Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 05:41:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 05:41:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 98
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: DLA56 η RCG50?  (Αναγνώστηκε 10012 φορές)
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 22 Μαΐ 2012, 23:40:54 »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω γνωμες απο εμπειριες σχετικα με αυτους τους 2 κινητηρες.
    Θελω να αγορασω εναν απο τους 2 και δεν μπορω να καταληξω ποιος ειναι ο πιο αξιοπιστος?
    Πιο οικονομικος ειναι ο Rcg αλλα δεν με ενδιαφερει να δωσω και 50 ευρω παραπανω να παρω τον DLA.Η αγορα θα γινει απο τον Hοbbyking.
    Σας παρακαλω οποιος φιλος εχει εμπειρια και στους 2 ας οει την γνωμη του!!!
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
    www.emr.gr
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 01:05:36 »

Τιιιιιι... ετοιμάζεις Χρήστο;  

Λοιπόν και τα 2 μοτέρ είναι πολύ καλά. Τον DLA56 τον δουλεύω 2 χρόνια, τον RCG50 2-3 μήνες.
    Παίρνουν μπρος αμέσως, έχουν παρόμοια επίδοση, σκίζουν οποιοδήποτε 50άρι μοντέλο, δεν θέλουν ιδιαίτερη ρύθμιση.

Oι DLA έχουν μέσα ρουλεμάν NGK, οι RCG δεν ξέρω δεν τους έχω ανοίξει.
    Ένα θεματάκι που είχα με τον DLA56 ήταν πως έσπασε ένα αυτάκι από τα 4 που βιδώνει το μοτέρ στο firewall,
    οπότε πήρα όλο το ανταλλακτικό.
    Στον RCG είναι πιο ψωμωμένο εκείνο το σημείο.

Ο RCG είναι πιο φθηνός και δουλεύει το ίδιο καλά ή καλύτερα.
    Επίσης έχει πιο φθηνά ανταλλακτικά (himodel.com).

Στον DLA μάλλον θα έχει ηλεκτρονική που παίρνει απευθείας Α123 πάνω, δλδ δουλεύει πάνω από 6V,
    o RCG έχει ηλεκτρονική μέχρι 6V οπότε βάζεις νιμη ή λίπο με bec.
    Και τα δυο φοράνε CM6 μπουζί.

Στη θέση σου θα έπαιρνα RCG αλλά και ο DLA είναι πολύ καλός.
    Καταγράφηκε

ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 13:12:57 »

χαχαχα Καλημερα φιλε μου Yanko!
    Το Seagull Edge 540 θελω να στησω και απλα το καταλαβα λιγακι αργα οτι ηθελα να το στησω εξαρχης καινουρια ολα.Ειχα βαλει πανω το CRRC 45cc που εχω αλλα ειναι λιγο πιο βαρυς και ετσι θελω να βαλω κατι αλλο επανω και αυτον να τον βαλω σε κανα scratchbuild scale αν ολα πανε καλα!!!
    Λοιπον στο θεμα μας τωρα εχω δει κ γω RCG15 να τραβαει τα πανδηνα και να μην βγαζει τσιμουδια παραπονου ειναι παρα πολυ καλα μοτερ αξιοποιστα απλα θελω κατι που θα μου κρατησει για πολυ καιρο με ρυθμιση να δουλευει πλουσια να μην στεγνωνει γενικα να τον εχω κυριλε και να μου κρατησει πολυ.Να μπορει βεβαια να ανταπεξελθει σε μελοντικα ακροβατικη πτηση. Να σου πω την αληθεια ειμαι πιο κοντα στον DLA γιατι δεν ξερω αν αυριο μεθαυριο ο Hobbyking θα συνεχισει να φερνει ανταλακτικα στον RCG τωρα θα δειξει.
    Εσυ βεβαια εισαι ο ανθρωπος που θα μου πει απο τα 2 πιο ειναι το καλυτερο αφου τους εχεις και τους 2!!! Grin Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

50 cc Petrol POWER/Acro F3D 50''/Piper Pawnee 40 Hangar 9/TT Piper J3 Cub/Sebart Sukhoi 29s 30E/ScratchBuild 3DPMini/Bixler EPO 1400mm/Kyosho Calmato 40 Trainer/BMI Extra 330EP/<<JR XG8>>/Spectrum DX7se!!!

www.emr.gr
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 13:50:22 »

Το Seagull Edge 540 θελω να στησω και απλα το καταλαβα λιγακι αργα οτι ηθελα να το στησω εξαρχης καινουρια ολα.Ειχα βαλει πανω το CRRC 45cc που εχω αλλα ειναι λιγο πιο βαρυς και ετσι θελω να βαλω κατι αλλο επανω και αυτον να τον βαλω σε κανα scratchbuild scale αν ολα πανε καλα!!!
    Λοιπον στο θεμα μας τωρα εχω δει κ γω RCG15 να τραβαει τα πανδηνα και να μην βγαζει τσιμουδια παραπονου ειναι παρα πολυ καλα μοτερ αξιοποιστα απλα θελω κατι που θα μου κρατησει για πολυ καιρο με ρυθμιση να δουλευει πλουσια να μην στεγνωνει γενικα να τον εχω κυριλε και να μου κρατησει πολυ.Να μπορει βεβαια να ανταπεξελθει σε μελοντικα ακροβατικη πτηση. Να σου πω την αληθεια ειμαι πιο κοντα στον DLA γιατι δεν ξερω αν αυριο μεθαυριο ο Hobbyking θα συνεχισει να φερνει ανταλακτικα στον RCG τωρα θα δειξει.
    Εσυ βεβαια εισαι ο ανθρωπος που θα μου πει απο τα 2 πιο ειναι το καλυτερο αφου τους εχεις και τους 2!!! Grin Grin Grin Grin Grin
    Παλικαρια!!!!!!!!!!rcg και πάλι rcg!!!!!!...είμαι φανατικός οπαδός!!!τι να πω αυτα τα μοτέρ μάλλον είναι εξωγηίνα (δεν τα παίρνω απο κανένα για  να τα διαφημίσω
    Λοιπόν έχουμε και λέμε.......
    Έχω 5 rcg 26cc και δουλεύουν άψογα,κανένα πρόβλημα!!!
    Έχω μια rcg 50cc και τι να πω , παίρνει για πλάκα, έχει φοβερη δύναμη, την έχω κάνα χρόνο και ρύθμισα μια φορά τη μικρή και απο τότε από χειμώνα - καλοκαίρι ρυθμίσα μόνο τη μεγάλη δυο φορές το χρόνο. Στην συστήνω ανεπιφύλακτα.
    Γενικά ρυθμίζονται για πλάκα, έχουν πολύ χαμηλό ρελαντί, παίρνουν εύκολα μπροστά, είναι πολύ φτηνές ΑΛΛΑ έχουν μόνο ένα πρόβλημα....διαθεσιμότητα ανταλλακτικών!!!..εάν έχεις βρεί από που θα πάρεις ανταλλακτικά σε ενδεχόμενο βλάβης (που εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ ) τότε πάρτην με κλειστά μάτια, μην το σκέφτεσαι!!!
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 13:56:40 »

Σε αυτην την περιπτωση για τα ανταλακτικα ο φιλος μας ο Yankos λεει οτι φερνει ο Himodel αλλα αυτην τη στιγμη φερνει και ο Hobbyking!
    Αν ειναι αξιοπιστη μηχανη δεν θα χρειαστουμε ανταλακτικα χαχαχαχαχα Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 16:04:01 »

Χρήστο, αν μιλάς για το 2μετρο edge το μπλε, τότε νομίζω ότι θα πέσουν βαριά αυτά τα μοτέρ (1700γρ με όλα μέσα) και πολύ πολύ δυνατά.
    Στη θέση σου θα διάλεγα MLD35 χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τώρα σχετικά με τα ανταλλακτικά του RCG, για την ώρα τα καλύπτει το himodel.com.
    Όμως υπάρχει μεγάλη συμβατότητα και με DLE,DLA, DA, χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα κλπ
    Δλδ ελατήριο βρίσκεις και σε χορτοκοπτικά-αλυσοπρίονα, ρουλεμάν παντού, εξατμίσεις φοράνε ίδιες με DLE-DLA, πιστόνια μάλλον ίδια,
    καρμπυρατέρ βρίσκεις, ηλεκτρονική και σένσορα ίδια.
    Δεν ξέρω αν θα ταιριάζουν ο στρόφαλος, ο κύλινδρος και η κάσα κάτω.

Οπότε μην αγχώνεσαι τόσο για ανταλλακτικά.
    Καταγράφηκε

ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 18:36:13 »

Ο Διονυσης (Dionpapa) το πετουσε το συγκεκριμενο με DLE55 και σε φορουμ του εξωτερικου λενε οτι πεταει αψογα με τετοιυ ειδους κινητηρες αν και ο CRRC που του ειχα πανω τα ιδια και μπορει παραπανω κιλα να εχει!!!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 18:49:00 »

Τι βάρος έχει συνολικά το μοντέλο με DLE55;

Σε ρωτάω γιατί ένα αντίστοιχο μοντέλο πετάει ο Andreas με MLD35.
    Το Capiche 140. Αν είναι στο ίδιο συνολικό βάρος, θα έχεις μια εικόνα για το πώς θα πηγαίνει το δικό σου
    με MLD35.

Αλλά αν θυμάμαι καλά το μοντέλο το έχεις ήδη στήσει,
    ζύγισε το να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων και με του Andrea.

Απ' την άλλη, αν έχεις ήδη πανω τη 45άρα, η 55άρα είναι το ίδιο βαριά ή βαρύτερη.
    Γιατί να την βγάλεις;
    Για να πάρεις την επιπλέον δύναμη που δε χρειάζεσαι;
    Γιατί μη μου πεις ότι η 45άρα δεν το σκίζει το μοντέλο εντελώς;
    Πρέπει να στο κάνει κουδούνια, έτσι δεν είναι;
    Με μια 21Χ8 ειδικά, ξύλινη, θα δίνει ρέστα.

Καταγράφηκε

ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 18:53:19 »

Εχω ταλαιπωρηθει λιγο με αυτον τον κινητηρα κ γι'αυτο θα τον βγαλω ο DLE σε σχεση με το δικο μου εινα πιο ελαφρης!!!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 19:28:40 »

DLE & ξερο ψωμι!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 19:35:55 »

Ο CRRC βγαινει καπου στα 1700γρ και ο DLE κοντα στα 1500-1600 το ιδιο περιπου και ο RCG50.
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 21:36:45 »

Τον RCG50 τον έχω ζυγίσει με μπουζί, εξάτμιση, ηλεκτρονική, αποστάτες, βίδες και είναι 1710γρ
    Το ίδιο και οι άλλοι περίπου, μην κοιτάς που γράφουν 1350γρ στο ΗΚ κλπ
    Δες και τι περιλαμβάνει το ζύγισμα.

Το συνολικό βάρος του μοντέλου δεν το έχεις τσεκάρει, με όλα πάνω;
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 21:40:57 »

Ο 45άρης τι σου κάνει ακριβώς;
    Καταγράφηκε

ChrisCalmato 40 Trainer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 21:56:51 »

Κ ετσι να ναι κ ιδια να ναι τα κιλα τους θα τον παρω ουτως η αλλιως κ για μελοντικο μοντελο αφου πεταει δυνατα με 50αρι γιατι να μην του το βαλω!Απο βαρος ειμαι μια χαρα στα προτυπα του κατασκευαστη!!
    Καταγράφηκε

www.emr.gr
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2012, 22:33:02 »

Kαλησπερα και απο εμενα....το μοντελο σου ειναι κατηγοριας 180-4χρονο συνεπως η 50αρα ειναι υπερβολη.Θα το σκιζει φυσικα αλλα θα χαλασουν ολα τα πιθανα "καλα" χαρακτηριστικα του μοντελου
    Θα εχεις  δηλ ενα πολυ δυνατο μοτερ σε ενα "μικρο" μοντελο με αποτελεσμα να παλευεις να μαζεψεις την παραπανω δυναμη ,την υπερβολικη ροπη,με αποτελεσμα να σε δυσκολευει αντι να σε διευκολυνει στην πτηση σου.Επισης πιθανον να εχεις θεμα ζυγισματος.Εξαλου το μοντελο προτεινετε για 1.60 2χρονη

Αρα..  με 2 μετρα φτερο και 4.8-5.8 ακομα και 6 κιλα βαρος εισαι σε κατηγορια για 30 -35cc.To τεραστιο 50αρι για αυτο το μοντελο μοτερ δεν θα σε ωφελησει σε τοιποτα.
    Φυσικα δικια σου ειναι η τελικη αποφαση

Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: DLA56 η RCG50?
    Μεταπήδηση σε: