Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:41:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:41:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 79
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings  (Αναγνώστηκε 54858 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #225 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2012, 19:07:44 »

Ξεχασμένη...
    και αφιερωμένη σε κατασκευαστές, φίλους και φυσικά φωτογράφο
    [img width= height= alt=" width="1020" height="500" border="0]http://www.silva-natura.gr/images/phocagallery/take_off_skafos.jpg[/img]
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #226 στις: Πέμπτη, 14 Ιουν 2012, 21:20:53 »

Ωραίοςς...!

Ποσο περίπου νομίζεις οτι μπορείς να έχεις μέγιστο χρόνο πτήσης με σχετική ασφάλεια??!
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #227 στις: Παρασκευή, 15 Ιουν 2012, 11:44:48 »

Σευχαριστώ πολύ!!

Με τις ρυθμίσεις και αλλαγούλες που γράφω στην προηγούμενη σελίδα, πιστεύω οτι μέχρι και με 18χλμαω άνεμο (δηλαδή γκαζιάρικο στον ούριο) χτυπάμε άνετα τα 50 λεπτά με την 3ς 5000mah
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #228 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 12:45:28 »

Αποστολη αυτο τι ειναι; Τι σκαφος; Τι εξοπλισμο; Εαν καταλαβαινω καλα ο χειριστης μπηκε σε αυτοκινητο (το οποιο φυσικα οδηγουσε αλλος) η εμεινε στον χωρο απγειωσης καθολη την διαρκεια του βιντεο; Φωτογραφια του σκαφους; Η συγκεκριμενη οψη ειναι η μοναδικη καμερα η μηπως ο χειρισμος γινεται με αλλη καμερα μπροστα;

ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ.

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #229 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 13:34:37 »

Όποιος έφτιαξε το video (πέταξε , το σκέφτηκε , το ύλοποίησε) ειναι πολύ μαγκάς....ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ !!!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #230 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 19:50:57 »

Ώωωω... Καλησπέρα σας Κύριοι, καλησπέρα Παναγιώτη.

Βγήκε βλέπω "στην επιφάνεια" ένα πρότζεκτ με το οποίο ασχολήθηκα για λίγο παραπάνω απο μήνα, μέχρι και τώρα ακόμη... Κάπου εκεί στα μέσα του Μάη, άκουσα το πρωί στο ράδιο πως ένας Τρικαλινός ποδηλάτης θα κάνει 4000 χιλιόμετρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για το "Χαμόγελο του Παιδιού". Ήξερα αμέσως ότι ήθελα να μεταδώσω Live εικόνα του Κονβόι και της αποστολής απο ψηλά, μέσω Ίντερνετ, για να τον βλέπει όλος ο κόσμος, όλη η περήφανη ομογένεια...
    Δέν το διέδωσα στα Φόρουμς κλπ, γιατί, καταλαβαίνετε τη θέση μου, θα πετούσα πάνω απ΄το Εθνικό δίκτυο, και αρκετές "φωνές" θα ήταν αντίθετες με αυτό! Έπρεπε όμως να πάρω μιά απόφαση. Μια απόφαση πως αν πρέπει να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι Ωραίο πράμα ο Αερομοντελισμός και πως μπορεί να συνεισφέρει κοινωνικό έργο, πρέπει να ήμουν και έτοιμος να τον "βγάλω παραέξω" και να πάρω ΟΛΕΣ τις ευθύνες των πραξεών μου. Ακόμη και αν κάπως τιμωρηθώ για όλο αυτό, νομίζω πως άξιζε εν τέλει... 
    Επικοινώνησα λοιπόν με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πύλης στην οποία και ανήκω, ήρθαμε σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή του εγχειρήματος, τους άρεσε η ιδέα, και αμέσως ήρθαμε σε επαφή με την Δημοτική Τρικαλινή εταιρεία e-trikala Α.Ε. που είναι υπεύθυνοι για ασύρματα δίκτυα δωρεάν ίντερνετ στην πόλη μας! Εκείνοι θέλησαν να μας βοηθήσουν, τους άρεσε η ιδέα, να μήν σας τα πολυλογώ, δώσαν λίγα χρήματα για εξοπλισμό, πήρα ότι μπορούσα και άρχισα να φτιάχνω την πλατφόρμα... Το σχέδιο ήταν να είμαστε 4 άτομα μέσα στο κόκκινο Βάν που βλέπετε στο βίντεο (παλιό του πατέρα μου). Ένας οδηγός του Βάν (ο πατέρας μου), δίπλα εγώ συνοδηγός και "πιλότος", και πίσω στην καρότσα φτιάξαμε έναν επικλινή πάγκο με δύο καθίσματα αυτοκινήτου ακόμη για τα άλλα δύο μέλη της αποστολής που θα χειρίζονται τα PC... Απο το αεροπλάνο, μία κάμερα (η Horyzon HD), κατέγραφε σε 720p HD σε mini SD κάρτα μνήμης, αλλά ταυτόχρονα έδινε και εικόνα live σε έναν πομπό απο αυτούς που χρησιμοποιούμε για FPV. Κάτω στο Βάν, παίρναμε την εικόνα με τον αντίστοιχο δέκτη, και τους "την μοίραζα" σε δύο ξεχωριστά PC...
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 20:18:40 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #231 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 19:59:05 »

... Το ένα ήταν Laptop και ήταν, βάσει του αρχικού σχεδιασμού που κάναμε, του "χειριστή κάμερας", εκείνος ήταν "τα μάτια μου" και μου έλεγε πότε έχω τον Στέλιο (τον ποδηλάτη) στο πλάνο και πότε όχι... Στο άλλο PC ήταν ο τεχνικός του e-trikala, που έπαιρνε επίσης εικόνα, μέσω μιάς κάρτας αναλογικού βίντεο και το μετέδιδε live στο Νέτ, μέσω 3G τηλεφωνίας της Vodafone! Και τα δύο PC γράφανε το βίντεο για σφάλεια, και επίσης, μετά απο 2-3 πτήσεις, εν κινήση, τους κούμπωνα ένα USB καλώδιο στο αεροπλάνο (στην κάμερα) και παίρναν τα HD αρχεία για να φτιαχτεί το βίντεο που βλέπετε παραπάνω...  Cheesy

Ήταν αρκετά δύσκολο να συντονιστούμε σάν ομάδα, κάναμε ΠΟΛΥ προπόνηση τις μέρες-βδομάδες πρίν, είναι δύσκολο κομμάτι να γίνεις "ομάδα", να μάθεις να μιλάς λίγο και όταν πρέπει και όταν μιλάς να λές το σωστό... Σκεφθείτε μόνο 4 Έλληνες Θεσσαλούς μέσα στο Βάν, τί πανικό μπορεί να προκαλέσει αν ο καθένας λέει το δικό του. Μετά απο αρκετές προσπάθειες, μάθαμε να συννενοούμαστε, κωδικά και αποτελεσματικά...

Μέσα στο Βάν είχαμε Inverter για να έχουμε 220 Volts AC για τα κομπιούτερ, καύσιμα για να πάμε μας έδωσε ο μέγας χορηγός του εγχειρήματος, ο Αλιάγας, πήγαμε μέχρι τα σύνορα Σκοπίων στους Ευζώνους, μάλιστα αν δείτε στο τέλος του βίντεο κάπου, μπήκα με το μοντέλο μέσα στα Σκόπια καμιά 100αριά μέτρα...  Cheesy
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 20:37:06 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #232 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 20:09:32 »

Δέν θέλω να "χαλάω" το θέμα του Δημήτρη, αν θέλει κάποιος Διαχειριστής να διαχωρίσει σε άλλο θέμα το Πρότζεκτ, έχει καλώς...

Υπάρχουν αρκετές φωτό και υλικό στο Facebook, στη σελίδα της λέσχης...
    http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=oa.439436512753727&type=1

Δέν ήταν και το καλύτερο μοντέλο που θα μπορούσα να φτιάξω για το πρότζεκτ αυτό, δεδομένου ότι ο ποδηλάτης πήγαινε με μέση Ωριαία ταχύτητα 32-33 χλμ./ώρα, και σε ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις είχαμε υπήνεμο, άρα δέν μπορούσα να κόψω για να τον τραβήξω "κοντινά". Επίσης η κάμερα δέν είχε Ζούμ, κάτι που θα δούλευε απο πίσω ο "Χειριστής Κάμερας"... Μάθαμε πολλά πάντως, γίναμε συνεργάτες πιά με το e-trikala, και σίγουρα αυτή ήταν η αρχή. Θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες, αλλά πρέπει να μάθουμε να προωθούμε και τη δουλειά μας ώστε να βλέπει ο κόσμος τί μπορούμε να προσφέρουμε...

Επίσης, μπορείτε να δείτε και τα αρχεία που βλέπανε Live όλοι οι συνδρομητές, εκείνη τη στιγμή της πτήσης, στο παρακάτω κανάλι...
    http://www.livestream.com/etrikala

« Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 20:25:59 από DeltaMan » Καταγράφηκε

ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #233 στις: Κυριακή, 29 Ιουλ 2012, 23:24:13 »

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ DELTAMAN

μπραβο για την πρωτοβουλια σου και την αποψη συνεργασια που ειχατε. Εισαι ο ρομαντικος του αερομοντελισμου

Η προσπαθεια ηταν δυσκολη και ισως λιγο επικινδυνη αλλα οι προπονησεις που κανατε αξιζαν τον κοπο. Στο κατω κατω το περιπολικο γιαυτο ηταν μπροστα. Για τον ποδηλατη και το κομβοι του.

Τα υπολοιπα λογια ειναι περιττα
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #234 στις: Δευτέρα, 30 Ιουλ 2012, 11:01:29 »

Δέν θέλω να "χαλάω" το θέμα του Δημήτρη, αν θέλει κάποιος Διαχειριστής να διαχωρίσει σε άλλο θέμα το Πρότζεκτ, έχει καλώς...

Nα χαλάσεις ότι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!! 
    Η οργάνωση, το διάβασμα, η προπόνηση, ο σχεδιασμός, η λέσχη αερομοντελισμού που δεν σας λιθοβόλησε, το άψογο πιλοτάρισμα, έβγαλαν φοβερό αποτέλεσμα!!!  μπράβο σε όλους.

Δώσε μας τώρα, backstage γιατί θα σκάσουμε!!!  αυτονομία?? με τη μια βγηκε όλο?, πτερυγα? κανονικό σκάφος? pusher traktor? κλπ κλπ κλπ ΔΩΣΕΕΕ!
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #235 στις: Δευτέρα, 30 Ιουλ 2012, 11:09:30 »

ΔΩΣΕΕΕ! Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #236 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2012, 13:52:58 »

Καλησπέρα παιδιά... 

Χα, χα, οκ, θα το "χαλάσω" λίγο το θεματάκι. Την πλατφόρμα αυτή, την ξεκίνησε πέρσι ο καλός μου φίλος ο Χρήστος Μ. που φέτος δέν θα τον δώ πολύ γαμώτη και μου λείπει... Υπήρχε λοιπόν η άτρακτος και με κοίταγε στο εργαστήρι...
    Σε μιά πρώτη, γρήγορη προσπάθεια, έβαλα φτερό απο μιά Όρκα που είχα πάνω σε ένα Trainer της Thunder Tiger, αλλά δέν είχε επιτυχία... Έκανα και λάθος στα Πολύ μεγάλα Winglets, που προκαλούσανε ακόμη και τύπου σταθεροποίηση και δέν έστριβε αποτελεσματικά το σκάφος...
    Το τί είναι η Όρκα θα δείτε εδώ... http://www.greekwings.gr/HTML/Developments/Orca240.htm

* TTrainer_Vaskos_03.jpg (115.75 KB, 845x463 - εμφανίστηκε 268 φορές.)
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #237 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2012, 13:55:26 »

Όταν άρχισα να ζυγίζω τα πράγματα απογοητεύτηκα... Πολύ βάρος η άτρακτος του TTrainer MkIII, μικρά πηδάλια για χαμηλές ταχύτητες, και όταν έβαλα πάνω στη ζυγαριά την άτρακτο που είχε φτιάξει ο Χρήστος τρελάθηκα... ούτε 200 γραμ. δέν ήτανε, αλλά βέβαια ήταν στα "σπάργανα" ακόμη και ήθελε πολύ δουλειά να τελειώσει...
    Έτσι, της έβαλα πυλωνάκι πίσω για να πάρει το μοτέρ, γιατί με τον Χρήστο την είχαμε φτιάξει για ανεμόπτερο, ντύθηκε και προχώρησε...

Θα προσέξετε ότι το μοντέλο το ονομάσαμε Lili, προς τιμήν της κοπελιάς του, και επίσης το ονόμασα TPV, απο το Tail Person View, δηλ. εικόνα απο εκείνον που κάθεται στην ουρά (Tail), γιατί είχαμε βάλει τελικά την κάμερα τέρμα πίσω στην ουρά για να τραβάμε σωστά τον ποδηλάτη. Εγώ πετούσα μέσα απο το Βάν απλά σάν μοντέλο, δηλ. LOS (Line Of Sight - Σε γραμμή οπτικής επαφής), όπως πετάμε συνήθως τα μοντέλα μας...

Το μοτέρ είναι αγνώστων στοιχείων, περίπου στα 1000 Κν το υπολογίζω, δώρο του πολύ καλού μου φίλου και πρώην συνεργάτη Κώστα Παπαδόπουλου. Το μοτέρ είναι ξανατυλιγμένο απο φίλο του Κώστα στην Αθήνα και είναι φανταστικό... Το πέταγε με 3S μπαταρίες. Δανείστηκα διάφορες απο φίλους, της έκανα πακετάκια με παραλληλίες (όσες ταιριάζανε) και πετούσαμε με 3S/4500-5000 mAh. Διάρκεια είχε στα 25 λεπτά περίπου, αλλά πάντα στα 18-20 προσγειωνόμαστε για ασφάλεια... Το μαζεύαμε, και τρέχαμε μπροστά να προσπεράσουμε τους υπόλοιπους, να σταματήσουμε παρακάτω και να ξαναστήσουμε για να τους περιμένουμε... Αυτό το κάναμε 6 φορές στο "πήγαινε", δηλ. μέχρι να φτάσει ο Στέλιος στα σύνορα των Σκοπίων... Αν ο δρόμος στένευε και μας έπιανε κίνηση, ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούμε πάλι μπροστά... !
    Ο έλικας είναι 10χ5 APC στη φωτό, αλλά τελικά πέταξε με Thunder Tiger Cyclone 10,5χ7,7 που μου έδινε λίγη δύναμη παραπάνω...

Η τρύπα που βλέπετε στη σέλα του φτερού, είναι μεγάλη "γλίστρα" για τα καλώδια των servos, που έφτιαξα με στριμμένο καπλαμά και βγαίνει φυσικά εμπρός , πρίν τον δέκτη. Ήθελα άνετη είσοδο και έξοδο των καλωδίων, γιατί ήξερα ότι στην πορεία, θα πρέπει να λύνω και να δένω γρήγορα χωρίς να ταλαιπωριέμαι με τα καλώδια πολύ. Καλύτερη η φίσα θα μου πείτε βέβαια έ...

Στην φωτό, βλέπετε επίσης την κάμερα τοποθετημένη εμπρός στη μύτη σε πυλωνάκι για τις πρώτες δοκιμές... Έλπιζα να κάνω και λίγο FPV αλλά δέν πρόλαβα να προπονηθώ...

* Lili_TPV_02.jpg (50.77 KB, 720x224 - εμφανίστηκε 266 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 1 Αυγ 2012, 14:32:45 από DeltaMan » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #238 στις: Τετάρτη, 1 Αυγ 2012, 14:08:47 »

Στην αρχή, η Lili TPV πέταξε με φτερό απο Σκυπτροβάμων (φυσικά!), αλλά ήταν λίγο γρήγορο λόγω όγκους και βάρους διαφορετικού απο τον Σκύπτρο-.
    Έτσι, έφτιαξα άλλο φτεράκι, απο styrofoam με ενισχύσεις απο σωληνάκια αλουμινίου (όχι καλή ιδέα), με αεροτομή Flat απο κάτω (Clark-Z), όπως αυτή που έχει ο Τηλέμαχος... Ήθελα να "κολλάει" να μήν τρέχει, αλλά τελικά μάλλον ήταν μεγάλο το σκάφος για το πρότζεκτ αυτό... Ήθελε κάτι μικρότερο και ανεμοπτεράκι, ή, πολυκόπτερο, αν και αισθανόμουν καλύτερα να μου κάνει Cut Off και να συνεχίζει να πετάει στην περίπτωση του αεροπλάνου, για το θέμα βέβαια αυτό, που θα πετούσαμε κοντά στον δρόμο...

Βάζω και μιά φωτό της τελικής διαμόρφωσης, έξω απ'τα σύνορα των Σκοπίων...

Βλέπετε πάνω ένα πομπό στους 2,4 GHz (αριστερά) και έναν δανεικό στους 1,3 (δεξιά). Τελικά με τον 1,3 δουλέψαμε. Πέταξε με δύο δέκτες FrSky που μου δάνεισε ο φίλος μου ο Μάκης και τον πομπό του, γιατί με τη δική μου την παλιά Futabίτσα που δοκίμασα το έσπασα δύο φορές απο παρεμβολές (στους 40 MHz). Ο ένας δέκτης εμπρός, και ο άλλος πίσω, που είχε την ουρά, το Rudder και το Elevator...
    To Esc επίσης δανεικό, απ'έξω (αριστερά όπως κοιτάμε), για να μήν ζεσταίνεται καθόλου, αλλά είχα και στη μύτη 2S/2000 mAh LiPo με Speed Control για να δίνει ξεχωριστά τάση στους δέκτες... Επίσης στη μύτη έχει μιά τρύπα απο σωληνάκι 14 χιλ. για αερισμό και μιά τρύπα κάτω απο την κοιλιά για την έξοδο του άερα...

Είχα δοκιμάσει και ένα χειροποίητο σύστημα προσγείωσης, αλλά, εκτός του ότι μας πρόσθετε 400 γραμ. βάρους, δέν εξυπηρετούσε κάπου ουσιαστικά, γιατί δέν είχα ιδέα πού θα προσγειωνόμουνα κάθε φορά όταν πλησίαζε το τέλος της κάθε πτήσης... !! Έτσι, έβαλα μόνο ένα πέδιλο φοαμένιο στην κοιλιά και άλλο ένα μικρότερο πίσω για "σύρσιμο" αξιοπρεπές και λίγη περισσότερη προστασία των ηλεκτρονικών, ειδικά της κάμερας που πιά ήταν πίσω...

* Lili_TPV_01.jpg (81.11 KB, 800x533 - εμφανίστηκε 263 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 1 Αυγ 2012, 14:22:07 από DeltaMan » Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #239 στις: Πέμπτη, 2 Αυγ 2012, 12:39:31 »

Μπράβο παίδες και πάλι μπράβο!!,
    ωραία τα info που μας έδωσες και πολύ χρήσιμα!  Θα έπαιζα στοίχημα ότι ήταν κάτι Φοινικοειδές από τα καρέ της απογείωσης και το roll, την επόμενη φορά, φωνάξτε με για follow mode σε οτι στόχο θες!! θα πίνουμε καφέ και ο Skiptro θα κυνηγάει.

Εννοείτε οτι καραζήλεψα με το ξεκούφωμα των φτερών(καλά δε κατάλαβα απο τη φώτο?), έχεις δίκιο οτι τα φτερά του Σκήπτρο είναι βαρούτσικα (595γρ) ισως με ξεκούφωμα και καρμπον joiner αντι για αλουμίνιο-ξύλο, να πέσει αρκετά. Αυτο όμως που σίγουρα δεν πήγε σωστά ή κάτι δεν υπολόγισες ήταν η ταχύτητα της πτέρυγας, η νακα έχει πολύ υψηλότερο clmax απ'τη clark, αλλα πιθανά να την έστησες με 0 γωνία προσβολής ή 0 περιεχόμενη γωνία Elevator-φτερού,  το clmax(1,3) το "πιάνει" η νάκα στις +1 μοιρες και με περιεχόμενη 3 μοίρες,...... θυμάσαι τη σταματημένη πτήση του Στέφανου στην Ανάβυσσο.

Έχω λίγο δουλίτσα.. θα επανέλθω...

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16] 17 18 19     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings
    Μεταπήδηση σε: