Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.362 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 12:09:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 12:09:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ILIASDJ
    [Σήμερα στις 10:47]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:21]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309362
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 734
    Συνολικά: 735
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μηχανες κοπης ξυλων ερωτηαη  (Αναγνώστηκε 23152 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 13:46:48 »

Γιασας απο Ηλια να θεσω και εγω ενα ερωτημα περι μηχανων κοπης σε συνεργασια με κοπιουτερ κοινως μαλλον CNC οπως αποκαλουνται θα ηθελα να απαντησουν καποιοι που γνωριζουν το θεμα λιγο καλα.Παραδειγμα μεχρι στιγμης κοβω ξυλα profile με σεγα δηλαδη
    κοντρα πλακε και μπαλσα αεροτομες - ατρακτους κ.λ.π και δοκαρια με δισκο το ερωτημα ειναι με τι αλλο μηχανημα σε συνεργασια με κοπιουτερ μπορω να κοψω αυτα που κοβω με την σεγα . Απο αυτα που γνωριζω και εχω ψαξει λιγο μου ειπαν για CNC RUTER και CNC LAZER .Σας παρακαλω μπορειται να με ενημερωσεται λιγο και εσυ Αποστολε DELTA MAN
    εμαθα οτι γνωριζης πολλα απο τον Θωμα 

Φιλικα με ευχαριστιες Ηλιας Ξανθη

ΥΣΤ/ΦΟ απο παλια γνωριζω επισης οτι γινοντουσαν κοπες και με παντογραφο
    Ενδιαφερομαι για αγορα μηχανηματος CNC για αυτο και ρωτω
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    kalman
    Aeromodeller
    *

<a href="http://www.publicpet.gr/kalman@hotmail.co

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 13:51:32 »

θα σου απαντησει ο ιδιος ο cnc σε λιγο χαχα
    Καταγράφηκε

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 18:03:06 »

Γεια σου Ηλια,

θα σου απαντησει ο ιδιος ο cnc σε λιγο χαχα
    Αυτος ειμαι εγω? laugh
    Επειδη διαβασα για τι δουλεια θες το μηχανημα και ενδιαφερεσαι για αγορα,ποσα χρηματα διαθετεις?
    Ας ξεκινησουμε με αυτο...
     Wink

Φιλικα...
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 19:21:31 »

Ηλία καλησπέρα .

Άν και δέν γνωρίζω πολλά για τις 'μύτες' κοπής των cnc Routers , σκέψου γενικά πως έχεις ένα συνεχώς περιστρεφόμενο τρυπάνι ξύλου π.χ. , το οποίο κατευθύνεται απο μηχανισμούς σε διάφορες κατευθύνσεις ...
    Δηλαδή , αλλιώς , δένεις το Black&Decker σου για παράδειγμα πάνω σε μιά Βάση και η μηχανή αναλαμβάνει να μετακινήσει αυτή τη βάση σε διάφορες κατευθύνσεις , ενώ το εργαλείο δουλεύει σε Υψηλές στροφές (για κοπή ξύλου π.χ.) ...

Το CNC το αγοράζεις ή το φτιάχνεις ( ) , ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ή σε περίπτωση που είσαι Εισοδηματίας και έχεις χρόνο και χρήμα οπότε και θέλεις να 'παίξεις' λίγο ... 

Σκέψου τα Όλα αυτά Ηλία πρίν αποφασίσεις ...

DM

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    kalman
    Aeromodeller
    *

<a href="http://www.publicpet.gr/kalman@hotmail.co

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 8 Ιουν 2007, 19:51:07 »

oriste hlsat to machinist ennousa o idios o cnc aytoprosopos
    Καταγράφηκε

Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 9 Ιουν 2007, 23:56:07 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ,ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ Η ΣΕ ΧΑΡΤΙ , ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΚΟ (ΞΗΛΟ,ΜΕΤΑΛΛΟ,ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ   ΔΥΣΤΥΧΩΣ:(
    ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΄΄ΚΑΘΑΡΩΝ΄΄ ΚΟΨΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΑΕΡΟΜΟΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΛΟ  idiot2 idiot2  ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.....ΚΛΑΨ

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ......PLEASE HELP.... TO BUILD A BETTER PLANE!!!! Cheesy Cheesy

Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 11 Ιουν 2007, 16:56:41 »

Καλησπερα,

Φιλε Ηλια ο Αποστολος εχει δικιο.Σημερα στις περισσοτερες των περιπτωσεων οι μηχανες κατεργασιας αντικειμενων χρησιμοποιουν ειδικα κοπτικα τα οποια μοιαζουν με τρυπανι,μονο που διαφερουν στο οτι μπορουν και κοβουν σε οριζοντια κινηση.Ονομαζονται κονδυλια στην ελληνικη και endmills στην αγγλικη εαν θελεις να κανεις ερευνα στο internet.Η γεωμετρια του κοπτικου ειναι πανω κατω ιδια με του τρυπανιου,μονο που η μυτη του κοπτικου ειναι επιπεδη και κοβει και αυτη.Βεβαια ολα τα κοπτικα δεν ειναι ιδια,υπαρχουν πολλα ειδη.Υπαρχουν κονδυλια που ειναι στρογγυλα μπροστα,με γωνια κλπ.Αναλογα παντα με την εφαρμογη ειναι και ενα συγκεκριμενο κοπτικο.Συνηθως ειναι κατασκευασμενα απο ατσαλι υψηλης ταχυτητας High Speed Steel το οποιο ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικο και κραταει τις ιδιοτητες του σε σχετικα μεγαλες θερμοκρασιες οι οποιες εμφανιζονται λογω της τριβης με το αντικειμενο κατεργασιας.Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορω να σου πω γυρω απο τα κοπτικα,αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα,απλα μια βασικη αρχη.Εχω βαλει και φωτο με καποιους τυπους κονδυλιων να καταλαβεις περιπου περι τινος προκειται.

Το CNC το αγοράζεις ή το φτιάχνεις ( ) , ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΖΙΚΑ ή σε περίπτωση που είσαι Εισοδηματίας και έχεις χρόνο και χρήμα οπότε και θέλεις να 'παίξεις' λίγο ... 
    Σε αυτο διαφωνω με τον φιλο Αποστολο στο οτι μια ηλεκτρονικη εργαλειομηχανη χρησιμευει στο να κανεις μαζικη παραγωγη ή οτι πρεπει να εισαι εισοδηματιας για να αγορασεις κατι τετοιο.Εγω ουτε εισοδηματιας ειμαι,ουτε μαζικη παραγωγη κανω...Απλα εκανα οικονομιες και πηρα ενα μηχανημα με το οποιο μου εχουν λυθει τα χερια και εκτος αυτου εκπληρωσα ενα ονειρο που ειχα απο καιρο.Οσο για τον χρονο αυτος ειναι απαραιτητος ειτε για την εκμαθηση του ολου θεματος,ειτε για τη υλοποιηση καποιου εξαρτηματος.Για να ασχοληθεις με Router κλπ πρεπει να διαβασεις και να ψαξεις αρκετα.Σε αυτο εχει δικιο ο Αποστολος οταν λεει οτι πρεπει να σκεφτεις πριν αγορασεις κατι.Δεν ειναι απλο οσο ενα τρυπανι...Δυστυχως.Ασε που μπορει να γινει επικυνδυνο σε καποιες περιπτωσεις απροσεξιας...
    Παντως αν σκεφτεσαι να αγορασεις ρουτερ απο Ελλαδα σε ενημερωνω οτι οι τιμες ειναι ΦΩΤΙΑ!!!!!!!Δεν λεω,μπορει να παρεις κατι καλο Made in Germany κλπ.Αλλα οταν προκειται για Hobby δεν αξιζουν 20 και 30 χιλιαδες ευρω.Οταν παρεις τηλεφωνα και ρωτησεις για τιμες,στειλε μου σε παρακαλω ενα ΠΜ με αυτες και για τι μηχανημα προκειται,να γελασω λιγο laugh
    Ορεστη δυστυχως οταν θες να κατασκευασεις ενα εξαρτημα και θες να στο φτιαξει καποιος και χρειαζεται ηλεκτρονικη μηχανη,ή πρεπει να ξερεις να σχεδιαζεις σε υπολογιστη,ή πρεπει να ξερεις να σχεδιαζεις καλα σε χαρτι με ΟΛΕΣ τις διαστασεις και γωνιες που θες για ενα εξαρτημα.Δυστυχως ομως στην δευτερη περιπτωση θα χρειαστει καποιος να περασει το σχεδιο σου στον υπολογιστη καθυστερωντας σημαντικα.Ασε που οταν δεν προκειται για παραγωγη δεν αναλαμβανει καποιος να σου κατασκευασει κατι Γι αυτο και γω επελεξα ν΄ασχοληθω μονος μου.
    Παρεπιπτοντως μιας και αναφερθηκε το Carbon,εχω παραγγειλει ενα φυλο Carbon απο εξωτερικο και θα δοκιμασω να το κοψω στη φρεζα,αν θυμαμαι καλα χρειαζεται ειδικο κοπτικο,αλλα εγω για δοκιμη θα βαλω ενα συνηθισμενο να δω τι γινεται.

Αυτα προς το παρον.
    Οτι θες,ρωτας...

* endmills.jpg (50.72 KB, 338x444 - εμφανίστηκε 4562 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    ΤΣΙΠΟΥΡΟΣ
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 11 Ιουν 2007, 22:59:03 »

Δε χρειάζεται ουτε να αγοράσετε ακριβά CNC ουτε να διαβάσετε ....ουτε τίποτα.....
    Υπάρχουν εταιρείες στην Ελλαδα (για λόγους διαφήμισης στείλτε ΠΜ) που τους στέλνεις
    σχέδιο σε DXF αρχείο ή DWG  με e-mail και στο κόβουν με LASER ή WATERJET σε ότι υλικό
    θέλεις.Αν πρόκειτε για απλό μέταλο και το μαγαζάκι της γειτονιάς μου που φτιάχνει αεραγωγούς
    διαθέτει κοπή με πλάσμα και πάρα πολύ μεράκι.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 11 Ιουν 2007, 23:32:54 »

δεν ισχυουν οι λογοι διαφημισης που αναφερεις
    θα ηθελα να αναφερεις δημοσια τα καταστηματα που ξερεις οτι μπορουν να κανουν κατι τετοιο
    (ονομα εταιριας, διευθυνση, τι υλικα μπορει να κοψει και με τι ειδος κοπη κανει πχ laser)
    ειναι χρησιμες αυτες οι πληροφοριες για να μενουν αχρησιμοποιητες
    σε ευχαριστω προκαταβολικα

Δε χρειάζεται ουτε να αγοράσετε ακριβά CNC ουτε να διαβάσετε ....ουτε τίποτα.....
    Υπάρχουν εταιρείες στην Ελλαδα (για λόγους διαφήμισης στείλτε ΠΜ) που τους στέλνεις
    σχέδιο σε DXF αρχείο ή DWG  με e-mail και στο κόβουν με LASER ή WATERJET σε ότι υλικό
    θέλεις.Αν πρόκειτε για απλό μέταλο και το μαγαζάκι της γειτονιάς μου που φτιάχνει αεραγωγούς
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 11 Ιουν 2007, 23:50:39 »

Το Aeromodelling GR έχει ελεύθερα τα links και την πληροφόρηση και για επαγγελματίες (όχι links πειρατικά και σκανδαλιστικά  Grin sites). Αλλο πληροφόρηση, άλλο διαφήμιση. Δεν τίθεται θέμα ΠΜ.

Το κάθε υλικό θέλει εμπειρία (ή δοκιμές, με απώλεια υλικού) ή και ειδικά εξαρτήματα για να κοπεί σωστά, οτι μηχάνημα και να έχει κάποιος. Οπως και σε κάθε τι άλλο, μικρές ποσότητες έχουν μεγάλο κόστος ανά μονάδα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 03:18:03 »

Καλησπερα,

Μου φαινεται εχει χαθει το νοημα της ολης υποθεσης.Κατασκευαζω/δημιουργω σημαινει φτιαχνω κατι μονος μου.Κακα τα ψεμματα αλλα οταν ανεβαινουν οι κατασκευαστικες απαιτησεις σιγουρα ανεβαινει και το κοστος.Συμφωνω στο οτι καποιος μπορει να μη θελει ν'ασχοληθει με εργαλειομηχανες κλπ,αλλα απλα να του φτιαξουν μερικα εξαρτηματα που εχει σχεδιασει και να τα χρησιμοποιησει εκει που θελει.Να ετοιμαστει ομως να πληρωσει,γιατι οπως σωστα εθεσε και ο Κος Κωστοπουλος:

Οπως και σε κάθε τι άλλο, μικρές ποσότητες έχουν μεγάλο κόστος ανά μονάδα.
    Παιδια εαν ξερετε καποιον ο οποιος για ενα δυο κομματια μπαινει στον κοπο να βαλει "μπρος" ενα waterjet ή ενα laser και ολη την διαδικασια πριν απο την κοπη για 20 € πχ. να μου πειτε να φτιαξω και γω κατι πραγματα που χρειαζομαι.Απο την μια ειναι απολυτως λογικο ο ανθρωπος που εχει δωσει 100.000 € για ενα laser να το κανει να βγαλει τα χρηματα του κοστολογωντας αναλογα την εργασια και την ποσοτητα,αλλα απο την αλλη λογικο ειναι και ο μοντελιστης να μην ειναι διατεθειμενος να δωσει για ενα εξαρτημα 100 € το οποιο μπορει να ειναι μερος μιας κατασκευης.Εκτος αν θες ενα και για να πεσει το κοστος αγοραζεις 100 κομματια laugh
    Η γνωση ειναι δυναμη...
    Εαν καποιος εχει οικονομικη ευχερεια και γουσταρει ν'ασχοληθει με τον τομεα αυτο και γω μαζι του!Πλεον ομως στο βαθμο που εχει φτασει η τεχνολογια,με φθηνα εξαρτηματα,ο καθενας ο οποιος εχει δωσει ενα αξιοσεβαστο ποσο γυρω απο τον μοντελισμο ολο τον καιρο που ασχολειται μπορει να διαθεσει καποια χρηματα για να φτιαξει/αγορασει ενα μηχανημα,ποσο μαλλον οταν αρεσκεται στις κατασκευες.Οσο για το αν ειναι πιο ακριβο ενα μηχανημα να το αγορασεις ετοιμο παρα να το φτιαξεις μονος σου εννοειται οτι το ετοιμο ειναι πολυ πιο ακριβο.
    Δε λεω, καλο ειναι να σου φτιαξει καποιος το εξαρτημα το οποιο εχεις σχεδιασει,αλλα χαρα στην υπομονη του εαν ειναι μακρια απο το μερος που φτιαχνεται το εξαρτημα laughΠληρωσε μεταφορικα,πληρωσε τηλεφωνο,πληρωσε το εξαρτημα,εγινε λαθος στην μετρηση?Ξανα μεταφορικα,ξανα τηλ,εξαρτημα κοκ.
    Παντως για να γινω πιο συγκεκριμενος οταν λεω αγοραζω/φτιαχνω εννοω συμβατικες μηχανες.Μια ηλεκτρονικη φρεζα κοπης με εργαλειο,ενα Router με μεσο κοπης μοτερ/κοπτικο και ενα τορνο.Εαν βεβαια θελετε στο σπιτι σας laser,waterjet,plasma,edm κλπ τοτε καλυτερα να το ξανασκεφτειτε...

Για μενα φιλε Ηλια,εαν δεν εχεις τις γνωσεις να φτιαξεις ενα δικο σου ρουτερ,ψαξτο να παρεις ενα.Ψαξε ακομα πως θα βρεις την καλυτερη σχεση αξιας ποιοτητας.
    Προσωπικα με τις γνωσεις που εχω αποκομισει εδω και καιρο,εαν πω οτι φτιαχνω ρουτερ,δεν θα εχει να ζηλεψει πολλα απο τα εργοστασιακα στο θεμα ποιοτητας και σχεδον τιποτα απο την τιμη τους... laugh
    Γι'αυτο λεω οτι η γνωση ειναι δυναμη.Η γνωση σου γλυτωνει χρηματα και η ιδια ειναι που στα φερνει πισω!!!
    Ολα τα υπολοιπα ειναι ηλεκτροδιαβρωσεις  Grin
    Και τελος οτι απορια εχεις και μπορω να σου απαντησω,εννοειται πως θα ριξεις ερωτηση!

Τα λεμε
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 15:10:02 »

Φίλε Ηλία, εάν πιάνουν τα χέρια σου, και έχεις όρεξη μαζί με βασικά εργαλεία, για να ασχοληθείς με cnc
    τότε μπορώ να σου δώσω κάποια σχέδια και ότι άλλο μπορώ απο γνώσεις.
    Και ο Πάνος μπορεί να σου πει περισσότερα είναι καλύτερος γνώστης του θέματος.

Εγώ έχω ξεκινήσει μια φθηνή και απλή σχετικά κατασκευή cnc router η οποία όμως σταμάτησε πρόσκαιρα γιατί
    Κάνω baby sitting τώρα. (Αρρώστησε η πεθερά μου και η γυναίκα μου την φροντίζει μέχρι να γίνει καλά).

Δεν είναι φοβερά δύσκολο να φτιάξεις τέτοια μηχανή, θέλει υπομονή και σωστά εξαρτήματα, για να έχεις σχετική ακρίβεια.

Είναι πολύ καλή εμπειρία που θα σε βοηθήσει γενικότερα και θα σου δώσει την δύναμη να κάνεις τα δικά σου εξαρτήματα για τον αερομοντελισμό
    και όχι μόνο.

Εάν δεις το θέμα Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  -> https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=781.0

θα πάρεις μια ιδέα...  Thumbs up

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 18:10:17 »

Εγω παιδια και σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τις απαντησις σας μου χρειαζεται
    ενα μηχανημα να κανω ποιο ευκολα τα κοψιματα των ξυλων οσο αφορα την μπαλσα και το κοντρα πλακε αντι να παιδευωμα με την σεγα και μετα με το τριβιο να τα φερω ισα για να ευχαριστιεμαι τις κατασκευες μου ξεκινησα να κοβω εδω και παρα πολλα χρονια με την σεγα χεριου της πατροπαραδοτης ξυλογλυπτικης και την εχω ακομα και τωρα εδω και δυο περιπου χρονια εχω την ηλεκτρικη σεγα τραπεζι της PROXXON και ομως θελω κατι καλυτερο τωρα αν πραγματι μπορειται να με βοηθησεται να κατασκευασω ενα CNC κοπης
    ακομη καλυτερα δοξα το θεο τα χερια μου πιανουν και εργαλια υπαρχουν αλλα καλη η γνωση αν ομως συμφερη να το αγορασω δεν λεω και οχι αρκη να μην μου βγη ο κουκος
    αηδονι

Ευχαριστω Φιλικα Ηλιας Ξανθη   
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    ΤΣΙΠΟΥΡΟΣ
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 20:14:17 »

Ok με πείσατε......
    Η ετειρεία ονομάζεται VETA SA και βρίσκεται Αθήνα κ Θεσ/νικη.

Εχει waterjet και Laser.Το ξύλο κόβεται άνετα καθώς επισης τεφλόν γυαλί νομίζω και PE.
    Εγώ συνεργάζομαι με θεσ/νίκη και πληρώνω περίπου 2-3 ευρώ το κίλο το επεξεργασμένο σίδερο.

Τα κομμάτια μου κοστίζουν περίπου 5-6 ευρώ και είναι κομματια απο ανεμιστήρα 60000m^3/h.
    Εχω κατασκευάσει ρουτερ με βηματικούς με δικό μου πρόγραμμα οδηγησης    αλλα τις ακρίβιες του laser (0.02 του χιλιοστου)
    για να τις πιάσω πρέπει να δώσω τα εξαρτήματα του CNC  σε ...CNC (τορνο) και πάλι δε ξέρω αν θα πετύχω!
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 12 Ιουν 2007, 23:59:19 »

Καλησπερα,

Καλο το να μπορει να σου φτιαξει καποιος αυτο που θες,ΑΛΛΑ ακομα καλυτερο να φτιαξεις ΕΣΥ αυτο που θες...
    Παρελαβα σημερα την πλακα carbon απο εξωτερικο.Εχω βαλει τρεις φωτογραφιες.Αν τις κοιταξετε τι σας ερχεται στο μυαλο??
     Grin
    Να τις στειλω Αθηνα ή καπου αλλου και να με τρωνε τα φιδια??Ειμαι και ανυπομονος σαν ανθρωπος...
    Αν δεν ηθελα το carbon για αλλη δουλεια,θα φορτωνα το σχεδιο στο CAM και μεχρι να κανω ενα τσιγαρο,θα ηταν ετοιμα!!!
    Που να στειλεις,τι να στειλεις?Αν θελω δυο ζευγαρια,ειναι απλο.Copy-Paste!!!
    Μη το συζητατε...
    Παντως αν τρωγεστε....

http://cgi.ebay.com/Brand-New-Laser-Engraver-Router-JD-9060SP-CE-Quality_W0QQitemZ140125419600QQihZ004QQcategoryZ57122QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    Συγκεκριμενα πραγματα.
    Ειναι κινεζικο βεβαια,αλλα τη δουλεια του θα την κανει και με το παραπανω.Balsa,Plywood,Plexiglass κλπ τα κοβει βουτηρο!
    Μη μου πειτε οτι ειναι ακριβο!!!Ενα αντιστοιχο Ευρωπαικο με υποστηριξη κλπ εχει γυρω στα 80 χιλιαρικα.
    Εχω ρωτησει κιολας για μεταφορικα κλπ.Ειναι 500 δολλαρια για να ερθει στον Πειραια και μετα πρεπει να το παρετε με δικο σας μεσο.Δεν ξερω βεβαια τι γινεται με τελωνεια κλπ.Οποτε 7.000 $ συν 500 =7.500=5.500 €.Καθολου ασχημα για ενα σπιτικο!!! Grin
    Απο την αλλη,ολο σας παροτρινω να τα φτιαχνετε μονοι σας και θα πει καποιος "και οι υπολοιποι που εχουν εταιρειες που φτιαχνουν παραγγελιες σε εξαρτηματα,κλεφτες θα γινουν??"
    Απο το να γινουμε εμεις ομως...  laugh

* fins.JPG (55.06 KB, 890x488 - εμφανίστηκε 3502 φορές.)

* carbon1.JPG (40.83 KB, 544x408 - εμφανίστηκε 3809 φορές.)

* carbon2.JPG (42.22 KB, 544x408 - εμφανίστηκε 4309 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Μηχανες κοπης ξυλων ερωτηαη
    Μεταπήδηση σε: