ,μονο που οι αγώνες γίνονται για την κονόμα και οχι για το πνέυμα το αθλητικό ακι την ομορφιά του χομπι.
Προσοχή πριν ξοδέψεις έστω και ένα ευρώ
Το χόμπι μπορείς να ταπολαμβάνεις και με απλά πραγματάκια γιατι αν μπέις στην διαδικασία να προχωράς βαση το τι κάνουν στο εξωτερικό ( εκεί ειναι επαγκελματίες) κάηκες ( θα εισαι συνέχεια στο χώσιμο)
Καλώς η κακώς τα εργαλεία κάνουν το μάστορα αν εχεις να τα χώνεις αν δεν έχεις ............

Ενα φιλαράκι μου , τον βρήκα στο μοντελισμό πολλά χρόνια μοντελιστής, χέρι φοβερό,μυαλό ξυράφι, τεχνική κατάρτηση φοβερή, εμπλεξε κι αρχισε να τα χώνει σε βελτιώσεις ελικοπτέρου.........( το χώσιμο ειναι κακό πάθος και δεν φεύγει εύκολα,κατι σαν το τσιγάρο, αλκοολισμό, ρουλέτα ..) μαθαίνω οτι τα παράτησε, του τηλεφωνώ του λέω ελα ρε
μεγάλε να αρχίσουμε ξανά με απλά πργματάκια ,πλαγιά ,ηλεκτρικό ........ μόνο που δεν μουκλεισε το τηλέφωνο ουτε να ακούει δεν ήθελε .
Ας μην παρουσιαζουμε λοιπόν στους φίλους συνμοντελιστές τα πράγματα ρόδινα( ο ενθουσιασμός ειναι κακός σύμβουλος) και ας τους προσγειώνουν οι παλιότεροι λίγο βαρρειά για μην την παθαίνουν οπως το φιλαράκι μου.
Φιλικά Γιώργος