Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:43:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:43:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 79
    Συνολικά: 81
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18 19     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings  (Αναγνώστηκε 54880 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #210 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 14:15:38 »

Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο..??
    Γίνεται να μεταδοθεί σήμα βίντεο από το Data port του optima 7-9 και να το πάρουμε από το data port του Spectra στον υπολογιστή με το Easy Grabber??? idiot2 idiot2
    καλημέρα megasmbg,
    Το link της οπτιμα ανήκει στα πρώτα που αναφέρω παραπάνω και το bandwith της σύνδεσης είναι απόλυτα περιορισμένο στο να σηκώνει data και όχι εικόνα, επίσης ανήκει στην κατηγορία των καρακλειδωμένων.
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #211 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 14:24:09 »

Να ρωτησω,κατι τετοιο θεωρειται αξιοπιστο??? http://www.spyhawkfpv.com/

Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #212 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 16:53:59 »

:
    Να ρωτησω,κατι τετοιο θεωρειται αξιοπιστο??? http://www.spyhawkfpv.com/

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #213 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2012, 10:21:02 »

Καλημέρα Κύριοι και Καλή εβδομάδα.

@johnraptor... φίλε μου, με τις CloverLeaf θα έχεις απο ότι διαβάζω, και λένε και τα παιδιά που έχουν δοκιμάσει, Πολύ Καλύτερη εικόνα... Για την osd σου και το τράκερ δέν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά μελέτα το καλά...

@jamesmagos... Great contents as Always! Δημήτρη, πολύ ωραία τα λές. Βέβαια, δέν ξέρω αν σε καταλαβαίνουν οι φίλοι χωρίς background στα ψηφιακά ηλεκτρονικά, αλλά κάποια πράγματα βασικά πρέπει κανείς να τα γνωρίζει δυστυχώς για να "περπατήσει" στον κόσμο αυτόν... Μάλλον πρέπει σιγά-σιγά να συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες και να γράψουμε και άλλα στα Ελληνικά για να τα έχουμε για όλους...

@megasmbg... Χρηστάρα μου, που είσαι ρε γμτη, σε χάσαμε εκεί στα ξένα... στείλε κανά ΠΜ για το πότε θα έρθεις...  Wink Αν ο Δημήτρης λέει πως το πρωτόκολλο της Hitec είναι κάργα κλειδωμένο, τότε λίγες πιθανότητες έχουμε για κάτι DIY (Do It Yourself). Πρέπει να είναι μαμίσιο, δυστυχώς...

@ fazerdreamer... Ωραία ιδέα για το fpv-ready ανεμοπτεράκι, αλλά είναι (-άκι) πρώτον, χαχαχχαα, και δέν ξέρω, θα με φόβιζε η κάμερα εκεί κάτω. Πολύ εκτεθειμένη. Με την πρώτη άσχημη προσγείωση... Μπάμ! Το είχαμε δεί και με την ομάδα (Watchers) όταν σκεφτήκαμε να εξελίξουμε ένα Park Flyer fpv-ready μοντέλο, αλλά είναι επικίνδυνη θέση για την κάμερα, οπότε το Ελληνικό μας θα είναι Καλύτερο...  Thumbs up  Όσο για την οθόνη πάνω στα στίκς, ε, οκ, είναι απλά κάτι διαφορετικό αλλά περιοριστικό θα έλεγα... Για λόγους που θα έπρεπε να αναλύσουμε σε άλλο θέμα μάλλον...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #214 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2012, 19:53:09 »

Κατσε μπας και βαλουμε δυσκολα στον Jamesmagos....
    Δε μου λες αυτο εδω http://www.rotoconcept.com/products/digitalrfvideotransmitters/ καμμια παρεμβολη-ψηφιακο σημα?...
    Βαση μιας ερωτησης που...εκανα και εγω τοτε εδω http://fpvlab.com/forums/showthread.php?1068-Frequency-Hopping-Video-Link&s=6a4a36c216e6d28a21e9dd96d55e9476
    Μπορει να εχει αποτελεσματικη ισχυ?
    Να ησυχασουμε μια και καλη??.... Huh
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #215 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2012, 20:00:19 »

Κατσε μπας και βαλουμε δυσκολα στον Jamesmagos....
    Δε μου λες αυτο εδω http://www.rotoconcept.com/products/digitalrfvideotransmitters/ καμμια παρεμβολη-ψηφιακο σημα?...
    Βαση μιας ερωτησης που...εκανα και εγω τοτε εδω http://fpvlab.com/forums/showthread.php?1068-Frequency-Hopping-Video-Link&s=6a4a36c216e6d28a21e9dd96d55e9476
    Μπορει να εχει αποτελεσματικη ισχυ?
    Να ησυχασουμε μια και καλη??.... Huh

Μπορείς να το παραγγείλεις απο μαγαζί.... γνωστου μας...  αλλα πολλά τα λεφτά Αρη!!! πως νομιζεις οτι κάνουν broadcast π.χ. στα ραλλυ απο δεντρα ελικοπτερα κλπ κλπ hd video, πολυυυ πριν βγουν τα fpv

A μη ξεχνιώμαστε... τουλάχιστον 250γρ το Τx.. AΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #216 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2012, 20:10:55 »

Το εχει και ο Καναδος...5000-γεια σας! http://www.nghobbies.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=144_147&products_id=589

Υ.Γ. Κοιτα κατω κατω στο rotoconcept...τι λεει Coming Soon RQ4m
    Ultra compact digital video link with built in Ethernet, RS-232 bridge and 2 way audio.
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #217 στις: Δευτέρα, 7 Μαΐ 2012, 23:46:47 »

Παίδες καλησπέρα!!

η πρώτη καταγραφή με τον Σκηπτροβάμων ειναι γεγονός....  όπως πάντα ’ψογη ταχύτητα καταγραφής, παρά το υπέρβαρο, 0 κραδασμοί και υποδειγματική λειτουργιά του camera mount.
    .
    Όσοι έχουν δει το σκάφος απο κοντά θα ακούσουν αμέσως τη διαφορετική λειτουργία του μοτερ με το σβήσιμο και τη νέα έλικα.... απολαύστε:

Το feed του ground station:

και ορισμένα παράγωγα στο τσακ μπαμ!!
    3d καταγραφη του χώρου:  
    http://www.hypr3d.com/models/4fa6f6705eb2f0000100005c/embedded_viewer

και ένα μικρό mapping, η κανονική είναι 8000pixel x 7000p !!!! :

http://imageshack.us/photo/my-images/812/3dstitchresize.jpg/

Αυτή τη στιγμή μόλις ζύγισα 232γρ αφαιρούμενα πράγματα απ'το σκάφος και έπεται συνέχεια...  Ευχαριστώ αλλη μια φορά το Στεφανο που κοντεψε να πάθει καρδιά επειδή ήμουν ξεροκέφαλος και δεν του έδινα τα στικς και δε φτάνει αυτό, μόλις γλύτωσε το υπογλώσσιο, βρήκε τη ψυχραιμια να μου κάνει αλλο ένα μάθημα!!  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2012, 12:39:35 από jamesmagos » Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #218 στις: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2012, 12:40:29 »

Έφτιαξα τα λινκ γιατί κάτι δε πήγαινε καλά...
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #219 στις: Τρίτη, 5 Ιουν 2012, 14:43:25 »

Καλησπέρα σε όλους,
    Οι αποστολές διαδεχονται η μια την άλλη και τα data που έχουν συλλεχθει εως τώρα είναι ανεκτίμητα (για εμένα έστω)  το σκάφος υπακούει υποδειγματικά πλεον, η διαιτα του έκανε καλό και οι ρυθμίσεις έχουν φτάσει πλέον στο optimum. 
    Λεπτομέριες:
    Η μια ώρα πτήσης είναι πλέον εφικτή με μια 3s 5000mah, έλικα 10χ5 APC αφού καταναλώνει σε cruise speed μαξ 6,5Α. Τα πλαινά κάρμπον αφαιρέθηκαν και η βάση της κάμερας αλαφρυνε με αποτέλεσμα -250γρ. δηλαδή AUW 2340 gr.  οι κραδασμοί απο την πτήση και το μοτέρ είναι ανύπαρκτοι, αφού δοκιμάσαμε λήψεις ακόμη και με ταχύτητα κλειστρου 1/125!!! Ολα τα συστήματα δουλευουν πλεν στο cloud, δλδ πάμε στο πεδίο-πετάμε- και μεχρι να φύγουμε όλα τα προιοντα-χαρτες κλπ είναι διαθέσιμα μέσω web σε όλους!! χωρις σπεσιαλ πανακριβα λογισμικά και αηδίες..ΟΛΑ OPEN!

Η τελευταία αποστολή, με το 3d χαρτη, με όλες τις λήψεις έχει ανέβει εδώ : https://www.hypr3d.com/models/4fcd08130920240001000099

και μερικές φώτο απο το meshlab .. τύφλα ναχει το google earth, παρατηρήστε οτι είναι ευδιάκριτες ακόμα και οι αυλακώσεις στο αμπέλι με ανάλυση που φτάνει τα 2 εκ επι του εδάφους, ενώ η καλήτερη δορυφορική εικόνα τα 25-50εκ!!!

εχει γίνει 3d ακόμη και η σωτήρια ομπρελα του Στέφανου  laugh laugh Thumbs up

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #220 στις: Τρίτη, 5 Ιουν 2012, 19:44:23 »

Δημήτρη, πολύ χαίρομαι που αφιερώνεις τόσο πολύ χρόνο στη μελέτη και εξέλιξη της πλατφόρμας.
    Αυτό τον καιρό αφιερώνω και 'γώ αντίστοιχα τόσο χρόνο σε ένα πρότζεκτ και καταλαβαίνω πόσα αποκομίζεις παίρνοντας μετρήσεις, κάνοντας αλλαγές και ξανά και ξανά. Θα βάλω και μιά φωτό, δέν αντέχω...
    Είναι φανταστικό ότι πετάς Μία (1) Ώρα!! Δέν το έχω καταφέρει ακόμη αλλά πιστεύω πως είμαι κοντά... 

> Τί είναι η σωτήρια ομπρέλα του Στέφανου?

* LiLiMauromati_01.jpg (48.77 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 389 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #221 στις: Τρίτη, 5 Ιουν 2012, 21:06:10 »

ouaou!! γιαυτό σ'έχουμε ψηλοχάσει    ωραία άτρακτο βλέπω!! περιμένω/ουμε να τελειώσεις να δούμε κάτι καινούριο και φανταστικό!

Για τη μία ώρα...  μέχρι τώρα, με manual και stabilized πτήση, λιιιιιγο πιο βαρύς και με μικρότερη έλικα, δεν πέρναγα τα safe 25-33 λεπτά με την 3ς 4000mah...  και σκέφτηκα "δίνεις τα πηδάλια στο στέφανο και το πετάει όσο πιο οριζόντια μπορεί manual" , έβλεπα εγώ παράλληλα από το GS τον ορίζοντα και τα glide rates, έπαιξε για λίγα δευτερόλεπτα το γκάζι ο Στεφανής κλικ κλικ μέχρι να δούμε που δε χάνει ουτε χιλιοστό ύψους - και αυτό συμβαίνει στις 6300 στροφές -> περίπου 740γρ ώση με την 10 χ 5 και -> 7-8 μ/s ταχύτητα (0 headwind), εκεί το μοτέρ καταναλώνει  5,5-6,5 A, Aρα επι τόπου ρυθμίστηκε ο πιλότος εάν έχει έξτρα headwind να μην γκαζώνει αλλά να πηγαίνει πιο αργά εκμεταλλευόμενος το ρεύμα και να δίνει μέχρι 65% γκάζι εάν φάει ούριο (70% το default)  μέχρι να ξεφύγει από το ρεύμα.

Με αυτά και με αυτά παρατηρήσαμε κατά τύχη ότι εάν υπάρχει θερμικό headwing σε συνδυασμό με το hard brake setup o πιλότος κάνει glide!! έτσι στην συνολική πτήση είχε μεσο όρο 4,5Α κατανάλωση!! δηλαδή 1 ώρα με τη 5αρα..

Η σωτήρια ομπρέλα είναι αυτή  Grin Grin :

Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #222 στις: Τετάρτη, 6 Ιουν 2012, 09:37:58 »

φοβερή δουλειά .... το έχεις μάθει το άντρου σαν το σπίτι σου
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #223 στις: Σάββατο, 9 Ιουν 2012, 20:37:30 »

Χά, χά... αυτή λές Ομπρέλα.... χαχαχααα...  laugh  Λέω και γώ τί πράμα είναι τούτο...

Όντως Δημήτρη, έχετε κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά... Θα συνεργαστούμε ελπίζω στο μέλλον...  Wink

Είδα και γώ την Παρασκευή, ότι για μισή ώρα πτήση καίω κάπου στα 3000 mAh! Έχω δλδ ελπίδες για περισσότερο μιάς και "φοράω" απο 4400 έως 5000 μπαταρίες... Βέβαια παίρνουν και οι πομποί που έχω τώρα πάνω απο αυτή για οικονομία βάρους... Συνολικά έχω πάνω Τρείς (3) πομπούς για δοκιμές με το έδαφος...  Cheesy
    Φυσικά, δουλεύω έναν-έναν κάθε φορά για δοκιμή μέχρι να καταλήξω σίγουρα. Πάει πολύ καλά είμαι πολύ χαρούμενος, μόνο που δέν μπόρεσα (ακόμη) να πετάξω FPV...

Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #224 στις: Σάββατο, 9 Ιουν 2012, 21:28:23 »

Ωραιος ωραιος!! Δε κρατιεμαι να γινει παλι καποια μαζοξη!!
    Εγω απο εικονα, ακολουθησα τη συνταγη του Antoine και ειναι σαν να βλεπω dvd παντου! Fpv δε πεταω.. ψηλοκωλονω  laugh laugh πηρα μια τζουρα απο το στεφανο κ στο πρωτο βυθισμα.. τα χρειαστικα  Cheesy
    Καλη συνεχεια, περιμενουμε καινουρια θεματαρα by GW...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 12 13 14 [15] 16 17 18 19     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings
    Μεταπήδηση σε: