Καλησπέρα σας Κύριοι.
Πώ, πώώώώ.... Βλέπω φωτογραφίες σπέσιαλ! Και πολλές ερωτήσεις όπου και θα προσπαθήσω να απαντήσω γιατί έχασα τον ειρμό όλες αυτές τις μέρες που είμαι "off grid".
* Το δοκάρι στα εξωτερικά πάνελς είναι τρία φύλλα απο καπλαμά σε σάντουιτς, πάχους 1,6 χιλ. περίπου, τοποθετημένο βέβαια όρθιο. Αφού στεγνώσει αυτό, μπαίνει ταινία Ίνας στα εκφυγής και εμπρός για ενίσχυση και έπειτα ταινία λευκή πολυπροπυλενίου απο τα AlexPak. Καλή, κλασσική η ποιότητα της, σάν αυτές που δούλευα κάποτε πρίν έρθουν εκείνες οι αηδίες που βρωμάνε πετρέλαιο στα βιλιοπωλεία. Δέν έχει όμως άλλα χρώματα και μιλάμε πάντα για φάρδος 5 εκατοστών. Έπειτα
σιδερώνονται τα πάντα
μέσα στις θήκες τους και κρατάμε με το χέρι μέχρι να κρυώσουν για να μήν στρεβλώσουν... Έτσι παραδίδω τις ARF πτέρυγές μου.
* Το κεντρικό κομμάτι είναι απο StyroFoam λόγω πολύ "σκαψίματος", ειδικά στην περίπτωση του FPV. Και εγώ είμαι κατά του Dow για πτέρυγες λόγω βάρους αλλά όταν ξέρεις να συνυπολογίσεις την πυκνότητά του στις ενισχύσεις που θα κάνεις, νομίζω ότι είναι ανεκτό. Στο μέλλον πιθανολογώ ότι θα το χρησιμοποιήσω περισσότερο... Άλλωστε με τόσο μεγάλες επιφάνειες, περισσότερο με απασχολεί η οπισθέλκουσα (drag), παρά οι μικρές διαφορές βάρους.
* Ο εμποτισμός των υφασμάτων σε ρητίνη ποικίλει, δέν υπάρχει ένας κανόνας για όλες τις πυκνότητες. Ψάξτε το λίγο, νομίζω ότι στο "γυαλί", πρέπει οι ίνες να είναι στο 54% κατά βάρος του τελικού προιόντος...
* Για την αλλαγή της θέσης του servo OK, πιό κοντά στο ΚΒ. Το πατρόν μου βέβαια εκεί μου έδειχνε...

* H κάμερα που χρησιμοποιήσανε στη φωτό της Απάντησης #32, μου φαίνεται Υπερβολή. Εγώ θα έβαζα μιά τύπου GoPro σε διαστάσεις και μάλιστα να βρίσκεται ελαφρώς "ψηλότερα" απο την χορδή της κεντρικής αεροτομής...
* Το κεντρικό τμήμα θα έχει εκπέτασμα 35 αντί 28 εκ. που έχει η παρούσα πτέρυγα. Απλά δέν είχα άλλο Dow πρόχειρο, είχα ήδη κομμένα 28άρια κομμάτια και έπρεπε το μοντέλο να φύγει για τον προορισμό του. Άλλωστε αυτή η μικρή αλλαγή Δέν θα επηρεάσει ΚΒ κλπ. Απλά θα κόβεται λιγότερο φελιζόλ για τους 10 ιντσών έλικες, πιό "καθαρή" δουλειά δηλαδή...
Σας ευχαριστώ που βοηθάτε και τιμάτε τις
Ελληνικές κατασκευές, και υπόσχομαι μιά μέρα να σταθούμε ισάξια δίπλα σε "μεγάλα" ονόματα, για να δούνε και πόσα απίδια χωράει ο Ελληνικός σάκος._
DM