Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.898 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 09:17:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 09:17:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από Markhelis
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:27:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309898
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 68
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορα τηλεκατευθυνσης futaba  (Αναγνώστηκε 8425 φορές)
    axipap
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 21 Απρ 2012, 22:59:26 »

ποια απο τιις δυο μου προτεινετε ?
    Futaba T6J 2.4GHz FHSS w/R2006GS (Mode2)
    Futaba 6EX Fasst 2.4GHz (R617FS)
    παιζει ρολο που η πρωτη δεν εχει εμφανη κεραια ?
    ποια η διαφορα τους?
    ευχαριστω.
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2012, 23:32:05 »

Η πρωτη ειναι το νεο μοντελο και δουλευει με το καινουργιο 2.4GHz συστημα της FUTABA.Το μονο ισως αρνητικο σε πρωτη φαση θα ειναι πως δεν θα μπορεις να βρισκεις φθηνους δεκτες-αντιγραφα οπως με την παλια.Αν και πιστευω πως δεν θα αργησει ο ''κινεζος'' να βγαλει δεκτες και γι'αυτο το συστημα.
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    m1john
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2012, 23:36:41 »

Αν σκοπευεις να ασχοληθεις σοβαρα καμια απο τις δυο. Σημειο αναφορας δες εδω http://www.alphasportrc.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_155_157&products_id=713
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 00:06:01 »

Μια χαρα μπορει να ξεκινησει με την 6αρα.
    Επισης γνωμη μου ειναι να μην το παρακανουμε με την διαφημηση του καταστηματος μας η του φιλου μας που το εχει γιατι στο τελος υπαρχει πιθανοτητα να εχουμε αντιθετα αποτελεσματα.
    Μην την πεφτετε τοσο αποτομα στον πιθανο πελατη,χτυπαει ασχημα.

Υ.Γ.
    Στο συγκεκριμενο καταστημα εχω ψωνισει κι εχω εξυπηρετηθει αψογα,μιλαω γενικα για ολους τους καταστηματαρχες  

Καλο βραδυ
    Καταγράφηκε

My wife says if I buy one more rc she is going to divorce me......Man I am going to miss her!
    "No one has talent in this hobby,the only difference is made by the money and time someone spends''
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 00:08:45 »

ποια απο τιις δυο μου προτεινετε ?
    Futaba T6J 2.4GHz FHSS w/R2006GS (Mode2)
    Futaba 6EX Fasst 2.4GHz (R617FS)
    παιζει ρολο που η πρωτη δεν εχει εμφανη κεραια ?
    ποια η διαφορα τους?
    ευχαριστω.

Δεν μπορω να προτεινω γιατι δεν ξερω καθολου την καινουργια T6J. Μια καλη αρχη ειναι τα εγχειριδια που δινει η Futaba.

http://www.futaba-rc.com/downloads/manuals.html

Αυτο που μπορω να πω σιγουρα ειναι οτι δεν εχει καμια σημασια εαν η κεραια ειναι εμφανης η οχι. Το μηκος της κεραιας ειναι περιπου 31 χιλιοστα. Οποτε ειτε ειναι σε εξωτερικη κεραια με πλαστικο περιβλημα ειτε ειναι μεσα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    jimpilot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 00:12:54 »

Εγω θα σου προτεινα αυτη:

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=127_130&products_id=5408

Γινεται 14αρα με αναβαθμιση!
    Καταγράφηκε

Dounis Airfield
    Εκεί πετάμε!
    m1john
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 00:15:01 »

Μια χαρα μπορει να ξεκινησει με την 6αρα.
    Επισης γνωμη μου ειναι να μην το παρακανουμε με την διαφημηση του καταστηματος μας η του φιλου μας που το εχει γιατι στο τελος υπαρχει πιθανοτητα να εχουμε αντιθετα αποτελεσματα.
    Μην την πεφτετε τοσο αποτομα στον πιθανο πελατη,χτυπαει ασχημα.

Υ.Γ.
    Στο συγκεκριμενο καταστημα εχω ψωνισει κι εχω εξυπηρετηθει αψογα,μιλαω γενικα για ολους τους καταστηματαρχες  

Καλο βραδυ

Καλο θα ειναι πριν απαντησουμε να διαβαζουμε καλα.

1) Δεν ειπα οτι δεν μπορει να ξεκινησει αλλα αν θελει να ασχοληθει σοβαρα.
    2) Δεν κανω διαφημηση απλα του εδωσα ενα λινκ να δει τι εννοω σημειο εκινησης και σοβαρη Τ/Κ
    3) Δεν την επεσα σε πελατη απλα του εδωσα μια κατευθυνση.

Καλο βραδυ κι απο εμενα.
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 10:57:32 »

Καλο ειναι λοιπον και εσυ και ο jimpilot(heliland) να διαβαζετε την ερωτηση,η οποια αφορα στο ποια απο τις δυο 6αρες του προτεινουμε και οχι για 7αρες και 8αρες.

Καταγράφηκε

HeliWizard
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 13:55:07 »

Για δες και εδω γιατι εχει αρκετο ενδιαφερον https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=16141.msg202067#msg202067
     Ψαξε λιγο τις αγγελιες εδω στο φορουμ εχει αρκετες τ/κ αυτες τις μερες και σε πολυ καλες τιμες !
    Καταγράφηκε
    m1john
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 13:57:42 »

Καλο ειναι λοιπον και εσυ και ο jimpilot(heliland) να διαβαζετε την ερωτηση,η οποια αφορα στο ποια απο τις δυο 6αρες του προτεινουμε και οχι για 7αρες και 8αρες.

Οκεικ λοιπον φιλε μου ας προχωρησει σε μια τετοια αγορα και μολις ανεβει πτητικα θα του κανεις δωρο εσυ μια τ/κ. Αλλωστε τ/κ αγοραζουμε καθε μερα γιατι να μην εχουμε δυο τρεις στη συλλογη μας. Καπως ετσι βγηκε μαλλον το λεφτα υπαρχουν.

Καταγράφηκε
    Nikers
    Aeromodeller Jr. member
    **

Fly fast,Crash Hard.

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 17:25:02 »

Για δες και εδω γιατι εχει αρκετο ενδιαφερον https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=16141.msg202067#msg202067
     Ψαξε λιγο τις αγγελιες εδω στο φορουμ εχει αρκετες τ/κ αυτες τις μερες και σε πολυ καλες τιμες !

Συμφωνω με τον φιλο HeliWizard, αν μπορεις να διαθεσεις τα χρηματα παρε αυτην απο την αγγελια ή μια ιδια καινουργια.Σιγουρα θα μεινεις ικανοποιημενος.
    Κατα την γνωμη δεν αξιζει να παρεις καμια απο τις δυο εξαρες που λες, δωσε λιγα παραπανο για κατι που θα σου κρατησει πολυ περισσοτερο και θα σου προσφερει παραπανο πραγματα.
    Ασε που η 8fg περνει και δεκτες FrSky που ειναι πολυ πιο φθηνοι και,πιστευω ιδιας ποιοτητας με τους δεκτες Futaba.
    Καταγράφηκε
    Apostolis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 17:51:41 »

Προσωπικα εχω φιλο που παιζει με futaba 6αρα, Align 550 fbl και το παει ''μπαλα'' οπως και αρκετα αεροπλανα.Απο'κει και περα παντα υπαρχουν καλυτερες αλλα μπορεις να ξεκινησεις με αυτη οικονομικα κι αν στην πορεια θελεις κατι καλυτερο μπορεις παντα να την πουλησεις και να πας παραπανω.
    Κι επειδη βλεπω πως μερικοι δεν βαζουν μυαλο.......ψαξε φιλε μου σε σαιτ του εξωτερικου και ebay,θα τις βρεις πολυ φθηνοτερα απο'δω.    
    Καταγράφηκε

_ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 20:40:09 »

Προσωπικα εχω φιλο που παιζει με futaba 6αρα, Align 550 fbl και το παει ''μπαλα'' οπως και αρκετα αεροπλανα.Απο'κει και περα παντα υπαρχουν καλυτερες αλλα μπορεις να ξεκινησεις με αυτη οικονομικα κι αν στην πορεια θελεις κατι καλυτερο μπορεις παντα να την πουλησεις και να πας παραπανω.
    Κι επειδη βλεπω πως μερικοι δεν βαζουν μυαλο.......ψαξε φιλε μου σε σαιτ του εξωτερικου και ebay,θα τις βρεις πολυ φθηνοτερα απο'δω.    

Πάντα σε τέτοιου είδους ερωτήσεις συμβαίνει να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.
    Είναι κρίμα βρε συ Αποστόλη να κατευθύνουμε τον άνθρωπο σε λύσεις τύπου Ebay .... ή και e-καταστήματα του εξωτερικού όταν εδώ στον τόπο μας υπάρχουν καταστήματα με "πρόσωπο" και τιμές που σε πολλές περιπτώσεις εχουν και καλύτερες τιμές απο τα ανάλογα του εξωτερικού αλλά και έλάχιστα η και ακόμη δωρεάν μεταφορικά.

Η αλήθεια όμως αγαπητέ φίλε είναι μία και εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο φίλος !
    Πρόκειται να ασχοληθεί "σοβαρά" με το hobby μας ή απλά ψάχνει μια καλή και φτηνή λύση προκειμένου να "παίξει";

Θα πρέπει από μόνος του να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι πρόκειται να κάνει ....

Εάν λοιπόν το βλέπει με ορίζοντα μεγάλο τότε σίγουρα θα πρέπει να προτιμήσει το σύστημα FASST
    http://futaba-rc.com/technology/fasst.html

Εν αντιθέσει το σύστημα FHSS όπως λέει και η ίδια Futaba στο http://futaba-rc.com/technology/fhss.html
    "Futaba introduced FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) systems in 2010, to offer modelers a less expensive way to enjoy 2.4GHz dependability. Other advantages include extremely low latency, exceptionally fast frame rates, transmitters with no external antennas and low-cost receivers with Easy Link convenience."
    Είναι μια φθηνή καλή λύση για την συχνότητα των 2,4.

Εφ'όσον λοιπόν ο φίλος μας ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι σύστημα πρέπει να αποκτήσει μπορεί εύκολα να επιλέξει μεταξύ των δύο που αναφέρει.

Εγώ σου προτείνω το σύστημα FASST ανεπιφύλακτα και εάν θα είχα την οικονομική δυνατότητα θα επέλεγα κάτι πιό εξελιγμένο.
    Βέβαια δέν είμαι μέσα στην τσέπη σου για να σου πω τι να επιλέξεις αλλά σίγουρα δεν θα αγόραζα την Futaba 6EX Fasst 2.4GHz (R617FS).

Οι λόγοι είναι ότι νε μεν δεν στερείται "κάποιων" δυαντοτήτων δεν σου δίνει όμως την δυνατότητα να μπορέσεις να "αναβαθμιστείς" μελλοντικά με το λογισμικό της αλλα και να κάνεις άπειρες δοκιμές με μοντέλα και αντίγραφα μοντέλων σου.
    Επανέρχομαι λοιπόν και θέλω να σε ρωτήσω πως βλέπεις το αερομοντελιστικό σου μέλλον και μετά θα σου προτείνω τον κατάλληλο πομπό !

Φιλικά !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 20:46:16 »

Ένα αρνητικό της παλιάς 6EX είναι ότι δεν έχει subtrim κάτι το οποίο θα σου χρειαστεί αν πετάς ελικόπτερα.
    Καταγράφηκε
    axipap
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 21:21:26 »

ευχαριστω για τις απαντησεις ,τα χρηματα που διαθετω δεν φτανουν για 7αρα.θα ηθελα να μαθω σε τι θα μου χρησιμευε  η 7αρα σε σχεσει με την 6αρα .αυτη την στιγμη εχω ενα ελικοπτερο belt cp και σκεφτομαι να αγορασω το αεροπλανο easystar 2 .
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Αγορα τηλεκατευθυνσης futaba
    Μεταπήδηση σε: