Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.849 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 18:31:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 18:31:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από MYRON B
    [Σήμερα στις 17:44]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:34]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:29]

[Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309849
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 141
    Συνολικά: 144
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κανόνες (καλής) συμεριφοράς  (Αναγνώστηκε 14865 φορές)
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 9 Απρ 2007, 22:36:19 »

Καλησπέρα και Χρονια πολλά σε ολους

πολύ συχνά βρίσκω ανθρώπους στην καθημερινότητα μου , όπως επίσης και στα 3 ελληνικά αερομοντελιστικά forums , που λένε συνέχεια , διαμαρτυρόμενοι , ότι αυτά που συμβαίνουν στην ελλάδα δεν θα συνέβαιναν ποτέ στην  (πολιτισμένη) Ευρώπη.

Και έχουν δίκιο τις περισσότερες φορές.

Αν εγω έψαχνα να βρώ πληροφορίες πχ για το τι ελικόπτερο θα πρεπε να παρω  , δεν θαθελα ,για να  μάθω τις απόψεις των μελών που εχουν γνώση του θεματος , να χρειαστεί να διαβάσω κάμποσες σελίδες με , οχι άχρηστες , αλλά άσχετες πληροφορίες.

αναφέρω σαν παράδειγμα το παρακάτω θέμα ,
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2309.msg21015#msg21015
    θα θελα ΟΛΑ τα post  να είναι ουσιαστικά και πάντα σε σχέση με το θέμα

Δεν είναι σωστό να διαμαρτυρόμαστε σε κάθε σωστή παρατήρηση moderator , που προσπαθεί να διατηρήσει την αξία του forum.

τι πιστεύετε ?

αν πχ γράφατε στο http://www.rcuniverse.com/   θα διέγραφαν κάθε άσχετο post χωρίς δεύτερη κουβέντα.

.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να "καίμε"  χρήσιμα θέματα για να πιούμε καφεδάκι

αυτό εδώ τι είναι "Aeromodelling GR Καφέ, γενικές συζητήσεις"

θυμίζει συμπεριφορά  μικρού παιδιού  , να αναφέρεται η απειλή αποχώρησης σε κάθε μικρή παρατήρηση

Μπορείτε να  απαντήσετε και  αν νομίζετε ότι έχω άδικο να με κράξετε όσο θέλετε.

.
    . δεν πρόκειται να αποχωρίσω γιατί μου αρέσει εδώ  Grin και το forum και οι συμμετέχοντες , ολοι , και ας με κάνουν να γκρινιάζω κάπου κάπου

και δεν θέλω να φύγει κανένας ούτε χρειάζεται

λίγη αυτοσυγκράτηση καλό θα μας κάνει ( και σε μένα  Tongue)

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 00:36:01 »

Αν και δεν θυμάμαι ποτέ να ασχολήθηκα μαζί σου με φωτογραφίζεις με τον πιο άσχημο τρόπο. Δεν πειράζει όποιος συμφωνεί μαζί σου ας κάνει μια αναδρομή στα 900 τόσα ποστ μου και θα καταλάβει ποιοι εδώ μέσα έχουν ανάγκη κανόνων καλής συμπεριφοράς και σεβασμού στο λόγο κάποιων που προσπαθούν μέσα εδώ να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους χωρίς να κρύψουν το παραμικρό.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 09:01:53 »

Καλημέρα

Μιας και είμαστε στον καφενέ του forum μπορούμε άνετα να ανταλλάξουμε απόψεις χωρίς να χαλάμε άλλα χρήσιμα θέματα.

Ναι Sfyris

Σε φωτογραφίζω όπως και όποιον  άλλον δυσανασχετεί σε μια ελάχιστη και το τονίζω ,ελάχιστη , προσπάθεια να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο η χρησιμότητα των θεμάτων . και εδώ δεν εννοώ ότι όσα γράφονται είναι άχρηστα .
    Όχι  , αντίθετα μάλιστα . Απλά είναι σε λάθος μέρος .
    Και εκεί δυσανασχετώ εγώ.  Γιατί με αυτό συμβαίνουν δύο άσχημα πράγματα.

·   καίγεται ένα -πιθανότατα - χρήσιμο θέμα.

·   και  χάνονται οι όποιες off topic ,αλλά χρήσιμες πληροφορίες.

Κοσμά
    Χωρίς να σε ξέρω προσωπικά σε εκτιμώ  και είναι φανερό πόσα έχεις προσφέρει στην γνώση που μαζεύεται  εδώ μέσα
    και γι αυτό "φωνάζω"  Wink
     Δεν είναι κρίμα  να χάνονται πληροφορίες  από μια μικρή παρόρμηση ?

Δεν είναι καλύτερα το κάθε θέμα να είναι καθαρό  από κουβέντες εκτός θέματος ?

Εγώ έτσι νομίζω .

αρκετοί από εμάς εδώ μέσα  προσφέρουν , άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα  και συνεχίζουν να το κάνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάθεση για προσφορά στον χώρο του Αερομοντελισμού.

βεβαία αν πιστεύεις ότι ανήκω σε κάποια ομάδα (μυστική?) που φιμώνει τα μέλη με σκοπό να αποκρύψει πληροφορίες   δεν μπορώ  να πω τίποτα . ( μια αναδρομή στα δικά μου post ίσως να ξεκαθάριζε τα πράγματα)

Δεν είμαι τυπολάγνος . το αντίθετο μάλιστα >
    Αλλά πιστεύω ότι είναι απαραίτητα η τήρηση κάποιων , ελαχίστων, κανόνων .

Διαφωνείς ?

Στο δρόμο τα περνάς όλα με κόκκινο ??

Δεν νομίζω

Η άποψή σου πια είναι .? Γράφουμε ότι θέλουμε και όπου θέλουμε

Αν όχι σε τι διαφωνείς μαζί μου ?
    Αν ναι .........................

ΥΣ1. δεν τα' χω βάλει μαζί σου . Αλλά έπ’ ευκαιρία της μικρής διαφωνίας μας για τον τρόπο λειτουργίας του forum σκέφτηκα  τι είναι καλό να ανοίξουμε μια κουβέντα με όλους εδώ μέσα  . Δεν μπορεί κάτι καλό θα βγει .

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 12:32:30 »

Να είμαστε Έλληνες αυτό μου αρέσει. Εκεί που μιλάμε για το α να πηγαίνουμε στο β και αφού πούμε κάτι χρήσιμο να ξαναμπαίνουμε στο θέμα. Αυτό είναι όλο. Αν ήταν αλιώς θα έμενα στη Γερμανία. Επίσης σαν Έλληνας δε μου αρέσει η υπερβολική αστυνόμευση. Τα φανάρια δεν τα περνάω με κόκκινο γιατί ξέρω τη σοβαρότητα, χαζός δεν είμαι. Με ενοχλεί όμως όταν ο μπάτσος που με γνωρίζει χρόνια με σταματάει και με γράφει γιατί έτυχε, σαν άνθρωπος, να ξεχάσω στη μηχανή το δίπλωμά μου, η οποία μάλιστα έιναι παρκαρισμένη 100 μέτρα παρακάτω. Αυτό εννοώ. Απλό δεν είναι;
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 15:05:42 »

συμφωνω και εγω οτι ειναι πολυ κουραστικη η καραμελα   "...με προσεβαλες, φευγω απο το φορουμ και σβηνω ολα τα ποστ μου..."
    δεν νομιζω οτι εκανε κατι λαθος ο serafim
    αυτα τα λιγα (προβλεπω οτι θα κανει θραυση και αυτο το θεμα)

ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 15:35:09 »

Μερικες φορες ειναι σπαστικο γιατι το θεμα ξεφευγη απο μονο του και παει σε κατι αλλο που παλι ομως εχει νοημα - ενδιαφερον αν και offtopic ενα σχολιο πχ στης αγγελιες που καποιος πουλαει κατι πανακριβα αν βγει καποιος και βαλει ενα link που διχνει οτι καποιος παει να μας κοροιδεψει ναι μεν ειναι offtopic εναντια στους κανονες αλλα πρεπει να μινει ωστε να μην πιαστη κανεις κοροιδο .

Αλλες φορες ξεκινισαμε απο επιλογη heli και φτασαμε σε servo ισως να ηταν καλλιτερα να αφισει το θεμα να τελιωσει και μετα να γινει μια μεταφορα σε νεο topic και να μην σταματιση η ροη της κουβεντας .

PS Δεν περνω το μερος κανενος ειναι φορες που ξεφευγουμε ή μαλλον το  το θεμα οποτε ΠΡΕΠΕΙ να σταματιση και αλλες φορες που ισως να επρεπε να υπαρχη παραπανω ελαστικοτιτα .

Απο την αλλη θα ηθελα να μην πρεπει να θυμαμε που ηταν αυτη η πολυ χρισιμη πληροφορια που μου ειχε δοσει ο *** καπου που ηταν offtopic οταν τι χρειαζομαι .

Ολοι εχουν δικιο
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 17:25:24 »

συμφωνω και εγω οτι ειναι πολυ κουραστικη η καραμελα   "...με προσεβαλες, φευγω απο το φορουμ και σβηνω ολα τα ποστ μου..."

Πού το είπα αυτό; Κάτι άλλο είπα ξαναδιάβασέ το λοιπόν:
    Ήθελα κατι να πω ε; Μάλιστα. Και μια και βρήσκεσαι σε θέση ισχύος σβήσε σε παρακαλώ και ότι μήνυμα έχω γράψει μέχρι τώρα μια και λέω αρλούμπες απλά για να έχω κάτι να λέω.

Καλό είναι να υποστηρίζεις κάποιον που ξέρεις όχι διαστρεβλώνοντας τα λόγια μου όμως.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 17:31:44 »

Προσπαθώ να μην επανέλθω όσο όμως αναφέρονται λάθος σε μένα συγνώμη αλλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς. Στο τέλος από μαθήματα καλής συμπεριφοράς θα πρέπει να ανοίξουμε κι ένα ποστ με μαθήματα σωστής ανάγνωσης.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 17:38:22 »

Κοίτα να δεις που βρήσκονται άτομα να ασχολούνται μαζί σου χωρίς να τους έχεις κάνει τίποτα!!! Ορκ κάποτε που σούστειλα ένα μήνυμα για να γνωριστούμε καλύτερα απαξίωσες να απαντήσεις, τώρα που βρήκες ευκαιρία για θάψιμο κατευθείαν πήρες μέρος ε;
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 21:23:22 »

Καλησπέρα σε όλους, χρόνια πολλά, και ελπίζω να περάσατε όλοι καλά

Νομίζω ότι με αφορμή την δική μου παρέμβαση έχει ξεκινήσει μια ατελείωτη συζήτηση πάνω στα αυτονόητα.  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί.  Εγώ έχω να κάνω μια ερώτηση (την έχει κάνει ήδη ο Γιάννης παραπάνω αλλά δεν απαντήθηκε).  Και θα την κάνω κατευθείαν σε σένα Κοσμά, μια και αποτελείς εξαίρεση νομίζω στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους κανόνες του forum και τις συστάσεις που σου έχουν γίνει στο παρελθόν, κομψά ή άκομψα.  Πιστεύεις ότι είναι λάθος η τακτική που εφαρμόζεται σε όλα τα forum του κόσμου, ότι κάθε topic θα πρέπει να είναι λίγο-πολύ μια θεματική ενότητα;  Και σε παρακαλώ μην μου μιλήσεις για Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί θα μπορούσα να σου φέρω άπειρα πολύ πρόσφατα παραδείγματα topic που ξεφεύγουν για κάποια μηνύματα και μετά επανέρχονται ή σταματάνε να είναι ενεργά.  Κανένας δεν παρεμβαίνει σ' αυτά.  Αυτό σημαίνει χαλαρή εφαρμογή των κανόνων.  Αλλά αν καταλαβαίνω καλά εσύ θα ήθελες να μην υπάρχει καθόλου ο κανόνας του off-topic.  Κάνω λάθος;

Ειλικρινά την παραπάνω ερώτηση την κάνω για να ξεκαθαρίσω κι εγώ κάποια πράγματα, γιατί πραγματικά δεν έχω διάθεση για εντάσεις, και πάρα πολλές φορές με εκπλήσει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα.  Λυπάμαι που με αναγκάζεις να αναφερθώ προσωπικά σε σένα, αλλά δεν μου αφήνεις άλλα περιθώρια.

Γιάννη Ζ., θα ήθελα να σε ρωτήσω κι εσένα κάτι, και το κάνω εδώ για να μην συνεχίζω να γεμίζω ένα topic με μηνύματα που καμία σχέση δεν έχουν με τον τίτλο του.  Χαρακτηρίζεις 'άκομψη' την παρέμβασή μου.  Γιατί, μια και μπαίνεις σ' αυτή την διαδικασία, δεν χαρακτηρίζεις κάπως και το να γράφονται 3 σελίδες post εκτός θέματος, και περιορίζεσαι μόνο στην παρέμβασή μου;  Και επίσης αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε τι ακριβώς δίνεις δίκιο στον Κοσμά.  Είσαι σχετικά νέος στο forum και έχεις χάσει πολλές 'κομψές' και μη παρεμβάσεις που ανάλογα με το πότε και σε ποιον έγιναν είχαν και την ανάλογη αντιμετώπιση (δεν ξέρω βέβαια αν διάβαζες το forum πριν γραφτείς μέλος, οπότε λογικά δεν τις έχεις χάσει).  Το μόνο λάθος που αναγνωρίζω ότι έκανα είναι ότι άφησα τα off-topic posts να γίνουν 3 σελίδες, ενώ αν είχα παρέμβει 2 σελίδες νωρίτερα δεν θα είχα εκνευριστεί τόσο πολύ, οπότε και η 'κομψή' μου παρέμβαση θα είχε μια αντιμετώπιση του τύπου 'καφεδάκι ήπιαμε' και θα τελείωνε η υπόθεση, μέχρι την επόμενη φορά.

Αν κάποιος δεν διαβάζει όλα τα posts που γράφονται σ' αυτό το forum ή ξεκίνησε να το διαβάζει πρόσφατα και πιστεύει ότι κάτι από αυτά που γράφω παραπάνω είναι κάπως αλλιώς μπορώ να κάνω τον κόπο να βρω συγκεκριμένα παραδείγματα, αν και θα δυσκολευτώ λίγο γιατί είναι όλα off-topic  Grin

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 21:24:34 »

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη Παξιμαδάκη. Σ’αυτό το forum υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τηρούνται είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Πολλά post είναι εκτός θέματος και αυτά θα έπρεπε να διαγράφονται. Ο moderator του forum στο προαναφερθέν παράδειγμα έκανε την παρατήρησή του ευγενικά και δεν έσβησε τα εκτός θέματος post, κάτι που κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχει γίνει, αντί αυτού προσπάθησε να επαναφέρει την συζήτηση στο αρχικό της θέμα.
    Δεν έχει σημασία αν κάποιο μέλος έχει 900 post ή 90 post ή 9 post, αυτό που μετράει είναι πόσα από αυτά τα post συνεισφέρουν στο θέμα της εκάστοτε συζήτησης. Λυπάμαι sfyris αλλά από τα 900 post σου ελάχιστα έχουν πληροφορίες χρήσιμες για τους υπόλοιπους μοντελιστές. Η ποιότητα των post σου θα έλεγα ότι είναι χάλια. Αν κάνεις μια αναδρομή στο τι έχεις καταθέσει μέχρι τώρα στο forum αυτό και διαλέξεις μόνο τα εποικοδομητικά θα δεις ότι είναι μόλις το 10%. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση απλά σε αναφέρω σαν κακό παράδειγμα για τους νέους, αν όλοι δημοσιεύουν post για χαβαλέ σε κάθε θέμα και ενότητα θα χάσει το νόημα ύπαρξής του το forum. Υπάρχει θέση για να δημοσιεύει ο καθένας τις ^^@!@&!€$ του, ο «σκουπιδοτενεκές». Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να εξακολουθήσεις να συμμετέχεις με πιο ουσιώδη τρόπο όμως. Αυτό αφορά όλους μας.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 21:48:45 »

Ουπς Συμφωνείτε όλοι; Να συγκριθούμε μήπως τι λες; Είσαι μέσα;
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 22:02:02 »

Αλλά ουφ .... βαρέθηκα. Κάντε ότι νομίζετε, αρχίσαν οι εγωισμοί και δε μαρέσει. Το ποιος βοηθήθηκε και από ποιον θα το κρίνουν οι υπόλοιποι. Και ναι αν μερικά από όσα είπα εγώ και πολλοί άλλοι είναι λόγια της παρέας κάναμε το φόρουμ πιο ανθρώπινο. Πού είναι το κακό. Αντίθετα πιστεύω πολλοί το δισκέδασαν κιόλας και ίσως να ήταν και λόγος να τραβήξει και άλλους. Τελοσπάντων αφού φτάσαμε κάποιος να μας αμφισβητεί και κάποιος να μην παίρνει θέση σαυτό, το πράμα χαλάει.  Kiss
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 22:04:13 »

Τ'ακούσατε και οι υπόλοιποι που θελήσατε να είστε άνθρωποι σαυτό το φόρουμ. Αργότερα από κάποιον zero_iq τα ίδια θα ακούσετε. Γι'αυτό προσέξτε τι λέτε.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 10 Απρ 2007, 22:06:33 »

Ωπα!! Τώρα το βλέπω.....είσαι και της ΕΑΘ. Δεν το περίμενα. Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι εκεί. Σας συμπαθούσα.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Κανόνες (καλής) συμεριφοράς
    Μεταπήδηση σε: