Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:06:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:06:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 36
    Συνολικά: 38
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: E SKY LAMA V3 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ  (Αναγνώστηκε 33257 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 00:30:21 »

Φίλε Isaak, τό lama μόλις φάει 3-4 σούπες ξεριθμύζεται συνήθως. Η συνήθης διαδικασία είναι ή εξής. Φέρνεις τά στίκ καί τά τρίμ τής τηλεκατέυθηνσης στά κέντρα τους εκτός από τού γκαζιού. Στό ελικόπτερο λασκάρεις τά 4 βιδάκια από τό πλαστικό πού είνα πάνω στόν άξονα, καί πού είνα βιδωμένα τά κάτω ελικάκια. φαίρνεις όσο μπορείς όλο αυτό τό πλαστικό, παράληλα μέ τήν ροδέλα πού έχει κάτω από τό πλαστικό καί  ή οποία είναι καί ό σφικτήρας πού κρατάει τόν άξονα. Αφού κεντάρεις ξανασφίγεις τά 4 βιδάκια πάλι μέ προσοχή γιατί κλωτσάνε έυκολα. Μετά κάνεις δοκιμές. Ανάλογα λοιπόν, καί αφού έχεις κάνει τά παραπάνω, από όπου θά  σού τραβάει, θά σφίγεις ή θά ξεσφίγεις τά ντιζάκια από τά σέρβο. Μία στροφή κάθε  φορά.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Isaak
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 19:01:44 »

Φιλε μου σε ευχαριστώ πολυ θα προσπαθησω να κανω αυτο που λες και θα σου πω παντως βλεπω στο νετ κατι τυποθς που το πεταν σφαιρα και μαλιστα εξω και δεν το πιστευω πως γινεται πραγματικα αλλα ετσι και αλλιως ειμαι πολυ νεος ΄τα ελικοπτερα θελουν πολυ δουλεια!!!!
    Καταγράφηκε
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 19:26:15 »

αν δεν φυσαει πεταει πολυ καλα εξω το λαμα. απλα δεν ειναι να το ανεβασεις και πολυ ψηλα γιατι αφ'ενος θα το παρει κανενα ρευμα αερα και αφ'ετερου δεν θα το βλεπεις.
    οτι πεταει ομως μια χαρα ειναι γεγονος. κι εγω πιο πολυ εξω πεταω το δικο μου με στοκ μοτερ... απλα οταν ειναι ψηλα, θελει προσοχη γιατι παραειναι ελαφρυ...
    Καταγράφηκε

It is so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it.
    Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 01:43:09 »

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω αυτό με τα 4 βιδάκια που λετε. Εφόσον υπαρχουν οι τρύπες στον άξονα και οι θέση που θα βιδωθεί είναι standard, τι θα ρυθμίσουμε εάν τα ξεβιδώσουμε?
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 01:46:58 »

δεν ειναι στανταρ η θεση  του
    Καταγράφηκε
    Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #65 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 01:57:42 »

γιατί δεν είναι? Τα βιδάκια του πλαστικού, βιδώνουν στις τρύπες του κεντρικού άξονα. Αρα, δεν μπορεις να το κουνήσεις, αναγκαστικά θα το βιδώσεις στο σημείο όπου οι βίδες θα συναντήσουν τισ τρύπες του κεντρικού άξονα.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #66 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 02:13:03 »

ο εξωτερικος αξονας για τον οποιο μιλαμε δεν εχει τις αναλογες τρυπες τουλαχιστον στο σημειο αυτο.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 08:29:36 »

Φίλε Michael όσο και άν σου φαίνεται περίεργο ή δέν σού γεμίζει τό μάτι, τό lama έχει τήν ίδια φιλοσοφία μέ τά κανονικά ελικόπτερα.  Αν  τό swatplate δέν είναι ίσιο, τό ελικόπτερο θά σού τραβάει.
    Γιαυτό πρέπει τό πλαστικό τών κάτω blades νά είναι ίσιο. Οσο αφορά τήν τρύπα πού έχει ο άξονας, είναι απλά μιά τρύπα.
    Ποτέ δέν κατάλαβα τόν λόγο πού υπάρχει. Ισως ό συγκεκριμένος άξονας νά πηγαίνει κάι σέ άλλα ελικόπτερα, τά οποία νά αξιοποιούν τήν συγκεκριμένη τρύπα.
    Σίγουρα όμως δέν βιδώνει τό βιδάκι από τό πλαστικό εκεί, στήν περίπτωση τού lama.
    Καταγράφηκε

Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #68 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 10:13:47 »

Επειδή το έχω ξεβιδώσει και το έχω δει, τα 2 επάνω βιδάκια βίδωναν στις τρύπες και τα 2 κάτω απλά έπιαναν πάνω στον άξονα (πιο κκάτω από τις τρύπες). Έτσι ήταν από την αρχή. Εξάλλου εάν δεν έπιανε καμία βίδα στις τρύπες δεν θα έπιανε τον άξονα τόσο καλά....
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #69 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 13:03:27 »

Καλημέρα σε όλους.

Ερώτηση. Το πλαστικό κομμάτι με τα τέσσερα βιδάκια λέγεται και inner shaft B. Αν λασκάρεις τα κάτω βιδάκια, τότε μήπως το κάτω μέρος του περιστρέφεται σε σχέση με το πάνω? Γιατί το αντίστοιχο extream εξάρτημα αποτελείται από δύο κομμάτια και προφανώς έχει αυτή τη δυνατότητα. Το πλαστικό δεν φαίνεται στη φωτογραφία αν είναι ένα ή δύο κομμάτια. Για παράδειγμα στο δικό μου το walkera 5#4, που είναι σαν το λάμα, φαίνεται να είναι δύο κομμάτια αλλά στο λάμα? Αν πάντως λασκάροντας τις κάτω βίδες ,το κάτω μέρος περιστρέφεται και ξαναμαγκώνει όταν τις ξανασφίξεις, τότε πρέπει να το δοκιμάσεις σε διάφορες γωνίες για να έρθει η γωνια φάσης στα ίσα της.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 13:18:27 »

τότε πρέπει να το δοκιμάσεις σε διάφορες γωνίες για να έρθει η γωνια φάσης στα ίσα της.
    Αυτό ακριβώς πρέπει νά κάνει ό φίλος Michael.
    Οταν λοιπόν πράξει αυτό θά δεί ότι τά βιδάκια από τό πλαστικό δέν κάθονται στήν τρύπα.
    Φίλε Michael δέν ξέρω κατά πόσο κατανοείς τά πιό πάνω, απλά σου επαναλαμβάνω ότι.
    Μήν δίνεις σημασία στήν τρύπα τού άξονα.
    Καταγράφηκε

Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #71 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 14:43:25 »

Παιδιά το πλαστικό που λέτε στο Lama είναι ένα κομμάτι, έτσι και να ξεσφίξεις τα 2 κάτω βιδάκια, εάν δεν ξεσφίξεις και τα πάνω δεν κουνιέται τίποτα. Βασικά μάλλον δεν πρέπει να το έχετε δουλέψει το συγκεκριμένο μοντέλο απ'ότι κατάλαβα.... Έστι όπως είναι φτιαγμένο, και να ξεβιδώσω τις βίδες και να το γυρίσω, δεν αλλάζει κάτι... Εάν το δείτε από κοντά θα καταλάβετε...
    Καταγράφηκε
    Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #72 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 14:44:41 »

Με άλλα λόγια, η φάση σε αυτό το ελικόπτερο είναι standard και δεν αλλάζει.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 15:40:13 »

Με άλλα λόγια, η φάση σε αυτό το ελικόπτερο είναι standard και δεν αλλάζει.
    Η λέξη "φάση" αναφέρεται ώς πρός τό πάνω κάτω σέ σχέση μέ τόν κεντρικό άξονα, κάι όχι ώς πρός τό δεξιά αριστερά. Cheesy
    Τώρα άν εσύ θέλεις σόνυ και καλά νά βάλεις τά πάνω βιδάκια μέσα στήν τρύπα τού άξονα, καλή επιτυχία. Thumbs up
    Αλλωστε προσωπικά εκτός από τά δύο lama πού έχω, τά οποία έχω επισκευάσει 150 φορές, σύν τά lama φίλων και γνωστών
    πού έχω επισκευάσει αντίστοιχες φορές, δυστυχώς οί γνώσεις μου σταματάνε εκεί.

Καταγράφηκε

devol1
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #74 στις: Παρασκευή, 4 Ιαν 2008, 16:10:51 »

παίδες όπως και εσείς έχω και εγώ lama βξ σε αυτό το μοντέλο έμαθα να πετάω! ο αδελφός μου έχει το v4! και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος όσο για το αν σπάνε οι "ελιγκες" μονο διαφωνώ έχω σπάσει ουρές έλικες και "ντιζακια" άπειρα αλλα είναι ένα απίθανο μοντέλο έχω όμως μια ερώτηση το lama βξ έχει ένα αλουμινένιο δαχτυλίδι με ένα βιδάκη κάτω από τον κάτω eligka!!! ακριβώς από πάνω έχει ένα ας το πούμε "x" που πιάνουν τα servo αυτό εμενα μου ξεκουμπώνει και χάνω τον έλεγχο το έχει πάθει κανεις αυτό??? και αν ναι τη έκανε Huh δεν καταλαβαίνω αν αυτό έχει σπάσει η έχει ανοίξει από την χρίσει!!! και σοροί για τον τρόπο που γράφω αλλα έτσι έχω συνηθίσει να "φραφο"!  Thumbs up

paides opos kai eseis exo kai ego lama v3 se ayto to montelo ematha na petao! o adelfos moy exei to v4! kai den einai katholoy eyxaristhmenos oso gia to an spane oi eligkes mono diafono exo spasei oyres elikes kai ntizakia apira alla einai ena apithano montelo exo omos mia erotish to lama v3 exei ena aloyminenio daxtilidi me ena bidaki kato apo ton kato eligka!!! akribos apo pano exei ena as to poyme "x" poy pianoyn ta servo ayto emena moy xekoymponei kai xano ton elenxo to exei pathei kaneis ayto??? kai an nai th ekane Huh den katalabeno an ayto exei spasei h exei anixei apo thn xrisei!!! kai sory gia ton tropo poy grafo alla etsi exo sinithisei na frafo!  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 20 Ιουλ 2009, 19:18:25 από vtr » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: E SKY LAMA V3 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
    Μεταπήδηση σε: