Προσωπικα εχω φιλο που παιζει με futaba 6αρα, Align 550 fbl και το παει ''μπαλα'' οπως και αρκετα αεροπλανα.Απο'κει και περα παντα υπαρχουν καλυτερες αλλα μπορεις να ξεκινησεις με αυτη οικονομικα κι αν στην πορεια θελεις κατι καλυτερο μπορεις παντα να την πουλησεις και να πας παραπανω.
Κι επειδη βλεπω πως μερικοι δεν βαζουν μυαλο.......ψαξε φιλε μου σε σαιτ του εξωτερικου και ebay,θα τις βρεις πολυ φθηνοτερα απο'δω.
Πάντα σε τέτοιου είδους ερωτήσεις συμβαίνει να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.
Είναι κρίμα βρε συ Αποστόλη να κατευθύνουμε τον άνθρωπο σε λύσεις τύπου Ebay .... ή και e-καταστήματα του εξωτερικού όταν εδώ στον τόπο μας υπάρχουν καταστήματα με "πρόσωπο" και τιμές που σε πολλές περιπτώσεις εχουν και καλύτερες τιμές απο τα ανάλογα του εξωτερικού αλλά και έλάχιστα η και ακόμη δωρεάν μεταφορικά.
Η αλήθεια όμως αγαπητέ φίλε είναι μία και εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο φίλος !
Πρόκειται να ασχοληθεί "σοβαρά" με το hobby μας ή απλά ψάχνει μια καλή και φτηνή λύση προκειμένου να "παίξει";
Θα πρέπει από μόνος του να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι πρόκειται να κάνει ....
Εάν λοιπόν το βλέπει με ορίζοντα μεγάλο τότε σίγουρα θα πρέπει να προτιμήσει το σύστημα FASST
http://futaba-rc.com/technology/fasst.htmlΕν αντιθέσει το σύστημα FHSS όπως λέει και η ίδια Futaba στο
http://futaba-rc.com/technology/fhss.html"Futaba introduced FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) systems in 2010, to offer modelers
a less expensive way to enjoy 2.4GHz dependability. Other advantages include extremely low latency, exceptionally fast frame rates, transmitters with no external antennas and low-cost receivers with Easy Link convenience."
Είναι μια φθηνή καλή λύση για την συχνότητα των 2,4.
Εφ'όσον λοιπόν ο φίλος μας ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι σύστημα πρέπει να αποκτήσει μπορεί εύκολα να επιλέξει μεταξύ των δύο που αναφέρει.
Εγώ σου προτείνω το σύστημα FASST ανεπιφύλακτα και εάν θα είχα την οικονομική δυνατότητα θα επέλεγα κάτι πιό εξελιγμένο.
Βέβαια δέν είμαι μέσα στην τσέπη σου για να σου πω τι να επιλέξεις αλλά σίγουρα δεν θα αγόραζα την Futaba 6EX Fasst 2.4GHz (R617FS).
Οι λόγοι είναι ότι νε μεν δεν στερείται "κάποιων" δυαντοτήτων δεν σου δίνει όμως την δυνατότητα να μπορέσεις να "αναβαθμιστείς" μελλοντικά με το λογισμικό της αλλα και να κάνεις άπειρες δοκιμές με μοντέλα και αντίγραφα μοντέλων σου.
Επανέρχομαι λοιπόν και θέλω να σε ρωτήσω πως βλέπεις το αερομοντελιστικό σου μέλλον και μετά θα σου προτείνω τον κατάλληλο πομπό !
Φιλικά !