Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.971 μηνύματα σε 12.399 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 13 Σεπ 2026, 01:27:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 13 Σεπ 2026, 01:27:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DeltaMan
    [Χθες στις 19:28]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:20]

[Παρασκευή, 11 Σεπ 2026, 10:17:00]

από vilisdev
    [Πέμπτη, 10 Σεπ 2026, 10:16:31]

[Τρίτη, 8 Σεπ 2026, 18:11:18]

από CMarkop
    [Δευτέρα, 7 Σεπ 2026, 12:32:27]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 18:01:00]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 16:34:37]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 13:32:28]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 12:33:10]

[Πέμπτη, 3 Σεπ 2026, 23:25:38]

από dominicm
    [Τρίτη, 1 Σεπ 2026, 16:10:58]

[Δευτέρα, 31 Αυγ 2026, 20:15:30]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 30 Αυγ 2026, 16:28:39]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309971
    Σύνολο θεμάτων: 12399
    Online σήμερα: 76
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 92
    Συνολικά: 92
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!  (Αναγνώστηκε 40751 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #90 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 14:59:44 »

Φίλε sfyris σέ ευχαριστώ γιά τήν συμπαράσταση. Βεβαίως καί δέν είμαι ακόμα έτοιμος γιά τέτοιο ενχείρημα. Απλά τό νιώθω ότι έρχεται ή πιστέυω ότι τό νιώθω  νά έρχεται. Δέν είμαι σίγουρος. Πάντως όταν θά γίνει θά είμαι τελείως μόνος. Δέν ξέρω γιατί, αλλά όποτε είναι κόσμος γύρω μου δέν μού βγαίνει ή πτήση. Ακόμα καί άν είναι ό κολητός μου γιά παράδειγμα. Δέν ξέρω και άν εσείς οί εμπειρότεροι καί παλιότεροι τό έχετε νιώση. Εμένα δυστυχώς δέν μού βγαίνει. Καί εχθές πού πήγα γιά πτήση, ήταν 3-4 άτομα εκεί. Πάλι δέν μού βγήκε ή πτήση όπως όταν είμαι μόνος. Εκαψα ένα ντεποζιτάκι, καί τά μάζεψα. Πάντως καί μετά τήν δική σου παρέμβαση, τελικά τό πιό σωστό είναι νά είσαι σέ  idle up καί όχι σέ normal, γιά πάν ενδεχόμενο. Κατά τήν γνώμη σου τί προτείνεις γιά light σετάρισμα idle up. Γιά πές μου ρυθμίσεις. Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #91 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 17:20:19 »

Κοίταξε, εξαρτάται από το ελικόπτερο. Ακόμα και στο ίδιο μοντέλο αλλά σε διαφορετικό ελικόπτερο διαφέρει. Εγώ όταν έχω ένα νέο μοντέλο στα χέρια μου για να νοιώσω ασφαλής ξεκινάω γενικά βάζοντας +80 +60 50 +60 +80 (%) για γκάζι και +8 +5 0 -4 -6 (μοίρες)για pitch (για το idle up 1 μιλάμε έτσι;). Στη συνέχεια, θέτω την Τ/Κ σε mode για ρύθμιση καμπύλης γκαζιού, βάζω normal, θέτω HOLD, βάζω μπροστά το ελικόπτερο, σιγουρεύω για στικ κάτω, καταργώ το HOLD και ενώ είμαι στο έδαφος θέτω, αφού δώσω λίγο γκάζι σε normal και πριν φτάσω στη μέση, idle up 1. Όταν σταθεροποιηθούν οι στροφές και έχοντας την Τ/Κ σε mode για ρύθμιση καμπύλης γκαζιού, ανεβάζω σιγά σιγά. Οπότε έτσι κρίνω πώς να ρυθμίσω την κάθε θετική θέση του στικ για το γκάζι ανάλογα. Στη συνέχεια αφού πετάξω λίγο και αποφασίσω τι setup για τα θετικά θα έχω, προσγειώνω το μοντέλο και έχοντας πίσω το στικ, πάντα σε mode για καμπύλη γκαζιού, ρυθμίζω ανάλογα για τις στροφές του κινητήρα στα αρνητικά pitch. Πολλοί λένε οτι η ρύθμιση γίνεται με την ακοή, εγώ πάλι εμπιστεύομαι και κανα οργανάκι για τις στροφές. Δεν πρέπει να ξεπεράσεις τις 1800 προς το παρόν και για το συγκεκριμένο idle up και οι οποίες εννοείται οτι πρέπει να πετύχεις να είναι σταθερές ή περίπου σταθερές σε όλη την περιοχή κίνησης του στικ. Βέβαια μετά πετάω το ελικόπτερο ανάποδα για λίγο ώστε να πετύχω καλύτερη ρύθμιση, αλλά αυτό άστο για αργότερα, προς το παρόν βολέψου με τα παραπάνω. Η όλη διαδικασία μπορεί να σου πάρει και μέρες έτσι, μη νομίζεις οτι είναι είναι κάτι εύκολο και γρήγορο. Μη βιάζεσαι, προσεκτικά κάθε βήμα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 18:29:53 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 18:37:58 »

Φίλε sfyris επειδή μπλέχτηκα λίγο θά κάνω μιά πρόταση. Μένει τό θέμα εδώ από πλευράς μου γιά idle up σετάρισμα. Σήμερα ή άυριο θά ξηλώσω ετσι  καί αλλιώς τήν προηγούμενη τηλεκατέυθηνση καί θά μπεί ή καινούργια. Οπότε αφού σετάρω τίς ρυθμίσεις γιά τήν normal πτήση καί δοκιμάσω τό ελικόπτερο έν πτήση, θά προχωρήσω σέ σετάρισμα idle up. Μέσα λοιπόν από αυτή τήν θεματική ενότητα, θά σέ ξαναενοχλήσω γιά τυχόν απορίες, καί άν έχεις τήν διάθεση νά τά πούμε. Σέ ευχαριστώ καί πάλι γιά τόν χρόνο σου.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 19:24:32 »

Διάβασε όμως πρώτα καλά το manual. Ξεφεύγεις από το στάδιο του αρχάριου, το πράμα σοβαρεύει και χρειάζεται ακριβής και λεπτομερής γνώση των πάντων. Καλή συνέχεια. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #94 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 20:21:15 »

Εγινε φίλε. Θά τά πούμε καί σύντομα. Ευχαριστώ γιά άλλη μιά φορά. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 20:37:23 »

Υπάρχει και μια άλλη λύση Κοσμά.

Ένας Governor. Και εκεί τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Βάζεις σε κάθε flight mode ποσες στροφές σταθερές θέλεις.

Εμένα με βόλεψε.

Πετάω -12 +12. Κάνω lοοps, flips, rolls και τώρα ξεκίνησα inverted! Αλλά με τη βοηθεια του εξομοιωτή. phoenix. Aπαραίτητος. Πρώτα τα δοκιμάζω εκεί και μετά στον αέρα!

Vtr , με την πρώτη ευκαιρία, πάρε έναν καλό, αφού σε βλέπω ψάχνεσαι για τρέλες!!!

Και μη μασάς με τον κόσμο. Αρκεί να τους πεις να μη σου μιλάν όταν πετάς!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 20:55:28 »

R1 δεν είναι για όλους καλή λύση για αρχή. Πρέπει να τροποποιήσει τη φάνα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο καθένας να το κάνει γι'αυτό δεν το συστήνω. Επιπλέον υπάρχει το ρίσκο να χαλάσει ο αισθητήρας. Εκεί  όλα τελειώνουν αν δε γνωρίζεις τι να κάνεις και πανικοβληθείς. Τελοσπάντων, τη γνώμη μου είπα δε βαριέσαι. Ότι θέλει ας κάνει.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 21:47:03 από sfyris » Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Δευτέρα, 22 Οκτ 2007, 22:18:30 »

Θά ερθει καί τό Governor παιδιά. Σιγά σιγά. Φίλε sfyris νά ξέρεις ότι ή γνώμη σου είναι σεβαστή. Ειδικά γιά ένα αρχάριο. Οπως καί τού φίλου Roinides  πού μέ βοήθησε μέ τήν DX 7. Οπως καί τού φίλου Απόστολου πού μέ βοήθησε στόν Σ.Ε.Φ.   Καθώς καί όλων τών άλλων πού είχαν καί έχουν τήν καλή διάθεση νά ποστάρουν τίς εμπειρίες τους. Από τό Αυγουστο  πού ξεκίνησα μέ τό lama μέχρι καί τώρα πού πετάω τόν τιτάνα,  οί κινήσεις μου είναι πολύ προσεχτικές.  Προσέχω την κάθε μου κίνηση καί κυρίως δέν βιάζομαι. Εχω κάψει 3 γαλόνια κάυσιμο χωρίς ζημιές ευτυχώς. Μπορεί νά ρωτάω κάποια πράγματα πιό νωρίς από τήν ώρα τους, αλλά καθαρά γιά ενημέρωση. Η πράξη απέχει πολύ. Μέσα από εδώ έμαθα πολλά. Οπως καί άλλοι. Αλλοι τά παρατάνε καί άλλοι συνεχίζουν. Εγώ πιστέυω ότι ανήκω στούς δευτερους. Ισως διάλεξα τό πιό δύσκολο από τόν μοντελισμό. Αλλά μού άρεσε. Εχω δεί πολλούς νά πετάνε αεροπλάνα καθισμένοι σέ καρέκλα. Στό χαλαρό. Οσο καί άν φαίνεται παράξενο δέν μού αρέσει. Τό νά είσαι στήν τσίτα αυτό  μού αρέσει. Θέλω νά πιστέυω ότι θά τά καταφέρω στήν πορεία. Ενας φίλος μού είπε. Τό ελικόπτερο δέν πρέπει νά τό φοβάσαι, αλλά πρέπει νά τό σέβεσαι. Γιατί μπορεί νά σέ σκοτώσει. Πιστέυω ότι έχει κάποιο δίκιο. Τελειώνοντας θέλω νά πώ ότι όπως κάποιοι  δέν μπορούν νά γίνουν επιχειρηματίες, (γιά παράδειγμα) κάποιοι δέν μπορούν νά γίνουν μοντελιστές. Εγώ προσωπικά δέν μπορώ νά γίνω επιχειρηματίας.......................................................................
    Κλείνοντας εδώ θέλω νά πώ ότι ίσως κάποια στιγμή κάνουμε μαζί 3D. Συγνώμη άν σάς κούρασα. Καί πάλι ευχαριστώ γιά τήν βοήθεια.
    Καταγράφηκε

Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #98 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 09:05:52 »

Ε όχι και μας κούρασες....
    Γι'αυτο είναι το Φορουμ. Ανταλλάγή γνώσεων και προώθηση του χόμπυ μας.

Φίλε VTR, ρώτα όσο θές και όπου ξέρω θα απαντάω.

Φιλικά,
    Αντώνης
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #99 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 10:25:55 »

Δεν κουράζεις κανένα αλλίμονο. Καμιά φορά αργούμε να απαντήσουμε γιατί....οι δουλειές ξέρεις ..... χαμός. Cheesy
    Καταγράφηκε

Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 18:01:11 »

Γνώμες λέμε απλά, μην αγχώνεσαι.

Σίγουρα είναι πιο δύσκολο το ελικόπτερο αλλά και εμένα μου αρέσει περισσότερο. Πετάω ήδη ένα e-starter foam, αλλά στο ανάμεσα και χαλαρά.
    Το ελικόπτερο είναι άλλο πράγμα!!!

Έτσι όπως τα λες είναι. Αργά και μεθοδικά όλα θα έρθουν. Και τα ακροβατικά και τα υπόλοιπα!

Μάθαινε εσύ και κάποια στιγμή θα οργανώσουμε συνάντηση. Να φέρουμε και τον Κοσμά! Με το κόσμημα που πετάει..!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 18:07:13 »

Thumbs up
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Τρίτη, 23 Οκτ 2007, 18:51:55 »

Ρέ παιδιά μού έχετε ανεβάσει πολύ τήν ψυχολογία. Ευχαριστώ.  Thumbs up

Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #103 στις: Τετάρτη, 24 Οκτ 2007, 23:32:28 »

Εχθές τό βράδυ σετάρισα τήν DX 7 στόν τιτάνα. Σήμερα πήγα γιά πτήση. Ενα έχω νά πώ. Η απόλυτη ηδονή παιδιά.
    Επιτέλους μετά από 12 περίπου πτήσεις, γιά πρώτη φορά ήμουν μόνος. Δέν μπορώ νά περιγράψω τό συναίσθημα. Σήμερα εβγαλα τά αποθημένα μου. Οχτάρια, πορεία, noise in, περίεργες προσγειώσεις, hover στά 10-12 περίπου μέτρα. Καί τί δέν έκανα. Πήγα περίπου στό χιλιόμετρο μακριά από τούς άλλους. Γιά μένα ή απόλυτη ηδονή. Τό ευχαριστήθηκα σήμερα. Μεγάλη υπόθεση νά είσαι σίγουρος ότι δέν ενοχλείς  κανένα καί δέν θά σέ ενοχλήση κανένας. Μιλάω πάντα γιά συχνότητες καί πάντα βάση τού κατασκευαστή τών 2.4 MXz.  Αλλα μερικά τέτοια, καί μετά,  θά αποπειραθώ γιά roll. Καί επί τί ευκαιρία.
    Φίλε Roinides έκανα τό τέστ πού μού είπες στήν τηλεκατέυθηνση, πατώντας τό πράσινο κουμπάκι από πίσω. Πήγα περίπου 120 βήματα μακρία. Μέ τά δικά μου βήματα περίπου  100 μέτρα. Ολα άψογα. Τουλάχιστον τό fly bar, πού μέ φόντο τό άσπρα σύνεφα φαινόταν ότι δουλέυει. Αλλά έγινε καί test στό σπίτι στά 60 μέτρα βάζοντας τήν κάμερα νά γράφει. Ολα τά σέρβο δουλέυαν κανονικά. Νά υποθέσω ότι είμαστε Ο.Κ.
    Αυτά τά ολίγα.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Πέμπτη, 25 Οκτ 2007, 10:24:32 »

Loop να προσπαθήσεις πρώτα. Ακούγεται περίεργο αλλά είναι πιο εύκολο. Tail in και μακρυά δεξιά ή αριστερά, όπως σε βολεύει. Όχι όμως μπροστά σου.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!
    Μεταπήδηση σε: