Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 02:40:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 02:40:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 180
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 157
    Συνολικά: 157
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοηθεια για εναν αρχαριο  (Αναγνώστηκε 18997 φορές)
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 13 Μαρ 2007, 13:05:41 »

εγώ πάντως έμαθα με το worldstar της   worldmodels . Καταπληκτικό αεροπλάνο ,εύκολο , που σου δινει την δυνατότητα  για εκμάθηση αλλά και για αρκετά πράγματα ακόμη. Με μια super tigre .52 ring , πετάει και πάρα πολύ γρήγορα .....βγάζοντας  μια καλή σειρά ακροβατικών.Δέχεται και flaps  , το έχω όμως προς πώληση, διότι  άλλα 8-9  μοντέλα κοσμούν τον χώρο μου……………
    Επίσης εχω και ένα jupiter απο το οποίο, σε αντίθεση με τον mitsos55 , είμαι παρα πολυ ευχαριστημένος  Thumbs up

Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 13 Μαρ 2007, 13:18:14 »

Συμφωνω και επαυξανω,το ελαφρυ ξυλινο μοντελο,εχει μικροτερο πτερυγικο φορτιο , συνεπαγεται πιο αργη πτηση και πιο μικρη ταχυτητα προσγειωσης,ΒΑΣΙΚΟ για εναν αρχαριο,και γιαυτους που λενε οτι το πλαστικο ειναι πιο στιβαρο και  σπαει δυσκολα,η αποψη μου ειναι ναι μεν πλαστικο και ανθεκτικο αλλα βαρυ δε=μεγαλη αδρανεια=μεγαλυτερη ζημια αν σπασει
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 13 Μαρ 2007, 13:33:38 »

καλησπερα και απο μενα,ειχα και το ready και το jupiter.
    1)αρκετα βαρια αεροπλανα σε σχεση με ξυλινες κατασκευες.
    2)δυσκολα σε απογειωση προσγειωση ειδικα για εναν αρχαριο λογου βαρους
    3)εχουν λιγες περισσοτερες αντοχες απο τα ξυλινα αλλα εαν παθουν ζημια πολυ δυσκολα επισκευαζονται εως πανε για πεταμα
    4) η μια μονο βιδα που σηγκρατει το φτερο δεν μπορει να το κρατησει σταθερο,με αποτελεσμα το φτερο να πεζει λιγο δεξια αριστερα
    5) και φυσικα στολαρει ευκολα
    γιατι βρε αδερφε δεν πας να παρεις ενα ξυλινο εκπαιδευτικο να βρεις την υγεια σου?
    ελαφρυ,δεν στολαρει ευκολα,πολυ ευκολη η επιδιορθοση των ζημιων

Καλησπερα mitsos55

Θα απαντησω λιγο στα γραφομενα σου παντα καλοπροαιρετα:

1)Πραγματι ειναι πιο βαριες κατασκευες σε σχεση με τις μπαλσα που κυκλοφορουν.
    2)Στην απογειωση το Ready ειναι πανευκολο εαν ανοιξεις σχετικα απαλα το γκαζι και οχι αποτομα(Οπως και πρεπει ολοι μας να κανουμε στα εκπαιδευτικα).Οσο για την προσγειωση οπως αναφερω και πιο πριν ειναι λιγο πιο γρηγορο σε σχεση με αλλα μοντελα κατι που διορθωνεται αν κανεις σηκωσει 1 μοιρα την πτερυγα.
    3)Πιστεψε με οι αντοχες που εχουν αυτες οι κατασεκευες ειναι ΠΟΛΥ περισσοτερες σε σχεση με τα μπαλσινα.Την εχω πατησει και ξερω τι εστι μπαλσα και τι πλαστικο.Προσωπικα απο αποψη βαρους προτιμω ξυλινο μοντελο αλλα για αντοχη τεινω προς το πλαστικο.Επισης οτι κι αν σπασει ανταλλακτικα υπαρχουν στα περισσοτερα  μαγαζια και δε χρειαζεται να αλλαξει κανεις τπτ.
    4)Οσο για τη βιδα.Εγω την πεταξα.Δε μου αρεσε καθολου και δε μου εδειχνε οτι θα κανει καλη δουλεια οπως πραγματι αποδειχθηκε,φαγωθηκε απο τα παλσα.Στη θεση της εβαλα μια ιδια σιδερενια.Οποτε ουτε μπαλατζαρει και πλεον ειναι σταθεροτατη η πτερυγα.
    5)Δε στολαρει ευκολα.Εκαψα 1,5 Λιτρο το Σ/Κ κανοντας ασκησεις στολαρισματος και αποπροσγειωσεις.Αυτο που παρατηρησα ειναι ιη σχετικα γρηγορη προσγειωση του.Με ρελαντι κρατα καλα μεχρι να ερθει το στολαρισμα του,στο οποιο δε ριχνει φτερο οπως κανουν τα περισσοτερα εκπαιδευτικα αλλα πεφτει με τις ροδες.Οποτε δεν κινδινευεις να σου σπασει η πτερυγα.Οσο για το συστημα προσγειωσης ειναι πραγματικα μεγαλης αντοχης.Το καταλαβα για τα καλα το σ/κ.

Εαν παλι δε θελεις να αγορασεις γελορυκε το ready,θα σου προτεινα να δεις και το calmato.Οσο για τον κινητηρα,thunder tiger εχω και δε μου εχει βγαλει κανενα προβλημα.Βγαζει περισσοτερες στροφες απο τον osmax AX.Κοιτα και οι 2 εταιριες ειναι αξιοπιστες.Οποτε οποιον και να παρεις κερδισμενος θα βγεις.Η μονη διαφορα εκτος απο τη χωρα προελευσης,ειναι στον ΤΤ που ειναι δυνατοτερος.Η επιλογη ειναι δικη σου.Η Τ/Κ που θα παρεις ειναι οκ.Το πιο βασικο ειναι να βρεις καποιον εκπαιδευτη ωστε να κανετε καποιες πτησεις μαζι,να σου στρωσει κινητηρα κ.τ.λ.Μην κανεις τιποτα μονος σου διοτι μπορει να κλαις το μοντελο σου.Αυτα ειχα να σου πω πανω κατω.

Υ.Γ.: Αν επιλεξεις το ready θα σου δωσω μερικα tips για να μην εχεις προβλημα στην κατασκευη Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 13 Μαρ 2007, 21:20:40 »

Κωστή !!!
    Οι βίδες είναι πολύ φθηνές, και δεν είναι τυχαία πλαστικές …..το γνωρίζεις, αλλά  εξηγώ για τον φίλο Γερολυκο ότι βοηθούν μονό στο να αποκοπεί το φτερό σε περίπτωση πρόσκρουσης με το έδαφος , και να μην σπάσει ( εκτο΄ς του οτι υπάρχουν ανταλλακτικά για τα πλαστικά , και ειναι φθηνά) .........
    Όσο για το παίξιμο του φτερού που έχει αναφερθεί πριν, εγώ προσωπικά έφτιαξα δυο αυτάκια από μπάλσα και στο τελείωμα του ( σφηνώνει την άτρακτο)  και έτσι δεν παίζει καθόλου…..αν και ο φίλος NICKFRANCE  που έχει το jupiter όσο και εγώ αλλά του έχει «αλλάξει τα φώτα » στις πτήσεις, δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα , εκτός από κάποιο μικρό- παίξιμο της βάσης των σκελών σε μια …βαριά προσγείωση……
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 14 Μαρ 2007, 12:48:27 »

Ναι το γνωριζω οτι δεν ειναι τυχαια πλαστικες αλλα με το πεταγμα που του κανω δε νομιζω να αντεχε Wink
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 20 Μαρ 2007, 00:19:57 »

λοιπον παιδια κατεβηκα αθηνα κ πηρα επιτελους το READY  αυριο ξεκιναω με εναν πολυ μεγαλο γνωστη του θεματος να το στησω.αυριο θα εχω νεα
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 20 Μαρ 2007, 16:34:38 »

Κρατα μας ενημερους
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 21 Μαρ 2007, 09:55:08 »

Λοιπον παιδια το εστησα το αεροπλανο χθες ειναι κουκλι.καναμε πολυ καλη δουλεια δεν λερωσαμε καθολου με τον αγαπητο φιλο κωστα.τωρα οσο για τον κινητηρα ειπα να του βαλω τον OS MAX SX 50  αλλα πληροφορηθηκα απο το  bestrcshop  οτι πλεον δεν βγαινει ο 50αρης αλλα αντικατασταθηκε με τον
     MAX-55AX (40J) W/E4020 SILINCER

Displacement
    8.93cc(0.545cu.in)

Output
    1.75ps/16,000r.p.m.
    Bore
    23.0mm(0.906in.)

Practical r.p.m.Range
    2,000-17,000r.p.m.
    Stroke
    21.5mm(0.847in.)

Weight
    404g(14.25oz.)

αυτο βεβαια εμενα δεν με βολευει για ευνοητους λογους.κ τελικα καταληγω στον OS MAX-46AX W/MUFFLER

Displacement
    7.45cc(0.455cu.in)

Output
    1.65ps/16,000r.p.m.
    Bore
    22.0mm(0.866in.)

Practical r.p.m.Range
    2,000-17,000r.p.m.
    Stroke
    19.6mm(0.772in.)

Weight
    375g(13.2oz.)

k  για τηλεχειρισμο SET 4EX-R136F-S3003/3-F40C2DD

4EX 4ch FM R/C system (3 servo set)

κ τα δυο σε πολυ καλες τιμες.

εχει κανεις δοκιμασει τα σχετικα  μοντελακια που να μου προτεινει να μην τα παρω?Πιστευω πως απο ολα οσα εχω δει ειναι τα καλυτερα για μενα.

θα περιμενω απαντησεις! ευχαριστω  Thumbs up
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 21 Μαρ 2007, 16:25:29 »

ΡΕ παιδια κατι ακομη που πιστευω θα βοηθησει πολυ κοσμο εχω κατεβασει το  real flight G3  ομως ειναι το demo  κ σεν εχει τιποτα μεσα.μπορει να μου πει καποιος που μπορω να το βρω FULL VERSION ? ενταξει καλα το FMS  αλλα δεν εχει καμια σχεση με το REAL FLIGHT. Θα ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσε καποιος.γιατι κακα τα ψεματα πρεπει να το εχουν πολλοι για ενα κ μονο λογο ειναι τελειο.αν ειχε καποιος την ευγενη καλοσυνη να το μοιραζοταν μαζι μας θα τον ευγνωμωνουσαμε.

ευχαριστω για τον χρονο σας κ περιμενω να δω το φως σας.

ΥΓ αν δεν ειχαμε κ εσας τι θα καναμε?Huhμια πολυ απλη ερωτηση  μια πολυ μεγαλη απαντηση  Thumbs up
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 23 Μαρ 2007, 14:12:45 »

Ρε παιδες δεν μπορει να μην το εχει κανεις!εσεις ασχολειστε πολυ με το θεμα.δεν ξερω τι να σας πω καλο θα ηταν να μας βοηθουσατε γιατι ειναι πραγματικα πολυ γερο προγραμμα.
    Καταγράφηκε

pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 23 Μαρ 2007, 14:53:14 »

Το εχει ο Κουτσος και αλλοι πολλοι. Γυρω στα 250? Εννοειται οτι αποσβαινει σχεδον αμεσως. Εμενα μου αρεσει αρκετα και ακομα και τωρα το χρησιμοποιω. 46ΑΧ εχω σε ενα απο τα Stick μου. Πολυ καλο μοτερ. Αν θυμασια αυτο σου ειχα προτεινει απο την αρχη. Και η Futaba καλη για τα λεφτα της δεν θα εχεις προβλημα. Αν και αν νομιζεις οτι θα μεινεις στο Hobby καλυτερα να πηγαινες για την 6ΕΧΑ
    Αυτα
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 18:12:23 »

Θελω να ρωτησω κατι.εχουμε βρει με εναν φιλο μου που θα πεταμε μαζι ενα μερος το οποιο θα το κανουμε πιστα για να πεταμε.κ αυτο γιατι ι πιστα που πεταμε τωρα ειναι μιση ωρα δρομο κ δεν λεει.τωρα θελω να μου πειτε επειδη εχει κεραιες (αναμεταδοτες) 2 συγκεκριμενα κινητης τηλεφωνιας.θα υπαρχει καποιο προβλημα παρεμβολης του σηματος?σε καποιους ισως ειναι χαζη ερωτηση σε καποιους αλλους ομως απορεια.αν μπορουσατε να μου λεγατε  για να μην παει ο κοπος χαμενος.ευχαριστω παντως πολυ
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 18:13:58 »

Κ κατι αλλο οι κεραιες θα ειναι στα 100 μετρα περιπου πισω μας.

Σημερα εκανα την πρωτη μου πτηση μιλαμε για φοβερο χομπυ ετσι.
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 24 Μαρ 2007, 22:05:54 »

Κάνε δοκιμές στο έδαφος. Με κλειστή την κεραία πήγαινε καμια 50αριά μέτρα μακρυά και δες αν έχεις παρεμβολές. Επανέλαβε από διάφορες κατευθύνσεις.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #44 στις: Κυριακή, 25 Μαρ 2007, 17:51:10 »

Δηλαδη κανεις δεν ξερει σιγουρα ετσι?οκ θα δοκιμασω και θα σας πω
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Βοηθεια για εναν αρχαριο
    Μεταπήδηση σε: