Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:43:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 21:43:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 19     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings  (Αναγνώστηκε 54897 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #60 στις: Πέμπτη, 19 Ιαν 2012, 18:06:08 »

α και διευκρηνήσεις για το γυαλιστερό της υπόθεσης... ακολούθησα πιστά τις οδηγίες απο το θέμα του Σκηπτροβάμων του φίλου PAPPY, σε συνδιασμό με τις οδηγίες απο το θέμα κατασκευής ανεμοπλάνου βασισμένο στο supra.. και αυτό το βιντεάκι
    είναι σπαστικά αναλυτικό και ευκολο

A και χωρίς γυαλιστικό αυτή τη φορά!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #61 στις: Πέμπτη, 19 Ιαν 2012, 18:07:06 »

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΘΕΕ?? ΥΦΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΗΤΙΝΗ??

Μα καλά... πώς το πέτυχες έτσι? Ούτε μιά "λακουβίτσα" στη επιφάνεια, μιά ατέλεια? Σαν καθρέφτης γυαλίζει... 

Απίστευτο! Δέν έχω λόγια... ΜΠΡΑΒΟ!  Την λεπτόρευστη πήρες απο Neotex, την δική τους την Epoxol που έχει κατά βάρος αναλογία 18% με τον καταλύτη... ?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #62 στις: Πέμπτη, 19 Ιαν 2012, 18:10:59 »

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΘΕΕ?? ΥΦΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΗΤΙΝΗ??

Μα καλά... πώς το πέτυχες έτσι? Ούτε μιά "λακουβίτσα" στη επιφάνεια, μιά ατέλεια? Σαν καθρέφτης γυαλίζει... 

Απίστευτο! Δέν έχω λόγια... ΜΠΡΑΒΟ!  Την λεπτόρευστη πήρες απο Neotex, την δική τους την Epoxol που έχει κατά βάρος αναλογία 18%... ?

Ζητάς την υψηλής θερμοκρασίας που την αναμιγνιεις 3 μέρη ρητίνη 1 σκληριντή. Την γυαλάδα την βγάζεις πιέζοντας με κάτι υαλιστερό κατα την κόληση με αποκολητικό ή γυαλί ή όπως μου είχες πεί εσυ και ο Pappy σελοτειπ παχύ, κατα τα λοιπά οτι έχουν κάνει και τα παιδια στα αντιστοιχα ποστ και βιντεο. πλήν του γυαλιστικού
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #63 στις: Πέμπτη, 19 Ιαν 2012, 18:17:57 »

Παιδιά επαναλαμβάνω ΠΡΟΣΟΧΗ με το carbon, οι ρητίνες και γενικά τα άοσμα πράγματα είναι πιο επικυνδυνα γιατί δεν μας προστατευει το ενστικτο της μυρωδιάς... θέλει πάντα μάσκα!! ομοίως τα ρινίσματα επειδή είναι αδρανή ΔΕΝ αποβάλλονται απο μέσα μας αρα και μάσκα και όταν κολάμε και όταν κόβουμε ή κάνουμε τα τριμαρίσματα και φυσικά γάντια προτιμότερο της κουζίνας όχι τα λεπτούλια του γιατρού. Εγώ προτιμώ να κόβω οτι δε θέλω με χοντρό ψαλίδι για μέταλα ή το κλασικό μεταλικό για χοντρά υφάσματα, γιατί αφήνει τα λιγότερα ρινίσματα.
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #64 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 20:18:59 »

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα πάτησα λίγο γκάζι και τελειωσα με το στήσιμο..

Για να φιάξω τα πορτάκια σταθερά και να αποφύγω τις ταινίες και τα σελοτειπ, βρήκα τα ξυλάκια των οριλα και τα κόλησα στις γωνίες, απο μέσα με λιγο κυανο και εποξυ κόλησα μικρα παξιμαδάκια..

* xylakia.jpg (107.81 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 411 φορές.)
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #65 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 20:22:14 »

έτσι φαίνεται απ'εξω. Επίσης παρατηρήστε το  bec, η θέση για να ψύχεται και το on off. Τέλος μπήκε το κομματάκι στο firewall που θα κουρμπαριστεί

* plai.jpg (73.54 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 413 φορές.)
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #66 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 20:28:09 »

Πάμε στην ουρα:  εδω τα πράματα ήταν λίγο tricky.. για να μπαινοβγαίνει το elevator, έπιασα 2 παξιμαδάκια με κυάνο και με τα με μπόλικη έποξυ τα φύτεψα στο κάθετο, απο επάνω πέρασα ενα στρώμα 1mm καρμπον καi φαίνονται μόνο οι τρυπούλες των πάσων, ετσι δίνει εξτρα πιάσιμο στα παξιμάδια και επιφάνεια κόλλησης και μια λέια επιφάνεια για να πατά το οριζόντιο.. βγάζεις το συνδεσμο και τις βίδες και έφυγε!!

* oura_xwris.jpg (103.34 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 410 φορές.)
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #67 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 20:30:07 »

με το οριζόντιο

* oura_me.jpg (69.17 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 405 φορές.)
    Καταγράφηκε
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #68 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 20:39:36 »

Εξτρα παρατηρήσεις..  το τετράσελο σεταπ και τα σερβακια κουνούν πανεύκολα τα πάντα!! όντως ήταν καλές επιλογές. Αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι οτι οι εταιρίες νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο.. (αφου αγόρασα εγω τουλάχιστον τρώω και δε το ξέρω)  Έβαλα όλα τα σερβάκια επάνω και κρατούσα εγώ τις μισές κινούμενες επιφάνειες και τις αλλες οι αγαπημένη μου, τέλος έβαλα τη φουταμπα να τα κουνάει. μετα επανέλαβα κουνόντας σαν τρελός τα πάντα.. δεν έγραψε ΠΟΤΕ πάνω απο 0,8Α!!!!!!!!!!   τι .σ.......@ τα ήθελα τα 7?HuhHuh εσείς που ξέρετε υπάρχει κάποια λογική εξήγηση?? 

Ακόμη το μοτέρ στη θέση -53 στη 8fg (απο σύνολο -100) μου έδωσε 1,6κιλα ώση με 22,3Α με τα 4 κελιά οι θερμοκρασίες ήταν 37 βαθμοι για 6 λεπτά τεστ στο ESC kai to BEC, ίσως επειδή είναι υπερβολικά overpowerd και τα δύο, ο σκορπιός ήταν παγωμένος..

Τα υπόλοιπα στον αέρα...
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 21:06:17 »

Εξτρα παρατηρήσεις..  το τετράσελο σεταπ και τα σερβακια κουνούν πανεύκολα τα πάντα!! όντως ήταν καλές επιλογές. Αυτό που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι οτι οι εταιρίες νομίζουν οτι τρώμε κουτόχορτο.. (αφου αγόρασα εγω τουλάχιστον τρώω και δε το ξέρω)  Έβαλα όλα τα σερβάκια επάνω και κρατούσα εγώ τις μισές κινούμενες επιφάνειες και τις αλλες οι αγαπημένη μου, τέλος έβαλα τη φουταμπα να τα κουνάει. μετα επανέλαβα κουνόντας σαν τρελός τα πάντα.. δεν έγραψε ΠΟΤΕ πάνω απο 0,8Α!!!!!!!!!!   τι .σ.......@ τα ήθελα τα 7?HuhHuh εσείς που ξέρετε υπάρχει κάποια λογική εξήγηση??  

Ακόμη το μοτέρ στη θέση -53 στη 8fg (απο σύνολο -100) μου έδωσε 1,6κιλα ώση με 22,3Α με τα 4 κελιά οι θερμοκρασίες ήταν 37 βαθμοι για 6 λεπτά τεστ στο ESC kai to BEC, ίσως επειδή είναι υπερβολικά overpowerd και τα δύο, ο σκορπιός ήταν παγωμένος..

Τα υπόλοιπα στον αέρα...

Δημητρη,στον αερα οταν θα ξεκινησουν οι απαιτησεις δεν θα ειναι 0.8amper θα φτασει peak ισως και 3 μοναδες ενδειξη.Οταν ειπες οτι θα τροφοδοτησεις εκτος απο σερβο και καποια αλλα ηλεκτρονικα κομματια,αυτα τα υπολογισες?
    Τα 1.6 κιλα ωση στατικη δεν θα σε δυσκολεψουν στο ταξιδι σου αλλα δεν θα σε βγαλουν ευκολα ασπροσπροσωπο απο χειριστικο λαθος.Trainer behaviour εχει θα μου πεις δεν θα χρειαστει,δεν θα διαφωνησω.Αν εισαι ενταξει στα συνολικα σου βαρη το slightly overpowered ποτε δεν εβλαψε κανεναν.
    Το δικο μου πειραμα εκτελεσε 2 πτησεις,μια με δυτικο ανεμο 3-4 beufort η κατασταση πτησης του ανετα χαρακτηριστηκε απο συνμοντελλιστες air tractor,υπερ-βολικες αδρανειες,απελπιστικα προβλεψιμο και αν δεν εβγαινε βαρυ για την αποστολη που εχει να κανει θα λαμβανε ανετα διαγωνισμο point landing.Για την δευτερη πτηση,με σχετικη απνοια στην δυση ηλιου πεταγε κυριολεκτικα μπροστα μου σαν indoor στα 5-7 μετρα σφιχτες στροφες...
    Θα μπει στο σχεδιαστικο τραπεζι η αναδιανομη της ιδεας με σκοπο το ultimate long range fpv platform.
    Αφαιρουνται πιθανες ατελειες και προσθετονται επιπλεον χαρακτηριστικα με βαση την ιδια ιδανικη αεροτομη naca 44xx.
    Θα ενημερωσω οποιον ενδιαφερθει.
    Δημητρη θα με ξαναβρεις αντιμετωπο με την επιμονη,ανεβα βολταζ χαμηλωσε το αμπεραζ σου,17 λεπτα ΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ πτηση 6 cells lipo 2200mah+14x7 prop ενδειξη απωλειας μιλιαμπερ στην προσγειωση 867.Ποσα αραγε θα ετρωγε ενα αντιστοιχο 4 cells lipo σεταπ?
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Κυριακή, 22 Ιαν 2012, 21:29:11 »

Ουόου... Πρόοδος!

Ήθελα να σε ρωτήσω πού σκέφτεσαι να βάλεις το ESC... Αν ψύχεται σωστά, όλα οκ... πρόσεξέ το λίγο, αν χρειαστεί άνοιξε οπή στην άτρακτο για είσοδο του αέρα, και βάλτο απο "πίσω", όπως επίσης άνοιξε και έξοδο του αέρα κάπου... Επίσης το αερόρευμα αυτό το εκμεταλεύεσαι για οτιδήποτε άλλο ζεσταίνεται...
    * Για τα ξυλάκια στήριξης στα καπάκια... Φοβερή ιδέα. Θα την εφαρμόσω και γώ σίγουρα στο μέλλον!
    * Πρόσθετο foam στο μοτέρ... πιό μεγάλο δέν γίνεται? Να φτάνει περίπου μέχρι την επιφάνεια του φτερού? Έπειτα, αφού κολληθεί, το "κουρμπάρεις" για νά 'ναι λίγο αεροδυναμικό...
    * Για το stabilizer... Τα βιδάκια, απο την πάνω πλευρά του stab πού βρίσκουν "κόντρα"? Έβαλες κανένα κόντρα-πλακεδάκι εκεί?
    * Για την κατανάλωση, ναί, μήν αγχώνεσαι... Και εν πτήση να ζοριστεί κάποιο σέρβο, δέν θα τύχει να ζοριστούν όλα μαζί. Καλύτερα safe παρά sorry βέβαια και όταν ζητάς πολύ λιγότερα απο ένα εξάρτημα, θα βγάλει και λιγότερο "θόρυβο" όπως λέγατε. Οι διαφορές στα βάρη τους είναι άλλωστε μηδαμινές για τέτοιο μοντέλο, οπότε όλα οκ...
    * Γιατί τέσταρες με το γκάζι στη θέση -53? Ξέρεις ότι κάπου εκεί θα είναι η πλεύση? Για 6 λεπτά ήταν σταθερά εκεί το γκάζι?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 23 Ιαν 2012, 06:35:12 »

Για ψύξη του esc το κομμένο πλαστικό κουτάλι είναι η καλύτερη μέθοδος!!!! Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 25 Ιαν 2012, 12:17:17 »

Παίδες καλημέρα και χίλια συγνώμη που δεν απάντησα, αλλά ήμουν τρεις μέρες στο κρεβάτι..

Διευκρινήσεις για τις μετρήσεις : το στρες εστ για τα σέρβο δεν έγινε με την κίνηση στον αέρα αλλα κρατώντας τις κινούμενες επιφάνειες, δηλαδή παλώνταν ΟΛΟ το μοντέλο και απο άκρη σε άκρη της κίνησης TAYTOXΡONA πράγμα που δεν προκειτε να γίνει ποτέ στον αέρα, επίσης τα avionics (πιλοτος τηλεμετρία gps) καταναλώνουν 1,2Α αρα σύνολο έχουμε μάξ 2.1Α απο το BEC. τεσπα χαλάλι χάρηκα με τις θερμοκρασίες οπότε μια η άλλη.

Τώρα για το σεταπ: στη θέση -53 (δηλαδή στο μισό γκάζι) ήταν η μεγαλύτερη δύναμη με το μικρότερο amberaz, τριγμούς και θερμοκρασίες, που σημαίνει οτι ο πιλότος αυτη τη θέση θα έχει σαν μαξ. για να πετάει, λογικά το cruize speed θα είναι πολύ μικρότερο περίπου τα 2/3,  το τεστ έγινε 6 λεπτά καρφωμένα εκεί.  μέχρι να το βρώ ανέβαζα σιγά σιγά  και είχα κολλημένη τη μουτσούνα του σκάφους στη ζυγαριά ακριβείας. συμφωνώ για απόλυτα για τα περισσότερα κελιά γιαυτό και ανέβηκα, αλλά δυστυχώς ο σκορπιός μου είναι μικρός για να δοκιμάσω κιάλλο άνοδο, επίσης μπορεί να εμπιστεύομαι τα ηλεκτρονικά αλλά δεν εμπιστεύομαι εμένα, οποτε μπορεί σε κάποια φάση να δώσω παραπάνω γκάζι κατα λάθος και να τα πάρω όλα στο χέρι...

Το σταμπ χάριν φωτογράφησης δεν είχε κόντρα, θα μπει όμως μια πλακιτσα καρμπον..

Για το αερισμο τώρα: το BEC den χρειάζεται εξηγήσεις, θα είναι εξωτερικά με κλασικό venturaki να κρυώνει, οι μπαταρίες ψύχονται απο δύο τρυπόυλες στη μουρη και η έξοδος είναι η αντιδιαμετρική του BEC, Το ESC βρίσκετε οριζόντιο ακριβώς κάτω απο τη σέλα, για τι βοηθάει στο ζύγι και ψύχεται απο δυο τρύπες αριστερά δεξιά που μάλλον θα μπουν κουταλάκια, όντως πολύ καλή ιδέα Θάνο! η έξοδος εδώ θα είνα ακριβώς κάτω απο το μοτέρ.

Τέλος το Look!! δε νομίζω να σας πέρασε απο το μυαλό οτι θα μείνει αντυτο?? θα ντυθεί με μονοκοτ, και η επιφάνειες που πρέπει θα κουρμπαριστούν, τα σέρβο θα καλυφθούν κλπ κλπ
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 25 Ιαν 2012, 14:40:18 »

Κατ' αρχάς Περαστικά σου φιλαράκο... 
    Ελπίζω να είσαι καλύτερα...

* Ουάου... 6 λεπτά συνεχόμενη κατανάλωση τόσα Αμπέρ, και το μοτέρ ήταν κρύο όπως λές χωρίς να πετά στον αέρα... μα αυτό είναι μαγικό! Και μάλιστα περιμένεις την πλεύση χαμηλότερα... Ααααα... σπέσιαλ. Σε ένα τέτοιο αεροπλάνο, θα έλεγα ότι στην πλεύση, θα χρειάζεται σε Ώση, ένα 30-40% του μέγιστου βάρους του... Δηλαδή αν είναι π.χ. δυό κιλά, με 600-700 γραμ. ώση είσαι νομίζω καλυμμένος. Για το μέγιστο όμως που θα προγραμματίσεις στον αυτόματο, αυτό εσύ το ξέρεις, και άν είναι για λίγα δευτερόλεπτα, γιατί να μήν το "πουσάρεις" και λίγο... ?!
    * Πλακίτσα κάρμπον στο στάμπ απο πάνω για να κοντράρει στα βιδάκια... ΟΚ!
    * Για τον αερισμό των εξαρτημάτων τώρα, πιστεύω ότι το έχεις καλύψει το θέμα... εν πτήση θα πέσουν κι' άλλο οι θερμοκρασίες αν τα χτυπά και λίγος αέρας...  Wink

Άντε, άντε, να δούμε την παρθενική...  Cheesy
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 25 Ιαν 2012, 14:59:16 »

Συγνωμη για την ασχετη ερωτηση στο νημα σου αλλα αν καποιος ξερει την απαντηση στο φορουμ τοτε σιγουρα διαβαζει το νημα σου.
    Ψαχνω ανταλλακτικο καλωδιο GPS σαν αυτο

http://www.coolmodels.gr/extension-cable-p-1436.html  

αλλα στο συγκεκριμενο μαγαζι ειναι εκτος στοκ και δεν το βρισκω αλλου!!!!
    Καμμια ιδεα κανεις για αμεση αγορα απο Ελλαδα;;;
    Ευχαριστω.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 19     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Νέα πλατφόρμα FPV/UAV από την Greekwings
    Μεταπήδηση σε: