Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.688 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 05:58:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 05:58:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:50]

από Bocian
    [Χθες στις 19:19]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309688
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 58
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 60
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Όχι ρε #$%^&% μου!!  (Αναγνώστηκε 3875 φορές)
    Klearchos
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 17:07:05 »

Καλησπέρα σε όλους, και πρίν απο όλα, συγχαρητήρια για την κοινότητα που έχετε δημιουργήσει εδώ. Οι πληροφορίες που βρήκα εδώ με βοήθησαν πάρα πολύ.
    Απο οτι φαίνεται όμως, χωρίς την βοήθεια κάποιου έμπειρου απο κοντά, τα λάθη είναι σχεδόν αναπόφευκτα.

Αγόρασα πρίν λίγες μέρες μεταχειρισμένο ένα Walkera 60b, το μοντέλο G9 PRO της g-toys. Μπορείτε να το δείτε εδώ:
    http://www.gtoys.de/direkt/g9site.html . Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αναβαθίσει το μοτέρ σε brushless, και την μπαταρία σε lipo 2200.
    Αφού αυτη ηταν η πρωτη φορα που έπιανα τηλεκατευθυνόμενο στα χέρια μου, καταλαβαίνετε οτι παραήταν νευρικό για μένα.

Αφού το έβαλα μπροστά λίγες φορές, αποφασισμένος να προχωρήσω βήμα βήμα, αγόρασα τα training skids και το σήκωσα 2-3 εκατοστά, με τα skids να ακουμπάνε πάντα στο έδαφος. Τότε, σε μια στιγμή διαύγειας, έκανα την πρώτη μου συνειδητοποίηση:

ενα μέτριο σαλόνι, όσο άδειο και να είναι απο έπιπλα κλπ, όσο και να έχουν μαζευτεί και δεθεί οι κουρτίνες ψηλά για να μην κρέμονται, δεν προσφέρεται για επίδοξους πειραματισμούς με ενα τετοιο ελικοπτερο.

Το έμαθα το μάθημά μου, αλλα ήταν ήδη αργά. Οι έλικες χτύπησαν λίγο στον τοίχο, και, άν και δεν έσπασε τίποτα, ο οριζόντιος άξονας έγινε "σαν πεθαμένο σκουλήκι", όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο ιδιοκτήτης του modelling shop που το πήγα για εκτίμηση της ζημιάς. Απο οτι φαίνεται, είχε πάρει και ο κάθετος άξονας, και λίγο τα αλουμίνια του rotor head (συγνώμη εαν δεν λεω τις σωστές ονομασίες των διαφόρων μερών, αλλα ακόμα μαθαίνω).

Τέλως πάντων, αγόρασα όλο τον μηχανισμό που κρατάει τους έλικες (rotor head?), μαζί με άξονες. Μετά απο 1 μέρα δουλειάς κατάφερα να αλλάξω τον οριζόντιο άξονα και το μισό πάνω μέρος του μηχανισμού με τα καινούρια εξαρτήματα, χωρίς ζημιές παραδόξως, αφού ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με τιποτα μηχανικό. Όλα καλά λοιπόν, χωρίς απώλειες, αλλα οι έλικες ακόμα φαινόταν οτι δεν γύριζαν ίσια. Έβαλα μπροστά λοιπόν να αλλαξω και τον κάθετο άξονα. Έλυσα, έδεσα, πάλι χωρίς απώλειες, και πάνω που είχα τελειώσει και κούμπωνα τα τελευταία εξαρτήματα, ήρθε η καταστροφή: έβαλα λίγο παραπάνω πίεση προσπαθώντας να βάλω στην θέση του το "κεντρικό-μαύρο-πλαστικό-μεγάλο" γρανάζι, που δεν εχω ιδέα πώς λέγεται, και κόπηκε ενας ιμάντας. Δέν εχω ιδέα πως λέγεται, απλά ειναι ενας ελαστικός ιμάντας που συνδέει το κεντρικό γρανάζι με την ουρά, περνώντας μέσα απο το tail boom(ελπίζω να το είπα σωστά).

Στις επισυννημένες φωτογραφίες έχω κυκλώσει με κόκκινο τον ιμάντα που έσπασε, ελπίζω να φαίνεται καθαρά:

Θα το εκτιμούσα πού εάν κάποιος μου έλεγε το όνομα του ιμάντα, η εάν μπορώ να τον βρώ σαν μεμονωμένο ανταλλακτικό. Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Μπορώ να τον κολλήσω κάπως?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια,
    ~Κλέαρχος.

* g9_1.jpg (74.48 KB, 900x600 - εμφανίστηκε 601 φορές.)

* g9_2.jpg (83.93 KB, 900x675 - εμφανίστηκε 591 φορές.)
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 18:41:19 »

Ρωτα Χρηστο Γιατρακο αν το εχει αν δεν το εχει http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=61&products_id=550
    αν παλι δεν το εχει και δεν βιαζεσαι http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=82_169&products_id=4719 .

Καταγράφηκε

Klearchos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 19:02:53 »

Ρωτα Χρηστο Γιατρακο αν το εχει αν δεν το εχει http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=61&products_id=550
    αν παλι δεν το εχει και δεν βιαζεσαι http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?cPath=82_169&products_id=4719 .

Ευχαριστώ, παω να το τσεκάρω. Βασικά να εξακριβώσω πρώτα αν το υλικό του ιμάντα λιώνει εάν προσπαθήσω να το κολλήσω με κόλλα στιγμής, και αν το δώ και γίνεται αλοιφή παω να ρωτήσω και να τσεκάρω τα links για καινούριο ιμάντα (και για καλύτερη κόλλα).  Huh
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 21 Μαΐ 2007, 19:09:41 »

Φιλαράκι με κόλλα δεν θα κάνεις δουλειά και να γίνει θα είναι περιοδικό! Και πες οτι γίνεται για πόσο; Αν πετάς και σε κοπεί τότε να δεις γύρα που θα πάρει η ουρά...! Γνώμη μου καλύτερα βάλε καινουριο για να είσαι σίγουρος! Τουλάχιστον και εγώ σαν καινούριος απο παθήματα... άστα να πάνε!
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    Klearchos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2007, 16:16:51 »

Φιλαράκι με κόλλα δεν θα κάνεις δουλειά και να γίνει θα είναι περιοδικό! Και πες οτι γίνεται για πόσο; Αν πετάς και σε κοπεί τότε να δεις γύρα που θα πάρει η ουρά...! Γνώμη μου καλύτερα βάλε καινουριο για να είσαι σίγουρος! Τουλάχιστον και εγώ σαν καινούριος απο παθήματα... άστα να πάνε!

Έχεις απόλυτο δίκιο, απλα πειραματίζομαι. δεν κρατάει με τίποτα! Πάω σήμερα να πάρω τον ιμάντα, και να δώ αν μπορώ να το ρυθμίσω μόνος μου, γιατί μου φαίνεται οτι οι έλικες ή στραβά γυρνάνε, ή εγώ στραβά τους κοιτάω!  Grin

Νομίζω οτι δέν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το μοντάρω σωστά πάντως, οπότε θα ρωτήσω στο μαγαζί που θα πάω (μάλλον Γιατράκος, ειναι κοντά), αν μπορούν να μου το ρυθμίσουν εκεί. Και μετά θα αρχίσω να ψάχνω για κανένα μέρος εδω κοντά να το βάζω μπροστά, γιατί στο σαλόνι ειναι μεγάλη μ**κία!  idiot2
    Παίζει να πεταχτώ απο ΣΕΦ να δώ, γιατί διάβασα οτι το μέρος ενδύκνυται για πτήσεις, άσε που θα μου κάνει κ καλό να δώ πιο έμπειρους εν δράση, μιά και είμαι τελείως στα τυφλά ακόμα.

Καλή συνέχεια.
    ~Κλέαρχος.
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 23 Μαΐ 2007, 18:38:13 »

Σίγουρα ο Χρήστος θα στο φέρει στα ίσα του είναι καλλιτέχνης! Thumbs up
    Καλά μέσα στο σπίτι είναι... θάνατος στο λέω εγώ που έσπασα 12 ζευγάρια έλικες, κανα δυο Ζήτα και δυο τρια στραβώματα, αλλά τελικά τα κατάφερα...!
    Και όπως λες και εσύ "καλή συνέχεια!"
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 28 Μαΐ 2007, 17:24:06 »

Φίλε Klearchos έχεις ένα πολύ όμορφο και κορυφαίο ελικοπτεράκι στην κατηγορία του..Μην σε παίρνει από κάτω και να ξέρεις πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να πετάει RC ελικόπτερα και να μην έχει σπάσει ρημάξει κάποια..Το ίδιο και εγώ διότι και εγώ είμαι νέος στον χώρο και έφαγα αρκετές ψυχρολουσίες!!!!πρώτος να ξέρεις πως υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά απλά θα πρέπει να τα περιμένεις να έρθουν διότι γενικά εδώ στην Ελλάδα καίμε κάρβουνο και δεύτερον αν και πραγματικά φαίνεται εύκολο από έξω η πτήση και η αιώρηση στην πραγματικότητα είναι δύσκολη μέχρι όμως να μάθεις..(αυτά ισχύουν και για μένα ασφαλώς) θα ταλαιπωρηθείς λίγο..Αλλά πίστεψέ με όταν θα μάθεις δεν θα θες να το αφήσεις το άτιμο!!!  Cheesy
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 28 Μαΐ 2007, 17:43:11 από akmakas » Καταγράφηκε

To Forum των πωρωμένων συλλεκτών...
    Retro computers.συλλεκτικά αντικείμενα...
    www.silogomania.forumotion.com...
    Back to the roots...
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 28 Μαΐ 2007, 17:40:23 »

Και κάτι άσχετο..πως στο καλό μπορό να σβήσω κάποιο ποστ μου όταν κάνω λάθος όπως τώρα?Huh? Tongue
    Καταγράφηκε

To Forum των πωρωμένων συλλεκτών...
    Retro computers.συλλεκτικά αντικείμενα...
    www.silogomania.forumotion.com...
    Back to the roots...
    Klearchos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 1 Ιουν 2007, 15:55:30 »

Φίλε Klearchos έχεις ένα πολύ όμορφο και κορυφαίο ελικοπτεράκι στην κατηγορία του..Μην σε παίρνει από κάτω και να ξέρεις πως δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να πετάει RC ελικόπτερα και να μην έχει σπάσει ρημάξει κάποια..Το ίδιο και εγώ διότι και εγώ είμαι νέος στον χώρο και έφαγα αρκετές ψυχρολουσίες!!!!πρώτος να ξέρεις πως υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά απλά θα πρέπει να τα περιμένεις να έρθουν διότι γενικά εδώ στην Ελλάδα καίμε κάρβουνο και δεύτερον αν και πραγματικά φαίνεται εύκολο από έξω η πτήση και η αιώρηση στην πραγματικότητα είναι δύσκολη μέχρι όμως να μάθεις..(αυτά ισχύουν και για μένα ασφαλώς) θα ταλαιπωρηθείς λίγο..Αλλά πίστεψέ με όταν θα μάθεις δεν θα θες να το αφήσεις το άτιμο!!!  Cheesy

Akmakas, ευχαριστω για τον καλο λογο, μου χρειαζοταν (πηρα προσφατα τηλεφωνο σε ενα μαγαζι με r/c για να ρωτησω κατι, και μολις ειπα στον υπαλληλο οτι εχω το Walkera 60b, μου απαντησε "ουτε ασχολουμαι, ουτε θελω να ασχοληθω με αυτο το ελικοπτερο!") οποτε μου χρειαζοταν λιγη εμψυχωση. 
      Μιλησα μεσω τηλεφωνου με ενα παιδι στο μαγαζι του Γιατρακου, και ηταν πραγματικα πολυ εξυπηρετικος, παρολο που τον πετυχα πανω στην δουλειά. Μου ειπε οτι μπορω να παω το ελικοπτερο να μου το σινιαρουνε, να αλλαξουν τον ιμαντα, και πριν το παρω θα μου το πεταξουν μπροστα μου μεσα στο μαγαζι, αφηνοντας ελευθερη την τ/κ για να δω οτι ειναι σταθερο.

Το προβλημα ειναι οτι ολα αυτα μπορουν να γινουν αφου αλλαξω τ/κ, μια και η δικια μου ειναι mode 1 (δεξια το γκαζι  ), και ολοι μου λενε να μην κανω το λαθος να συνηθισω ετσι, γιατι θα εχω προβλημα αργοτερα. Αυτος που μου πουλησε το ελικοπτερο με την τ/κ ξεχασε μαλλον να μου αναφερει οτι ειναι αναποδα, και να μου τονισει το ποσο σημαντικο ειναι..  Huh
      Τελως παντων, οτι εγινε εγινε τωρα, σιγουρα ηταν και δικο μου λαθος αφου ξεκινησα να αγορασω μεταχειρισμενο ελικοπτερο χωρις να ξερω που παν τα 4. Απλα πρεπει να παρω αλλη τ/κ. Μαλλον μια Walkera παλι, των 100 ευρω, η καποια αναλογου κοστους.
    Μια και το'φερε η κουβεντα, αν ακουσετε τιποτα για καμια μεταχειρισμενη τ/κ προς πωληση, ριξτε ενα σφυριγμα κατα δω..

Ευχαριστω, καλη συνεχεια,

~Κλέαρχος.
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 1 Ιουν 2007, 19:45:42 »

Κλεαρχε
    Η κατευθυνση σου αλλαζει , δεν χρειαζεται να την πεταξεις.
    Αν δεν εχεις κοντα φιλο αερομοντελιστη που να εχει ασχοληθει λιγο με ηλεκτρονικα, πηναινε σε εναν ηλεκτρονικο και σε 10 λεπτα θα στην εχει ετοιμη
    Καταγράφηκε
    Klearchos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 2 Ιουν 2007, 03:46:12 »

Κλεαρχε
    Η κατευθυνση σου αλλαζει , δεν χρειαζεται να την πεταξεις.
    Αν δεν εχεις κοντα φιλο αερομοντελιστη που να εχει ασχοληθει λιγο με ηλεκτρονικα, πηναινε σε εναν ηλεκτρονικο και σε 10 λεπτα θα στην εχει ετοιμη

Ευχαριστω, καλα νεα. Θα προσπαθησω να συγκρατηθω και να μην την ανοιξω μονος μου (ηδη της ριχνω κλεφτές ματιες   devil ).. Αυριο θα παω στον Γιατρακο να δω αν φτιαχνει.

~Κλέαρχος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Όχι ρε #$%^&% μου!!
    Μεταπήδηση σε: