Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 15:32:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 15:32:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 40
    Συνολικά: 42
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Στρωσιμο Κινητηρα A.S.P S52A  (Αναγνώστηκε 8997 φορές)
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 18:02:48 »

Εχεις απολυτο δικιο! Με την πρωτη ευκαιρια θα προσθεσω 22% καστορελαιο η συνθετικο στο coolpower για να δω αν υπαρηει διαφορα! Γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να το το γκαζωσω για ενα λεπτο στο εδαφος και να μην μου δειξει παλι το ιδιο αποτελεσμα! Ας δω λοιπον και τι διαφορα μπορει να εχει προσθετοντας παραπανω λιπαντικο! Να δω που μπορει να φτασει απο τους 153
    Καταγράφηκε
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 20:11:54 »

Αδερφε, κανε τις δοκιμες σου αλλα νομιζω μεχρι να τις κανεις θα εισαι ετοιμος για να πεταξεις αν δεν εισαι ηδη ετοιμος............. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 22 Απρ 2012, 20:20:07 »

Αδερφε, κανε τις δοκιμες σου αλλα νομιζω μεχρι να τις κανεις θα εισαι ετοιμος για να πεταξεις αν δεν εισαι ηδη ετοιμος............. Thumbs up

Ετοιμος ειμαι! Ο φοβος της υπερθερμανσης θα φυγει μονο αν κανω τη δοκιμη με το καστορελαιο
    Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 23 Απρ 2012, 07:15:00 »

η αληθεια ειναι πως και εγω το κουτι που εχω απο saito82 αναφερει μονο οτι πρεπει να χρησημοποιω συνθετικο λαδι,δεν αναφερει πουθενα την θερμοκρασια που πρεπει να δουλευει ο κηνητηρας,απο την εμπειρια μου πανω στο συγκεκριμενο κηνητηρα βλεπω οτι δουλευει πολυ καλα στους 80 βαθμους,αν παει στους 90-100 αρχιζει και δεν εχει την σωστη αποδοση...τωρα για τον δικο σου δεν ειμαι και σιγουρος...δεν τον εχω δουλεψει ποτε....γενικα δεν δουλευω διχρονους...πιστευω ομως για ολους τους κηνητηρες δεν πρεπει να ξεπερνανε τους 90 βαθμους....αυτη ειναι πρωσωπικη μου γνωμη

Συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια

Οι Saito είναι 4-χρονοι και δουλεύουν μέχρι 9.500-10.000 στροφές, η θερμοκρασία της εξάτμισης δεν ξεπερνά τους 100 βαθμούς

Ο ASP 52 είναι 2-χρονος ABC που δίνει μέγιστη απόδοση σε υψηλές στροφές (14-15.000), και πρέπει να φτάσει τους 120 βαθμούς για να αποδόσει
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 23 Απρ 2012, 07:59:46 »

αυτο που λες φιλε μου εγω δεν μπωρο να το δεχτω......εχω δουλέψει μεχρι τωρα 40 διχρονες και 40 τετραχρονες,η θερμοκρασια που αναφερεις 120 βαθμους εγω δεν θα δουλευα τον κηνητηρα σε αυτες τις θερμοκρασιες,μπορει να δουλεψει ανετα και στους 100 βαθμους ακομα και στους 75 βαθμους εχω δουλεψει εγω χωρισ το παραμικρο προβλημα, και μαλιστα με αριστη αποδοση...ειναι καλο για τον κηνητηρα και τα ρουλεμαν τα οποια οσο ποιο υψιλες θερμοκρασιες δουλευουν τοσο ποιο πολυ στεγνωνουν και φθηρωνται,και μην ξεχνας....αν μετρησεις την θερμοκρασια στο εδαφος 100 βαθμους...οταν το αεροπλανο θα πεταξει και θα ζοριστει η θερμοκρασια θα παει 130 βαθμους......π.χ αν κανεις χοβερ η αλλα ακροβατικα που το αεροπλανο καθεται σταθ ερο για πολυ ωρα
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 23 Απρ 2012, 08:10:02 από mitsos55 » Καταγράφηκε

Ο χρονος και η υπομονη σου θα δικαιωσουν τις προσπαθειες
    σου
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Δευτέρα, 23 Απρ 2012, 09:00:41 »

Καλημερα και παλι!Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας! Εχω παρει καποια ιδεα οσο αφορα το θεμα και καταλαβα οτι ο κινητηρας πρεπει να λειτουργει μεταξυ 90-120! Απλα υπαρχει ασαφεια ποια ειναι η ασφαλεστερη για τον κινητηρα και τα μερη του. Πιστευω λοιπον οτι μερικες γνωμες ακομα για το θεμα θα ηταν καλο να δοθουν απλα για να ξεκαθαριστει το θεμα και να μαθουμε εμεις οι νεοι 
    Καταγράφηκε
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 17:27:32 »

Καλησπερα και καλο μηνα σε ολους!

Επιστρεφω στο θεμα για να ευχαριστω οσους με βοηθησαν και να ενημερωσω ολους οτι:

Μετα απο χρηση 60ml καστορελαιο στο 1,5 λιτρο καυσιμου coolpower 10% τα αποτελεσματα ηταν παρα πολυ καλα!
    Χτες τελειωσα την διαδικασια στρωσιματος γιατι χθες παρελαβα και το καστορελαιο! Ο κινητηρας στρωθηκε οπως ακριβως λεει το βιβιου του κ Γιαννη ! Σημερα εγινε η πρωτη πτηση και ολα πηγαν καλα! Ο κινητηρας ετρεχε πλουσιος και μετα απο 2 λεπτα φουλ γκαζι στο εδαφος το θερμομετρο υπερυθρων κυμενοταν μεταξυ 95-105 κελσιου !

Το μονο μειονεκτημα ηταν οτι το μεντολο στα 2 λεπτα τερμα γκαζι ειχε γινει πολυ χαλια (καθαριζα 15 λεπτα)

Η τελευταια ερωτηση που θα κανω ειναι ποτε μπορω να μειωσω την ποσοτητα του καστορελαιου! Αυτη την στιγμη εχω ενα μπουκαλι 1,5 λιτρο με 60 ml καστορελαιο δηλαδη 4% στο 1,5 λιτρο και επι του συνολου 21% συνθετικο-καστορελαιο!

Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 19:56:44 »

το λαδι κανει καλο.....το θεμα ειναι να μην προβληματιζει κατα πολυ την αποδοση του κηνητηρα,αν νομιζεις οτι η ποσοτητα λαδιου που βαζεις δεν προβληματιζει τον κηνητηρα ως προς την αποδοση του αφησε το ετσι,αν νομιζεις οτι τον προβληματιζει πολυ μειωσε το λαδι ελαφρως...πηγεναι δηλαδη στα 55ml....και βλεπεις μετα αν θα κατεβεις και αλλο....το πολυ λαδι δεν κανει κακο...το λιγο ομως κανει μεγαλη ζημια....προσεξε ομως...ως μειωνεις την ποσοτητα λαδιου ο κηνητηρας θα παιρνει ολο και περισσοτερο δηναμη....δεν σημαινει οτι εισαι οκ.....προσεξε δηλαδη να μην ξεφυγεις και απο τις θερμοκρασιες που πρεπει να δουλευει ο συγκεκριμενος κηνητηρας...το λαδι καλα ειναι να το κανονησεις μονος σου...γιατι παιζει ρολο και το σημειο που πετας,η θερμοκρασιες που ειπαρχουν εκει,η υγρασια και ολα αυτα......
    Καταγράφηκε

σου
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #38 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 20:09:18 »

Τι μπορω ομως να κανω για να μειωσω το λερωμα του μοντελου?
    Καταγράφηκε
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 20:09:51 »

Αυτο με απασχολει και θελω να μειωσω την ποσοτητα του λαδιου

Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 22:11:03 »

Απο οσο εχω καταλαβει με την μικρη εμπειρια μου μπορεις μονο να το κανεις ηλεκτρικο.
    Μια ενδιαμεση κατασταση ειναι η βενζινα μονο που αυτο μπορεις να το κανεις για μεγαλυτερο μοντελο και οχι για .40-.60 μοντελα.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    georgedimit
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2012, 09:07:18 »

Ασχολουμε ηδη και με ηλεκτρικα φιλε μου! Αλλα μηπως αν αλλαξω το καστορελαιο σε συνθετικο θα μειωσω το καθαρισμα και θα αυξυσω την θερμοκρασια του κινητηρα?
    Καταγράφηκε
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2012, 11:57:12 »

φιλε μου νομιζω οτι μιλαμε σοβαρα ετσι? αυτο που ρωτας ειναι αστειο.....ειναι σαν να ζητας απο ενα φορτηγο να μην μυριζει πετρελεο και απο ενα αυτοκηνητο να μην μυριζει βενζινη.....αν ειναι δυνατον,νομιζα οτι ενδιαφερεσαι πραγματικα για τον κηνητηρα σου.....χανω τα λογια μου ομως.....
    Καταγράφηκε

σου
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2012, 13:04:15 »

Η τελευταια ερωτηση που θα κανω ειναι ποτε μπορω να μειωσω την ποσοτητα του καστορελαιου! Αυτη την στιγμη εχω ενα μπουκαλι 1,5 λιτρο με 60 ml καστορελαιο δηλαδη 4% στο 1,5 λιτρο και επι του συνολου 21% συνθετικο-καστορελαιο!

4% είναι υπερβολικό, γύρω στο 1-2% αρκεί (ένα γεμάτο κόκκινο καπάκι στο γαλόνι καυσίμου).

Για να αποφύγεις το πολύ καθάρισμα βάλε στην εξ'ατμιση ένα silicon extension να δείχνει μακριά από την άτρακτο
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    mitsos55
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2012, 14:52:52 »

Για να αποφύγεις το πολύ καθάρισμα βάλε στην εξ'ατμιση ένα silicon extension να δείχνει μακριά από την άτρακτο
    [/quote]
    ειχα βαλει και εγω καποια στιγμη ενα απο αυτα τα σιλικονουχα γνωστης ετερειας και αλαξε ολος ο κηνητηρας το δουλεμα του,κατι εδειχνε να τον πνιγει,και ειταν η μοναδικη φορα που ο ενας απο τους 6 saito82 που εχω δουλεψει εσβησε στον αερα....το πεταξα αμεσως....αμα το καλοσκεφτεις στην ουσια ζοριζεις τα καυσαερια να βγουν απο την εξατμηση γιατι στην ουσια την εχεις μακρυνει
    Καταγράφηκε

σου
    Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Στρωσιμο Κινητηρα A.S.P S52A
    Μεταπήδηση σε: