Μάλλον ταχετε μπερδέψει λίγο ε; το rev δεν έχει σχέση με αέρα ή κινητήρα. Ενεργοποιείται μόνο όταν δίνουμε απότομο pitch ώστε να αποτρέπει την ξαφνική απόκλιση της ουράς από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Τι σχέση έχει ο αέρας ή οι αλλαγές του κινητήρα, όταν δεν κουνιέται το στικ ώστε να τριγκάρει την επέμβαση του rev; διαβάστε το manual της Futaba και θα καταλάβετε τι εννούμε με τον panelpni. Να μην τα ξαναγράφω....
Η μίξη αυτή σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον αέρα.... Η τ/κ είναι αδύνατον να γνωρίζει τι γίνεται " εκεί πάνω"....
Έχει όμως να κάνει με τις αλλαγές του κινητήρα/βήματος.
Διαβάζοντας το manual της Futaba 9CHPS αναφέρεται ότι η μίξη revolution αντισταθμίζει την διαφορετική ροπή που παράγει ο κινητήρας/έλικα στις διάφορες καταστάσεις τις πτήσης (όχι modes, εννοώ ποσοστό του stick).
Δεν αναφέρεται καμία περίπτωση ρύθμισης ή συμπεριφοράς του πομπού σε αργές ή γρήγορες κινήσεις του stick.
Επίσης στο μενού της ίδιας της τ/κ δεν υπάρχουν πουθενά ρυθμίσεις για αλλαγές σε απότομες κινήσεις, αλλά αντίθετα υπάρχει το ίδιο μενού που υπάρχει σε κάθε άλλη απλή μίξη, όπως στην καμπύλη βήματος. Τέτοια λειτουργία (για απότομη κίνηση) υπάρχει για χρήση σε Servo στην βελόνα του κινητήρα, και εκεί είναι όλα ξεκάθαρα. Αναφέρονται όλα λεπτομερώς στο manual και υπάρχουν οι αντίστοιχες ρυθμίσεις στο μενού.
Στην πράξη, άσχετα με το τι γράφει το manual, βλέπει κανείς ότι η τ/κ δίνει εντολές στο rudder ανάλογες της κίνησης του stick του throttle και τίποτα άλλο. Όπου είναι το stick, είναι και το rudder.
Γι' αυτό τον λόγο μπορώ να πετάξω ελικόπτερο χωρίς γυροσκόπιο (πράγμα που έχω κάνει αρκετές φορές), ενώ αν ήταν όπως τα λέτε δεν θα μπορούσα! Επίσης σε απότομες κινήσεις του stick το ελικόπτερο "χάνει", διορθώνει όσο μπορεί το gyro και όχι η τ/κ (με φτηνό gyro).
Ολα τα παραπάνω ισχύουν ΜΟΝΟ στην Futaba 9chps που έχω και γνωρίζω. Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει κάθε άλλη εταιρία, ή ακόμα και η Futaba σε άλλα μοντέλα. Πάντως σε αυτό έτσι είναι. (Μάλλιστα το έχω ξανακούσει αυτό που λέτε, αλλά σε άλλες τ/κ, νομίζω στην 9Z...)
Τέλος να αναφέρω ότι και η Walkera τ/κ, που έχω μία, δουλέυει με τον τρόπο που λέω. Δεν είναι μόνο η δικία μου 9C, η κουφή......