σημερα αγαπητοι μου φιλοι εγινε η παρθενικη πτηση...
θα ειμαι απολυτως ειλικρινης μαζι σας χωρις φοβο και παθος...η πτηση εγινε στον χωρο της ΕΑΘ με απολυτη απνοια(ιδανικες συνθηκες)..
το μοντελο απλα ΔΕΝ μου αρεσε...δεν εχει καμμια σχεση με το yak που ειχα, και ειναι μακραν πισω απο το fliton extra 330 120hp.
με τελικο βαρος χωρις καυσιμο 4700 και κινησεις στα πηδαλια τις προτεινομενες απο το manual, το αεροπλανο πεταει εξαιρετικα στις ευθειες, εκτελει τελεια rolling harriers καθως και καθεται ακινητο στο hover, αλλα μεχρι εκει..
τα flat spins ηταν ανυπαρκτα, με την ταση της μουρης παντα προς τα κατω ενω ζητουσε αρκετο γκαζι..
στην ευθεια πτηση harrier, το wing rocking δεν σταματησε ουτε δευτερολεπτο σε σημειο που με φοβιζε..ισως να χρειαζεται πιο επιμελες ζυγισμα ως προς τον διαμηκη αξονα του...δεν ξερω...
στο knifeedge ειχε την ταση να βαζει κοιλια (εξου και ο seba προτεινει μιξη rudder-up elevator.
ακομη χειροτερα τα πραγματα στα snaprolls τα οποια ηταν ουσιαστικα barell rolls..

το δε χειροτερο απο ολα ηταν το high alpha knife, οπου το μοντελο ηταν κυριολεκτικα ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...

αν και το κεντρο βαρους μου ηταν ενα ποντο πιο πισω απο το προτεινομενο για 3d παρ ολα αυτα ισως να ηθελε ακομη πιο πισω..
δοκιμασα να μειωσω τις κινησεις στα πηδαλια και να μειωσω και το expo, με ελαφρως καλυτερα αποτελεσματα..
γενικοτερα δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα,αλλα περισσοτερο οτι παλευα με τα στικ σε καποια ακροβατικα..
βεβαια θελω να κρατησω και μια "πισινη" στην αναφορα μου, με την δικαιολογια των αργων και ισως αδυναμων σερβος χωρις να ειμαι και σιγουρος..
τα σερβος ειναι θεωρητικα στα 9 κιλα με 0.16 στα 6 volts..
παρατηρω στο youtube το ιδιο αεροπλανο να εκτελει τα ιδια ακροβατικα πολυ καλυτερα, και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται..
παντως για αλλη μια φορα θα πω οτι εως τωρα, το καλυτερο μοντελο σε αυτην την κατηγορια που εχω πεταξει ειανι το fliton extra 120 με διαφορα...