Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:35:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:35:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 49
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αεροσκάφος Ερμής - Euroavia του NTUA  (Αναγνώστηκε 12472 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 13:41:32 »

Προς το παρόν Κύριοι, για συννενωθείτε με τις γνώσεις σας για να φτιάξουμε το μοντέλο που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα με τους φοιτητές μας και αφήστε τις αφορμές συζητήσεων για αγώνες κτλπ... Θα γίνει κι' αυτό αλλά προέχουν άλλα...

Κύριε Μέσκο, περιμένουμε Συγκεκριμένες προτάσεις σχεδιαστικές και Κατασκευαστικές για το εν λόγω μοντέλο. Οι εμπειρίες σας μεγάλες, κάντε το καλό ρίξτε το στο γυαλό του Aeromodelling GR και βλέπουμε...

Κύριε Γιάννη, σχετικά με το ΚΒ δέν καταλαβαίνω την αγωνία μετατόπισης εφόσον... :
    Η πτέρυγα θα πετάξει με πλήρη φόρτο κανονικά, θα βρούμε ακριβώς το ΚΒ εκεί που το θέλουμε και έπειτα θα ρυθμιστεί ο χώρος ώστε να δέχεται το Κέντρο των φύλλων βάρους ακριβώς πάνω στο ΚΒ του αεροπλάνου...

Σχετικά με αυτά που λέτε για τις διαφορές της πτέρυγας με συμβατική κατασκευή, δέν ξέρω να απαντήσω. Οι γνώσεις μου μέχρι εκεί φτάνουν. Απλά έχω στο νού μου ότι το ακριβότερο μέχρι στιγμής βομβαρδιστικό της ιστορίας (το B-2) είναι πτέρυγα και υποτίθεται ότι σάν βομβαρδιστικό πρέπει να σηκώνει πολύ βάρος... Ειλικρινά όμως θα κάνω ότι μου πείτε εσείς καλύτερο... Περιμένω ακόμη και σήμερα μιά απάντηση για μήκος χορδής, αεροτομή και εκπέτασμα για να κόψω απο φελιζόλ το πρώτο πειραματικό, να το στείλω στα παιδιά για να δοκιμάσουν...

Προτείνετε κάτι Συγκεκριμένο. Ένας για Όλους...   
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 14:03:48 »

Απόστολε,
    άλλο να σου πούμε να κόψεις ένα φτερό για δικό μας μοντέλο, π.χ. για ένα Ελληνικό συναγωνισμό, και άλλο να προτείνουμε εμείς οι τυφλοί μπροστά στην έδρα Αεροναυπηγικής του Πανεπιστήμιου τι φτερό θέλουν οι εμπλεκόμενοι φοιτητές για να διαγωνιστούν στον διεθνή χώρο.
    Εν πάσει περιπτώσει, ζήτησε κάποιος βοήθεια για αυτό το θέμα ;

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 14:28:49 »

ΟΧΙ!!
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 15:41:07 »

Kυριοι διαβλεπω φαγομαρα σε ενα θεμα που δεν μας αφορα........εμενα η ιδεα του
    κ. Μεσκου μου αρεσει ειναι ενας ακομα λογος για μοντελιστικη συναντηση και ανταλαγη
    ιδεων και αποψεων!!!!!
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

SPARROW320REF SPARROWIII TANGOXL 3,40 EAGLET230 EAGLET 250REF TANGOXV 3,4
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 21:12:20 »

Έγραψα παραπάνω ότι μου ζητήθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ απο την ομάδα συμμετοχής να βοηθήσω με Κοπές φτερών αλλά και Ιδέες για το αερομοντέλο. Δέν θα είμαι ο χειριστής, αλλά μου ζητήθηκε να βοηθήσω στο κατασκευαστικό κομμάτι άν μπορώ και θέλω...
     Εγώ με τη σειρά μου ζήτησα τη δική σας βοήθεια που σάν παλαιότεροι ξέρετε περισσότερα...

Δέν βλέπω την έδρα του Πανεπιστημίου να ενδιαφέρεται και πολύ ή να πιέζει τους φοιτητές της ομάδας να ενδιαφερθούν εκείνοι... Προτείνω να ψάξουμε και μείς λίγο και να δώσουμε μιά λύση.

Θα έχουν άλλωστε να λένε ότι η Αερομοντελιστική κοινότητα της ΕΛΑΟ προτείνει και συμμετέχει ενεργά.

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 22:11:17 »

Καλησπερα ,
     Εγω Ζητησα την Βοηθεια-προταση του Αποστολη, καθως και αλλων μεγαλων  μοντελιστων του Χωρου,
     Ειναι μια ευκερια ζωης ,που τυχαινει μια φορα, αυτος ο διαγωνισμος(τουλαχιστων σε ατομα σαν εμενα).
     Ηδη μελετανε τα μελη της ομαδας καποιες εκδοχες, σε θεωριτικο επιπεδο, και καθε λιγο βρισκομαστε και ανταλαζουμε αποψεις, ηδη εχουν γινει καποια Βηματα ,
     Ωστοσο πρεπει να ειμαστε σιγουροι για την ιδεα πρωτου αυτη ξεκινησει να κατασκευαζεται(ατρακτος πτεροματα κτλ)
     Ετσι οποια δηποτε ΙΔΕΑ ειναι καλοδεχουμενη,

Εαν ΚΑΠΟΙΟΙ θεωρειτε οτι δεν σας αφορα το να ανταποκριθητε στην αιτηση βοηθειας καποιων Νεων μοντελιστων να εκπληρωσουν το εγχειρημα τους...
     Ισως εχετε δικιο.
    Καταγράφηκε

GG 707
    IKAROS14
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 22:43:37 »

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ        εμένα μου τι σπάνε   tickedoff  αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα  
    να κανω μια διευκρινηση τα λεγομενα μου δεν απευθυνονται σε ολους,   αλλα σε αυτους  που θελουν να   κερδοσκοπήσουν       ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,   Στα παιδια της σχολης πατρων Συγχαρητηρια!!!!
    Καταγράφηκε

ΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΕΤΟΥΣ  ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 28 Μαρ 2011, 23:18:03 »

Θα προτεινα παρακαλω,
     να ανοιξουμε ενα νεο θεμα και να μην αλλοιωνουμε αλλο την παρουσιαση των παιδιων της Πατρας.

Μιας και ειναι μια κανουργια αποπειρα απο το πανεπιστημιο Αθηνων
    Καταγράφηκε

GG 707
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 07:21:44 »

Μάλλον το θέμα έχει μπλεχτεί.

Προς Γιώργο Γεράκη
    - Το link http://www.acc2011.com/ είναι το σωστό για τον διαγωνισμό;
    - Ποια ακριβώς είναι η σχολή που θα στείλει ομάδα;

Στο partitipation του Air Cargo Challenge 2011 υπάρχουν 2 ελληνικές συμμετοχές, το Atlas III από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από το Μετσόβιο. Στο θέμα Κατασκευη υπερελαφρου αεροσκαφους γράφεις οτι η σχολή σου είναι μηχανοσυνθετών αεροσκαφών, που είναι, απ' όσα είδα, ΕΠΑΣ - ΤΕΕ.

Team Nr.Team NameUniversityParticipants
    6EUROAVIA NTUANational Technical Univercity of Athens   7
    23UoPatras ATLAS III    University of Patras7

Το θέμα μάλλον θα διαχωριστεί από αυτό το μήνυμα και κάτω, χρειάζονται όμως οι παραπάνω πληροφορίες, τόσο για ένα σωστό τίτλο, όσο και για να ξέρουμε για τι ακριβώς πρόκειται, αρκετοί φαίνεται να έχουν καταλάβει οτι πρόκειται για μια νέα προσπάθεια από την Αεροναυπηγική Σχολή Πατρών, κάτι που φαίνεται οτι δεν είναι σωστό, παρ' ότι το Atlas III φαίνεται να συμμετέχει.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 08:26:24 »

Καλημέρα σας.

Κώστα, πολύ σωστά τα λές. Εγώ ξαναζωντάνεψα το θέμα γιατί το είχε αρχίσει ο Μάνος και παρασύρθηκα. Καλό είναι να διαχωριστεί...
    Η προσπάθεια στην οποία συμμετέχουμε εγώ και ο Γιώργος, είναι εκείνη του Ε.Μ.Π. Αθηνών.

Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 08:31:53 »

Καλημέρα,

Τον διαγωνισμό αυτό τον διοργανώνει η Euroavia, που είναι η Ενωση των Σχολών Αεροδυναμικής των Πανεπιστημίων της Ευρώπης. Επιτρέπεται η συμμετοχή ομάδων μόνο από Πανεπιστήμια. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 7 άτομα που υποχρεωτικά είναι φοιτητές στις αντίστοιχες σχολές και υπάρχει υποχρεωτικά και ο επιβλέπων καθηγητής. Επιπλέον στην ομ΄δα μπορεί να μετέχει ο πιλότος ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να είναι φοιτητής.

Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε 2 χρόνια, και γίνεται στην χώρα του προηγούμενου νικητή. Στο προηγούμενο διαγωνισμό κέρδισε το Πανεπιστήμιο της Στουγκάρδης, και γιαυτό γίνεται φέτος στην Γερμανία.

Οι συμμετοχές έχουν κλείσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και όντως στην λίστα σμπεριλαμβάνονται και οι δύο σχολές από την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο σκέλη. Το ένα φυσικά είναι το πτητικό και το άλλο είναι της τεκμηρίωσης της όλης κατασκευής. Βλέπετε δεν είναι διαγωνισμός αερομοντελισμού, αλλά διαγωνισμός μεταξύ των σχολών Πανεπιστημίου. Και η οποιαδήποτε επιτυχία μπορεί αφενός να φέρει έσοδα στο σχετικό τμήμα του Πανεπιστημίου από χορηγίες αφετέρου να λύσει το επαγγελματικό ζήτημα των φοιτητών της ομάδας.

Για το σκέλος αυτό, της τεκμηρίωσης του όλου έργου, οι γνώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις γνώσεις ενός αερομοντελιστή. Πχ η επιλογή μιας αεροτομής, ή των υλικών ή μεθόδου κατασκευής πρέπει να εξηγείται βήμα βήμα και να τεκμηριώνεται με την παρουσίαση όλων των σχετικών μελετών.

Η πτήση είναι ένα μέρος του διαγωνισμού που απλά επιβεβαιώνει την θεωρία. Δεν είναι όμως το κυριώτερο.

Το πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει με το project ΑΤΛΑΣ ΙΙΙ. Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στην ενότητα αυτή είναι από το ΑΤΛΑΣ Ι που πέταξε το 2007. Το 2009 πέταξαν με το ΑΤΛΑΣ ΙΙ, φωτογραφία του οποίου επισυνάπτω στο μήνυμα αυτό.

Και το 2007 και το 2009 πιλότος ήταν ο αδικοχαμένος Μάνος Κερπινής.

Μέλος της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών έχει επικοινωνήσει με την ΕΛΑΟ, για διαδικαστικά και μόνο θέματα, μιάς και ο αγώνας γίνεται στην Γερμανία και για την πτήση πρέπει να ακολουθήσουν τους υπάρχοντες γερμανικούς κανονισμούς ή οδηγίες που ισχύουν για τον αερομοντελισμό.

Σε κάθε διαγωνισμό αλλάζουν οι προδιαγραφές. Αν θυμάμαι καλά για φέτος υπάρχει ο περιορισμός στην χρήση συγκεκριμένου μοτερ AXI 2826/10 με ESC 40Α. Οι διοργανωτές θα τοποθετήσουν limiter στο κάθε διαγωνιζόμενο αερομοντέλο που θα επιτηρεί το όριο αυτό.

Υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί στην χωριτικότητα των μπατταριών (Lipo) και το κυριώτερο το αερομοντέλο σε σύνολο πρέπει να είναι 1800 gr. Παρακάτω ποινολογείται, παραπάνω υπάρχουν άλλοι περιορισμοί.

Οι προδιαγραφές για την συμμετοχή είναι τεύχος περίπου 40 σελίδων και όποιος ενδιαφέρεται να τις δεί, ας στείλει PM. Ισχύουν όμως για τον φετεινό διαγωνισμό και όχι για εκείνο που θα γίνει το 2013.  

Πληροφορίες για τις φετεινές συμμετοχές δεν υπάρχουν φυσικά, γιατί κάθε ομάδα κρατά μυστικά τα στοιχεία της συμμετοχής της, για ευνόητους λόγους.

Το ΑΤΛΑΣ ΙΙ της φωτογραφίας, χρησιμοποιούσε την αεροτομή EPPLER 420.

Ολοι φυσικά ευχόμαστε η τρίτη συμμετοχή της ομάδας να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ομάδα του ΕΜΠ.

Στον περασμένο διαγωνισμό ο νικητής ανύψωσε περίπου 7 κιλά.

Αντώνης Παπαδόπουλος

* atlas1.jpg (4.8 KB, 500x334 - εμφανίστηκε 595 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 08:50:31 από Αντώνης Παπαδόπουλος » Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 08:47:27 »

Καλημέρα και πάλι,

Τώρα διάβασα το μήνυμα του Απόστολου. Νομίζω ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ και οι συμφοιτητές του, που ήδη έχουν κάνει μία σοβαρή προσπάθεια στον χώρο, που την έχουν παρουσίασει σε άλλη ενότητα, δεν είναι στην ομάδα του ΕΜΠ. Ισως να κάνω και λάθος.

Από τα λεγόμενα του Γιώργου, τώρα ξεκινά η προσπάθεια, αλλά οι συμμετοχές έχουν ήδη οριστικοποιηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι δέ προδιαγραφές για τον φετεινό διαγωνισμό έχουν ανακοινωθεί από πέρσυ. Συνήθως ανακοινώνονται με την έναρξη του ακαδημαικού έτους, ώστε όποια σχολή ενδιαφέρεται να έχει μπροστά της όλο το έτος για την εργασία.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 09:04:53 »

Η ομάδα UoP ATLAS II στο facebook
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 09:15:07 »

Καλημερα, Το Site  του διαγωνισμου πραγματι ειναι το  www.acc11.com.

Εγω ειμαι μαθητης του ΕΠΑΣ Αιγαλεω και η κατασκευη που ειχα παρουσιασει πριν μερικους μηνες ειναι μια κατασκευη που κανουμε στο επας σαν εργασια...

Φετος "μπηκα" στην ομαδα του μετσοβιου σαν πιλοτος, αλλα λογο της καποιας εμπειριας μου στα πρακτικα θα κανω με αλλα 2-3 ατομα την κατασκευη και τον πειραματισμο.

Τα υπολοιπα μελη της ομαδας ασχολουνται μονο με τον σχεδιασμο και μονο στην θεωρια... και οι 2-3 θα το υλοποιησουμε.
    Καθως θα μας βοηθησει και ο Γαδετσακης στην κατασκευη της πτερυγας (και οχι μονο)

Αλλα ας μην συνεχισουμε να αλλοιωνουμε αυτο το θεμα.
    Καταγράφηκε

GG 707
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 29 Μαρ 2011, 12:38:25 »

Το θέμα διαχωρίστηκε και το νέο θέμα ονομάστηκε "Αερομοντέλο Euroavia του Μετσοβίου Πολυτεχνείου". Δεν ξέρω ποια σχολή συμμετέχει.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αεροσκάφος Ερμής - Euroavia του NTUA
    Μεταπήδηση σε: