Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.875 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 02:32:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 02:32:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 22:56]

από Nikolas K
    [Χθες στις 10:36]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309875
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 98
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ειναι λογικο?  (Αναγνώστηκε 7349 φορές)
    spirosta
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:22:42 »

Ολο μαθαινω πραγματα...
    Προσφατα αγορασα μια τ/κ της graupner/jr την mx 12.
    Για δεκτη εχει τον R700. σε fm 35Mhz.
    Αυτο που με εχει προβληματισει ειναι οτι αν ανοιξω τον  δεκτη χωρις τον πομπο τα servo μετα απο λιγο αρχιζουν να κινουντε σαν να δεχονται παρεμβολη.
    Οταν ανοιξο τον πομπο ολα οκ.
    Ειναι φυσιολογικο?
    Μεχρι τωρα ειχα μονο τ/κ της futαba που αν ανοιγες τον δεκτη χωρισ πομπο τα σερβο εμεναν ακιινητα...
    Ποια η εμπειρια σας?
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 21:14:25 από spirosta » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:55:21 »

Φυσιολογικό
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 20:59:24 »

Στην ιδια συχνοτητα ησουν και πριν με την αλλη τ/κ?
    Καταγράφηκε
    spirosta
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 21:15:49 »

35,090 ειναι η jr
    35,110 ειναι η futaba.

O καθε πομπος ειχε της ιδιας μαρκας δεκτη.
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 21:23:18 »

Μηπως στην Futaba είχες PCM με ρύθμιση FAILSAFE?
    Όταν ο δέκτης λειτουργεί χωρίς σήμα απο τον πομπό, πιάνει αρμονικές συχνότητες διερχομένων σημάτων λόγω υπερβολικής ευαισθησίας.....Όταν ανοίγεις τον πομπό αμέσως "ταπώνεις" τα αμυδρά διερχώμενα εφόσων είσαι εντός εμβελείας πομπού - δέκτη.
    Γενικά στους FM δέκτες συμβαίνουν αυτά. Να αποφεύγεις να ανοίγεις τον δέκτη πρίν ανοίξεις τον πομπό. Καί πάντα να κλείνεις το δέκτη πρίν κλείσεις τον πομπό. Πίστεψέ με θα έχεις λιγότερα προβλήματα σε βάθος χρόνου.
    Καλές πτήσεις
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    spirosta
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 21:37:38 »

Αυτο με της αρμονικες πιστευω και εγω. Απλος μου φαινετε περιεργο ο απλος δεκτης της futaba να τις αποριπτει.
    Εχει χαμηλη ευαισθησια ο δεκτης της futaba ή μηπως εχει πιο λιγα φιλτρα ο δεκτης της jr?
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 22:06:31 »

Hey spirosta

Αυτό που σου συμβαίνει δεν έχει να κανει με την "μάρκα".....Έχοντας και λειτουργόντας 1 Futaba 9ZAP, 1 Futaba 9CAPS, 5 JR MX12, 1 JR PCM10SX, 1 JR 3810 & κάμποσες HITEC & κάμποσες ACOMSΗ προσωπική μου άποψη είναι οτι οι JR έχουν καλλίτερη λήψη...αυτή όμως είναι η προσωπική μου άποψη...
    Αυτό που λές μπορεί να συμβαίνει επειδή οι αρμονικές είναι πιο κοντά στην ουρά της συχνότητας του δέκτη της JR που έχεις....Πάντως καλό είναι να ανοίγεις τον δέκτη αφού έχεις ανοίξει τον πομπό. Αυτό είναι αρχή που σου λέω...και εκλαϊκευμένα -για να μήν μπαίνουμε και σε ανάλυση που μόνο αν έχεις γνώσεις ηλεκτρονικού θα καταλάβεις -  σου λέω ότι αν δέχεται σήματα ο δέκτης με απουσία του κεντρικού σήματος του πομπού σου μπορεί να "αποσυντονιστεί" σε βάθος χρόνου, και να έχεις προβλήματα εμβέλειας-λήψης.....
    Ελπίζω να σε βοήθησα και να κατάλαβες αυτό που θέλω να σου τονίσω.
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 23:43:44 »

Φιλε Johnnie Red

Θα ηθελα να πω οτι δεν ειναι σωστο οτι παθαινει κατι ο δεκτης σε βαθος χρονου.Δεν αποσυντονιζεται ουτε παθαινει τιποτε απολυτως.Ακουει ομως διαφορα σηματα που δεν ειναι ισως τα αναμενομενα (pulses 0.8-2.5 ms  framed at 20 ms)
    Αυτη η πρακτικη του να κλεινης τον δεκτη πριν κλεισης τον πομπο εξασφαλιζει οτι τα σερβο δεν θα παρουν τυχαιες εντολες και θεσεις οι οποιες εινιαι πιθανως απαραδεκτες η επιζημιες.
    Για παραδειγμα να πανε σε θεση που ζοριζει κατι.Επισης ειναι μαλλον καλο να βλεπεις ολες τις επιφανειες στην iddle θεση τους και για να γινει αυτο πρεπει να κλειση πρωτα ο δεκτης.

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 15:25:12 »

Φίλε Grele

Ομολογώ οτι το πόστ σου με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου - ρωτώντας και έναν φίλο που ασχολείται με επισκευές σε τηλεκατευθυνσεις- οπότε αναθεωρείται το δικό μου όσων αφορά το σκέλος που θίγεις. Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λές. Απλώς αντιμετώπισα αυτό που έγραψα με κανα δύο ACOMS παλίες που είχα....τρελάθηκαν οι δέκτες (αποσυντονίστηκαν) ίσως όμως να βρίσκεται αλλού η αιτία.....πάνε και 20 χρόνια απο τότε...
    Ευχαριστώ για την διόρθωση- να'σαι πάντα καλά
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    kmandila
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 15:49:28 »

Φίλε Grele

Ομολογώ οτι το πόστ σου με έκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου - ρωτώντας και έναν φίλο που ασχολείται με επισκευές σε τηλεκατευθυνσεις- οπότε αναθεωρείται το δικό μου όσων αφορά το σκέλος που θίγεις. Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λές. Απλώς αντιμετώπισα αυτό που έγραψα με κανα δύο ACOMS παλίες που είχα....τρελάθηκαν οι δέκτες (αποσυντονίστηκαν) ίσως όμως να βρίσκεται αλλού η αιτία.....πάνε και 20 χρόνια απο τότε...
    Ευχαριστώ για την διόρθωση- να'σαι πάντα καλά
    Τρύφωνας

Χωρίς να θεωρηθεί ότι ανταλλάσω φιλοφρονήσεις με τον Jhonnie Red μιας και σε κάποιο άλλο του πόστ αναφέρεται για εμένα προσωπικά ως <φίλτατο> θα ήθελα να τονίσω ότι στο συγκεκριμένο του πόστ κρύβεται η πραγματική μεγαλειότητα του Μοντελιστή που εκφράσθηκε - διάβασε -και αναθεώρησε τις απόψεις του ακούγοντας άλλες γνώμες σε αντίθεση με πολλούς που μόλις ακούσουν άλλη γνώμη είναι έτοιμοι για πόλεμο.Μακάρι να είχαμε συχνότερα τέτοια παραδείγματα πιστεύω θα ανέβαζαν ακόμη περισσότερο την ποιότητα όχι μόνο του φόρουμ αλλά και εμάς των ιδίων.
    Καταγράφηκε

Κ.Μανδηλαράς  www.amach.gr   www.aeromodelismos.gr
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 16:09:48 »

Αγαπητέ kmandila

Μπορεί να γνωριζόμαστε λίγο αλλά η εκτίμιση είναι αμοιβαία. Παρόλα αυτά η άποψή μου λεει οτι είναι υποχρέωσή μας να αναγνωρίζπουμε τα λάθη μας...όλοι κάνουμε λάθη και πρέπει να ευχαριστούμε και τους ανθρώπους που τα βλέπουν και μας διορθώνουν. Παρόλα τα χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με τον μοντελισμό στο "SCALE" μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μέχρι να φύγω απο αυτόν τον κόσμο θα μαθαίνω....και θα μοιράζομαι αυτά που μαθαίνω και με τους υπόλοιπους συναδέλφους μοντελιστές με σκοπό του να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου και να βοηθήσω τους νεότερους ούτως ώστε να κάνουν λιγότερα λάθη απο όσα έχω κάνει εγω μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι ότι καλλίτερο με τους "αγώνες" σου για ένα καλλίτερο μοντελιστικό "αύριο" εκεί στο ελληνικό....
    Καλές πτήσεις
    Τρύφωνας
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 17:34:42 από Johnnie Red » Καταγράφηκε

www.petame.gr
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 16:33:02 »

Ευγε  Thumbs up

Αθάνατος αυτός που μοιράζει απλόχερα την γνώση του!!!!!!

Καλησπέρα Αγαπητοί Κύριοι.

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 22:26:37 »

Αγαπητοι φιλοι
    Καλες οι φιλοφρονησεις αλλα ας πουμε και για την ταμπακερα.
    Στο παρελθον οι δεκτες ειχαν πολλα περισσοτερα φιλτρα απο τους σημερινους αλλα και βαρος ,μεγαλο μεγεθος οπως και κοστος(εργατικα) συντονισμου των.Με καθε κτυπημα ,αλλα και με τους υπαρχοντες κραδασμους (λογω θερμικων μηχανων), αυτα αποσυντονιζονταν λιγο η πολυ με αποτελεσμα να χανει ο δεκτης την ευαισθησια του αφενος και την ικανοτητα απορριψης αλλων ανεπιθυμητων συχνοτητων αφετερου.Αυτη βεβαια ειναι μια πιθανη αιτια και οχι σιγουρα η μοναδικη.Με τα αποτομα κτυπηματα πασχουν και αλλα τμηματα οπως οι κρυσταλλοι και τα κεραμικα φιλτρα αλλα τωρα παμε πολυ μακρυτερα και ισως δεν ενδιαφερει τους περισσοτερους.
    Καπου στα παραπανω ισως οφειλονται αυτα που παρατηρησες φιλε Johnnie Red στους δεκτες σου.Μην τους πετας αλλα κανε SERVICE αν γινεται.
    Σε θεματα κραδασμων παντως τα ηλεκτρικα υπερεχουν οπως και στις καταπονησεις και αποδοσεις των σερβο αλλα μειονεκτουν αλλου.Τελος παντων συμβιβαζεααι και συνεχιζεις.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

jkapet
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2007, 00:50:40 »

Καλησπερα παιδια... εχω την εξης απορια... εχω την futaba 6exap πριν το πασχα ειχα μια πολη δυνατη πτωση η οποια πονεσε το δεκτη πολυ καλα... ξεκολησαν κατι pins της πλακετας και δεν δουλευε καθολου... των πηγα σε ενα φιλο ηλεκτρονικο μου τα κολησε και ολα οκ.. εκει που εστρωνα το καινουριο μοτερ και ειχα κλειστη την κερεα του πομπου αρχισε και μου εδεινε μαρσαρισματα στον κινητηρα.. αποσταση πομπου δεκτη 1μ το πολυ..το σταματαει σε μια στιγμη.. μετα σκεφτομε να απομακρηνθω με των πομπο να δω σε τι αποσταση ξεκινανε οι παρεμβολες... στα 20 μ περιπου αρχισανε τα σερβο να παιζουν... Παιδια παιζει με την τουμπα και το κσεκολιμα να εχει χαλασει ο δεκτης? η το προβλημα αυτο ειναι του κρυσταλου απο την τουμπα??  να αγορασω αλλους κρυσταλουσ πρωτα η δεκτη ?? ευχαριστω πολυ
    Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2007, 01:09:41 »

Φιλε jkapet
    Απο την περιγραφη σου το προβλημα φανηκε οταν βρεθηκε ο δεκτης σε δονησεις/κραδασμους της μηχανης αρα πρεπει πρωτα να αλλαξεις κρυσταλλο και μετα να ξαναδειτε τον δεκτη προσεχοντας το κεραμικο φιλτρο η αν ειναι dual conversion και τον αλλο κρυσταλλο που συνηθως ειναι 10.245MHZ.Επισης προσεξτε μηπως ξεφυγε της προσοχης καποια αλλη κολληση η υλικο.Ελεγξε και τον διακοπτη σου μηπως δεν κανει καλη επαφη μετα την πτωση.
    Μετα ψαχνεις ειτε πιο εξειδικευμενο ηλεκτρονικο ειτε για καινουργιο δεκτη.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Ειναι λογικο?
    Μεταπήδηση σε: