καλησπερα και απο μενα,ειχα και το ready και το jupiter.
1)αρκετα βαρια αεροπλανα σε σχεση με ξυλινες κατασκευες.
2)δυσκολα σε απογειωση προσγειωση ειδικα για εναν αρχαριο λογου βαρους
3)εχουν λιγες περισσοτερες αντοχες απο τα ξυλινα αλλα εαν παθουν ζημια πολυ δυσκολα επισκευαζονται εως πανε για πεταμα
4) η μια μονο βιδα που σηγκρατει το φτερο δεν μπορει να το κρατησει σταθερο,με αποτελεσμα το φτερο να πεζει λιγο δεξια αριστερα
5) και φυσικα στολαρει ευκολα
γιατι βρε αδερφε δεν πας να παρεις ενα ξυλινο εκπαιδευτικο να βρεις την υγεια σου?
ελαφρυ,δεν στολαρει ευκολα,πολυ ευκολη η επιδιορθοση των ζημιων
Καλησπερα mitsos55
Θα απαντησω λιγο στα γραφομενα σου παντα καλοπροαιρετα:
1)Πραγματι ειναι πιο βαριες κατασκευες σε σχεση με τις μπαλσα που κυκλοφορουν.
2)Στην απογειωση το Ready ειναι πανευκολο εαν ανοιξεις σχετικα απαλα το γκαζι και οχι αποτομα(Οπως και πρεπει ολοι μας να κανουμε στα εκπαιδευτικα).Οσο για την προσγειωση οπως αναφερω και πιο πριν ειναι λιγο πιο γρηγορο σε σχεση με αλλα μοντελα κατι που διορθωνεται αν κανεις σηκωσει 1 μοιρα την πτερυγα.
3)Πιστεψε με οι αντοχες που εχουν αυτες οι κατασεκευες ειναι ΠΟΛΥ περισσοτερες σε σχεση με τα μπαλσινα.Την εχω πατησει και ξερω τι εστι μπαλσα και τι πλαστικο.Προσωπικα απο αποψη βαρους προτιμω ξυλινο μοντελο αλλα για αντοχη τεινω προς το πλαστικο.Επισης οτι κι αν σπασει ανταλλακτικα υπαρχουν στα περισσοτερα μαγαζια και δε χρειαζεται να αλλαξει κανεις τπτ.
4)Οσο για τη βιδα.Εγω την πεταξα.Δε μου αρεσε καθολου και δε μου εδειχνε οτι θα κανει καλη δουλεια οπως πραγματι αποδειχθηκε,φαγωθηκε απο τα παλσα.Στη θεση της εβαλα μια ιδια σιδερενια.Οποτε ουτε μπαλατζαρει και πλεον ειναι σταθεροτατη η πτερυγα.
5)Δε στολαρει ευκολα.Εκαψα 1,5 Λιτρο το Σ/Κ κανοντας ασκησεις στολαρισματος και αποπροσγειωσεις.Αυτο που παρατηρησα ειναι ιη σχετικα γρηγορη προσγειωση του.Με ρελαντι κρατα καλα μεχρι να ερθει το στολαρισμα του,στο οποιο δε ριχνει φτερο οπως κανουν τα περισσοτερα εκπαιδευτικα αλλα πεφτει με τις ροδες.Οποτε δεν κινδινευεις να σου σπασει η πτερυγα.Οσο για το συστημα προσγειωσης ειναι πραγματικα μεγαλης αντοχης.Το καταλαβα για τα καλα το σ/κ.
Εαν παλι δε θελεις να αγορασεις γελορυκε το ready,θα σου προτεινα να δεις και το calmato.Οσο για τον κινητηρα,thunder tiger εχω και δε μου εχει βγαλει κανενα προβλημα.Βγαζει περισσοτερες στροφες απο τον osmax AX.Κοιτα και οι 2 εταιριες ειναι αξιοπιστες.Οποτε οποιον και να παρεις κερδισμενος θα βγεις.Η μονη διαφορα εκτος απο τη χωρα προελευσης,ειναι στον ΤΤ που ειναι δυνατοτερος.Η επιλογη ειναι δικη σου.Η Τ/Κ που θα παρεις ειναι οκ.Το πιο βασικο ειναι να βρεις καποιον εκπαιδευτη ωστε να κανετε καποιες πτησεις μαζι,να σου στρωσει κινητηρα κ.τ.λ.Μην κανεις τιποτα μονος σου διοτι μπορει να κλαις το μοντελο σου.Αυτα ειχα να σου πω πανω κατω.
Υ.Γ.: Αν επιλεξεις το ready θα σου δωσω μερικα tips για να μην εχεις προβλημα στην κατασκευη