Γειά σου και εσένα apple.
Εφόσον πετάς 3d ελικόπτερο, προφανώς τις δυνατότητες του Lama τις γνωρίζεις καλά.
Όσο αφορά τις ρυθμίσεις, δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Υπάρχουν πολλά upgrades για το Lama, όμως αλήθεια αναρωτιέμαι αν αξίζει ο κόπος. (Αλλουμινένια ανταλλακτικά).
Είναι αλήθεια, ότι αυτό το μοντελάκι πετάει σχεδόν από μόνο του, με μια μικρή εξάσκηση.
Θα διαφωνήσω μαζί σου για το σπάσιμο των φτερών μονάχα. Έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή, καθότι μέχρι να το μάθω έσπασα πολλά πολλά φτεράκια. Σε μια πτώση όμως ύστερα από σύγκρουση με το φωτιστικό (ποιός κερατάς το κρέμασε στο ταβάνι; ) διαπίσωσα που λες ότι είχε στραβώσει λίγο ο κεντρικός εξωτερικός άξονας με αποτέλεσμα να πετάει μεν, μα να κάνει μικρά κυκλάκια (όχι γύρω απο τον εαυτό του αλλά ολόκληρο). Σήμερα άλλαξα τον άξονα αυτόν, διορθώθηκε κατά πολύ πτητικά, αλλά ένα "κουσούρι" μικρό του έμεινε (και ενοχλητικό για εμένα που γνωρίζω πόσο σταθερότερο ήταν πριν).
Άρα λοιπόν, μάλλον έχει στραβώσει και ο εσωτερικός άξονας.

Το λύσιμο του είναι εύκολο και τα καταφέρνει κανείς δίχως καθοδήγηση από manual. Γράσσα λαδάκια κλπ απαγορεύονται γιατί κολλάνε σκόνες και τρίχες πάνω. Το ιδανικότερο είναι ένας ψεκασμός με φειδώ στα επίμαχα σημεία με αντισκωριακό σπρεϊ.
Διαπιστώσεις:
α)Το μήκος της κεραίας του δέκτη είναι μεγάλο και σε αναγκάζει να το διπλώσεις πολλές φορές. Αυτό είναι ένα θέμα. Δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές από τη στιγμή που το ελικόπτερο είναι πολύ μικρό.
β)Θα πρέπει η πτυσόμενη κεραία του πομπού να έχει απόσταση από καλώδια δικτύου της ΔΕΗ (πράγμα που μπορεί να συμβεί με ευκολία μέσα στο σπίτι) γιατί επηρεάζεται ο δέκτης με παρεμβολές και το χάνεις. Στην καλύτερη να πέσει σε τοίχο ή σε κάποιο έπιπλο. Στη χειρότερη; Να σου έρθει στη μούρη όπως εμένα! (αν συμβεί αυτό, θυμίσου να σκύψεις!).
...αυτά