Λογικά πρέπει να σου είπαν ότι Simulator σε σχεση με ένα πραγματικό μοντελο δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Στο sim όλα είναι ιδανικά, το ζύγισμα του μοντέλου, ο καιρός κτλ. Βασικό επίσης ότι στο sim δεν θα ανεβάζεις παλμούς από το άγχος.
Γενικά το sim πέρα από το να σε εξοικιώσει με τον χειρισμό μιας τηλεκατεύθυνσης και να κάνεις μερικούς ψιλοπειραματισμούς δεν θα σε βοηθήσει όσο νομίζεις.
Είναι καλή προπόνηση αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα. Προτείνω και εγώ το trainer για αρχή. Για αυτό είναι και εκπαιδευτικά άλλωστε, συγχωρούν λάθη και είναι κατάλληλα για αρχάριο.
Μην βιάζεσαι να μπεις για τα καλά στα πιο προχωρημένα γιατί ο αερομοντελισμός δεν συγχωρεί βιασύνες. Το πιθανότερο είναι να χρειάζεσαι στο sport έναν άλλο να στο πετάει γιατί δεν θα μπορείς να το κάνεις εύκολα κουμάντο στην αρχή με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνεις όσο πρέπει ή πολύ απλά να είναι πολύ γρήγορο για τα αντανακλαστικά σου σαν αρχάριου και να το κάνεις κομμάτια σε καμιά στροφή/προσγείωση/απογείωση κτλ.
Αποτέλεσμα: να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις που είναι ο βασικότερος λόγος ατόμων που παρατάνε το χόμπυ.
Ξεκινά με κάτι πιο εύκολο για να το χαρείς στα πρώτα σου βήματα.
