Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.437 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 12:50:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 12:50:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 12:44]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309437
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 34     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.  (Αναγνώστηκε 113702 φορές)
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 11 Απρ 2007, 22:10:29 »

..........αλλα δεν αντικαθιστα εναν καφε με εναν εμπειρο ελικοπτερα.

Ο καφές κομμένος. Μόνο ούζο παρουσία βορειοελλαδίτικου μεζέ πλέον.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 11 Απρ 2007, 23:17:18 »

Συμφωνώ για το EVO. Αλλά θα πρέπει να έχεις τη διάθεση να ψάχνεις ή να περιμένεις για ανταλλακτικά. Αυτό είναι το τίμημα. Αναλόγως λοιπόν κινείσαι. Κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου να δοκιμάσω ένα πολύ παλιό ελικόπτερο το Hirobbo Stork. Φοβερή ευστάθεια, με όλη την έννοια της λέξης. Αλλά ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη του που έχει τόρνο αλλιώς....Αυτό βέβαια είναι παλιό δε λέω αλλά με ένα ραπτόρι μάλλον η ανάγκη προσωπικού τόρνου θα αργήσει περισσότερο να προκύψει.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 00:40:12 »

******Ηλεκτρικός παρείσακτος*******

Πλέον με το νετ, παραγγελνεις ανταλλλακτικά και έρχονατι, συν ότι Hirobo έχει ο κ. Κουτσουλας οπότε κανένα πρόβλημα.

Μην σε απασχολούν τα ανταλλακτικά Γιάννη.

Εγώ πως ζω με το τρεξ600; Έχει κανείς εδώ; Ζω και βασιλεύω και βρίσκω τα πάντα απο νετ.Κανένα πρόβλημα εκεί.

Πιστεύω πως θέλεις ένα καλό ελικόπτερο. Το EVO είναι καλύτερο.

Όλοι λενε αυτό και ότι πετάει καλύτερα.Άσε που θα βρεις πανέμορφα fuselages !!! Για σκέψου το

Α.... θα σε επικυρήξω στο ηλεκτρικό φόρουμ - Μας πούλησες ..!!!

* airwolf.JPG (71.21 KB, 680x453 - εμφανίστηκε 540 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 00:48:52 από roinides » Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 07:53:56 »

Σεραφείμ και Σφυρί ...έλαβα.

Ξαναχάζεψα το Sceadu.
    Εντάξει λοιπόν, ωραίο είναι στη φωτογραφία. Επιμένω όμως. Ανάθεμα και αν μπορώ να καταλάβω.
    Ο Σφυρής έχει μια μικρή εμπειρία της ίδιας μάρκας, μα άλλο ελικόπτερο. 

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το προτείνετε ως καλύτερο, εν συγκρίσει με το raptor, αλλά στην ουσία δεν το ξέρετε. Αυτό σημαίνει ότι έχει καλή φήμη στο χώρο.
    Τα υπόλοιπα βασικά "καλά" που υπολείπονται, είναι η τιμή του και η πτητική του "μαγκιά".
    Άραγε με αυτά τι γίνεται;

Αχμ...

(μήπως να το ρίξω έναν δυό μήνες στο ιστιοπλοϊκό μου να χαλαρώσω; )
    Καταγράφηκε
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 07:55:38 »

Α.... θα σε επικυρήξω στο ηλεκτρικό φόρουμ - Μας πούλησες ..!!!

Ψιτ; Όχι δα! Τα καταφέρνεις και μόνος σου!   Azn

Χο χο χο.
    Καταγράφηκε
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 11:58:10 »

Γιαννη,

Τι εννοεις με την τιμη? Το Hirobo ειναι πιο φθηνο απο Ραπτορα.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 14:03:56 »

1] To θεμα ειναι να καταθεσουμε ευγενως την αποψη μας για το Raptor 50 TITAN .

2] Η συζητηση περασε στο γιατι Raptor και οχι Sceadu .

Στο πρωτο τα πραγματα ειναι απλα . Υπαρχουν καποιοι που εχουν ΤΙΤΑΝ και θα μπορουσαν να μας μιλησουν για το μοντελο , σχετικα με τον εξοπλισμο που διαθετει καθως και βελτιωσεις που δεχεται , οπως επισης για την τιμη του κιτ και των ανταλλακτικων .

Στο δευτερο ομως τα πραγματα περιπλεκονται , και σηκωνει μεγαλη κουβεντα . Διοτι το να συκρινεις δυο μοντελα διαφορετικων εταιριων δεν αρκει μονο να τα εχεις πεταξει και τα δυο , αλλα πρεπει να κανεις ενα συκριτικο τεστ των δυνατοτητων τους . Αυτο εχει γινει απο ειδικους στην μηχανικη των ελικοπτερων και τα αποτελεσματα εχουν αναδειξει οτι το Sceadu ειναι σαφως πιο ανωτερο κατασκευαστικα και πιο μελετημενο απο μια εταιρια που αποκλειστικα ειδικεύεται εδω και χρονια στα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτερα , με συνεχεις διακρισεις στους παγκοσμιους αγωνες .

Δεν θα μπορουσαμε να πουμε ομως οτι το Raptor 50 TITAN δεν ειναι καλο ελικοπτερο με την εξης εννοια . Τι ζηταμε απο ενα Τ/Κ Heli ? Τιμη ? Επιδοσεις για 3D ? Αντοχες σε καταπονησεις  ? Αξιοπιστια υλικων και εξαρτηματων ? Πτητικη ικανοτητα για F3C ? Ανταλλακτικα ? κτλ κτλ κτλ ........

Εαν πραγματικα ξερουμε τι ζηταμε τοτε θα μπορεσουμε να αναλυσουμε το θεμα και να εχουμε μια εμπεριστατωμένη αποψη .

Ενδεικτικά αναφερω οτι εχω Sceadu και πτητικα βρισκομαι στο επομενο σταδιο μετα την απλη αιωρηση . Λιγους μηνες πριν εχω πιασει το χειριστηριο ενος Raptor TITAN για μια απλη αιωρηση , και μπορω να σας πω οτι δεν εχω καταλαβει διαφορα στη λειτουργια των δυο Heli , και ειναι απολυτα λογικο για εναν αρχαριο . Αλλα μπορω επισης να σας πω οτι και οι λιγο πιο προχωρημενοι απο εμενα παλι δεν θα μπορεσουν να κανουν σύγκριση .

Μονο οι πολυ εμπειροι θα μπορεσουν να εχουν μια σοβαρη και σωστη αποψη και αυτοι ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου . Οι οποιοι εχουν κανει και τα τεστ των δυο προαναφερθεντων ελικοπτερων .   
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 14:45:12 »

mastoras  καλώς σε και σε ευχαριστώ.

Λογικό ήταν ότι η κουβεντούλα θα "φύγει" και θα "έρθει". Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.
    Απλώς, το άφησα και εγώ σκοπίμως να συμβεί, τη στιγμή που μερικοί έδειξαν επιμονή για το Sceadu.
    Εσύ είσαι ο πρώτος κάτοχος ενός Sceadu που συμμετέχει στη συζήτηση, όμως -όπως- δηλώνεις ακόμη και μετά από τη μικρή σύγκριση που έκανες, δεν κατάλαβες διαφορές.
    Έτσι και αλλιώς, μεταξύ των δύο κινούμαι και όπως βλέπω για τις απαιτήσεις μου με καλύπτουν πλήρως.
    (Επειδή ρώτησες "τι ακριβώς ζητάμε από ένα ελικόπτερο", κάνω μια μικρή σχετική αναφορά στην αρχή του θέματος).

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 18:09:34 »

Το hover δεν είναι από τα ατού του R50V2, ειδικά για το πρόγραμμα F3C/FAI. Ότι και αν του έκανα (slide βαρύδια στο flybar, μαλακά dampers, στροφές λίγες κλπ) δεν κατάφερα να κάνω το πρόγραμμα όπως θα ήθελα εγώ (απαράδεκτο θα τόλεγα - υπερβολή ? 'Ισως).
    Αντίθετα για χρήση 3D μάλλον είμαι ικανοποιημένος. Καλός λόγος βάρος/ισχύος. Παράδειγμα το backwards loop ακόμη και με λίγο κόντρα αέρα μου βγάινει καλό, ακόμη και 1/2  backwards cuban 8 χωρίς πρόβλημα.
    Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς το hover είναι μόνο για απο- και προσγείωση.
    Μερικές αναβαθμίσεις τώρα? Ναι, μάλλον απαιτούνται (για την ώρα, αυτό είναι άλλη ιστορία).
    Η μεγαλύτερη μηχανολογική ηλιθιότητα που έχω δει σε αυτό το Ε/Π είναι ότι για να αλλάξω ρουλεμάν κυρίως άξονα (2 τεμ)  ή/και του πηνιόν/καμπάνας (1+1 τεμ) πρέπει να χωρίσω στην μέση τα frames του (ωχ, πάλι το θυμήθηκα).
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 18:18:15 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 21:50:08 »

1) εμπηρικα=RAPTOR-4 χρονια πτησεων λογω χαμηλου μπατζετ νομιζω=ικανοπιητικο
    για αρχαριο αλλα οχι για πολα ζορια=τζογοι παντου αναβαθμηση=απαρετητη
    2) εμπηρικα=scuby-xαιδευτικο1.1/2χρονια+24 γαλονια καυσιμο=τζογοι-αμεληταιη
    αναβαθμηση οχι απαρετητη - ζορια πολα+1-2 τουμπες και παραμενη stock (και θα μηνη)
    Πτητηκα τωρα το raptor τα κανει ολα αλλα θελει ΧΕΡΙΑ λογο τζογων θα ελεγα και οχι
    κατασκευαστικα!!!!
    Το  scuby τα κανει ολα χωρις μεγαλη προσπαθεια και κατα την γνωμη μου γιατι το σαση του
    ειναι κατα πολη ποιο ακαμτο απο τπ raptor και γιατι οι ρυθμησης τις κεφαλης του scuby
    ειναι πολες για διαφορετικους σκοπους ενω στο raptor ειναι περιορισμενες!!!
    Το θεμα των ανταλακτηκων ειναι λιγο πολι μια απο τα ιδια επαρκεια απο και τους 2 κατασκευαστες βρησκης τα παντα και παντου
                                                             Φυλικα Νικος
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 22:21:07 »

Επίσης έχω παρατηρήσει στα ραπτόρια δυσκολία στο "σκαρφάλωμα" για την εκτέλεση ενός σωστού loop πχ. Και δεν μηλάω μόνο για τα 30άρια, έχουν περάσει από τα χέρια μου και άλλα κατά καιρούς. Όσο για τους τζόγους και τη δυσκολία αλλαγής ρουλεμάν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, όταν έρχεται αυτή η ώρα.....ωχχχ. Και αν έχεις βάλει και κανα γκατζετάκι παραπάνω με αρκετές πλεξούδες καλώδια .... ΩΩΩχχχχ....
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 12 Απρ 2007, 22:52:01 »

Γιάννη όπως κατάλαβες ότι και να έχεις είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό μεγάλο θα έχεις σπάσιμο νεύρων καμιά φορά.

Έλα να δεις και το ALIGN T-REX 600  και μετά αποφασίζεις.

Αν έπαιρνα θερμικό και γω θα προσπαθούσα για HIROBO SCEADU.

Aλλά μάλλον θα αργήσω γιατί το 600αρι με έχει τρελάνει!!! Μπαταρίες και άγιος ο Θεός!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 14 Απρ 2007, 18:01:48 »

Μήπως μπερδεύομαι και πάω;  Που πάω;

levao, Κυρμπέσης Νίκος & αγαπητέ sfyris ...το πήρα το μήνυμα.

Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 14 Απρ 2007, 18:23:59 »

Γιάννη για αρκετό καιρό δε θα απογοητευτείς με κανένα από τα 2. Στάθμισε την επάρκεια σε ανταλλακτικά με το κόστος και την εύρεση advice για το καθένα και αποφάσισε. Εντέλει να θυμάσαι όλα πετάν καλά ώσπου νάρθει η συμμετοχή σε αγώνα. Μόνο εκεί διαφοροποιούνται τα πράματα. Αλλά μέέέέέέχρι τότε....
    Καταγράφηκε

atndam
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 14 Απρ 2007, 23:46:54 »

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up στον sfyris.
    Οταν θελει να ασχοληθει καποιος σοβαρα και να παρει μερος σε αγωνες τοτε εκει τα πραγματα αλλαζουν και χρειαζεται σιγουρα καλυτερο ελικοπτερο (και μεγαλυτερο).

Αντωνης
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Απρ 2007, 23:55:14 από atndam » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 34     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Απόψεις για Raptor 50 TITAN. Ευγενώς, καταθέστε.
    Μεταπήδηση σε: