Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.436 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 11:16:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 11:16:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309436
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 34     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.  (Αναγνώστηκε 113540 φορές)
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 12:34:02 »

Ποιός αγώνας ρε αδέρφια; Ένα ελικόπτερο προσπαθώ να πετάξω.
    Δε με ενδιαφέρουν οι αγώνες.  Γενικοτερα δεν αντέχω τον κόσμο, έχω αγοραφοβία.
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 18:23:26 »

Σιγά σιγά , νομίζω ο Γιάννης σα νέος στο χώρο - κανά 2 μήνες όπως και γω - δε νομίζω να σκεέφτεται αγώνες.

Μάλλον να το χαιρόμαστε και να μη το σπάμε!!!

Άντε Γιάννη πάρτο να τα στήσουμε..........να τα φωτογραφήσουμε!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    melograno
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 15 Απρ 2007, 23:36:30 »

καλησπερα και απο μενα.τα διαβασα ολα απο την αρχη.ΓΙΑΝΝΗ εγω εχω ενα walkera 60 r/c και με βλεπω για πολλη ακομη να το κρατω .πιστευω πως τελιωμω δεν εχει αυτο το πραγμα οποτε καλητερα να μαθω στο r/c που εχει και πιο φθεινα ανταλλακτικα και μετα παω και στο θερμικο που σιγουρα ειναι μερα με τη νυχτα πιστευω .τωρα θα μου πεις περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.παρεπιπτοντως σημερα ειδα μεσα στο ιντ ενα καινουργιο walkera 83 θερμικο δεστο αν θες.αυτα ειχα να πω με τα λιγα που εχω μαθει ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΛΟΥΣ
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 16 Απρ 2007, 10:12:34 »

Γειά σου melograno.

Με το walkera εν μέρει έχεις δίκιο όταν λες:
    ...πιστευω πως τελιωμω δεν εχει αυτο το πραγμα...
    ...με όσες προεκτάσεις και εξηγήσεις μπορεί να δώσει κανείς σε αυτή σου την πρόταση!

Αυτός είναι και ο λόγος που εστιάστηκα στον παραδοσιακό -πλέον- raptor και συζητάμε επιπλέον για το sceadu.

Αυτά που αποκόμισα από όσους ευγενικά μου είπαν τη γνώμη τους, είναι ότι ο raptor αποτελεί ένα είδος all time classic model. Έχει τα προβλήματα του, έχει τους τζόγους του μετά από αρκετές πτήσεις. Είναι όμως -παρακινδυνευμένα το λέω- και ο "πατέρας".

Τι εννοώ με αυτό;

Ότι ακόμη και όσοι προτείνουν άλλο μοντέλο, το οποίο εδεχομένως είναι καλύτερο σε κάποια σημεία, είναι ή υπήρξαν κάτοχοι ενός τουλάχιστον raptor στο ξεκίνημα τους. Ίσως δε να παραμένουν κάτοχοι του ακόμη.
    Αυτό εμένα μου λέει πολλά.
    Επειδή και εγώ στο ξεκίνημα είμαι, μάλλον αυτό το δρόμο θα ακολουθήσω προκειμένου μέσα απο την τεχνογνωσία που απέκτησαν προηγούμενοι (και στην περίπτωση του raptor είναι πολλοί), να με βοηθήσουν στα όποια προβλήματα βρω μπροστά μου στο μέλλον (και θα βρώ μπόλικα).

Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου.

Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 16:51:14 »

Μόλις παρέλαβα τον Raptor.

Ξέρω ότι μερικοί ίσως να απογοητευθήκατε.
    Αρκετοί προτείνατε το Hirobo, όμως λίγοι θα μπορούσαν να με βοηθήσουν στην περίπτωση που θα χρειαζόμουν οτιδήποτε (και η βοήθεια που θα χρειαστώ είναι δεδομένη).

Δεδομένη είναι και η βοήθεια μοντελιστή, που "στέκεται" δίπλα μου εδώ και τρεις μήνες.
    Ο φίλος αυτός λοιπόν, παρόλο που μου πρότεινε επίσης να σκεφτώ την αγορά του Hirobo, είναι κάτοχος raptor και τον γνωρίζει ανακατωτά. Όπως και άλλοι.

Επέλεξα τον raptor λοιπόν, κυρίως για την υποστήριξη που θα χρειαστώ και έπειτα για όλα τα άλλα (Ανταλλακτικά κλπ).

Συγχωρέστε με όσοι με "λοξοκοιτάτε" και να είστε σίγουροι πως η κουβέντα μας εδώ, ακόμη και τώρα που έκανα άλλη επιλογή από την πρόταση σας, ήταν άκρως επικοδομητική.

Θα ήθελα, για όποιον γνωρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο (raptor titan) και έχει κάποια tips που θεωρεί ότι θα μου φανούν χρήσιμα, είτε τούτη την περίοδο που θα είμαι στο στάδιο του δεσίματος του, είτε και για αργότερα, να τα καταθέσει.

Ευχαριστώ όλους σας.
    Καταγράφηκε
    melograno
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 16:58:54 »

οπως σου ειπα θα ηθελα μια γενικη ενημερωση για την αγορα του εν λογο για να δω αν αξιζει να κανω αγωρα τωρα η αργοτερα .αυτα τα λεω γιατι εχω το walk 60r/c και ακομα οι πτησεις μου εινα σε αρχικο σταδιο ενω ενα θερμικο θα θοηθουσε καλητερα στην εκμαθησει λογο καλητερης πτησης και αντοχης. καταθεση ταλεπορου λογου πολλων ζημιων απο πτωσεις ΠΕΤΡΟΣ
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 17:07:45 »

Πέτρο δε σου κάνω το δάσκαλο, γιατί υπάρχουν άλλοι καλύτεροι απο εμένα.  (κάποτε θα γίνω όμως  Thumbs up )

"Ταλαίπωροι" είμαστε όλοι μας, εν μέρει. Έτσι δεν είναι;
    Νομίζω όμως ότι αυτού του είδους η "ταλαιπωρία" στο μοντελισμό, είναι ίσως και ένα από τα βασικότερα συστατικά του ενδιαφέροντος.
    Ταλαιπωρία, υπό την έννοια της αναζήτησης, του προβληματισμού, ενίοτε και της αγανάκτησης, αρκεί αυτή η τελευταία να μη διαρκεί πολύ και τα βροντήξουμε όλα χάμω.

Τώρα, όσο αφορά την εκμάθηση στο ίδιο στάδιο με εσένα είναι και ο υποφαινόμενος. (ένα βηματάκι μπροστά, ένα πίσω, δεν έχει και τόση σημασία)

Προσωπικά ξεκίνησα με ένα ηλεκτρικό. Θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του. Είναι σε καλύτερη μοίρα απο το δικό σου, όσο αφορά την κατασκευή, τα υλικά του κλπ.
    Πτητικά, ότι προβλήματα έχεις εσύ ως αρχάριος, άλλα τόσα έχω και εγώ λογικά.

Η διαφορά των ηλεκτρικών των δικών μας, με ένα πενηντάρι θερμικό π.χ., είναι ΣΑΦΩΣ η ασύγκριτη σταθερότητα του δευτέρου.
    Η σταθερότητα Πέτρο, εμάς που ξεκινάμε τώρα, μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
    Μπαίνεις βεβαίως σε άλλους "κυκεώνες" με ένα θερμικό. Χάνεις την αίγλη του καθαρού θόρυβου στα blades, την αίγλη του καθαρού γενικότερα.
    Έχεις μια μηχανή να συντηρείς, πράγμα που δεν έκανες με το μοτέρ κ.α.

Αποφάσεις είναι αυτές.

Και εγώ νομίζεις μήπως ότι είμαι σίγουρος για ό,τι κάνω;
    Θα προχωρήσω και βλέπουμε!
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 17:19:53 »

Θα ήθελα, για όποιον γνωρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο (raptor titan) και έχει κάποια tips που θεωρεί ότι θα μου φανούν χρήσιμα, είτε τούτη την περίοδο που θα είμαι στο στάδιο του δεσίματος του, είτε και για αργότερα, να τα καταθέσει.

Ποια από όλα ?
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 17:35:28 »

Στο Raptor αναφέρομαι Νίκο.

Το έχω και σε παρένθεση της παράθεσης που έκανες   
    Καταγράφηκε
    melograno
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 17:42:34 »

μαζι σου ειμαι σε οτι λες απλος οταν ξεκινησα με ενα λαμα και το εκανα σβουρες μεσα στο δωματιο τωρα με το r/c λογο της ασταθειας επωντε οι πτωσεις και μετα το χαος.τελος να σου πω καλοριζικο καλες πτησεις και καποια στιγμη μπορει να τα πουμε και απο κοντα .αν θες μου λες απο που το πηρες και αν ηρθε κομπλε στην τιμη του
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 18:11:56 »

Thumbs up Καλοριζικο Γιαννη, και  καλο στρωσιμο . Καλως ηρθες στο κοσμο των θερμηκων ,δεν θα το μετανιωσεις.. Εγω θα σου ελεγα να δωσεις λιγο προσοχη στο κεντραρησμα του κινητηρα .  ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ και με αερα πλεον''
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 18:31:24 »

Sorry, λίγο καλύτερα

..... και έχει κάποια tips.....

Ποια από όλα  ?
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 18 Απρ 2007, 19:11:08 »

...και καποια στιγμη μπορει να τα πουμε και απο κοντα .αν θες μου λες απο που το πηρες και αν ηρθε κομπλε στην τιμη του
    Γιατί όχι;  Κάποτε ίσως να τα πούμε και από κοντά melograno.
    Το αγόρασα σε σχετικά χαμηλή τιμή, (540e) μέσω γνωστού προσώπου μου που έχει μοντελιστικό κατάστημα.
    Δεν ξέρω τι εννοείς "κομπλέ".  Ότι πρέπει πάντως να είναι μέσα στο κουτί, είναι 

Thumbs up Καλοριζικο Γιαννη, και  καλο στρωσιμο . Καλως ηρθες στο κοσμο των θερμηκων ,δεν θα το μετανιωσεις.. Εγω θα σου ελεγα να δωσεις λιγο προσοχη στο κεντραρησμα του κινητηρα .  ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ και με αερα πλεον''
    koseliok Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις ευχές. Εύχομαι πράγματι να μην το μετανιώσω.
    Θα δώσω προσοχή στο κεντράρισμα του κινητήρα, όπως επισημαίνεις. Να είσαι καλά.

Ποια από όλα  ?
    Νίκο, μιλάμε πάντα για το Raptor Titan 
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 09:22:13 »

Καλες πτησεις!!!
    Και ποιος σου ειπε οτι τα θερμικα δεν κανουν θορυβο ελικων? Χα, εχεις να δεις θορυβο....
    Αν κολησεις πουθενα στειλε πμ εχω δεσει 2.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 10:54:05 »

Γιάννη άντε καλοτάξιδο και πάλι.

Να προσέξεις το κεντράρισμα, θα πρέπει να μάθεις ανάλογα τον καιρό και την εποχή να ρυθμίζεις τη μηχανή, να το ποτίζεις με οινόπνευμα πριν την πτήση για να μην κολάει η λαδίλα παντού, να το στρώσεις καλά.Το καλό με τα βενζινοκίνητα είναι πως άμα δεν παίρνει μπρος μπορείς να το σπρώξεις στην κατηφόρα...! Grin

Eπίσης αν κάνεις hover κοντά σου θα χρειαστείς μάσκα οξυγόνου, συν το ότι αν είσαι οικολόγος θα έχεις σοβαρό ηθικό δίλλημα! Εάν υπάρχει κατοικημένη περιοχή δε, κοντά στον τόπο που θα πετάς, μετά από 2 πτήσεις δεν θα την βλέπεις!!! police

Πάντως σε λίγους μήνες βγαίνει το trex600 σε θερμικό.Με 50 κινητήρα.Ι ιδέα να έχω και 2ο ελικόπτερο θερμικό και α έχει τα ίδια ανταλλακτικά και καλούδια που έχω στο ηλεκτρικό, με βάζει σε πειρασμό!!!

Δείτε το εδώ..!
    http://www.runryder.com/helicopter/t339371p1/?highlight=trex+600+nitro

Εσείς οι θερμικοί μπορείτε να μου το συγκρίνετε με το raptor ; Αντικειμενικά για να έχω μια ιδέα!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 19 Απρ 2007, 11:09:21 από roinides » Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 34     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.
    Μεταπήδηση σε: