helimaniac
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Κυριακή, 21 Αυγ 2011, 18:07:37 » |
|
χαιρετώ την παρέα. Eχω αγοράσει το mcp-x και δεν έχω δει άσπρη μέρα. ή εγώ κάνω κάτι λάθος ή έιναι πολύ ευαίσθητο ή μου έχουν δώσει προβληματικό μοντέλο. Την ώρα που το πετούσα το έστειλα κατά λάθος πάνω στο πόδι μου. Στην ουσία έπεσε στα μαλακά. Το επιθεώρησα και δεν είχε τίποτα, αλλά όταν προσπάθησα να το ξαναπετάξω ακόμα και με τέρμα το γκάζι δεν έπαιρνε ύψος. Γυρίζαν οι έλικες αλλά το ελικοπτεράκι έμενε στο έδαφος. Τι φταίει ρε παιδιά? Μου είχαν πει πριν μου το στείλουν ότι μου έχουν αλλάξει το στροφείο που υπήρχε ένα θέμα με προβληματικά ρουλεμάν,όποτε δεν νομίζω να έχει καμία σχέση. Πάντος δεν μου εχει ξανατύχει κάτι τέτειο. Λέω να το πάω πίσω και να μου δώσουν ένα άλλο. Προσπάθησα να του κάνω binding από την αρχή μπας και ξεκολλήσει και έγινα χειρότερα τα πράγματα. Βρήκε το σήμα αλλά και πάλι δεν......  Είναι όντως τόσο ευαίσθητο? Τι φταιεί?. Εχώ την stock τηλ/νση και στο manual αναφέρει ότι πρέπει να κάνεις κάτι με μπουτον που λέει trainer, αλλα στην τηλ/νση είναι μια οπή και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εχω μπερδευτεί.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα honey bee king 2 blade msr blade mcpx blade SR
|
|
|
|
tanfoglio
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 21 Αυγ 2011, 23:11:27 » |
|
Έχω μία υποψία...Δες αν έχει βγει όλο το swash από την θέση που πρέπει να είναι. Είναι πιθανό, γιατί όλα αυτά τα μικρά εύκολα βγάζουν το swash για να μην παθαίνουν ζημιές. Όυσιαστικά όλο το swash θέλει ένα πάτημα προς τα κάτω για να μπει στην έδρα του...
Γιώργος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
helistel
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
Fly low or go home
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 22 Αυγ 2011, 03:44:56 » |
|
δες αυτό http://www.helifreak.com/showthread.php?t=287175 τσέκαρε και το γρανάζι στον άξονα αν είναι καλα στη θέση του.με το παραμικρό γλυστράει απ τη θέση του.τα grips που σου αλλάξανε δεν παίζουν κανα ρόλο στο πρόβλημα σου.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Align TREX 500ESP Align TREX 600N LE-OS55HZ Blade mCPX DX7
|
|
|
helimaniac
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 00:49:13 » |
|
χεραιτώ μετά απο αρκετό καιρό. Τελικά δεν του είχα κάνει σωστο binding, και όντως αυτό με το γραναζάκι του το παρατήρησα. Σχεδόν με κάθε μικρή πτώση βγαίνει από τη θέση του και πάει πιο κάτω και θέλει σπρώξιμο για ξαναμπει εκέι που ήταν και ακούς και ένα klick. Ετσι είναι όλα?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ο αετός πεθαίνει στον αέρα-το ελικόπτερο πεθαίνει από εσένα honey bee king 2 blade msr blade mcpx blade SR
|
|
|
|
nikopol
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 00:57:49 » |
|
και μενα ετσι ειναι με καθε πτωση μετακινηται λιγοτερο η περισσοτερο , και με το χαρακτηριστικο σπρωξιμο και κλικ ολα οκ εμενα πεταγονται και οι ντιζες του pitch και ψαχνω να τις βρω  , μεχρι που εβαλα λιγη σιλικονη στους οδηγους και μενουν πανω στη κεφαλη τουλαχιστον...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
fly safe
|
|
|
helimaniac
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 01:06:06 » |
|
ναι και μενα. μου εχει βγει και το ρουλεμαν του απο τον οδηγο του και ειδα και έπαθα να το ξαναβαλω. Το έχουν κάνει έτσι να ξεκουμπώνουν όλα εύκολα μάλλον για να μην σπάει.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
nikopol
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 01:17:04 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
fly safe
|
|
|
helistel
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
Fly low or go home
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 04:55:42 » |
|
χεραιτώ μετά απο αρκετό καιρό. Τελικά δεν του είχα κάνει σωστο binding, και όντως αυτό με το γραναζάκι του το παρατήρησα. Σχεδόν με κάθε μικρή πτώση βγαίνει από τη θέση του και πάει πιο κάτω και θέλει σπρώξιμο για ξαναμπει εκέι που ήταν και ακούς και ένα klick. Ετσι είναι όλα? ναι έτσι πρέπει να ναι για να μη σπάει με το παραμικρό...όσο για τα rods μια άλλη πατέντα είναι να τα βάψεις ένα χρώμα έντονο να φαίνονται...εκτός κι να αλλάξεις τελικά swash κ βάλεις αλουμινένιο κ ξενιάσεις με δαύτα  αν θες λίγο feeling παραπάνω κάνε το mod με τα orings στο swash...θα αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
nikopol
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 11:03:20 » |
|
ναι έτσι πρέπει να ναι για να μη σπάει με το παραμικρό...όσο για τα rods μια άλλη πατέντα είναι να τα βάψεις ένα χρώμα έντονο να φαίνονται...εκτός κι να αλλάξεις τελικά swash κ βάλεις αλουμινένιο κ ξενιάσεις με δαύτα  αν θες λίγο feeling παραπάνω κάνε το mod με τα orings στο swash...θα αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς [/quote] καλη ιδεα αυτο με το χρωμα .. αλλα αλλαξα swash εβαλα της microheli γιατι εσπαγαν τα ball απο το swash αλλα τα rod εξακολουθουν να φευγουν !! αυτο το mod με τα oring τι ειναι ? εγω εκανα αυτο
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
fly safe
|
|
|
helistel
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
Fly low or go home
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 17:33:43 » |
|
ναι έτσι πρέπει να ναι για να μη σπάει με το παραμικρό...όσο για τα rods μια άλλη πατέντα είναι να τα βάψεις ένα χρώμα έντονο να φαίνονται...εκτός κι να αλλάξεις τελικά swash κ βάλεις αλουμινένιο κ ξενιάσεις με δαύτα  αν θες λίγο feeling παραπάνω κάνε το mod με τα orings στο swash...θα αλλάξει η συμπεριφορά του εντελώς καλη ιδεα αυτο με το χρωμα .. αλλα αλλαξα swash εβαλα της microheli γιατι εσπαγαν τα ball απο το swash αλλα τα rod εξακολουθουν να φευγουν !! αυτο το mod με τα oring τι ειναι ? εγω εκανα αυτο [/quote] κοίτα αυτό που έκανες καλό είναι αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να φεύγουν απ τη θέση τους...εσένα τώρα έτσι πάλι φεύγουν??ή σπάνε όταν ζοριστούν??το mod βασικά εσένα δεν σου χρειάζεται γιατι το swash της mh εξαφανίζει το περισσότερο slop που έχουν τα ball links...είναι για αυτούς που έχουν ακόμη το stock swash που συνήθως παθαίνει flutter απο το υπερβολικό slop...απλά βάζεις πάνω στα balls του swash τρία oring καλύπτρας έτσι ώστε όταν βάζεις επάνω τα ball links αυτά μπαίνουν σφιχτά για να μην κουνάνε να όπως το χα κάνει κ γω πριν βάλω την αλουμινένια
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
nikopol
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 20:45:34 » |
|
εγω το εκανα γιατι εφευγαν και τις εψαχνα τωρα βγαινουν δεν σπανε αλλα εγκλοβιζονται σε εκεινο το σημειο η τις βρισκω στο swash μεσα τους κοβει τη φορα δηλ οσο το μαθαινω βεβαια οι πτωσεις ειναι ολο και λιγοτερο ατσαλες οποτε δεν βγαινουν συχνα..
με το stok swash οχι μονο εφευγαν αλλα μια στις δεκα εσπαγε και το ball του swash ..αλλα ποτε δεν ειχε σπασει κανενα rod
με το στοκ swash ειχα κανει τη πιο κατω πατεντα οταν εσπασαν τα δυο balls και με αφησαν στη μεση του πουθενα ... αλλα δεν κρατησε πολυ στη πρωτη πτωση εφυγε και αυτο αλλα εκανα δυο 4 λεπτες πτησεις ετσι
εκοψα το καλο ακρο και το κολλησα με δυνατη κυανοακριλικη στη θεση του σπασμενου αφου εκοψα συριζα και εκεινο
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
fly safe
|
|
|
helistel
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
Fly low or go home
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 16 Οκτ 2011, 21:17:43 » |
|
καλή πατέντα  quick fix χαράς την υπομονή σου 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
helimaniac
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 20:57:09 » |
|
Πάντως είναι αρκετά δύσκολο πτητικά μέχρι να το μάθεις, που εγώ προσωπικά δε το κουμαντάρω ακόμα ,και μιλάω για τα βασικά, όχι για inverted πτήση. Παρατήρησα για παράδειγμα κρατωντας το με τα blades σε περιστροφή ενώ έδεινα με το δεξί stick κάποια κίνηση, το swash plate δεν ευθιγραμμίζονταν όταν άφηνα το stick. Το επαναφέρεις εσύ δίνοντας ξανά κίνηση με το stick, και αυτό είναι που με δυσκολεύει αρκετά στην πτήση. Στο blade SR π.χ επανέρχεται. Μου είπαν από κατάστημα μοντελισμού ότι το mcp-x θεωρέιτε πιο δύσκολο πτητικά από το blade SR που εγώ νόμιζα το αντίθετο και το χαρακτηριστικό του ότι δεν επανέρχεται το swash είναι γνώρισμα των ακροβατικών ελικόπτερων. Είναι δηλαδή πολύ καλός δάσκαλος και σου λύνει τα χέρια πολύ, ξέροντας μάλιστα ότι έχει και μια στάνταρ ανθεκτικότητα σε σχέση με τα μεγαλύτερα που μαζεύεις κομάτια. Οσο αργώ να το μάθω τόσο πιο πολύ το γουστάρω  . Οταν θέλω να το πετάξω φυσάει και όταν έχει άπνυα είμαι πνιγμένος στις δουλειές 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
helistel
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
Fly low or go home
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 22:26:17 » |
|
μη ξεχνάς ότι είναι το μοναδικό collective pitch micro κ αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο.η eflite το πουλάει για intermediate-advanced είναι πρακτικά το καλύτερο real sim.το άλλο που λες για το swash νομίζω ότι έχει να κάνει με το fbl που φοράει μη το συγκρίνεις με συμβατικό flybared.δοκίμασε το με τα outdoor blades κ όταν έχει αέρα τα καταφέρνει πολύ καλά. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Skynet
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 18 Οκτ 2011, 23:57:57 » |
|
.το άλλο που λες για το swash νομίζω ότι έχει να κάνει με το fbl που φοράει :
ακριβώς
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.
Skype --> mastroxalastis (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
|
|
|
|