Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.818 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 21:11:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 21:11:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:32]

από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309818
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!  (Αναγνώστηκε 40227 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 11:39:07 »

Ευχαριστώ machinist  Azn VTR σε καταλαβαίνω, αυτό το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Αλλά πρόσεχε βρε αγόρι μου την επόμενη φορά και βάλε idle up. Τώρα φτηνά τη γλίτωσες  buck2 Πάμε παρακάτω, μπράβο. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #136 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 12:04:51 »

Φίλε sfyris πραγματικά τό συναίσθημα δέν περιγράφεται. Στό πρώτο ήμουνα συνειδητοποιημένος  ότι είναι πρώτη φορά, καί έστειλα τό ελικόπτερο ψηλά, οπότε είχα χρόνο νά αντιδράσω.
    Στήν δέυτερη σηκώνω καί γυρνάω κατευθείαν χωρίς νά πάρω τό απαραίτητο ύψος. Πάντως όλα καλά.
    Τώρα θά ετοιμάσω καί ένα idle up καί θά τό έχω stunbay. Καί πάμε γιά άλλα.  Wink Thumbs up
    Ηδη ό τιτάνας είναι ετοιμος. Τό μόνο πρόβλημα είναι ότι μέ τήν πτώση μάλον ζορίστηκε τό σέρβο τής ουράς, καί χάλασε ένα γρανάζι. Πήρα στό Κουτσό αλλά θά φέρει ανταλακτικά γιά τό 9254 πρός τό τέλος τού μήνα. Πρός τό παρών έβαλα ένα άλλο ψηφιακό σέρβο στήν ουρά γιά προσωρινά. Οχι τίποτα ιδιαίτερο. Ενά από αυτά πού είχει μέσα ή spectrum. Πιστεύω γιά hover πρός τό παρών νά είναι καλά, μέχρι να έρθουν τά γραναζάκια.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #137 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 12:16:00 »

Ένα σερβο ουράς, κατά την πτήση, κινείται πολλές φορές το δευτερόλεπτο. Έχε το λίγο κατά νου και μην ξανοίγεσαι μέχρι να έρθει το γρανάζι. Undecided
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 12:56:22 »

Μιλάω πάντα γιά χαλαρή πτήση. Αν δώ ότι δέν ελένχεται θά τό παρατήσω. Thumbs up
    Καταγράφηκε

dragonsyr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #139 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 14:46:49 »

Φίλε sfyris ..............................Πρός τό παρών έβαλα ένα άλλο ψηφιακό σέρβο στήν ουρά γιά προσωρινά. Οχι τίποτα ιδιαίτερο. Ενά από αυτά πού είχει μέσα ή spectrum. Πιστεύω γιά hover πρός τό παρών νά είναι καλά, μέχρι να έρθουν τά γραναζάκια.

Περιμενω την dx7 και θα ρωτησω εαν πρεπει να χρησιμοποιησω τα servos που εχει το πακετο ή πρεπει να τα αλλαξω με καποια αλλα. Διαβαζω με απορια οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. για την ουρα παντως εχω βαλει αυτο που ειχε μεσα το gy401 και απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα καλο.

Καταγράφηκε

SCEADU Evo 37(B) SWM(A)  *  OS MAX 37 SX-H  *  GY401  *  Spectrum dx7-AR7000
                                             ....Καλές Προσγειώσεις....
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #140 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 17:47:42 »

Μιλάω πάντα γιά χαλαρή πτήση. Αν δώ ότι δέν ελένχεται θά τό παρατήσω. Thumbs up
    Λοιπόν τό σέρβο ήταν απαράδεκτο γιά τήν ουρά. Εχω νά δώ τέτοιο κούνημα από τότε πού έπαιζα μέ τό CP2. Τουλάχιστον τό CP2 τράβαγε ή από δεξιά ή από αριστερά, ανάλογα τίς μέρες του. Ηταν ελενχόμενο. Ο τιτάνας πήγαινε σάν τήν Σάσα Μπάστα στά καλιστεία. laugh laugh
    Τέλως πάντων τά μάζεψα κάι έφυγα. Γιατί νά σπάσω  τό ελικόπτερο πάνω στό λούπ τό καταλαβαίνω. Αλλά νά τό σπάσω εσκεμένα είναι απαράδεκτο. Ας αναμένουμε λοιπόν τά γραναζάκια από 9254.
    Επί ευκαιρία ξέρει κανείς μήπως μπορώ νά βρώ κάπου αλλού ανταλακτικά γραναζάκια............. worry
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 18:10:13 »

..

Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 18:13:40 »

Φίλε dragonsyr τό σέρβο πού έχει τό πακέτο το 401 μέσα είναι από τά πλέον καλύτερα.Μιλάμε γιά τό fudaba 9254.
    Τώρα τά σέρβο τής dx από ότι έγραψε κάποιος φίλος εδώ, δέν κάνουν τουλάχιστον γιά 50αρι καί πάνω. Τώρα γιά τό 30αρι δέν αποκλείεται. Πάντως τό σίγουρο είναι ότι γιά τό σέρβο τού γκαζιού μπορείς νά βάλεις κάποιο από αυτά. Εστι καί αλλιώς δέν τραβάει ζόρι.Τώρα  επειδή τό δικό σου ελικόπτερο έχει μάλον σύστημα ccpm, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα καί νά κάνουν, επειδή στό σύστημα ppcm τά σέρβο συνεργάζονται καί μοιράζεται ή πίεση. Δέν είμαι καί ό πλέον ειδικός αλλά δέν νομίζω νά αποκλείνω πολύ.
    Καταγράφηκε

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #143 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 22:48:27 »

Το Τικ τοκ  φαντασου ειναι να εχεις πιασει το ελικοπτερο απο το boom και εχοντας το καθετα να κουνας μπρος πισω την ατρακτο.Σαν να το κοπανας στον τοιχο!
     laugh
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 23:35:14 »

Κατάλαβα τί εννοείς. Τό έχω δεί αυτό. Δέν μού φαίνεται καί πολύ δύσκολο.
    Τουλάχιστον στήν κάθετη μορφή του. Σάν νά τό κοπανάς στό έδαφος.  Τώρα άν εννοείς νά κοιτάει ή μούρη επάνω καί ή ουρά στό έδαφος, αυτό είναι λίγο δύσκολο. Cheesy
    Καταγράφηκε

Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 00:22:59 »

Φίλε sfyris ..............................Πρός τό παρών έβαλα ένα άλλο ψηφιακό σέρβο στήν ουρά γιά προσωρινά. Οχι τίποτα ιδιαίτερο. Ενά από αυτά πού είχει μέσα ή spectrum. Πιστεύω γιά hover πρός τό παρών νά είναι καλά, μέχρι να έρθουν τά γραναζάκια.

Περιμενω την dx7 και θα ρωτησω εαν πρεπει να χρησιμοποιησω τα servos που εχει το πακετο ή πρεπει να τα αλλαξω με καποια αλλα. Διαβαζω με απορια οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. για την ουρα παντως εχω βαλει αυτο που ειχε μεσα το gy401 και απο οτι εχω διαβασει ειναι αρκετα καλο.

Για την ουρά ναι, το 9254 είναι καλό.

Αυτά που έχει η DX7 δεν κάνουν για θερμικό 50άρι.30άρι θερμικό ή μέγεθος 50άρι ηλεκρικό.

Αν μπορέσεις 9252 ...
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    zero_IQ
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 00:38:36 »

Κατάλαβα τί εννοείς. Τό έχω δεί αυτό. Δέν μού φαίνεται καί πολύ δύσκολο.
    Τουλάχιστον στήν κάθετη μορφή του. Σάν νά τό κοπανάς στό έδαφος.  Τώρα άν εννοείς νά κοιτάει ή μούρη επάνω καί ή ουρά στό έδαφος, αυτό είναι λίγο δύσκολο. Cheesy
    Στην κάθετη μορφή του δεν είναι tic toc, είναι πάνω κάτω.
    Για να εκτελέσεις την φιγούρα πρέπει η ουρά να είναι κάτω ή πάνω (elevator tic toc) ή η ουρά να είναι στο πλάι και το ελικόπτερο να βρίσκεται σε knife edge, δηλαδή πλαγιασμένο, αυτό είναι το aileron tic toc. H φιγούρα έχει αρκετούς συνδυασμούς, κάνοντας ταυτόχρονα αργή πιρουέτα και περνώντας (αναγκαστικά) από aileron tic toc σε elevator tic toc και μετά πάλι σε aileron κοκ. Ακόμη μπορείς τα tic toc να τα κατευθύνεις και έτσι να κάνεις κύκλους με tic toc ή και οχτάρια. Ακόμη έχω δει να κάνουν tic toc με γρήγορες πιρουέτες. Είναι εντυπωσιακή μανούβρα, ειδικά όταν γίνεται χαμηλά αλλά θέλει καλό συγχρονισμό pitch-cyclic ώστε να την κάνεις να δείχνει όσο το δυνατόν πιο κλειστή.
    zero_IQ
    Καταγράφηκε
    dragonsyr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 01:00:34 »

Για την ουρά ναι, το 9254 είναι καλό.

Αυτά που έχει η DX7 δεν κάνουν για θερμικό 50άρι.30άρι θερμικό ή μέγεθος 50άρι ηλεκρικό.

Αν μπορέσεις 9252 ...

εχω το sceadu evo 37 , τι προβλημα θα παρουσιασουν δηλαδη? θα παθω ζημια αργα ή γρήγορα?
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #148 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 16:44:34 »

Διάβασε τα παραπάνω μηνύματα του vtr. Θα βρεις απάντηση Wink
    Καταγράφηκε

dragonsyr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #149 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 17:26:59 »

Εαν τα βαλω ολα 9254 θα υπαρξει καποιο προβλημα? κανουν? χρειαζετε να το κανω η ειναι υπερβολη?
    ποια τ/κ εχει τα σερβο που χρειαζομαι .
    γιατι να παρω μια τ/κ και να πληρωσω τα σερβο που εχει για να τα πεταξω.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: συλλογη απο ερωτησεις αρχαριου!!!!!
    Μεταπήδηση σε: