Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 19:56:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 19:56:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 63
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 11 12 13 [14] 15 16 17 ... 19     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings  (Αναγνώστηκε 54829 φορές)
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #195 στις: Δευτέρα, 30 Απρ 2012, 09:36:13 »

Δηλαδη Μητσε εσυ ολοκληρωσες ενα τρακερακι με λιγοτερα απο 60 ευρα?
    Κι αν σου πω Μητσαρα οτι υπαρχει και ακομα κατα πολυ φθηνοτερη λυση που παλι με οδηγησες εσυ εδω (δεν θελει ιδιαιτερη δαπανη φαιας ουσιας) http://www.diydrones.com/profiles/blogs/open-source-audio-telemetry και δουλευει!Αναγκαστικη χρηση υπολογιστη ομως μαζι...
    Να σου πω ομως και την συνεργασια του τρακερ σου με το δικο μου osd για παραδειγμα black stork 2 ΧΩΡΙΣ την υπαρξη υπολογιστη?Huh?Το δουλευω τωρα,συντομα θα υπαρξουν νεα...(μοναχα το audio out το tx gps signal και ενα decoder θελουμε)..........
    Ενα δημοσιο ευχαριστω τον Θοδωρη(contravago) Thumbs up που εδωσε τις handmade κεραιες του στον Αντωνη(Wizard) Thumbs up και ετσι πατησα και εξελισσω τις κεραιες μου στα 2.4
    Οσο για σενα Jamesmagos με εμπλεξες στα αδυτα των επιστημονικων αλχημειων σου και τωρα τρεχω και δεν φτανω,απο που να πιασω τα project και που να τα αφησω Cheesy
    Υ.Γ:Επανεφερα την καρτα γραφικων στον φορητο μου με oven bake reflow(κασσιτερος vs μολυβδος=ανειπωτο κερδος εργοστασιων πανω μας)....και εργαζεται προς το παρον αριστα,στο fpv-ing θα κολλησουμε ρε παιδια!!!

Υ.Γ.2:Το τρακερακι του Αντωνη(wizard) δουλευει Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!Αν ειχα λεφτα το τσιμπαγα χωρις αλλη σκεψη!
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #196 στις: Δευτέρα, 30 Απρ 2012, 09:36:30 »

Καλημέρα παιδιά, Καλή εβδομάδα, και Καλή πρωτομαγιά αύριο...

Εντάξει, Δημήτρη, το επίπεδό σου φίλε είναι Πολύ Υψηλό. Τελεία και Παύλα. Κάτι τέτοιους σάν και σένα θα ψάχνουν οι μυστικοί πράκτορες, η Nasa κλπ, γι'αυτό πρόσεχε μήν σε χάσουμε...  Cheesy

> Η ερώτηση του Θεόδωρου (contravago) απο πάνω με ενδιαφέρει και μένα...
    > Θα χωράνε όλα αυτά στο βαλιτσάκι σου πιστεύεις? Δηλαδή θα μπορείς να έχεις ένα σύστημα Plug&Play, συμμαζεμένο κλπ για εύκολη μεταφορά?
    > Το ότι συνδέεται στο pc είναι δεδομένο, έτσι?
    > Απο ότι κατάλαβα δλδ, γυρνάει το τράκερ σου Μόνο σε ένα άξονα, αυτόν της περιστροφής έτσι? Απλά έχεις διαλέξει μιά γωνία σταθερή στο Elevation ας πούμε (πάνω-κάτω) και ακολουθεί στρίβοντας? Ή γυρνάει και καθ'ύψος? Δέν βλέπω το 2ο σέρβο στις φωτό...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #197 στις: Δευτέρα, 30 Απρ 2012, 13:59:52 »

Καλημέρα παίδες,

Δηλαδη το παραπανω παιρνει συντενταγμενες απο την τηλεμετρια σου και συγκρινει την θεση του με αυτη των συντεταγμενων και διορθωνει;;;
    Ακριβως, συγκρίνει τις μοίρες των συντεταγμένων βάσης και των συντεταγμένων του σκάφους και δίνει εντολή στο σέρβο να κινηθεί χ μοίρες PAN, αντίστοιχα συγκρίνει το υψόμετρο και με το 0 της βάσης και την απόσταση και βγάζει την περιεχόμενη γωνία βάσης τριγώνου και υποτίνουσας για να δώσει πάλι εντολή σε μοίρες Titl,

Καλημέρα παιδιά, Καλή εβδομάδα, και Καλή πρωτομαγιά αύριο...

Εντάξει, Δημήτρη, το επίπεδό σου φίλε είναι Πολύ Υψηλό. Τελεία και Παύλα. Κάτι τέτοιους σάν και σένα θα ψάχνουν οι μυστικοί πράκτορες, η Nasa κλπ, γι'αυτό πρόσεχε μήν σε χάσουμε...  Cheesy

> Θα χωράνε όλα αυτά στο βαλιτσάκι σου πιστεύεις? Δηλαδή θα μπορείς να έχεις ένα σύστημα Plug&Play, συμμαζεμένο κλπ για εύκολη μεταφορά?
    > Το ότι συνδέεται στο pc είναι δεδομένο, έτσι?
    > Απο ότι κατάλαβα δλδ, γυρνάει το τράκερ σου Μόνο σε ένα άξονα, αυτόν της περιστροφής έτσι? Απλά έχεις διαλέξει μιά γωνία σταθερή στο Elevation ας πούμε (πάνω-κάτω) και ακολουθεί στρίβοντας? Ή γυρνάει και καθ'ύψος? Δέν βλέπω το 2ο σέρβο στις φωτό...

Ευχαριστώ άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια, αλλα θα απαντήσω με την ατάκα του Νευτωνα " πάτησα σε πλάτες γιγάντων" αναφερόμενος στην βιβλιογραφία και τους επιστήμονες που δουλέυουν στα παρασκήνια πριν απο μας για μας...

> χωράνε νταν μεσα στο βαλιτσάκι, μαζί με το κοντραπλακένιο σκιάδιο για το λαπτοπ, που τελικά είναι απαραίτητο
    > Ναι, Δεδομένο μόνο για τη δική περίπτωση ή για κάποιον που απαιτεί Ground control station και  logs ακόμα και απο το βήχα του χειρηστή, εαν κάποιος θέλει να κάνει fpv ΔΕΝ είναι απαραίτητο.
    > Γυρνά και Pan και Titl, θα ανεβάσω μια φώτο και απο την άλλη του πλευρά, η αλήθεια είναι όμως οτι η κίνηση του είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, πλην κατα την αποπροσγείωση ή σε κανενα pass απο πάνω απο τα κεφάλια μας...

Αλλα ξέχασα! εσένα δε σου μιλάω... έχεις δουλεια.. κανονικά έπρεπε να κόβεις ή να βελτιώνεις!!!  Cheesy   πως σου φάνηκαν η λεπτομεριούλες που αφορούν το σκάφος πιο πίσω??

Δηλαδη Μητσε εσυ ολοκληρωσες ενα τρακερακι με λιγοτερα απο 60 ευρα?
    Κι αν σου πω Μητσαρα οτι υπαρχει και ακομα κατα πολυ φθηνοτερη λυση που παλι με οδηγησες εσυ εδω (δεν θελει ιδιαιτερη δαπανη φαιας ουσιας) http://www.diydrones.com/profiles/blogs/open-source-audio-telemetry και δουλευει!Αναγκαστικη χρηση υπολογιστη ομως μαζι...
    Οσο για σενα Jamesmagos με εμπλεξες στα αδυτα των επιστημονικων αλχημειων σου και τωρα τρεχω και δεν φτανω,απο που να πιασω τα project και που να τα αφησω Cheesy

Ουτε εσένα σου μιλάω, σκατόπαιδο!! ο ένας πριζώνει τον άλλο και δε παίζει να βρούμε ησυχία!!!! στο τέλος θα καταλήξουμε με κανα τέτοιο:
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #198 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 20:22:34 »

Χάχάχά.... Σωστός.
    Τί να βελτιώσω βρέ Δημήτρη... Ο Σκυπτροβάμων είναι τρομερό εργαλείο. Καμιά προσθήκη ίσως σε σημεία αλλά δέν παρατηρώ κάτι που να θέλει ριζική βελτίωση...
    Αν κάνω λάθος πές μου...

> Τί να δώ στο πίσω μέρος? Ποιά προσθήκη? Εννοείς τα τακάκια τα ξύλινα στη Ρίζα του Κάθετου σταθεροποιητικού μέσα στο τέλος της μπούμας?
    > Τί εννοείς ότι το Τρακεράκι σου δουλεύει "stand alone" για κάποιον που θέλει απλά να κάνει FPV? Δέν χρειάζεται ντέ και καλά το pc?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #199 στις: Τρίτη, 1 Μαΐ 2012, 21:00:36 »

Χάχάχά.... Σωστός.
    Τί να βελτιώσω βρέ Δημήτρη... Ο Σκυπτροβάμων είναι τρομερό εργαλείο. Καμιά προσθήκη ίσως σε σημεία αλλά δέν παρατηρώ κάτι που να θέλει ριζική βελτίωση...
    Αν κάνω λάθος πές μου...

> Τί να δώ στο πίσω μέρος? Ποιά προσθήκη?

Εννοείς τα τακάκια τα ξύλινα στη Ρίζα του Κάθετου σταθεροποιητικού μέσα στο τέλος της μπούμας?
    > Τί εννοείς ότι το Τρακεράκι σου δουλεύει "stand alone" για κάποιον που θέλει απλά να κάνει FPV? Δέν χρειάζεται ντέ και καλά το pc?
    > Σωστος! Ριζικη αλλαγη καμια, αλλα θα ηθελα ο επομενος να εχει σβησιμο στο firewall αλα DM, μικροενισχυση στον ουραιο οπως τα τακακια κ σιγουρα αλλο σχημα μπουμας ( στρογγυλο η τριγωνο) για ειναι λιγοτερο ευαλωτη, α! Και χατς για πομπους η αλεξιπτωτο..( πηρα το κλασικο κ δε χωραει πουθενα)   Grin
    > ναι!!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #200 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2012, 12:18:56 »

Καλημέρα.

> Ναί, οκ, κάποιες αλλαγίτσες-προσθήκες τις θέλει για να γίνει ακόμη πιό τέλειο... 
    > Η μπούμα θα γίνει Τριγωνική αν νομίζετε ότι χρειάζεται... Όχι στρόγγυλη.
    > Θύρες πρόσβασης εννοείς στη μπούμα? Εκεί θα μπεί το αλεξίπτωτο?
    > Τί ακριβώς αλεξίπτωτο? Μπορείς να το περιγράψεις λίγο? Βαλλιστικό είναι σε περίπτωση που "χάσεις" το σκάφος?

> Αν το trackerάκι σου δουλεύει "stand alone", πρέπει νομίζω να αρχίσεις να φτιάχνεις κανά δυό ακόμα, γιατί είμαστε μερικοί που προτιμάμε να τα αφήνουμε στην Ελλάδα τα λεφτά μας και να έχουμε και τεχνική υποστήριξη... Εγώ θα πετάξω αρχικά fpv στους 2,4 GHz (γιατί αυτό έχω), οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου...  Wink
    Αλλά θα τα πούμε με ΠΜ αυτά...

Εδώ να στείλω ενα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που σκέφτονται να σχεδιάσουν-κατασκευάσουν Ηλεκτρονικά... GO FOR IT._
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #201 στις: Πέμπτη, 3 Μαΐ 2012, 16:01:56 »

Καλησπέρα σε όλους!!!

> Θύρες πρόσβασης εννοείς στη μπούμα? Εκεί θα μπεί το αλεξίπτωτο?
    > Τί ακριβώς αλεξίπτωτο? Μπορείς να το περιγράψεις λίγο? Βαλλιστικό είναι σε περίπτωση που "χάσεις" το σκάφος?

>Ναι και ναι,  αλλα και γενικά μια θύρα προσβασης περίπου στο μέσο της μπουμας θα ήταν πολύ χρηστιικό (π.χ. καλώδια σέρβο, fpv tx κλπ)
    > Το αλεξίοπτωτο είναι το κλασικό του κινέζου και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ορισμένα Skywalker των 2+ κιλών, το δύσκολο είναι να βρείς που κεντράρει το βάρος και πώς προκαλέις το ανάπτυγμα απο σέρβο με ένα μικρότερο αλεξιπτωτάκι. Θα το ήθελα στη περιπτωση που πετάω κάπου χωρίς καθόλου αεροδιάδρομο, π.χ. δάση δρυος κλπ. Ασε που είναι και πουλ μουρ, αφού όλα τα mili UAV πέφτουν με αλεξίπτωτο (βασικά γιατι δεν έχου Autoland οι καημένοι    )

> Αν το trackerάκι σου δουλεύει "stand alone", πρέπει νομίζω να αρχίσεις να φτιάχνεις κανά δυό ακόμα, γιατί είμαστε μερικοί που προτιμάμε να τα αφήνουμε στην Ελλάδα τα λεφτά μας και να έχουμε και τεχνική υποστήριξη... Εγώ θα πετάξω αρχικά fpv στους 2,4 GHz (γιατί αυτό έχω), οπότε κάνε τους υπολογισμούς σου...  Wink
    Αλλά θα τα πούμε με ΠΜ αυτά...

Κοίτα.... δοκίμασα πάνω 3 φορές σε πεδίο, 20 φορές σε simulation και έκανα λάθος και'γω δε θυμάμαι πόσες φορές για να καταφέρω να τα κάνω όλα να δουλευουν...  κάθε φορά που έκανα λαλακία με έβριζα..... πολύ.... πάαααρρααα πολύ!!!  Δε νομίζω οτι είμαι διατεθιμένος να φάω το ίδιο βρίσιμο (και με το δίκιο) απο φιλαράκια επειδή εκανα κάποιο λάθος... έκαστος στο είδος του.
    Αλλα είμαι διαθέσιμος να δώσω οποιαδήποτε πληροφορία απο τα λάθη και απο τα σωστά της πορείας αυτής, όπως κάνω μέχρι τώρα.. πάντως επειδή γουστάρω πρίζες ήδη διάβασα για τα 2,4 (να ναι καλά και ο Στέφανος) και οτι θές-θετε περιμένω..!!!

Updates απο τεστ κεραιών πομποδεκτών...
    Τελικά ή πομπός (5.8 200mw) ή ο δέκτης  (ασημί rc305) είχε πρόβλημα, εχτες παρέλαβα έναν ίδιο πομπό και ένα μαυρο δεκτη με επιλογέα συχνότητας.
    σε ground τεστ CL σε Τx και Rx  έφτασα χωρίς ουτε μια γραμμή τα 200μ  (τεστ σε υπαιθρο)
                          CL σε Τx και Homemade σε Rx χωρίς ουτε μια γραμμή τα 400+μ  (τεστ σε υπαιθρο)
                          CL σε Τχ και patch 11db σε Rx Χωρίς ούτε μια γραμμή ακριβώς ενα τετραγωνο (απο το μπαλκόνι μου στο διπλανό στενό χωρις οπτική επαφή)
                          οι μαμα δε φτάσαν ούτε τα 100-150 μέτρα (μη ξεχνάτε πέταμα)
    Αυτό που παρατήρησα με τον καινούριο δέκτη είναι οτι το Α/V grapper δεν χρειάζετε ανανέωση στη συνδεση εαν ή τις ρυθμίσεις εαν βγάλεις τη κάμερα και τη ξαναβάλεις, επίσης δεν χρειαζόνταν να κάνω ρύθμιση σήματος, επιλέγεται απο μόνο του το πιο καλό στο προγραμα του grapper ενω με τον παλιό τα έβαζα χειροκίνητα, Α! και είναι εξίσου καλή η εγγραφή και χωρίς κολήματα ήτε επιλέξεις pal ήτε ntsc
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #202 στις: Πέμπτη, 3 Μαΐ 2012, 18:26:13 »

Μπράβο ρε παιδιά και συγχαρητήρια για ολο το έργο αυτό να σημειώσω και εγώ ότι πετάω στουσ 2,4 ghz είμαι απο την Χίο θα ήθελα και εγώ ένα tracker gia ta 2,4 ghz να σημειωθεί οτι πετάω με την στοκ κεραί αστον πομπό και στον δέκτη με το 2,4 γηζ του κινέζου έχω φτάσει 800μ υψόμετρο χωρίσ ιδιαίτερα προβλήματα στην εικώνα, τώρα είμαι στην κατασκευή για 2 clover leaf για να δοκιμάσω να σημειωθεί ότι osd έχω το cyclops αγορασμένο από τον bev rc θα λειτουργήσει το τρακερ με αυτό δηλ θα συνεργαστεί ποσ το βλέπετε α να σημειωθεί ότι σε λίγο θα κάνω δοκιμή με panel στην λήψη που έχω πάρει πρόσφατα.
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #203 στις: Πέμπτη, 3 Μαΐ 2012, 19:25:03 »

Ποιο καναλι χρησιμοποιεις στα 2.4GHz Huh?
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #204 στις: Πέμπτη, 3 Μαΐ 2012, 21:48:38 »

Ποιο καναλι χρησιμοποιεις στα 2.4GHz Huh?
    το 8 και το 9 εχω χρησιμοποιησει
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #205 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2012, 12:16:56 »

Παιδες καλημέρα,
    Θα ήθελα να σας δώσω- εαν τα έχω καταλάβει καλα- μια γενική άποψη για τα fpv links-OSD-τηλεμετρίες

Υπάρχουν 4-5 κύριοι τύποι μεταφοράς τηλεμετρίας απο το σκάφος στο έδαφος:
            2.4gh Τelemetry links πχ Quanum, Frsky.
            Ψηφιακά πρωτόκολλα με ψηφιακούς πομποδέκτες  π.χ. Mavlink, Feytech κλπ με πομποδεκτη xbee ή datalink κλπ
            audio link, π.χ.  μέσω του ενος καναλιού audio μεταφέρουμε data.
            rssi link - εκμετάλευση της "έντασης" του σήματος A/V για παραλούθηση του τρακερ.
            video link - εκμετάλευση τμήματος του video για να μεταφέρουμε data.

Περνάμε στο πως δημιουργούνται αυτά τα data και στο πώς "πακετάρονται" για αποστολή

Συνήθως χρησιμοποιούμε απλα modules αισθητήρων απο το ραφι, τους οποίους ενώνουμε σε ένα ολοκληρωμένο για να τους παρέχουμε ισχύ και να τα πακετάρουμε...
    Γιατι τα πακετάρουμε?? Υπάρχουν δύο λόγοι:
    Ο ένας είναι για να χωρέσουμε όσο το δυνατόν μεγαλήτερη πληροφορία με μικρή διαμεταγωγή και υψηλή ταχύτητα ανανέωσης και ο δευτερος είναι για κλειδώσουμε την πληροφορία ώστε εαν εγώ σου προσφέρω 20 π.χ. ενδειξεις να πρέπει να ψωνήσεις το δικό μου "διαβαστήρι" στο έδαφος για να τις δείς όλες. εδώ κρύβεται όλη η φουστιά με τα plug n play....

Ξεπακετάρισμα
    εαν γνωρίζεις ποια πράγματα πακετάρονται και ΔΕΝ είναι ανοιχτό το πρωτόκολλο (π.χ. MavLink) τότε μπορείς σιγά σιγά (ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ) να "ακούσεις" (με το αντίστοιχο απαραίτητο μηχάνημα)  και να χρησμιποιήσεις  τον ίδιο τύπο, τον οποίο φορτώνεις σε κάποιο decoder π.χ. arduino, pololu, pc κλπ για να τα χρησιμοποιήσεις
    παράδειγμα: τα περισσότερα osd για τη θέση στελνουν με όποιο τρόπο  nmea sentences δηλαδή μια αλληλουχία συντεταγμένων στο παγκόσμιο γεωδετικό σύστημα WGS84 με μονάδες degrees-minutes-seconds,  οπότε ψάχνεις μέσα στο πακέτο να δείς που σκ@τ@ είναι αυτό και μόλις το βρείς, feedαρεις to google earth σου ή το τρακερ σου ή όπως στη περίπτωση του δικού μου τρακερ του βάζεις τον τύπο του Ευκλείδη και τη θέση του home για να κουνιέται το τρακερ μονο του. Αντίστοιχα μπορεις να βρείς το σήμα που μεταφέρει την πληροφορία της μπαταρίας και να βάλεις ένα λαμπάκι να ανάβει οταν "μπαταρία σημα < χ " κλπ κλπ κλπ
    Στη περίπτωση του rssi τα πραγματα είναι πιο έυκολα γιατι απλα λές στο deconteraki να ψάχνει το σήμα καμπανα, δηλαδή κουνάει διαρκώς ώστε να είναι το σήμα δυνατό, αλλα δυστηχώς δεν μπορείς να μεταφέρεις τπτ άλλο

Τώρα εαν τα είπα καλά θα έχετε καταλάβει οτι υπάρχουν σχεδόν 5 τρόποι να αναμεταδώσεις σήμα, αλλοι 5 για να το διαβάσεις και 3-4 για να το χρησιμοποιήσεις.. Που σημαίνει οτι έχουμε τουλάχιστον 60-100 διαφορετικούς συνδιασμούς υλικολογισμικού, δηλαδή σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΟ να φτιάξεις κάτι stand alone που "όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει"  εαν δεν είσαι κάτοχος όλων, με ορεξη να τα αποκωδικοποιήσεις και τέλος να φτιάξεις του τύπους-λογικές πράξεις που χρειάζονται για να τα χρησιμοποιήσεις...

Εαν τώρα κάποιος που διαβάζει το νήμα έχει ανάγκη για το γούστο του, τη δουλεια του κλπ να έχει πρόσβαση σε πάνω απο 80 παραμετρους, αμφιδρομη επικοινωνία, καταγραφή onboard και σε λάπτοπ, ελεγχο απο Τ/Κ και pc, 40hz ανανέωση, έλεγχο παρελκόμενων (καμερες, αλεξίπτωτα κλπ) τότε να τυπώσει το Thread, να πάει για ψώνια και δε θα του πάρει πάνω απο 30λεπτα να είναι όλα σεταρισμένα!!...
    εαν όχι όμως τότε πρέπει να εμπιστευτούμε   τους FPVades, του Εσωτερικο-Εξωτερικού και να ακολουθήσουμε την πεπατημένη που δουλευει απρόσκοπτα χωρίς αλχημίες κλπ και κατασκευάστηκε γιαυτό το σκοπό. Εαν και ρομαντικίζει σαν άποψη, θεωρώ οτι όταν σέβεσαι τον εξπερ του κάθε είδους και δε μπλεκεσαι στα ποδάρια του, τότε σε βοηθά κιαυτός με μεγάλη του χαρά, όπως τα παιδιά (Μοντελιστές-Fpvaδες) απο εδώ που βοήθησαν εμένα με καταπληκτικές ιδέες που ούτε καν θα πήγαινε το μυαλό μου...
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #206 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2012, 12:57:52 »

παρακολουθώ με πολλή ενδιαφέρον το όλο θέμα.  Thumbs up
    Ας μου επιτραπεί να πω την γνώμη μου η οποια είναι πολλή απλή. Η ερευνα και κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος είναι δεύτερη η τρίτη επιλογή (για μένα) για έναν δυο απλούς λόγους.

Ο πρώτος είναι η ευχαρίστηση. Το να πηγαίνω στο πεδίο και να προσπαθώ να το κάνω να δουλέψει    η να μπλέκω σε ατέλειωτα email με τους γκουρού του εξωτερικού  worry χαλάει ότι προσφέρει αυτή η δυνατότητα του FPV.
    Είναι σαν να προσπαθώ να κατασκευάσω μια μηχανή για να πετάξει το μοντέλο.

Δεύτερος λόγος είναι η αξιοπιστία.
    Σκέψου να έχει ένα bug που ενεργοποιείται σε κάποιες συνθήκες και να σου κάτσει κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν αντέχω οικονομικά να χάσω μοντέλο full εξοπλισμένο. Huh

και τρίτος λόγος είναι μια γνώμη που έχω ότι δεν μπορεί να βάζεις ένα πολυμηχάνημα γενικής φύσεως να κάνει την δουλειά που κάνει ένα ειδικό όσο και εάν είναι κοντά στην φιλοσοφία τους.
    πχ ένα pc μπορεί να στέλνει και να δέχεται fax αλλα σίγουρα δεν έχει την ευκολία του fax και δεν μπορεί να μένει ανοιχτό όλο το 24ωρο.

νομίζω ότι στο θέμα tracking δεν πρέπει να κάνουμε ιδιαιτερα πειράματα γιατί θυμηθείτε ότι το μοντέλο βρίσκετε αρκετά χιλιόμετρα μακριά μας. όταν είναι κοντά κάποιος το βλέπει και λες ok κάτι πήγε στραβά το φέρνεις ... ότι είσαι στα 10 km δεν νομίζω ότι έχεις τέτοια δυνατότητα worry
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #207 στις: Παρασκευή, 4 Μαΐ 2012, 19:22:26 »

Να ρωτησω,κατι τετοιο θεωρειται αξιοπιστο??? http://www.spyhawkfpv.com/
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #208 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 01:40:44 »

Να ρωτησω,κατι τετοιο θεωρειται αξιοπιστο??? http://www.spyhawkfpv.com/

φυσικά και όχι ... ίσος για να πετάξεις 100 μετρα καλο είναι
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    megasmbg
    Aeromodeller Jr. member
    **

Πλαγιά και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!!!!!!

« Απάντηση #209 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 12:47:13 »

Να ρωτήσω και εγώ κάτι άλλο..??
    Γίνεται να μεταδοθεί σήμα βίντεο από το Data port του optima 7-9 και να το πάρουμε από το data port του Spectra στον υπολογιστή με το Easy Grabber??? idiot2 idiot2

* photo.php.jpg (102.35 KB, 1036x663 - εμφανίστηκε 291 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 11 12 13 [14] 15 16 17 ... 19     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings
    Μεταπήδηση σε: