Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.908 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 20:34:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 20:34:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:31]

από TheLurker
    [Σήμερα στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309908
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 66
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Διάφορες απόψεις (Διαχωρίστηκε από Raptor 50 ή JR Airskipper 50?)  (Αναγνώστηκε 8926 φορές)
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 15:45:25 »

ΠΡΟΣΘΗΚΗ από administrator: Το θέμα προέκυψε με διαχωρισμό από το Raptor 50 ή JR Airskipper 50?.

Ποιο είναι το πιο σταθερό μοντέλο για έναν αρχάριο? Το Raptor με το 90-ccpm σύστημα ή το Airskipper με το σύγχρονο 120-ccpm?

Είδες τελικά φίλε dominckos…το ελικόπτερο είναι σπουδαία αγορά. Αν παρατήρησες όλοι μιλάνε για τρελές μοίρες στο swash…..120deg ή 140deg - FB κεφαλής – όλοι μιλάνε για την τρομερή γεωμετρία που έχει το κάθε ένα ελικόπτερο – την ρυθμιζόμενη κεφαλή που έχουν – την αεροδυναμική που έχει – πόσο βαρύ είναι το ένα και πόσο βαρύ είναι το άλλο -  3d – f3c  και άλλα πολλά βέβαια. Εσύ βέβαια ζήτησες να πάρεις ένα ελικόπτερο για αρχή. Για να μάθεις. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Εδώ μιλάς με επαγγελματίες του χώρου, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με αρχάριους. Τι μας ρωτάς? Έχουμε ξεφύγει εμείς. Τα ξέρουμε όλα. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε ότι όλα αυτά τα λέω ειρωνικά. Το κάναμε τρελή επιστήμη. Έλεος ρε παιδιά. Διαβάστε το πρώτο ποστ του φίλου μας….και μετά διαβάστε όλα τα υπόλοιπα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!! Το παλικάρι θέλει να πάρει ένα ελικόπτερο να μάθει. Απλά να μάθει. Όλα τα υπόλοιπα είναι αερολογίες και… idiot2 idiot2……. Τι καθόμαστε και του λέμε δηλαδή? Όλοι αυτοί που μιλάμε εδώ δηλαδή από την πρώτη στιγμή πήραμε το καλύτερο ελικόπτερο? Εγώ δηλαδή αν δεν έχω ελικόπτερο με 122,5123 μοίρες στο swash δεν μπορώ να πετάξω. Είμαι ο καλύτερος. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν παιδιά αλλά το διάβασα όλα και έβαλα τα γέλια. Καλό είναι να έχουμε γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά πρέπει να βοηθάμε και τους νέους. Με αυτά που λέμε…….τα expert……..τους μπερδεύουμε περισσότερο.

Φίλε μου μην ακούς κανέναν. Πάρε ότι σου κάνει στο μάτι. Όπως είπε και  ο ILIASDJ. Μπορείς με κάποιον φίλο σου να δεις αν υπάρχουν ανταλλακτικά….τις τιμές….και όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν. Όλα τα άλλα είναι ………….. ουτοσι άλλος αν σου αρέσει το ελικόπτερο και το μάθεις….θα έρθει στιγμή που θα το αλλάξεις. Όλοι μας έτσι κάναμε

Καλές πτήσεις να έχεις.  Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 20:30:20 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    spv(spirosvar)
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 16:03:22 »

Ποιο είναι το πιο σταθερό μοντέλο για έναν αρχάριο? Το Raptor με το 90-ccpm σύστημα ή το Airskipper με το σύγχρονο 120-ccpm?

Είδες τελικά φίλε dominckos…το ελικόπτερο είναι σπουδαία αγορά. Αν παρατήρησες όλοι μιλάνε για τρελές μοίρες στο swash…..120deg ή 140deg - FB κεφαλής – όλοι μιλάνε για την τρομερή γεωμετρία που έχει το κάθε ένα ελικόπτερο – την ρυθμιζόμενη κεφαλή που έχουν – την αεροδυναμική που έχει – πόσο βαρύ είναι το ένα και πόσο βαρύ είναι το άλλο -  3d – f3c  και άλλα πολλά βέβαια. Εσύ βέβαια ζήτησες να πάρεις ένα ελικόπτερο για αρχή. Για να μάθεις. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Εδώ μιλάς με επαγγελματίες του χώρου, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με αρχάριους. Τι μας ρωτάς? Έχουμε ξεφύγει εμείς. Τα ξέρουμε όλα. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Φαντάζομαι ότι καταλάβατε ότι όλα αυτά τα λέω ειρωνικά. Το κάναμε τρελή επιστήμη. Έλεος ρε παιδιά. Διαβάστε το πρώτο ποστ του φίλου μας….και μετά διαβάστε όλα τα υπόλοιπα. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!! Το παλικάρι θέλει να πάρει ένα ελικόπτερο να μάθει. Απλά να μάθει. Όλα τα υπόλοιπα είναι αερολογίες και… idiot2 idiot2……. Τι καθόμαστε και του λέμε δηλαδή? Όλοι αυτοί που μιλάμε εδώ δηλαδή από την πρώτη στιγμή πήραμε το καλύτερο ελικόπτερο? Εγώ δηλαδή αν δεν έχω ελικόπτερο με 122,5123 μοίρες στο swash δεν μπορώ να πετάξω. Είμαι ο καλύτερος. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν παιδιά αλλά το διάβασα όλα και έβαλα τα γέλια. Καλό είναι να έχουμε γνώσεις πάνω στο αντικείμενο αλλά πρέπει να βοηθάμε και τους νέους. Με αυτά που λέμε…….τα expert……..τους μπερδεύουμε περισσότερο.

Φίλε μου μην ακούς κανέναν. Πάρε ότι σου κάνει στο μάτι. Όπως είπε και  ο ILIASDJ. Μπορείς με κάποιον φίλο σου να δεις αν υπάρχουν ανταλλακτικά….τις τιμές….και όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν. Όλα τα άλλα είναι ………….. ουτοσι άλλος αν σου αρέσει το ελικόπτερο και το μάθεις….θα έρθει στιγμή που θα το αλλάξεις. Όλοι μας έτσι κάναμε

Καλές πτήσεις να έχεις.  Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

μπλα μπλα μπλα........!!! απο οτι φεναιτε το κολημα το εχεις εσυ...

δεν του ειπαμε τιποτα παραπανω απο το να παρει ενα μεταχειρισμενο εμπορικο ελικοπτερο που στο κατω κατω αν το μετανιωσει δεν θα χασει τα λεφτα του τελείως.. και εναι πολυ καλο για τα λευτα του...
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 16:24:06 »

τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2

μη τολμισει κανεις να ρωτησει τι απο τα δυο να παρει??  αμεσος οι  αιονοιοι τσακομοι  police
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 16:26:31 »

Είδες τελικά φίλε dominckos…το ελικόπτερο είναι σπουδαία αγορά. Αν παρατήρησες όλοι μιλάνε για τρελές μοίρες στο swash…..120deg ή 140deg - FB κεφαλής – όλοι μιλάνε για την τρομερή γεωμετρία που έχει το κάθε ένα ελικόπτερο – την ρυθμιζόμενη κεφαλή που έχουν – την αεροδυναμική που έχει – πόσο βαρύ είναι το ένα και πόσο βαρύ είναι το άλλο -  3d – f3c  και άλλα πολλά βέβαια. Εσύ βέβαια ζήτησες να πάρεις ένα ελικόπτερο για αρχή. Για να μάθεις. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. Εδώ μιλάς με επαγγελματίες του χώρου, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με αρχάριους. Τι μας ρωτάς? Έχουμε ξεφύγει εμείς. Τα ξέρουμε όλα. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Φίλε μου μην ακούς κανέναν. Πάρε ότι σου κάνει στο μάτι. Όπως είπε και  ο ILIASDJ. Μπορείς με κάποιον φίλο σου να δεις αν υπάρχουν ανταλλακτικά….τις τιμές….και όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν. Όλα τα άλλα είναι ………….. ουτοσι άλλος αν σου αρέσει το ελικόπτερο και το μάθεις….θα έρθει στιγμή που θα το αλλάξεις. Όλοι μας έτσι κάναμε

δεν του ειπαμε τιποτα παραπανω απο το να παρει ενα μεταχειρισμενο εμπορικο ελικοπτερο που στο κατω κατω αν το μετανιωσει δεν θα χασει τα λεφτα του τελείως.. και εναι πολυ καλο για τα λευτα του...

Ποιος εχει κόλλημα? Εγώ? Εγώ τουλάχιστον δεν άρχισα τις επιστημονικής φαντασίας…..κάποιοι άλλοι εδώ μέσα απλά θέλουν να μας αποδείξουν ότι είναι οι παντογνώστες. Ο άνθρωπος θέλει να μάθει να πετάει απλά… το απλά εσείς το θεωρείται να κάνει 3d?  Να έχει πολλές ρυθμίσεις? Να μπορεί να πάει και στους αγώνες F3C? Αυτά όλα είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί ένας αρχάριος ε? αντί να του πούμε  που μπορεί να πάει για να υπάρξει κάποιος που μπορεί να τον βοηθήσει του λέμε ένα σωρό άλλα….άσχετα πράγματα. Μάλλον εσύ έχεις κόλλημα φίλε μου και δεν ξέρης τη ζητάει ο φίλος. Κάτσε διάβασε όλο το ποστ και πες μου……τι τα χρειάζεται όλα αυτά που του έχουν πει ορισμένα άτομα. Επειδή θα τα χρειαστεί (και αν τα χρειαστη βεβαια)  σε 1 – 2- 3 χρόνια? Μέχρι τότε θα έχουν βγει καλύτερα ελικόπτερα από αυτά που του λέμε σήμερα.
    Είμαστε οι χειρότερες κουτσομπόλες.

''εν του ειπαμε τιποτα παραπανω απο το να παρει ενα μεταχειρισμενο εμπορικο ελικοπτερο'' αυτου που το ειπατε?

''H Hirobo και το Sceadu SDX και πάλι IMHO, είναι ασφαλώς αντίστοιχο αλλά καλύτερο του TRex. Και μόνο από την γεωμετρία της κεφαλής (νομίζω προσφέρει 135deg swash που είναι ο καλύτερος τύπος FB κεφαλής από πλευράς interaction, αλλά ως γνωστόν πρέπει να το υποστηρίζει το πρόγραμμα του πομπού) υπερτερεί. Σε περίπτωση που δεν το υποστηρίζει ο πομπός είναι δυνατό να γίνει μίξη στο 120deg ή 140deg swash και να πετύχει η ανάλογη ανταπόκριση. Αντίστοιχα, είχα μίξη σε DX7 - (120deg swash με Vibe50 140deg τελείως απροβλημάτιστα). Δεν έχω Sceadu, αλλά έχω πετάξει δύο φορές και νομίζω ότι είναι πιό γρήγορο από το AirSkipper, εφάμμιλο του TRex με πολύ καλύτερη ποιότητα σε όλα τα κομμάτια - πλαστικά και μεταλλικά. Η σταθερότητά του είναι ίδια ή εφάμιλλη. Πλήρης σειρά ανταλλακτικών ξέρω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.
    Αν πάντως συνέκρινε κάποιος την ποιότητα του AirSkipper και του Sceadu νομίζω ότι και πάλι το AirSkipper θα είχε την πρώτη θέση. Θα έχανε στο overall, λόγω βάρους, γεωμετρίας της ουράς (που διορθώνεται), γεωμετρίας της κεφαλής κλπ αλλά από ποιότητα κατασκευής και υλικών είναι κορυφαίο. Επειδή οι διαπιστώσεις όμως περισσεύουν (ειδικά αυτή την εποχή) και για να πάρω θέση, αν το δίλλημα ήταν δικό μου και οι υποψήφιοι ήταν Raptor, TRex, AirSkipper και Sceadu θα περιόριζα τις επιλογές μου μεταξύ Hirobo και JR.''

Πολλή καλή η ανάλυση του φίλου μας. Αλλά αυτό τη το θέλει ο αρχάριος? Και άλλα παιδιά βέβαια μας εξήγησαν λεπτομερώς για το κάθε ελικόπτερο και έχουμε κάτσει και έχουμε διαβάσει τα απίστευτα εδώ πέρα. Εκτός το να του πούμε να πάρει ένα καλό   - εμπορικό ελικόπτερο που είναι καταξιωμένο στην αγορά και δεν θα πάρει κανένα που θα το πετάξει όλα τα άλλα που δεν τα θέλει του τα είπαμε.
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 16:34:41 »

τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2 uglystupid2

μη τολμισει κανεις να ρωτησει τι απο τα δυο να παρει??  αμεσος οι  αιονοιοι τσακομοι  police

Αυτό ακριβός λέω κι εγώ. Όλα αυτά περί ρυθμίσεων του ελικοπτέρου τι τα θέλει ρε παιδιά και κάνουμε ένα σορό ανάλυση….από τι υλικό είναι το ένα…πόσο garbon έχει το άλλο….πόσα μέταλλα…..μα το δικό μου έχει ποιο πολλή garbon απ το άλλο. Εγώ που έχω πάρει το χχχχχ ελικόπτερο….μου έχει πέσει και δεν έπαθε τίποτα. Και αυτό χάρη στο garbon G4 2,3 mm που έχει αλλά και τις εσωτερικές επενδύσεις που έχει. Τι να μας πει το χχχχχ ελικόπτερο που έχει πλαστικά πράγματα. Το είχε ένας φίλος και από το 1 μέτρο του έγινε χάλια. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Ο φίλος να μάθει να πετάει θελει ρε παλικάρια….όχι να του κάνουμε ανάλυση ελικοπτέρου. Είμαστε για κλωτσιές τελικά. Όλοι μας
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    gravitywins
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 17:12:48 »

Ποιος εχει κόλλημα? Εγώ? Εγώ τουλάχιστον δεν άρχισα τις επιστημονικής φαντασίας…..κάποιοι άλλοι εδώ μέσα απλά θέλουν να μας αποδείξουν ότι είναι οι παντογνώστες. Ο άνθρωπος θέλει να μάθει να πετάει απλά… το απλά εσείς το θεωρείται να κάνει 3d?  Να έχει πολλές ρυθμίσεις? Να μπορεί να πάει και στους αγώνες F3C? Αυτά όλα είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτεί ένας αρχάριος ε? αντί να του πούμε  που μπορεί να πάει για να υπάρξει κάποιος που μπορεί να τον βοηθήσει του λέμε ένα σωρό άλλα….άσχετα πράγματα. Μάλλον εσύ έχεις κόλλημα φίλε μου και δεν ξέρης τη ζητάει ο φίλος. Κάτσε διάβασε όλο το ποστ και πες μου……τι τα χρειάζεται όλα αυτά που του έχουν πει ορισμένα άτομα. Επειδή θα τα χρειαστεί (και αν τα χρειαστη βεβαια)  σε 1 – 2- 3 χρόνια? Μέχρι τότε θα έχουν βγει καλύτερα ελικόπτερα από αυτά που του λέμε σήμερα.
    Είμαστε οι χειρότερες κουτσομπόλες.

''εν του ειπαμε τιποτα παραπανω απο το να παρει ενα μεταχειρισμενο εμπορικο ελικοπτερο'' αυτου που το ειπατε?

''H Hirobo και το Sceadu SDX και πάλι IMHO, είναι ασφαλώς αντίστοιχο αλλά καλύτερο του TRex. Και μόνο από την γεωμετρία της κεφαλής (νομίζω προσφέρει 135deg swash που είναι ο καλύτερος τύπος FB κεφαλής από πλευράς interaction, αλλά ως γνωστόν πρέπει να το υποστηρίζει το πρόγραμμα του πομπού) υπερτερεί. Σε περίπτωση που δεν το υποστηρίζει ο πομπός είναι δυνατό να γίνει μίξη στο 120deg ή 140deg swash και να πετύχει η ανάλογη ανταπόκριση. Αντίστοιχα, είχα μίξη σε DX7 - (120deg swash με Vibe50 140deg τελείως απροβλημάτιστα). Δεν έχω Sceadu, αλλά έχω πετάξει δύο φορές και νομίζω ότι είναι πιό γρήγορο από το AirSkipper, εφάμμιλο του TRex με πολύ καλύτερη ποιότητα σε όλα τα κομμάτια - πλαστικά και μεταλλικά. Η σταθερότητά του είναι ίδια ή εφάμιλλη. Πλήρης σειρά ανταλλακτικών ξέρω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.
    Αν πάντως συνέκρινε κάποιος την ποιότητα του AirSkipper και του Sceadu νομίζω ότι και πάλι το AirSkipper θα είχε την πρώτη θέση. Θα έχανε στο overall, λόγω βάρους, γεωμετρίας της ουράς (που διορθώνεται), γεωμετρίας της κεφαλής κλπ αλλά από ποιότητα κατασκευής και υλικών είναι κορυφαίο. Επειδή οι διαπιστώσεις όμως περισσεύουν (ειδικά αυτή την εποχή) και για να πάρω θέση, αν το δίλλημα ήταν δικό μου και οι υποψήφιοι ήταν Raptor, TRex, AirSkipper και Sceadu θα περιόριζα τις επιλογές μου μεταξύ Hirobo και JR.''

Πολλή καλή η ανάλυση του φίλου μας. Αλλά αυτό τη το θέλει ο αρχάριος? Και άλλα παιδιά βέβαια μας εξήγησαν λεπτομερώς για το κάθε ελικόπτερο και έχουμε κάτσει και έχουμε διαβάσει τα απίστευτα εδώ πέρα. Εκτός το να του πούμε να πάρει ένα καλό   - εμπορικό ελικόπτερο που είναι καταξιωμένο στην αγορά και δεν θα πάρει κανένα που θα το πετάξει όλα τα άλλα που δεν τα θέλει του τα είπαμε.

Προσωπικά και σε ότι με αφορά ούτε ιστορίες επιστημονικής φαντασίας άρχισα, ούτε να αποδείξω ότι είμαι παντογνώστης θέλω. Το δε τελευταίο για ένα και μοναδικό λόγο: ξέρω ότι ξερω τα λιγότερα. Υπάρχουν θέματα στα οποία είμαι βέβαιος ότι δεν ξέρω τίποτα. Το σχόλιο σου είναι προσβλητικό και μάλιστα χωρίς λόγο. Αν διαφωνείς, συμφωνώ μαζί σου όσο αφορά τη διαφωνία σου αλλά να επιτιμείς με τέτοιο τρόπο αυτά που αναφέρω και περισσότερο τον τρόπο που τα αναφέρω και όχι την ουσία τους ειλικρινά με θλίβει.
    Επίσης θεωρώ πως όταν αναφέρομαι σε κάτι, ιδίως σε θέμα που αφορά ερώτηση επιλογής στην οποία μπαίνει και το προσωπικό "γούστο¨, μεροληψία, προτίμηση, bias ή όπως αλλιώς  λέγεται, πρώτα να εφαρμόζω μιά λογική ακολουθία και μετά να επιλέγω. Ζητήθηκε η άποψη όλων όσων ήθελαν να συνεισφέρουν με την γνώμη τους. Έτυχε να έχω άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησα να την θεμελιώσω όσο πιό περιληπτικά και συνοπτικά μπορούσα και τέλος επέλεξα. Εύχομαι μόνο να βοήθησα τον dominckos στην προσπάθειά του να επιλέξει.
    Αν θέλει να ρωτήσει κάτι για αυτά που αναφέρθηκαν είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτος. Αν τον μπέρδεψα με όρους που δεν ξέρει τι σημαίνει τότε ζητώ συγνώμη, αλλά ακόμα και το γεγονός ότι ακούει ή διαβάζει πράγματα για πρώτη φορά έχει και αυτό την αξία του. Ανακαλύπτει την ύπαρξή τους και αν θέλει ή/και του χρειαστεί μπορεί να πάει παρακάτω και να ζητήσει να βρεί την ουσία τους.
    Τέλος πιστεύω σε ότι αφορά γενικεύσεις για κλωτσιές ότι δεν όλοι για κλωτσιές αλλά κάποιοι και μάλιστα πολύ συγκεκριμένοι.
    Καταγράφηκε

Never argue with an idiot, he'll drive you down to his level and beat you by experience.
    sakis.sofianos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 17:29:48 »

+10000000000000000 Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 17:32:28 »

φιλε μου δε μενεις στα αεροπλανα σου καλητερα  laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 17:45:19 »

Φίλε gravitywins (αν μου επιτρέπεις) δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν  εδώ μέσα.
     Μπράβο σε όλους μας που έχουν κάποιες γνώσεις και καλά κάνουν να τις μεταφέρουν. Αλλά μάλλον προσπαθούν λάθος να τα μεταβιβάσουν. Παραδέχομαι εδώ μέσα όταν κάποιος αρχάριος έχει κάποιο πρόβλημα πέφτουνε όλοι πάνω του και τον ενημερώνουν το τι θα κάνει. Και όντως βρίσκεται λύση.
    Όταν όμως βλέπω να ρωτάει κάποιος αρχάριος για το  ελικόπτερο να πάρει και όλοι αρχίζουν να του λένε διάφορα πράγματα τα οποία του είναι εντελώς άχρηστα για αρχή…τότε όντως με πιάνουν τα γέλια. Αυτό γίνεται μόνο στους ελικοπτεραδες.
     Μην πάρεις αυτό .. πάρε εκείνο που κάνει 3d. Μην πάρεις αυτό….πάρε εκείνο γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να πας και στους F3C.  Τέτοια λέμε. Και δεν είναι η πρώτη  φορά. Όλοι μπορούμε να διαβάσουμε τι λέμε και ποιο πάνω. Δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Αλλά όλα αυτά που λέμε τη τον νοιάζουν έναν αρχάριο?
     Δηλαδή και ένα κλώνο να πάρει δεν θα μάθει να πετάει? Θα του είναι και φτηνά.
     JR αν πάρει δεν θα μάθει?
     TT αν πάρει δεν θα μάθει?
     HIROBO αν πάρει δεν θα μάθει?
     Και όλα τα υπόλοιπα βέβαια.
    Για όλα δεν υπάρχουν ανταλλακτικά?
     Όλα δεν είναι άξια για έναν αρχάριο? Όλα δεν είναι αξιόπιστα? Όλα είναι…φυσικάαα! Αν το ένα έχει garbon και το άλλο πλαστικά δεν θα πετάει? Αν το ένα έχει 5 ρυθμίσεις και το άλλο 3……θα υπάρχει πρόβλημα και δεν θα μπορεί να μάθει. Σίγουρα με όλα αυτά τον μπερδεύουμε περισσότερο και μπαίνει σε ποιο μεγάλες αμφιβολίες. . Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Αλλά αφήστε ρε παιδιά τις γενικεύσεις. Το παιδί  hover θα κάνει για αρχή.
     Δηλαδή σε έναν που θέλει να μάθει αεροπλάνο πρέπει να του πούμε  να πάρει κανένα YAK……EDGE ε? γιατί αν πάρει κανένα ψηλό πτεριγο….μετά δεν θα μπορεί να κάνει 3d. Έτσι μου λέτε?  Όχι βέβαια. Του λέμε να πάρει ψηλό πτεριγο για αρχή.
     Ενώ  στα ελικόπτερα αρχίζουμε….να κάνει 3d – με flybar…..χωρίς flybar…..garbon…..πλαστικά…….το ένα είναι ccpm το άλλο mpm 120 μοιρες….90 μοίρες….380 μοίρες και άλλα πολλά. Γι’αυτόν που θέλει να κάνει hover τον απασχολούνε αυτά? Όλα αυτά θα τα κάνει μετά από 1 χρόνο. Και μπορεί να μην τα κάνει και ποτέ.
     Εμείς όμως εκεί…….3ddddddddddddd ρεεεεεεεεεε.
    Δεν πήρες 3d? Ααααα σε κορόιδεψαν…..σου πήραν πολλά!!!! Και άλλα τέτοια.
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:01:43 »

Φίλε gravitywins (αν μου επιτρέπεις) δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανέναν  εδώ μέσα.
     Μπράβο σε όλους μας που έχουν κάποιες γνώσεις και καλά κάνουν να τις μεταφέρουν. Αλλά μάλλον προσπαθούν λάθος να τα μεταβιβάσουν. Παραδέχομαι εδώ μέσα όταν κάποιος αρχάριος έχει κάποιο πρόβλημα πέφτουνε όλοι πάνω του και τον ενημερώνουν το τι θα κάνει. Και όντως βρίσκεται λύση.
    Όταν όμως βλέπω να ρωτάει κάποιος αρχάριος για το  ελικόπτερο να πάρει και όλοι αρχίζουν να του λένε διάφορα πράγματα τα οποία του είναι εντελώς άχρηστα για αρχή…τότε όντως με πιάνουν τα γέλια. Αυτό γίνεται μόνο στους ελικοπτεραδες.
     Μην πάρεις αυτό .. πάρε εκείνο που κάνει 3d. Μην πάρεις αυτό….πάρε εκείνο γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να πας και στους F3C.  Τέτοια λέμε. Και δεν είναι η πρώτη  φορά. Όλοι μπορούμε να διαβάσουμε τι λέμε και ποιο πάνω. Δεν έχω με κανέναν πρόβλημα. Αλλά όλα αυτά που λέμε τη τον νοιάζουν έναν αρχάριο?
     Δηλαδή και ένα κλώνο να πάρει δεν θα μάθει να πετάει? Θα του είναι και φτηνά.
     JR αν πάρει δεν θα μάθει?
     TT αν πάρει δεν θα μάθει?
     HIROBO αν πάρει δεν θα μάθει?
     Και όλα τα υπόλοιπα βέβαια.
    Για όλα δεν υπάρχουν ανταλλακτικά?
     Όλα δεν είναι άξια για έναν αρχάριο? Όλα δεν είναι αξιόπιστα? Όλα είναι…φυσικάαα! Αν το ένα έχει garbon και το άλλο πλαστικά δεν θα πετάει? Αν το ένα έχει 5 ρυθμίσεις και το άλλο 3……θα υπάρχει πρόβλημα και δεν θα μπορεί να μάθει. Σίγουρα με όλα αυτά τον μπερδεύουμε περισσότερο και μπαίνει σε ποιο μεγάλες αμφιβολίες. . Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Αλλά αφήστε ρε παιδιά τις γενικεύσεις. Το παιδί  hover θα κάνει για αρχή.
     Δηλαδή σε έναν που θέλει να μάθει αεροπλάνο πρέπει να του πούμε  να πάρει κανένα YAK……EDGE ε? γιατί αν πάρει κανένα ψηλό πτεριγο….μετά δεν θα μπορεί να κάνει 3d. Έτσι μου λέτε?  Όχι βέβαια. Του λέμε να πάρει ψηλό πτεριγο για αρχή.
     Ενώ  στα ελικόπτερα αρχίζουμε….να κάνει 3d – με flybar…..χωρίς flybar…..garbon…..πλαστικά…….το ένα είναι ccpm το άλλο mpm 120 μοιρες….90 μοίρες….380 μοίρες και άλλα πολλά. Γι’αυτόν που θέλει να κάνει hover τον απασχολούνε αυτά? Όλα αυτά θα τα κάνει μετά από 1 χρόνο. Και μπορεί να μην τα κάνει και ποτέ.
     Εμείς όμως εκεί…….3ddddddddddddd ρεεεεεεεεεε.
    Δεν πήρες 3d? Ααααα σε κορόιδεψαν…..σου πήραν πολλά!!!! Και άλλα τέτοια.

και όμως φίλε το έκανες...!!! Λοιπόν μιας και ολοι οι άλλοι είμαστε λάθος που ασχολούμαστε με αυτο και όχι με αεροπλάνα πες του εσύ που έχεις σίγουρα δίκιο μιας και έτσι το κανουν οι αεροπλανάδες....Ειπε κανεις οτι δεν θα μάθει με αυτα τα ελικόπτερα??
    Απλα αν ειμασταν στην θεση του τώρα σαν πιο εμπειροι λεμε τι θα πέρναμε έτσι ώστε να γλειτώσουμε και χρήματα..ρωτάει την γνώμη μας και την μεταφέρουμε..! δεν χρειάζεται να κανεις τον δικηγόρο του διαβόλου και να την κατακρίνεις συνέχεια..! πες και την δικιά σου και τέλος..!

Και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοι ειδικά οταν γράφουμε σε ενα ποστ για 5-6ατομα ταυτοχρονα και τους την λέμε..!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:05:59 »

Καταγράφηκε

kostas72
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:13:14 »

παυλο μαλλον εχεις να κανεις καλλητερα πραγματα απο το να καθεσε να αναλωνεσαι σε αντιπαραθεσεις θα ελεγα εγω. τωρα ο φιλος που ψαχνει ε/π θα του ελεγα να αγορασει κατι το οποιο θα μπορει να το σηκωσει η τσεπητου και σαν αγορα αλλα και σαν θεμα ανταλλακτικων. 
    Καταγράφηκε
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:17:34 »

........
    Καταγράφηκε

Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:17:41 »

Τόσα έχω γράψει. Δεν νομίζω να είμαι ξερολας!αν παρεξηγήθηκαν κάποιοι…ζητώ συγγνώμη. Ξέρω ότι όλα αυτά δεν τα λένε για κακό. Αλλά έναν καινούργιο δεν τον αφορά.  Ξερολες μάλλον είναι αυτοί που τα ξέρουν όλα …αλλά δεν τα ξέρουν! Είμαι μοντελιστης τουλάχιστον 15 χρόνια και ακομα μαθενω. Και αυτό που έχω μάθει στην ζωή μου είναι ότι όταν μου ζητάνε ένα ποτήρι νερό…να δίνω ένα ποτήρι νερό. Όχι ολόκληρη κανάτα!!! Αν δω όμως ότι διψάνε και άλλο τότε θα δώσω και την κανάτα. Και βαρέλι ολόκληρο. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
    Φίλε μου αν δεν πάρεις 3d ελικόπτερο…..καινούργιας τεχνολογίας…..φουλ garbon……φουλ μέταλλο……φουλ σε ρυθμίσεις…δεν θα φτουράς. Μην το  πάρεις καν. Αυτά είναι τα ελικόπτερα τα καλά. Όλα τα άλλα είναι για πέταμα
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 13 Νοε 2011, 18:18:15 »

τωρα ο φιλος που ψαχνει ε/π θα του ελεγα να αγορασει κατι το οποιο θα μπορει να το σηκωσει η τσεπητου και σαν αγορα αλλα και σαν θεμα ανταλλακτικων. 

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Διάφορες απόψεις (Διαχωρίστηκε από Raptor 50 ή JR Airskipper 50?)
    Μεταπήδηση σε: