Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:58:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 15:58:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 105
    Συνολικά: 105
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προβλημα με DLA 56  (Αναγνώστηκε 6969 φορές)
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 3 Αυγ 2011, 23:07:57 »

Στους 2χρονους νιτροκινητήρες ο ψεκασμός γίνεται σχεδόν άμεσα σχεδόν κατευθείαν μεσω καρμπυρατέρ χωρίς την παρεμβολή
    μεμβράνης μπεκ κλπ κλπ κλπ ενώ στη βενζίνα είναι διαφορετικά. ΓΙ αυτό και οι νιτρο είναι λίγο πιό αναίσθητοι στην μεταβολή της
    πυκνότητας του αέρα. Στην βενζίνα τα πράγματα είναι διαφορετικά.  Στο site Που παρέθεσε ο Nikolas αναλύεται επίσης διεξοδικά
    προς το τέλος του αρθρου εκεί που λέει NOTE 1
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 3 Αυγ 2011, 23:18:58 »

Θεωρείς δλδ ότι η τρυπούλα κάνει τον κινητήρα ευάλωτο στη μεταβολή της πυκνότητας του αέρα
    τόσο πολύ που να δημιουργεί πρόβλημα στην πτήση;
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 3 Αυγ 2011, 23:31:17 »

Σαφέστατα!!! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σε fora του εξωτερικού που ακόμα και σε άλλους
    κινητήρες (όχι αναγκαία στον DLA56) έλυσαν το πρόβλημα.
    Κινητήρες από όσο θυμάμαι με το carb στο πλάι δεν έχω δει να έχουν τέτοιο πρόβλημα.

εκανα ένα πολύ προχειρο σχέδιο κοιτα για να καταλάβεις...
    φαντασου τωρα όλους αυτους τους στροβιλισμους να εκτονώνονται χωρίς το cowl
    ή να παγιδεύονται όταν κανείς έχει πάνω το cowl. Σε αυτό ίσως να βοηθάει η τρύπα
    στο firewall για να αποτονώνονται οι στροβιλισμοί

* roi aera carb.jpg (34.22 KB, 643x480 - εμφανίστηκε 310 φορές.)
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 3 Αυγ 2011, 23:45:28 »

Γιατί όμως στον φίλο mpol το σωληνάκι δεν έλυσε το πρόβλημα;
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 3 Αυγ 2011, 23:54:55 »

Δεν έτυχε να είμαι παρόν και δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε ο φίλος και αν το σωληνάκι του για παράδειγμα ήταν λεπτής διατόμης ή χοντρό
    αν είχε ασημοκολλήσει σωληνάκι και μετά πέρασε σωληνάκι tygon ή ακόμα και αν δεν το τοποθέτησε σωστά.

ο σωστός τρόπος πάντως είναι αυτός της φωτό

Επίσης το σωληνάκι που μπαίνει συνήθως είναι tygon για να μην έχει πολύ ελαστικότητα γιατί τότε αντι να ωφελήσει ίσως βλάψει στην λειτουργία

* carbvent.jpg (71.02 KB, 698x368 - εμφανίστηκε 295 φορές.)
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 00:03:26 »

Και τι σε κάνει να εμπιστεύεσαι τα ξένα φόρουμ αλλά να αμφιβάλλεις για τη δουλειά που έκανε ο mpol  
    Και τι θα γινότανε αν ήξερες ότι το σωληνάκι ήτανε λεπτής διατομής;
    Αν ήξερες ότι ήτανε χοντρής διατομής;
    Και κάτι ακόμη, να μη μου μείνει η απορία, έχουνε μπεκ οι κινητήρες μας;
    Καταγράφηκε

mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 00:10:24 »

Φίλε pappy καλησπέρα,

το σωληνάκι το τοποθέτησε όπως το δείχνεις, ήταν σωληνάκι όπως αυτά που βρίσκονται στο ντεποζιτο καυσίμου και περασε μέτα το tygon μέσα στο αεροπλάνο. Η κόλληση που έκανε ήταν με απλό καλάι αν δεν κάνω λάθος. Πάντος μετά απο την πτήση που έκανε το ελεγξαμε και δεν είχε ξεκολλήσει. Αν καταφέρω θα βγάλω την μηχανή μια φωτογραφία για να δειτε κι εσείς τι κάναμε. Δυστυχώς δεν σκέφτηκα προτού αλλάξει τη μηχανή να βγάλω ένα βίντεο στο έδαφος και μετά στον αέρα για να δείτε και απο πρώτο χερι τι γινόταν. Ελπίζω να μην κάνει το ίδιο και η νέα μηχανή και να μην χρειαστεί να βιντεογραφήσω τπτ...

Υ.Γ τώρα που είπα βιντεο θυμήθηκα οτι το έχω... ....είναι το κίτρινο Yak 54 στο 2:58 λεπτο, η μηχανή ακούγετε μέχρι και το 4:20. Είναι πρίν την τροποποίηση στο καρμπυρατερ, αλλά έτσι έκανε και μετά..(το extra 300 που ακολουθεί είναι το δικο μου Cheesy)

http://www.youtube.com/watch?v=kt42NO7qmDw

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 00:23:18 από mpol » Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 00:30:58 »

@mpol
    πίσω από το carb σου υπάρχει τρύπα? Αν όχι υπάρχει έξοδος αρκετή για τον αέρα που εισέρχεται? Ενας κανόνας που ακολουθούν οι παλιοι είναι η τρύπα που εξέρχεται ο αέρας που ψύχει το μοτέρ να είναι τριπλάσιος της τρύπας εισόδου...ενδεχόμενα και αυτό να παίζει ρόλο

@Yankos

Όσο και να σου απαντώ ότι και να σου προβάλλω ρε συ Γιάννη τελικά σε αυτή τη συζήτηση πάντα θα βρίσκεις κάτι οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικό
    ενδιαφέρον αλλά μάλλον διάθεση για κακής ποιότητας πλάκα τύπου να παίξουμε την κολοκυθιά.
    Οι ερωτήσεις σου στην αρχή προσπάθησαν να με εκθέσουν και στην συνέχεια πολύ έντεχνα προσπαθείς να με
    εκθέσεις στα μάτια φίλων συμφορουμιστών ότι και καλά τους αμφισβητώ.

Βλέπω από τα λόγια σου ότι υπάρχει εμπάθεια και δεν νομίζω αυτή η συζήτηση να οδηγεί πουθενά.
    Προσπάθησα να το τελειώσω και να μην συνεχίσω την κόντρα απο προηγούμενο θέμα στο οποίο διαπληκτιστήκαμε
    θεωρώντας το θέμα ληγμένο αν και αισθάνθηκα πολύ θιγμένος. Παρόλα ταύτα και αφού τα γεγονότα με το canadair του φίλου
    σε διεψευσαν ότι τάχα το μοντελο δεν πετάει και είναι επικίνδυνο συνέχισες και συνεχίζεις να είσαι εριστικός
    παρότι και από κοντά προσπάθησα να δωσω ένα τέλος. Με την στάση σου και με πολύ μαεστρία μετά λύπης μου βλέπω
    ότι το συνεχίζεις.

Να 'σαι καλά αγόρι μου να περνάς καλά και καλές πτήσεις και προσγειώσεις.

αααα και για τα μπέκ διαβασε το απόσπασμα από την περιγραφή του καρμπυρατέρ να μην...σου μείνει και απορία...

Starting from the gas tank, the fuel is pumped to the carb through the inlet. The fuel works its way through the fuel pump through a little diaphragm pump which is controlled by  2 one way valves (little flaps). The fuel then passes through a needle & seat that is controlled by the "float" diaphragm. The "float" diaphragm manages how much fuel is available for the idle, low-speed, and high-speed throttle positions, by opening & closing a passage utilizing a small lever attached to the needle. The fuel is then "standing by" in the float cavity area waiting for a vacuum signal at the various jets. The lever setting is very critical since it controls the available fuel to the jets. If the lever is too low, the engine will run lean, if the lever is too high, the engine will run very rich and will likely flood out at idle.    

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συγνώμη αν καταχράστηκα το θέμα από τον φίλο mpol!
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 00:48:36 από pappy » Καταγράφηκε

mpol
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 02:09:46 »

pappy, πισω απο το carb ο φίλος έχει βγάλει τρύπα για να μπορεί να μπει η μηχανή στην αποσταση που πρέπει. Λόγω του οτι είναι rear carb η μηχανή, κόπηκε κυκλικο κομματι του firewall για να χωρέσει το καρμπ. Έτσι το καρμπ είναι σχεδόν το μισο μέσα απο το firewall. Στην καινούργια μηχανή, απ οτι μου είπε είναι στο πλαι το καρμπ, οποτε μαλλον δεν θα έχει το προβλημα αυτό. Γενικά νομίζω οτι τα Yak πασχουν λίγο λόγω του σχήματος του cowl.
    Καταγράφηκε

αν το σήμερα ήταν τέλειο, δεν θα υπήρχε λόγος να έρθει το αύριο
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 09:59:06 »

Εγώ πάντως που τον έχω τον DLA 56 έτυχε για λόγους χώρου να χρειαστεί να ανοίξω τρύπα ακριβώς πίσω από το καρμπυρατέρ
    και έως τώρα δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα στη λειτουργία του.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=19993.msg159771#msg159771

Έκαψε περί τα 4 ντεπόζιτα στο στρώσιμο και σε μία πτήση που έχω κάνει έως τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
    Ισως να παίζει ρόλο και αυτό ότι δηλαδή ο αέρας κρούσης χτυπάει στο firewall
    και στροβιλιζόμενος δεν εκτονώνεται όταν υπάρχει το cowl με αποτέλεσμα να παρουσιάζει προβλήματα.

Μάλλον πρέπει να συμπληρώσεις, ότι αυτά τα 4 τανκ που έκαψες στο έδαφος και η μια πτήση που έχεις κάνει με τον
    dla56 είναι η μοναδική πτήση που έχεις κάνει ως τώρα με κινητήρα βενζίνης.
    ( και κοντεύεις να γράψεις βιβλίο στο θέμα).
    Τώρα σχετικά με το canadair, θεωρώ ότι το κιτ που πουλάει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής είναι σκέτη αποτυχία.
    Στην καλύτερη είναι αδύνατο να πετάξει scale.
    Ο Christos78 κατάφερε να το αντιγράψει και να το σηκώσει και παλεύει να το προσγειώσει (το είχα πει για την προσγείωση).
    Και μπράβο του γι' αυτό, δεν είναι λίγο.
    Το δικό σου δεν κατάφερες να το απογειώσεις ούτε σε κατηφορικό ασφάλτινο διάδρομο με κόντρα αέρα (της Κοζάνης, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από την πτώση).
    Ότι είχα πει τότε το είπα προσπαθώντας να σε βοηθήσω, αλλά μάλλον σου χάλασα τη φιγούρα και σπάστηκες.

Φιλάκια  Wink

Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 10:11:36 »

Μάλλον πρέπει να συμπληρώσεις, ότι αυτά τα 4 τανκ που έκαψες στο έδαφος και η μια πτήση που έχεις κάνει με τον
    dla56 είναι η μοναδική πτήση που έχεις κάνει ως τώρα με κινητήρα βενζίνης.
    ( και κοντεύεις να γράψεις βιβλίο στο θέμα).
    ΕΜΠΑΘΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Από την εμπάθεια σου και στην προσπάθεια να εντυπωσιάσεις με βαρύγδουπες ρηχές κουβέντες ξεχασες κάτι:

Έκαψε περί τα 4 ντεπόζιτα στο στρώσιμο και σε μία πτήση που έχω κάνει έως τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
    Ισως να παίζει ρόλο και αυτό ότι δηλαδή ο αέρας κρούσης χτυπάει στο firewall
    και στροβιλιζόμενος δεν εκτονώνεται όταν υπάρχει το cowl με αποτέλεσμα να παρουσιάζει προβλήματα.

Τώρα σχετικά με το canadair, θεωρώ ότι το κιτ που πουλάει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής είναι σκέτη αποτυχία.
    Στην καλύτερη είναι αδύνατο να πετάξει scale.
    ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

stos78 κατάφερε να το αντιγράψει και να το σηκώσει και παλεύει να το προσγειώσει (το είχα πει για την προσγείωση).
    ΚΟΜΠΑΣΜΟΣ

Το δικό σου δεν κατάφερες να το απογειώσεις ούτε σε κατηφορικό ασφάλτινο διάδρομο με κόντρα αέρα (της Κοζάνης, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από την πτώση).
    ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ (ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΦΘΟΝΟ)

Ότι είχα πει τότε το είπα προσπαθώντας να σε βοηθήσω, αλλά μάλλον σου χάλασα τη φιγούρα και σπάστηκες.
    ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΛΑΣΠΗ

Φιλάκια  Wink
    ΕΙΡΩΝΙΑ (ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ)
    Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 10:27:23 »

Ναι φίλε μου, γιατί αν εμένα μου έλεγαν ότι το αεροπλάνο μου δεν πέταξε, θα έλεγα "ναι δεν πέταξε" και θα τελείωνε η ιστορία.
    Εσύ όμως θες κουβέντα.
    Στο άλλο έφτασες να μας λες ότι ήρθε ένας Κύπριος με μερσεντες με φουμέ τζάμια και σου έσκασε ένα 500άρικο
    για να στο αγοράσει στην πρώτη πτήση κι εσύ το έδωσες.
    Άρε Αίσωπε, πού είσαι να τ' ακούσεις...

Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 10:29:39 »

Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...... αυτό βγαίνει από άλλο μύθο του Αισώπου
    μιας και αναφέρθηκες σε αυτό.... Οτι σου φαίνεται απίθανο (εεε δεν έχεις και τις δεκαετίες στην πλα΄τη σου σαν μοντελιστής, πριν 3 χρόνια ξεκίνησες!!!)
    δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πραγματικότητα.
     Αν θυμάμαι καλά τότε που έγραφα για το πρώτο αεροπλάνο στο οποίο αναφέρεσαι εσύ
    δεν είχες ξεκινήσει ακόμα τον μοντελισμό....ή μάλλον μόλις είχες ξεκινήσει έτσι δεν είναι?

Ωστόσο η απάντηση σου βρίσκεται στην υπογραφή μου...... Grin Grin Grin

Καταγράφηκε

Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 10:30:42 »

Και κάτι άλλο γιατί μπαίνεις σαν κρυφός στο φόρουμ, κρύβεσαι από κάποιον;
    Καταγράφηκε

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 4 Αυγ 2011, 10:37:41 »

ΜΑ καλά ακόμα και αυτό σε πείραξε??
    Αχ Ημαρτον!!! Τι αλλο θα ακούσουμε ακόμα!!!!
    Τουλάχισον πρέπει ναπ αραδεκτείς ότι εγω δεν γίνομαι τόσο αγενής να σου επιτεθώ
    με ερωτήσεις ούτε να βγάλω δημόσια διαστρεβλωμένες πληροφορίες όπως κάνεις εσυ...
    δεν μίλησα ούτε για αποτυχίες σου ούτε για επιτυχίες... δεν σε εθιξα σε προσωπικό επίπεδο ούτε
    σου επιτέθηκα με λασπώδη τρόπο όπως κάνεις εσύ. Θα συνεχίσω να μην ανταπαντώ βγάζοντας γκάφες σου στην φόρα γιατί αυτό
    το θεωρώ άνανδρο..... ξέρεις τι εννοώ!!!! Δεν πειράζει...μπορώ να σου απαντήσω σε ότι κατηγορείς....
    συνέχισε....είναι διασκεδαστικό!!!
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Προβλημα με DLA 56
    Μεταπήδηση σε: