Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.695 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:14:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:14:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309695
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 153
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 148
    Συνολικά: 151
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: sebart katana 120  (Αναγνώστηκε 17614 φορές)
    stamatis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 13:23:25 »

επι το εργον λοιπον! Azn
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 1 Μαΐ 2011, 23:01:20 »

Tο υπογεγραμμενο προιον & απο μονο του εναι συνηθως εγγυηση - ελεγμενο, εγκεκριμενο κλπ...  Θα το ευχαριστηθεις ειμαι σιγουρος Τολη μονο προσεξε το βαρος!.
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 22:51:32 »

σημερα αγαπητοι μου φιλοι εγινε η παρθενικη πτηση...
    θα ειμαι απολυτως ειλικρινης μαζι σας χωρις φοβο και παθος...η πτηση εγινε στον χωρο της ΕΑΘ με απολυτη απνοια(ιδανικες συνθηκες)..
    το μοντελο απλα ΔΕΝ  μου αρεσε...δεν εχει καμμια σχεση με το yak που ειχα, και ειναι μακραν πισω απο το fliton extra 330 120hp.
    με τελικο βαρος χωρις καυσιμο 4700 και κινησεις στα πηδαλια τις προτεινομενες απο το manual, το αεροπλανο πεταει εξαιρετικα στις ευθειες, εκτελει τελεια rolling harriers καθως και καθεται ακινητο στο hover, αλλα μεχρι εκει..
    τα flat spins ηταν ανυπαρκτα, με την ταση της μουρης παντα προς τα κατω ενω ζητουσε αρκετο γκαζι..
    στην ευθεια πτηση harrier, το wing rocking δεν σταματησε ουτε δευτερολεπτο σε σημειο που με φοβιζε..ισως να χρειαζεται πιο επιμελες ζυγισμα ως προς τον διαμηκη αξονα του...δεν ξερω...
    στο knifeedge ειχε την ταση να βαζει κοιλια (εξου και ο seba προτεινει μιξη rudder-up elevator.
    ακομη χειροτερα τα πραγματα στα snaprolls τα οποια ηταν ουσιαστικα barell rolls..
    το δε χειροτερο απο ολα ηταν το high alpha knife, οπου το μοντελο ηταν κυριολεκτικα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ... idiot2 idiot2
    αν και το κεντρο βαρους μου ηταν ενα ποντο πιο πισω απο το προτεινομενο για 3d παρ ολα αυτα ισως να ηθελε ακομη πιο πισω..
    δοκιμασα να μειωσω τις κινησεις στα πηδαλια και να μειωσω και το expo, με ελαφρως καλυτερα αποτελεσματα..
    γενικοτερα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα,αλλα περισσοτερο οτι παλευα με τα στικ σε καποια ακροβατικα..
    βεβαια θελω να κρατησω και μια "πισινη" στην αναφορα μου, με την δικαιολογια των αργων και ισως αδυναμων σερβος χωρις να ειμαι και σιγουρος..
    τα σερβος ειναι θεωρητικα στα 9 κιλα με 0.16 στα 6 volts..
    παρατηρω στο youtube το ιδιο αεροπλανο να εκτελει τα ιδια ακροβατικα πολυ καλυτερα, και δεν μπορω να  καταλαβω τι γινεται..
    παντως για αλλη μια φορα θα πω οτι εως τωρα, το καλυτερο μοντελο σε αυτην την κατηγορια που εχω πεταξει ειανι το fliton extra 120 με διαφορα...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 23:16:29 »

Τολη εχω την υποψια οτι μιας και το μοντελο ειναι φτιαγμενο εξ αρχης για ηλεκτρικο το παραπανω βαρος σε συνδιασμο με μεγαλυτερη προπελα πιθανον Undecided
    να το σταθεροποιουν στο harrier...ισως βοηθαει αυτο και στα αλα ακροβατικα καθως σε μερικα απο αυτα το μοντελο χρειαζετε βαρος ωστε να εχει αδρανειες ...στο σναπ πχ..
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 23:27:58 »

δεν νομιζω βρε αντρεα μου...αντιθετως πιστευω οτι η το μεγαλυτερο βαρος παραγει μεγαλυτερη αδρανεια με αποτελεσμα πιο αργα τα ακροβατικα...
    συνεχιζω να πιστευω οτι στολαρουν τα σερβο μου, τουλαχιστον στα ailerons που εχουν τεραστια επιφανεια. αλλα και στο rudder...
    ηδη ειμαι σε ερευνα αγορας για νεα σερβος, ταχυτερα και δυνατοτερα....
    αληθεια εχετε να προτεινετε καποια???
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 2 Μαΐ 2011, 23:55:40 »

Συνηθως ειναι ετσι ..το βαρος δεν ειναι καλο ομως εδω εχεις ενα πολυ ελαφρυ μοντελο ...με πολυ μεγαλες επιφανειες..αυτο μερικες φορες λειτουργει αρνητικα ..
    Τωρα ..σερβο ...ΑLING??νομιζω 610 -620 ...
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 00:17:40 »

και εγω προς τα align γερνω...ειδικα τα 610 ειναι κοντα στα 12 κιλα με 0.08 ταχυτητα...νομιζω θα ειναι αρκετα..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    dodos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 00:24:29 »

Είναι καλά τα 610 αλά τραβάμε ρεματάκι μπορείς να παίξεις με τα savox   1256 από βάρος είναι τα ιδία και σου μένουν και για μεγαλύτερο μοντέλο
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 00:46:28 »

σωστα τα λες φιλε θοδωρε, μονο που ειναι αργα ρε γ....ο.  απο ταχυτητα ειναι 0.20  σερνονται... Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    dodos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 3 Μαΐ 2011, 00:57:22 »

0,15 είναι   δεν υπαρχή λόγος να βάλεις  πιο γρήγορα είναι μια χαρά
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 5 Μαΐ 2011, 23:17:00 »

διαβαζοντας με πολυ προσοχη το μανουαλ, προβληματιζομαι εδω και μερες για τις εκτροπες των πηδαλιων που δινει για 3d πτηση..
    μου δινει στα ailerons 45 μοιρες πανω -κατω, στα elevators 60 μοιρες πανω -κατω και στο rudder 50 μοιρες δεξια-αριστερα..
    και διερωτωμαι...χρειαζονται τελικα τετοιες κινησες?Huh....60 μοιρες στο elevator?Huh νομιζω οτι πανω απο 45 μοιρες γενικα τα πηδαλια λειτουργουν σαν φρενο ...
    ασε που στο rudder μου δινει 50 μοιρες , ενω δεν μπορει να παρει πανω απο 45 οριακα, αφου βρισκει στα elevators...
    επισης και στα ailerons που ειναι σαν κουπια, μηπως τελικα οι πολυ μεγαλες κινησεις λειτουργουν αντιθετα απο αυτο που θελουμε???
    περιμενω τις απαντησεις και τις αποψεις ρε παιδια, μιας και παρηγγειλα και νεα σερβο, αλλα και τεραστια servo arms...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    dodos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 5 Μαΐ 2011, 23:54:37 »

Καλησπέρα , εγώ προσωπικά πετώντας βλέπω που είναι καλύτερα  για μένα  και πράτο αναλόγως ,ποτέ δεν έβαλα αυτά που προτείνουν   άλλες φορές είναι μικρότερες ,και άλλες μεγαλύτερες.   τελικά τη servo  πηρές?
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 5 Μαΐ 2011, 23:56:38 »

Καλησπέρα , εγώ προσωπικά πετώντας βλέπω που είναι καλύτερα  για μένα  και πράτο αναλόγως ,ποτέ δεν έβαλα αυτά που προτείνουν  άλλες φορές είναι μικρότερες ,και άλλες μεγαλύτερες.   τελικά τη servo  πηρές?

Κι εγώ σετάρω ότι με βολεύει ασχέτως μάνουαλ.

Τόλη πετάς πάντα με full κινήσεις ή κάνεις 2 ή και περισσότερα σεταρίσματα στην τ/κ με διακόπτες;
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 6 Μαΐ 2011, 00:10:53 »

θοδωρε...τελικα αποφασισα να πειραματιστω(αφου μου αρεσουν οι νεες ιδεες) και παρηγγειλα σερβο με την νεα τεχνολογια magnetic induction...11,5 kg  0.07 speed
    και μια και θα ειμαι ο πρωτος που θα τα δοκιμασει, θα υπαρχει και αναφορα...
    γιαννη...συνηθως πεταω με flight modes και δυο διαφορετικα σεταρισματα...ενα με full κινησεις και ενα με μικροτερες αναλογα με το μοντελο... Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 6 Μαΐ 2011, 09:35:48 »

Να πω την αλήθεια κι εμένα 60 μοίρες στο elevator, που λέει το μάνουαλ, μου φαίνονται πολλές... αλλά αν κάποιον τον βολέψει γιατί όχι.
    Στα δικά μου μοντέλα χρησιμοποιούσα 2 σεταρίσματα στην τ/κ, αλλά τους τελευταίους μήνες τα έκανα 3.
    Προσπαθώ σε κάθε σετάρισμα να βγάλω 2-3 ακροβατικά.
    Υπάρχει κάπου και μια αναφορά του Νικόλα σχετικά με το πώς σετάρει ο ίδιος τα μοντέλα στην τ/κ.

Να πω και για ένα πρόσφατο προβληματισμό που είχα,
    σε ένα μοντέλο είχα πολύ μεγάλα ailerons, τόσο που πετούσα με 40-50 ρύθμιση στο D/R, μαζεμένες κινήσεις.
    Το μοντέλο ήταν απότομο. Σκέφτηκα πως μάλλον έτσι όπως το έχω στημένο δίνει μικρή ανάλυση στα στικ.
    Δοκίμασα να πάω στις έξω τρύπες των χορν και στις μέσα τρύπες στα σέρβο και έτσι ανέβασα τα D/R σε πιο φυσιολογικές τιμές.

Το αποτέλεσμα ήταν να παίρνω τις ίδιες μοίρες στα πηδάλια,
    σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικές καμπύλες κίνησης, αλλά και μεγαλύτερη ανάλυση.
    Έτσι με βόλεψε καλύτερα και είχα τις ίδιες μοίρες.

Άρα εδώ προστίθεται μια ακόμη παράμετρος στο σετάρισμα,
    με ποιο τρόπο στα πηδάλια παίρνω την ίδια γωνία και τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό.

Εν κατακλείδι νομίζω ότι ο καθένας σετάρει όπως τον βολεύει.
    Δεν μπορούν τα μάνουαλ να βάλουν σε φόρμες τους χειριστές.
    Μπορεί ο άλλος να κάνει παπάδες και μόλις πιάσει κάποιος άλλος την ίδια τ/κ στα χέρια του να πει,
    πώς πετάς ρε φίλε μ' αυτό το πράμα  Grin Grin

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: sebart katana 120
    Μεταπήδηση σε: