Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:26:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:26:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 84
    Συνολικά: 85
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πρόβλημα με blade mcp-x  (Αναγνώστηκε 4790 φορές)
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 21 Αυγ 2011, 18:07:37 »

χαιρετώ την παρέα. Eχω αγοράσει το mcp-x και δεν έχω δει άσπρη μέρα. ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή έιναι πολύ ευαίσθητο ή μου έχουν δώσει προβληματικό μοντέλο. Την ώρα που το πετούσα το έστειλα κατά λάθος πάνω στο πόδι μου. Στην ουσία έπεσε στα μαλακά. Το επιθεώρησα και δεν είχε τίποτα, αλλά όταν προσπάθησα να το ξαναπετάξω ακόμα και με τέρμα το γκάζι δεν έπαιρνε ύψος. Γυρίζαν οι έλικες αλλά το ελικοπτεράκι έμενε στο έδαφος. Τι φταίει ρε παιδιά? Μου είχαν πει πριν μου το στείλουν ότι μου έχουν αλλάξει το στροφείο που υπήρχε ένα θέμα με προβληματικά ρουλεμάν,όποτε δεν νομίζω να έχει καμία σχέση. Πάντος δεν μου εχει ξανατύχει κάτι τέτειο. Λέω να το πάω πίσω και να μου δώσουν ένα άλλο. Προσπάθησα να του κάνω binding από την αρχή μπας και ξεκολλήσει και έγινα χειρότερα τα πράγματα. Βρήκε το σήμα αλλά και πάλι δεν...... Sad  Είναι όντως τόσο ευαίσθητο? Τι φταιεί?. Εχώ την stock τηλ/νση και στο manual αναφέρει ότι πρέπει να κάνεις κάτι με μπουτον που λέει trainer, αλλα στην τηλ/νση είναι μια οπή και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εχω μπερδευτεί.
    Καταγράφηκε

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα
    honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 21 Αυγ 2011, 23:11:27 »

Έχω μία υποψία...Δες αν έχει βγει όλο το swash από την θέση που πρέπει να είναι. Είναι πιθανό, γιατί όλα αυτά τα μικρά εύκολα βγάζουν το swash για να μην παθαίνουν ζημιές. Όυσιαστικά όλο το swash θέλει ένα πάτημα προς τα κάτω για να μπει στην έδρα του...

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    helistel
    Aeromodeller
    *

Fly low or go home

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 22 Αυγ 2011, 03:44:56 »

δες αυτό http://www.helifreak.com/showthread.php?t=287175 τσέκαρε και το γρανάζι στον άξονα αν είναι καλα στη θέση του.με το παραμικρό γλυστράει απ τη θέση του.τα grips που σου αλλάξανε δεν παίζουν κανα ρόλο στο πρόβλημα σου.
    Καταγράφηκε

Align TREX 500ESP
    Align TREX 600N LE-OS55HZ
    Blade mCPX
    DX7
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 00:49:13 »

δες αυτό http://www.helifreak.com/showthread.php?t=287175 τσέκαρε και το γρανάζι στον άξονα αν είναι καλα στη θέση του.με το παραμικρό γλυστράει απ τη θέση του.τα grips που σου αλλάξανε δεν παίζουν κανα ρόλο στο πρόβλημα σου.
    χεραιτώ μετά απο αρκετό καιρό. Τελικά δεν του είχα κάνει σωστο binding, και όντως αυτό με το γραναζάκι του το παρατήρησα. Σχεδόν με κάθε μικρή πτώση βγαίνει από τη θέση του και πάει πιο κάτω και θέλει σπρώξιμο για ξαναμπει εκέι που ήταν και ακούς και ένα klick. Ετσι είναι όλα?
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 00:57:49 »

και μενα ετσι ειναι με καθε πτωση μετακινηται λιγοτερο η περισσοτερο , και με το χαρακτηριστικο σπρωξιμο και κλικ ολα οκ
    εμενα πεταγονται και οι ντιζες του pitch  και ψαχνω να τις βρω Sad ,
     μεχρι που εβαλα λιγη σιλικονη στους οδηγους και μενουν πανω στη κεφαλη τουλαχιστον...
    Καταγράφηκε

fly safe
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 01:06:06 »

ναι και μενα. μου εχει βγει και το ρουλεμαν του απο τον οδηγο του και ειδα και έπαθα να το ξαναβαλω. Το έχουν κάνει έτσι να ξεκουμπώνουν όλα εύκολα μάλλον για να μην σπάει.
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 01:17:04 »

μεχρι να το συνηθισω 4 λεπτα θα πεταω 5 λεπτα θα μαζευω εξαρτηματα και θα συναρμολογω... Grin
    παντως καλο ειναι μου βελτιωνει τα αντανακλαστικα μου ... ουτε εκπαιδευση για νινζα να εκανα !!! Grin
    Καταγράφηκε

fly safe
    helistel
    Aeromodeller
    *

Fly low or go home

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 04:55:42 »

χεραιτώ μετά απο αρκετό καιρό. Τελικά δεν του είχα κάνει σωστο binding, και όντως αυτό με το γραναζάκι του το παρατήρησα. Σχεδόν με κάθε μικρή πτώση βγαίνει από τη θέση του και πάει πιο κάτω και θέλει σπρώξιμο για ξαναμπει εκέι που ήταν και ακούς και ένα klick. Ετσι είναι όλα?
    ναι έτσι πρέπει να ναι για να μη σπάει με το παραμικρό...όσο για τα rods μια άλλη πατέντα είναι να τα βάψεις ένα χρώμα έντονο να φαίνονται...εκτός κι να αλλάξεις τελικά swash κ βάλεις αλουμινένιο κ ξενιάσεις με δαύτα Wink αν θες λίγο feeling παραπάνω κάνε το mod με τα orings στο swash...θα αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς
    Καταγράφηκε

Align TREX 500ESP
    Blade mCPX
    DX7
    nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 11:03:20 »

ναι έτσι πρέπει να ναι για να μη σπάει με το παραμικρό...όσο για τα rods μια άλλη πατέντα είναι να τα βάψεις ένα χρώμα έντονο να φαίνονται...εκτός κι να αλλάξεις τελικά swash κ βάλεις αλουμινένιο κ ξενιάσεις με δαύτα Wink αν θες λίγο feeling παραπάνω κάνε το mod με τα orings στο swash...θα αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς
    [/quote]

καλη ιδεα αυτο με το χρωμα .. αλλα αλλαξα swash εβαλα της microheli γιατι εσπαγαν τα ball απο το swash αλλα τα rod εξακολουθουν να φευγουν !!
    αυτο το mod με τα oring τι ειναι ?

εγω εκανα αυτο

* mcpx 003.JPG (94.51 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 307 φορές.)

* mcpx 004.JPG (90.35 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 330 φορές.)
    Καταγράφηκε

fly safe
    helistel
    Aeromodeller
    *

Fly low or go home

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 17:33:43 »

καλη ιδεα αυτο με το χρωμα .. αλλα αλλαξα swash εβαλα της microheli γιατι εσπαγαν τα ball απο το swash αλλα τα rod εξακολουθουν να φευγουν !!
    αυτο το mod με τα oring τι ειναι ?

εγω εκανα αυτο

[/quote]

κοίτα αυτό που έκανες καλό είναι αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να φεύγουν απ τη θέση τους...εσένα τώρα έτσι πάλι φεύγουν??ή σπάνε όταν ζοριστούν??το mod βασικά εσένα δεν σου χρειάζεται γιατι το swash της mh εξαφανίζει το περισσότερο slop που έχουν τα ball links...είναι για αυτούς που έχουν ακόμη το stock swash που συνήθως παθαίνει flutter απο το υπερβολικό slop...απλά βάζεις πάνω στα balls του swash τρία oring καλύπτρας έτσι ώστε όταν βάζεις επάνω τα ball links αυτά μπαίνουν σφιχτά για να μην κουνάνε να όπως το χα κάνει κ γω πριν βάλω την αλουμινένια

* IMAG0033_3.jpg (94.56 KB, 480x598 - εμφανίστηκε 344 φορές.)

* IMAG0040_1.jpg (82.82 KB, 640x383 - εμφανίστηκε 349 φορές.)
    Καταγράφηκε

Align TREX 500ESP
    Blade mCPX
    DX7
    nikopol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 20:45:34 »

εγω το εκανα γιατι εφευγαν και τις εψαχνα τωρα βγαινουν δεν σπανε αλλα εγκλοβιζονται σε εκεινο το σημειο η τις βρισκω στο swash  μεσα τους κοβει τη φορα δηλ
    οσο το μαθαινω βεβαια οι πτωσεις ειναι ολο και λιγοτερο ατσαλες οποτε δεν βγαινουν συχνα..

με το stok  swash  οχι μονο εφευγαν αλλα μια στις δεκα  εσπαγε και το ball του swash ..αλλα ποτε δεν ειχε σπασει κανενα rod

με το στοκ swash ειχα κανει τη πιο κατω πατεντα οταν εσπασαν τα δυο balls και με αφησαν στη μεση του πουθενα ... αλλα δεν κρατησε πολυ στη πρωτη πτωση εφυγε και αυτο αλλα εκανα δυο  4 λεπτες πτησεις ετσι

εκοψα το καλο ακρο και το κολλησα με δυνατη κυανοακριλικη στη θεση του σπασμενου αφου εκοψα συριζα και εκεινο

Καταγράφηκε

fly safe
    helistel
    Aeromodeller
    *

Fly low or go home

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 21:17:43 »

καλή πατέντα Thumbs up quick fix χαράς την υπομονή σου Wink
    Καταγράφηκε

Align TREX 500ESP
    Blade mCPX
    DX7
    helimaniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 20:57:09 »

Πάντως είναι αρκετά δύσκολο πτητικά μέχρι να το μάθεις, που εγώ προσωπικά δε το κουμαντάρω ακόμα ,και μιλάω για τα βασικά, όχι για inverted πτήση. Παρατήρησα για παράδειγμα κρατωντας το με τα blades σε περιστροφή ενώ έδεινα με το δεξί stick κάποια κίνηση, το swash plate δεν ευθιγραμμίζονταν όταν άφηνα το stick. Το επαναφέρεις εσύ δίνοντας ξανά κίνηση με το stick, και αυτό είναι που με δυσκολεύει αρκετά στην πτήση. Στο blade SR π.χ επανέρχεται. Μου είπαν από κατάστημα μοντελισμού ότι το mcp-x θεωρέιτε πιο δύσκολο πτητικά από το blade SR που εγώ νόμιζα το αντίθετο και το χαρακτηριστικό του ότι δεν επανέρχεται το swash είναι γνώρισμα των ακροβατικών ελικόπτερων. Είναι δηλαδή πολύ καλός δάσκαλος και σου λύνει τα χέρια πολύ, ξέροντας μάλιστα ότι έχει και μια στάνταρ ανθεκτικότητα σε σχέση με τα μεγαλύτερα που μαζεύεις κομάτια. Οσο αργώ να το μάθω τόσο πιο πολύ το γουστάρω Cheesy. Οταν θέλω να το πετάξω φυσάει και όταν έχει άπνυα είμαι πνιγμένος στις δουλειές
    Καταγράφηκε

honey bee king 2
    blade msr
    blade mcpx
    blade SR
    helistel
    Aeromodeller
    *

Fly low or go home

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 22:26:17 »

μη ξεχνάς ότι είναι το μοναδικό collective pitch micro κ αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο.η eflite το πουλάει για intermediate-advanced είναι πρακτικά το καλύτερο real sim.το άλλο που λες για το swash νομίζω ότι έχει να κάνει με το fbl που φοράει μη το συγκρίνεις με συμβατικό flybared.δοκίμασε το με τα outdoor blades κ όταν έχει αέρα τα καταφέρνει πολύ καλά. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Align TREX 500ESP
    Blade mCPX
    DX7
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 23:57:57 »

.το άλλο που λες για το swash νομίζω ότι έχει να κάνει με το fbl που φοράει :
    ακριβώς
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: πρόβλημα με blade mcp-x
    Μεταπήδηση σε: