Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.438 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 17:46:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 17:46:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:56]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309438
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 158
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 111
    Συνολικά: 113
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!  (Αναγνώστηκε 27120 φορές)
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 00:19:50 »

Και για τις στιγμές που τρως φτύσιμο απλά φόρα το αδιάβροχό σου.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #91 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 00:25:07 »

Δε έχω πρόβλημα με το χρόνο τόσο, γίνεται από ότι είδα.

Απλά πρέπει να πάρω μεγαλύτερες lipo.ή τις ίδιες να τις κάνω μία, ε το ίδιο είναι! Αντί να πετάς 2 7λεπτα πετάς 14λεπτο.Πάλι το ίδιο θάναι.

Πορεύομαι έτσι τώρα και βλέπουμε.Αν πουληθεί πάω για μεγαλύτερο.

Αλλιώς καλά είμαι. Άλλωστε Ζερο θα έχω 5 μπαταρίες και 2 φορτιστές. Απλά μια γεννήτρια ή 2 μπαταρίες αυτοκινήτου και πετάω όλη μέρα!!!Και όπως μ αρέσει, ηλεκτρικά!
    'Οταν έρθουν όλα και τα δοκιμάσω στην πράξη θα ξέρω τι να κάνω!

Πάντως το τρεξ είναι άπαιχτο! Και αν δεν είχα πάρει τρεξ, πάλι τρεξ θάπαιρνα!

***Δεν με ψήσαν για θερμικό πάντως ! 

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 00:29:44 »

Με πρόλαβε ο zero. Μην αποφασίζεις για καταδίκη R1 από μια απογοήτευση που στο κάτω κάτω μπορεί να έγινε και από λάθος. Συνέχισε στα ελικόπτερα και νάσαι αίγουρος πως αρκετοί από μας θα χαρούμε να σε δούμε αρκετά προχωρημένο και γιατί όχι να έχεις να μας δώσεις έμπειρη γνώμη για τα ηλεκτρικά που σε πολλούς μας είναι άγνωστα. Δεν κρύβω, παρόλο που λίγο με ενδιαφέρουν σε σχέση με τα θερμικά, οτι παρακολουθούσα με ενδιαφέρων την κουβέντα γιατί μάθαινα κάτι νέο για μένα. Και γιατί όχι και στα θερμικά αν το θέλεις. Όπως είπα κάποτε όλα πετάν όμορφα. Μην το στερήσεις αυτό από τον εαυτό σου, και μην στερήσεις την παρουσία ενός ελικοπτερά (που με τόσο κόπο γίνεται ελικοπτεράς) από την παρέα. Άστο να περάσει, αν θέλεις να μην ξαναγράψεις, εντάξει, αν και ούτε αυτό θα τόθελα, μην ξαναγράψεις, αλλά προς Θεού, θέλω κάποτε να έρθω εκεί που πετάτε και να είσαι ανάμεσα. Και συ και οι φίλοι σου. Wink
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #93 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 00:54:50 »

Απλά πρέπει να πάρω μεγαλύτερες lipo.ή τις ίδιες να τις κάνω μία, ε το ίδιο είναι! Αντί να πετάς 2 7λεπτα πετάς 14λεπτο.Πάλι το ίδιο θάναι.
    Μπορείς επίσης να αλλάξεις την σχέση στα γρανάζια, να ρυθμίσεις τις στροφές ώστε δουλεύοντας το governor γύρω στο 90% με 95% να έχεις γκάζι μόνο αυτό που χρειάζεσαι για τα ακροβατικά που κάνεις, επίσης να μικρύνεις τις διαδρομές σε όλες τις κινήσεις, pitch, aileron, elevator και rudder ώστε στο τέρμα του stick να είναι λίγο μόνο παραπάνω από αυτό που μπορείς να χειριστείς. Αν μπορείς να γλιτώσεις και λίγο βάρος βοηθάει.
    Το setup ενός ηλεκτρικού μπορεί να μοιάζει λίγο με απόκρυφη τέχνη αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Προσπάθησε και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Από μένα ότι βοήθεια θέλεις θα την έχεις (εκτός από οικονομική).
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #94 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 11:14:23 »

Διάβασα κάποιους τρόπους Ζερο, κάτι θα κάνω . Αν αλλάξω το τρεξ και το δώσω ίσως στήσω 90άρι.

Πριν μέρες μου μπήκε η ιδέα για μεγαλύτερο.

Θερμικό ή ηλεκτρικό δε ξέρω ακόμη. Θα δω αυτά που μου πρότεινες.

Μέχρι τότε απολαμβάνω το τρεξ. 
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 22:43:26 »

Zero από ότι κατάλαβα για να αυξήσω χρόν οσε ηλεκτρικό, πρέπει πρώτον να το ψάξω με βάρη κλπ και ρυθμίσεις, και να μπορώ να μην έχω παραπάνω στροφές από όσες χρειάζομαι, αλλά και μερικά λεφτά ακόμη για καλύτερο esc και μπαταρία μεγαλύτερη.

Μήπως με αυτό το κόστος έφτιαχνα και ένα θερμικό σιγά σιγά, (TREX600NITRO πάντα) να δω τι θα μου πάει;

Πάντα θυμόμαστε ότι μου αρέσει σαν στυλ, στήσιμο, Καθαρότητα και πάνω από όλα ήχο το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ!!!

Λοιπόν:

Πρακτικά αν πεταχτώ καθημερινή να πετάξω 3-5 μπαταρίες θα μου πάρει 1 ώρα και κάτι, και θα είμαι καλυμμένος.

Για καθημερινή χρήση δε το συζητώ, ηλεκτρικό!

Όλη μέρα που πηγαίνω θα κοιτάξω να γεμίζω γρήγορα τα packs και όλα καλά.

Τώρα θα μου πεις γιατί πουλάς το ωραίο σου ηλεκτρικό; Είπα, είδα το 90άρι μπροστά μου να πετάει και με έπιασε υπερκαταναλωτισμός!

Αν μου κάτσει έχει καλώς!

Αν όχι , παίρνω ένα esc kontronic 125A βάζω ένα NEU 1515 2.5D/F προσπαθώ να φτιάξω 8000 και 10000 mah μπαταρίες, και όλα καλά!

Όπως είδες διάβασα το μάθημά μου, μετά που μου έβαλες την ιδέα!!!

Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #96 στις: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2007, 01:27:03 »

Φίλε κάνε ότι τραβάει η καρδιά σου. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς περισσότερο με το ηλεκτρικό, πριν αποφασίσεις οτιδήποτε να το συζητήσουμε πρώτα.
    Η γνώμη μου είναι, άσχετα από το ότι είμαι ταγμένος στα ηλεκτρικά, αφού έχεις ένα πολύ καλό ελικόπτερο ήδη, να ασχοληθείς μ’ αυτό ώστε να το φέρεις όσο το δυνατόν πιο κοντά σ’ αυτό που θες. Οι αναβαθμίσεις δεν πρέπει να γίνονται για να γυαλίζει το ελικόπτερο αλλά για να πετάει όπως σου αρέσει. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις αρκετά λεφτά, ίσως την αξία αγοράς ενός Titan, για να ξαναγοράσεις εξοπλισμό και δεν ξέρω αν σου κάθεται καλά σαν ιδέα. Δυστυχώς η απειρία και η βιαστική επιλογή πληρώνονται.
    Κατέβασε από το RCG το KC spreadsheet, φόρτωσε το στο excel, βρες στοιχεία από κινητήρες, speed controllers και μπαταρίες και πειραματίσου λίγο, τα αποτελέσματα που δίνε είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Αν θέλεις βοήθεια να καταλάβεις τις παραμέτρους, ζήτα μου να σου πω. Ο κινητήρας που ανέφερες θεωρώ ότι είναι πολύ καλός, ακόμη καλύτερη επιλογή θεωρώ τον Kontronik Tango 45. Μπαταρίες αν σκοπεύεις να πας σε μεγαλύτερες, καλό είναι να ανέβεις και σε volt, για το μέγεθος του Trex-600 πήγαινε σε 10s ή 12s. Μην βιαστείς να αποφασίσεις, μελέτησε το καλά, συζήτησε το με μένα και με τους άλλους φίλους σου στα fora που συμμετέχεις, κάνε ένα ολοκληρωμένο πλάνο και βάδισε πάνω σ’ αυτό.
    Αν το όλο θέμα σε τρομάζει, κάνε τις πολύ απλές αλλαγές για το setup που έχεις ήδη, 1 ως 2 δόντια κάτω, στροφές στις 1800, μείωσε και τις κινήσεις, πέτα από πάνω ότι περιττό. Ο σκοπός σου είναι να πετάει καλύτερα και για περισσότερο χρόνο. Αν είχες την δυνατότητα να δεις το Logo μου να πετάει θα καταλάβαινες για τι πράγμα σου μιλάω.
    Μόλις προσβλήθηκες από τον υιό και η ασθένεια θα σε αφήσει με περισσότερα ελικόπτερα από όσα φαντάζεσαι, καλό είναι να πάρεις από το καθένα ότι περισσότερο μπορείς.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2007, 01:31:58 »

Και για να κανω τον δικηγορο του διαβολου ζερο δεν εχει ουσια εαν ξοδεψεις αλλα 1000 και κατι ευρο για να πετας αλλα 5 λεπτα συγνωμη αλλα δεν θα παρω  το θεωρω υπερβολικο και σπαταλη χρονου και χρηματος    Tongue Tongue Tongue Tongue

Αλλωστε παντα υπαρχει η ασθενεια και μια καποια μερα θα γυρισει ο τροχος
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2007, 09:32:13 »

Όλοι έχουν κάποιο δίκιο αλλά θα πω κάτι.

Πριν λίγο καιρό όταν πήγα και άραξα  4ήμερο, πέταγα 6 μπαταρίες δηλαδή 40 λεπτά περίπου τη μέρα.

Στο τέλος ένιωθα γεμάτος.Ειλικρινά.

Δεν είναι ο χρόνος που θα με κάνει να αφήσω το ηλεκτρικό.Τα ήξερα από την αρχή.

Απλά σήμερα σκεφτόμουν μήπως από τη στιγμή που μου είπαν ότι πρεπει να πάρω και μεγαλύτερο και θερμικό άρχισα να νομίζω ότι το θέλω;

Αν πρέπει ο καθένας να στηρίξει την επιλογή του ας μην το κάνει σε βάρος των άλλων.

Πέρα από την πλάκα και το πείραγμα μεταξύ μας, ε πιστεύω πως και τα 2 έχουν τη χάρη τους.

Και στον καθένα ταιριάζει αυτό που θα αγαπήσει.
    Και θερμικό να έπαιρνα, θα ήταν από περιέργεια και ανάγκη, ίσως και ματαιοδοξία.Και υπερκαταναλωτισμός σίγουρα!!!
    Αυτό που μ αρέσει να ακούω και να βλέπω είναι το ηλεκτρικό.

Απλά είμαι τόσο λίγο εγωϊστής να μπορώ να δέχομαι τα μείον και να συζητώ, βρε μπας και...; Αν και βασισμένος σε πραγματικά
    γεγονότα μετά από 2 μήνες πτήσεων το τρεξ600 δεν ζήτησε τίποτα και κάνει τρελά πράγματα!Και μηδέν ζημιά.

Έχω ακούσει για ράπτορες να παθαίνουν πραγματάκια και δεν το είδα ακόμη να πετά όπως το τρεξ!!!

Οπότε αν εμπιστευτώ αυτά που είδα και όχι αυτά που ακούω ή θέλουν να με πείσουν, πρώτη επιλογή το τρεξ.

Ξέρεις τι είναι να μαζέψεις τσαπράγκαλα, να πας να πετάξεις και να γυρίσεις άπραγος μετά από μηχανική βλάβη;

Πάω Αθήνα τώρα να ψωνίσω πραγματάκια καλά!!!

Τα λέμε το βράδυ!
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Μαΐ 2007, 23:21:23 από roinides » Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 02:11:26 »

Σ'ηκωσα πίσω skid!

Για να μην κουρεύει η ουρά το γρασίδι!

* P512246000.jpg (113.19 KB, 800x330 - εμφανίστηκε 232 φορές.)
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 02:12:07 »

...

* P51224611.jpg (122.35 KB, 814x617 - εμφανίστηκε 247 φορές.)
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #101 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 02:20:00 »

(...Τα skids ευθύνονταν)
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #102 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 03:47:41 »

ε!!!ξερεις τωρα!!!!ολα φταινε αμα δεν ξερεις
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #103 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 12:44:29 »

Να όμως που το "ύψωμα" που έκανε στα ski "χάρισαν" ένα πτητικό ενοχλητικό κούνημα.
    Όντως αυτό είναι Ηλία;
    Ή τελικά κάτι στραμπούληξες στη μεταφορά;
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Σάββατο, 12 Μαΐ 2007, 13:00:00 »

Θα απαντήσω μετά το ίσιωμα του ελικοπτέρου.

Είδομεν!!!  Οι πολλές πατέντες... Αν και το τρέμουλο γίνεται χαμηλά όταν κατεβάζω στροφές !

Να μαθαίνουν όσοι βλεπουν πατέντες, επιτυχίες και αποτυχίες!!! χεχε

Το απόγευμα νεότερα
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: TREX 600 ελεύθερη συζήτηση..!
    Μεταπήδηση σε: