Μετά από ένα καλοκαίρι απραξίας δοκίμασα χθες το Lepton EX με το καινούριο του YGE60.
Δουλεύει με ένα hyperion 3026-880 με 4S. Μέχρι τώρε είχα το esc της Hirobo 60Α που το πετούσα με throttle curves.
Το YGE το έστησα χωρίς procard. Autotiming, 8kΗz κλπ.
Οι πρώτες πτήσεις σε GOV mode 80% ~2700rpm ηταν απογοητευτικές σε θεμα δύναμης. Ήταν σα να είχα χάσει ένα 20%+ σε σχέση με πριν! Οποιαδήποτε κίνηση στο collective το μπούκωνε και αργούσε να αντιδράσει. Ήθελε απίστευτη διαχείριση του collective για να κάνεις οτιδήποτε. Παρ'όλα αυτά μοτέρ-μπαταρία-esc ήταν όλα κρύα μετά από 6 λεπτά μέτρια πτήση. Θα το πετάξω αύριο και με gov-off να δω τι θα γίνει.
Εκτός από την δύναμη έχω και μερικά άλλα θέματα.
1) Στη ρύθμιση του YGE ποτέ δεν άκουσα τον "συνεχή" ήχο στην αρχή που περιγράφει το manual. Πάντα μου δίνει το τρια μπιπ και μετά τα 20 για setup. Έχει συμβεί σε άλλον αυτό;
2) Τα soft start είναι χάλια είτε το χαμηλό είτε το μεσαίο κλπ. Στο χαμηλό, όποια κινηση του throttle είναι πολύ αργή. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν θα έπρεπε απλά να κάνει αργό ξεκίνημα και όλες οι άλλες αλλαγές στο γκάζι να είναι γρήγορες;
3) Με ένα eagle tree και gov-off έγραψα στροφές από 30-100% γκάζι και βγάζει εντελώς μη γραμμική καμπύλη (στο jive και το hirobo esc οι καμπύλες αυτές είναι καρφί γραμμικές). Αυτό μου φαίνεται αρχικά απαράδεκτο.
Αν έχει κάποιος εμπειρία με YGE ή άλλα σχόλια ας βοηθήσει γιατί ή κάνω μεγάλη πατάτα κάπου ή...