Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.946 μηνύματα σε 12.397 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 2 Σεπ 2026, 17:28:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 2 Σεπ 2026, 17:28:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 14:49]

[Σήμερα στις 13:48]

από dominicm
    [Χθες στις 16:10]

[Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 20:15:30]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 30 Αυγ 2026, 16:28:39]

από Markhelis
    [Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 23:59:05]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309946
    Σύνολο θεμάτων: 12397
    Online σήμερα: 68
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 31
    Συνολικά: 33
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Isthmus Models Mirage 112.5" R.E.S.  (Αναγνώστηκε 29738 φορές)
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 10:24:41 »

Για όσους ενδιαφέρονται,εδώ υπάρχει η παρουσίαση μιας διπλής κατασκευής δύο ακόμη Mirage.

O φίλος μου(rcgroups) ο Manolo με τον Tio-Juan, από ένα original kit της HighFlight και ένα kit φτερών από την Ishtmus φτιάχνουν δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του(χαρά σου, Ανδρέα) και η παρουσίασή τους με έχει εντυπωσιάσει. Αν και δεν μιλάω Ισπανικά, από το φωτογραφικό τους υλικό μπορεί κανείς να βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Απολαύστε...
    Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #136 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 10:26:17 »

Για όσους ενδιαφέρονται,εδώ υπάρχει η παρουσίαση μιας διπλής κατασκευής δύο ακόμη Mirage.

O φίλος μου(rcgroups) ο Manolo με τον Tio-Juan, από ένα original kit της HighFlight και ένα kit φτερών από την Ishtmus φτιάχνουν δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του(χαρά σου, Ανδρέα) και η παρουσίασή τους με έχει εντυπωσιάσει. Αν και δεν μιλάω Ισπανικά, από το φωτογραφικό τους υλικό μπορεί κανείς να βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Απολαύστε...  

Γιώργο το link δεν παίζει.
    (και μπήκα με λαχτάρα να τα δω!)
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #137 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 13:19:20 »

Θοδωρή μια χαρά παίζει, ίσως να φταίει κάτι στον υπολογιστή σου!!  Wink
    Καταγράφηκε
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 14:51:44 »

Θοδωρή μια χαρά παίζει, ίσως να φταίει κάτι στον υπολογιστή σου!!  Wink

Όλα τα εργαλεία μου παίζουν καλά ακόμα... σήμερα κλείνω τα 41!
    Το διόρθωσε ο Γιώργος νωρίτερα.
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #139 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 14:57:24 »

Το διόρθωσε ο Γιώργος νωρίτερα.

Οκ!!  Thumbs up

Πολύχρονος φίλε μου ότι επιθυμείς να το βρεις!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #140 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 15:00:35 »

Για Windows XP εχει η Microsoft ενα πολυ χρησιμο εργαλειο, ενσωματωνεται στο συστημα και σου προσθετει μια ακομη επιλογη οταν κανεις δεξι κλι σε αρχειο εικονας, Resize, εχει αυτοματα καποιες κλασικες διαστασεις οπως 800Χ600, 1024Χ768....

Σ' ευχαριστώ και εσένα Παναγιώτη, αλλά και με αυτόν τον τρόπο προσθέτω βήματα στη διαδικασία που είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρος.

ΥΓ Θεωρω αστεια την συζητηση το 2013 με adsl αλλα οι αποψεις των πολλων υπερισχυουν της λογικης.

Πες τα χρυσόστομε! Δεν αναφέρθηκα σε αυτό για ευνόητους λόγους.  Wink

Θα μιλήσω σαν επαγγελμάτίας και όχι φυσικά για να γίνει οποιαδήποτε παρεξήγηση.. Υπάρχει ένας άτυπος "κανόνας" που λέει ότι στο web αν μια σελίδα κάνει παραπάνω από 10-12 sec να ανοίξει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.. Όταν μιλάμε για forums τα πραγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί το πρόβλημα καλείτε πολλές φορές να το διαχειριστεί ο εκάστοτε χρήστης, αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά πράγματα όπως π.χ. στην περίπτωση του συγκεκριμένου θέματος εξωτερικά links!

Υπάρχει φωτογραφία που κάνει να φορτώσει 10+secs με μέγεθος 1,7MB.. Εφόσον ανοίξει την πρώτη φορά μια σελίδα ο browser cachαρεi τις φωτογραφίες και κάποια άλλα πράγματα, οπότε όταν τα ξαναχρειαστεί δεν θα τα ζητήσει από τον server αλλά από τον δίσκο του υπολογιστή!

Yπάρχουν 2 πολύ εύκολες λύσεις που δεν απαιτούν από εσένα τίποτα..
    Είτε κάνεις resize τις φωτογραφίες με ένα εργαλειο mass resize(π.χ. 50% μικρότερες) μέ 2 κλικ, είτε από το imageshack δεν χρησιμοποιείς άμεσα το link της εικόνας αλλά το thumbnail με link στην εικόνα(στο δίνει έτοιμο για χρήση σε forum το imageshack).. Για την παραπάνω φωτογραφία το thumbnail είναι 5.5KB

Δυστυχώς μία σελίδα με μέγεθος 50+MB δεν είναι αποδεκτή ακόμα και αν λάβουμε υπόψη τις vdsl πλέον γραμμες.. Επίσης, λέγεται πως τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο internet λαμβάνουν υπόψη αυτό το μέγεθος για να δείξουν τα αποτελέσματα.. π.χ. το google αν βρει δύο ίδιες σελίδες και η μια έχει απλά μεγαλύτερες φωτογραφίες θα την δέιξει δευτερη!

Τέλος, μπορείς να δείς ένα παράδειγμα της φωτογραφίας σου που μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω χρησιμοποιώντας το thumbnail link που δίνει το imageshack

Αν χρειαστεί καποιος οποιαδήποτε βοήθεια είμαι στη διάθεσή του! Wink

ΥΓ.. Πανέμορφο α/π Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 16:09:20 »

Για να γίνω πιό σαφής.Ο τρόπος που μέχρι στιγμής ανέβαζα, ήταν ο εξής:

Από την προβολή της φωτογραφίας (σε όποιο μέγεθος και να είναι αρχικά), χρησιμοποιώ το screenshot  και cropάρω μόνο το κομμάτι που θέλω να δείξω. Αυτό μπορεί να είναι σχεδόν όσο το αρχικό-οπότε και μεγάλο, ή αν έχω απομονώσει κάποιο σημείο, μικρότερο. Αυτόματα με το που κλείνω το πλαίσιο του crop, μου δίνει και την επιλογή να ανεβάσω τη φωτογραφία στο site της screenshot. Από εκεί copy-paste το URL και τέλος (υπάρχει άραγε πιο σύντομη διαδικασία  Huh )

Δεν έκανα mass resizing πριν(που όντως είναι δυο κλικ διαδικασία) για μην τη «σπάω» σε ψώνια σαν εμένα που γουστάρουν να αποζουμίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τη μελέτη μιας παρουσίασης. Για τον ίδιο λόγο προσπαθούσα να ανεβάσω όσο το δυνατόν περισσότερες φωτογραφίες, ενώ δεν είναι και καμιά παρουσίαση scratch-build με οδηγίες κλπ.

Αν όντως αυτή είναι η επιθυμία σας (και με το «σας» δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, αλλά σαν πλειοψηφία μιας και κανείς δεν δείχνει να στηρίζει την άποψή μου), resizing 50% και συνεχίζουμε ως έχει (εκτός και αν υπάρχει και πιο σύντομη διαδικασία τελικά).

Η ουρά έμεινε ούτος ή άλλως όπως προανέφερα και λέγοντας ουρά δεν κυριολεκτώ, εννοώ αυτή του γαϊδάρου …  Wink

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ όλους όσους δείξατε τόσο ενδιαφέρον ακόμα και για τη διευθέτηση μιας -κατά τη γνώμη μου- μικρής 
    Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 16:27:57 »

ΩΩΩ!!! Τώρα το πρόσεξα.

Αδερφέ OTeo, και από’ μένα ευχές για ότι καλύτερο με υγεία και χαρές.

Συνάπτω και δωράκι.

Το φύλαγα για το τέλος, αλλά μίας και το έφερε η συγκυρία… με αγάπη.

Υ.Γ. Να πω την αλήθεια σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ από πού τα έχω κατεβάσει και δεν θυμάμαι. Αυτό χρησιμοποίησα και για την 3D απεικόνιση της νέας ατράκτου που έφτιαξα.

* MirageFu.jpg (46.85 KB, 747x330 - εμφανίστηκε 267 φορές.)

* MiragwWi.jpg (53.8 KB, 731x493 - εμφανίστηκε 275 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #143 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 16:33:38 »

Η αλήθεια είναι πως προτιμώ και εγώ το full size ώστε να έχω καλύτερη λεπτομέρια, αλλά σε όποιες εικόνες θέλω εγώ!!
    Δυστυχώς δεν ξέρω τον τρόπο που χρησιμοποιείς για upload.. Βλέπω όμως ότι είναι link από το imageshack! μήπως σου δίνει πέρα από το url κάποιο κώδικά της μορφής
    Κώδικας:
    [URL=http://img42.imageshack.us/img42/5992/64ae1f2427b14962a7828f9.png][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/5992/64ae1f2427b14962a7828f9.th.png[/img][/URL]
    Huh??

Αν όχι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον παραπάνω κώδικα και στο πρώτο link να βάλεις αυτό που χρησιμοποιείς τώρα, ενω στο δευτερο (στο image που θα δείξει)θα προσθέσεις το .th πριν την τελευταία τελεία

Κώδικας:
    [URL=your.link.png][IMG]your.link.th.png[/img][/URL]
    Καταγράφηκε

0 teo
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 18:11:12 »

ΩΩΩ!!! Τώρα το πρόσεξα.

Αδερφέ OTeo, και από’ μένα ευχές για ότι καλύτερο με υγεία και χαρές.

Συνάπτω και δωράκι.

Το φύλαγα για το τέλος, αλλά μίας και το έφερε η συγκυρία… με αγάπη.

Υ.Γ. Να πω την αλήθεια σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ από πού τα έχω κατεβάσει και δεν θυμάμαι. Αυτό χρησιμοποίησα και για την 3D απεικόνιση της νέας ατράκτου που έφτιαξα.

Σας ευχαριστώ πολύ και του δύο.
    Το δωράκι θα το επιμεληθεί ο Ηλίας και θα βγει σούπερ πιστεύω.
    Καταγράφηκε

Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 22:03:28 »

Δοκιμαστική

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 22:21:38 »

@Tolias: Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας τη δεύτερη μέθοδο που περιγράφεις (.th). Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, για να δει κάποιος την πλήρη εικόνα θα πρέπει να αντιγράψει το URL και paste. Σωστά;

Αν αυτό ικανοποιεί (αναφέρομαι ακι στους υπόλοιπους), να ευχαριστήσω τον ειδικό (με τη μαύρη ζώνη) και να συνεχίσω έτσι;
     Undecided

Υ.Γ.   Η φώτο δείχνει μία από τις πολλές εφαρμογές των smartphones που έχουν κάνει  ευκολότερη τη ζωή μας. Την ανέβασα στο rcgroups σε ένα θέμα που αφορούσε συσκευές για τις γωνίες προσβολής των φτερών και κατακλίστηκαν τα ΠΜ μου από την εντύπωση που έκανε. Σκέφτηκα ότι μπορεί να ενδιαφέρει.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2013, 22:39:41 »

Αυτό που έβαλες είναι το μισό και είναι αυτό που ακολουθεί
    Κώδικας:
    [IMG]http://img801.imageshack.us/img801/5323/160546367ca44742a6b2c53.th.png[/img]

Αν χρησιμοποιήσεις το παρακάτω θα είναι εικόνα που κάνοντας click πάνω της θα σου ανοίγει η κανονική!
    Πρόσεξε ότι υπάρχει πέρα από το [ IMG ] και το [ URL ].Ουσιαστικά είναι εικόνα-link! Thumbs up
    Στο URL δεν υπάρχει το .th ενώ στο img υπάρχει
    Κώδικας:
    [URL=http://img801.imageshack.us/img801/5323/160546367ca44742a6b2c53.png][IMG]http://img801.imageshack.us/img801/5323/160546367ca44742a6b2c53.th.png[/img][/URL]

Δες τη διαφορά

ΥΓ1. Τρομερή εφαρμογή.. Ηταν η πρώτη που έβαλα στο android μου!
    ΥΓ2. Νομίζω πως πρέπει καποια στιγμή οι moderators να μεταφέρουν αυτά τα μυνήματα, σε ένα άλλο how to θέμα, για να μην χαλάει η παρουσίαση!
    ΥΓ3. Όλα αυτά τα αναφέρω ώστε να τα γνωρίζουμε όλοι και να βοηθάμε τα φορουμ και αυτούς που ψάχνουν πληροφορίες σε αυτά. Από εκεί και πέρα ότι βολευει τον καθένα χρησιμοποιεί Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 30 Ιαν 2013, 09:50:44 από v_tolias » Καταγράφηκε

Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #148 στις: Τετάρτη, 30 Ιαν 2013, 08:37:19 »

Τα joiner boxes κολλήθηκαν με epoxy...

... και το μικρό τους πάχος απαιτούσε να δεθούν (με dyneema που είχα διαθέσημο).

Διαμόρφωση του LE και παράπλευρα είναι τα εργαλεία για τη δουλειά.

Gussets στα "ευαίσθητα" σημεία.

Για τα tips, οι οδηγίες ζητούν να τοποθετηθεί ένα απλό κομμάτι balsa που θα τριμμαριστούν οι άκρες του. Γενικά η ιδέα είναι να παραμείνουν όσο το δυνατόν ελαφρύτερα, γι’ αυτό και να παραλειφθούν τα ογκώδη, φανταχτερά και συνάμα βαριά υποκατάστατα. Φυσικά η όψη ενός απλά στρογγυλεμένου τελειώματος δεν με άφηνε ικανοποιημένο, οπότε και τα αντικατέστησα με τα παραπάνω τριγωνάκια από ελαφριά balsa…

…τα οποία πήραν σχήμα από μόνα τους κατά το τριμμάρισμά τους.

Με υπομονή και τα κατάλληλα λιμάκια, άνοιξα και τους υποδοχείς των joiner blades.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 30 Ιαν 2013, 09:33:51 από Stratigio » Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #149 στις: Τετάρτη, 30 Ιαν 2013, 11:31:24 »

Η προνοητικότητα να αφήσω ακάλυπτο αυτό το σημείο, μου έδωσε μεγάλη ευκολία στο να γεμίσω epoxy το σημείο που "κάθεται" το dowel στήριξης του φτερού, αλλά και στο πέρασμα των καλωδίων των servo των spoiler...

...

Η τοποθέτηση dowel ευθυγράμμισης δεν αναφέρεται πουθενά στις οδηγίες, αλλά κρίθηκε απαραίτητη.

Και στη ουρά χρησιμοποίησα epoxy για τη συγκόλλησή της, μιας και είναι από τα σημεία που επιδέχεται πολλών επιδιορθώσεων (δυστυχώς δεν έχω άλλες φώτο). Η ευθυγράμμιση της έκκεντρης ουράς έγινε με τη βοήθεια ενός laser αλφαδιού.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Isthmus Models Mirage 112.5" R.E.S.
    Μεταπήδηση σε: