Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.902 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 12:05:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 12:05:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309902
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Blade mCP x οι πρώτες εντυπώσεις  (Αναγνώστηκε 29373 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 14:34:58 »

Λοιπον εγινε και η πρωτη πτηση ποριουλες μεσα στο σπιτι..

Ειναι πολυ καλο φενεται δυνατο και επισης πολυ ευκολο για να το σεταρεις...

Μπορω να πω οτι θελει λιγη προπονηση γιατι ειναι λιγο διαφορετικο απο αυτα που ξερουμε...!

Οταν βρω χωρο να πετάξω η απνια εξω τότε θα βαλω και καμια πτηση..
    Καταγράφηκε
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 14:38:42 »

λιγο διαφορετικο.....δηλαδη? Ειναι ποιο δυσκολο?
    Στην πτηση πως σου φαινετε? ειναι σταθερο? πεταει σαν Lama? αν αφησεις τα χερια απο την τηλ/ση στεκετε η λοξοδρομει...?
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 15:03:16 »

Και οι δικές μου πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Σταθερό και δυνατό.

Θα ήθελα όμως λίγη βοήθεια με το binding. Νομίζω ότι το έχω σετάρει με την DX7 (τουλάχιστόν πετάω με αυτή). Όμως δεν είδα καμία αντίδραση όταν αμέσως μετά το bind πάτησα το trainer switch για να δώ (σύμφωνα με το manual) το sawshplate να ανεβοκατεβαίνει. Δεν είδα τίποτα σχετικό.
    α) Το έχει δεί κανένας φίλος όταν το έκανε bind με Computer Radio?
    β) Τι καταλαβαίνει το Ε/Π όταν ενεργοποιούμε το trainer switch?

Επίσης διαπιστώνω όταν περνάω σε idle up, ότι η αλλαγή στις στροφές γίνεται πολύ προοδευτικά σαν να ελέγχεται εσωτερικά από το 5-1 σύστημα. Έτσι λειτουργεί και σε εσάς?

Ευχαριστώ.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 15:19:13 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 15:55:43 »

λιγο διαφορετικο.....δηλαδη? Ειναι ποιο δυσκολο?
    Στην πτηση πως σου φαινετε? ειναι σταθερο? πεταει σαν Lama? αν αφησεις τα χερια απο την τηλ/ση στεκετε η λοξοδρομει...?

Ειναι πολυ σταθερο αλλα αν δωσεις λιγη αποτομη κινηση και εισια σε μικρ οχωρο σε δυσκολευει για να το ξαναφερεις.. βεβαια για εμενα η δυσκολια ηταν στην πρωτη πτηση μετα ειναι τελειο..!

Επισης θελει 40% expo...!

Θα ήθελα όμως λίγη βοήθεια με το binding. Νομίζω ότι το έχω σετάρει με την DX7 (τουλάχιστόν πετάω με αυτή). Όμως δεν είδα καμία αντίδραση όταν αμέσως μετά το bind πάτησα το trainer switch για να δώ (σύμφωνα με το manual) το sawshplate να ανεβοκατεβαίνει. Δεν είδα τίποτα σχετικό.

Επίσης διαπιστώνω όταν περνάω σε idle up, ότι η αλλαγή στις στροφές γίνεται πολύ προοδευτικά σαν να ελέγχεται εσωτερικά από το 5-1 σύστημα. Έτσι λειτουργεί και σε εσάς?

Ευχαριστώ.

Ουτε εγω ειδα κατι τετοιο φιλε μου... Αλλα δεν με νοιαζει πεταει αψογα...
    Στο idleup ενταξει ηταν κανονικη η μεταβαση..! λογικο ειναι..!
    Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 22 Μαρ 2011, 23:39:02 »

...
    Μπορω να πω οτι θελει λιγη προπονηση γιατι ειναι λιγο διαφορετικο απο αυτα που ξερουμε...!
    ...

Ύστερα από 5-6 μπαταρίες νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω τη διαφορετικότητά του ως εξής:
    Όταν δεχθεί μία εντολή στο cyclic ακόμη και όταν γίνει επαναφορά του stick στη μέση αυτό συνεχίζει με σχεδόν επιταχυνόμενη κίνηση μέχρι που να δεχτεί αντίθετη εντολή για να σταματήσει. Η flybar στο mcr φένεται να αντιδρούσε στις μεταβολές της κίνησης λειτουργώντας πολλές φορές σαν φρένο. Τo mCPx το νιώθεις να κινείται πολύ πιο ελεύθερα και αυτός μάλλον είναι ο λόγος που θέλει αρκετό expo για να το μαζεύει.
    Πάντως η αίσθηση αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω σε μεγάλο χώρο.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

thomasgen
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 23 Μαρ 2011, 19:00:29 »

Ευχαριστώ.
    Παρέλαβα και εγω χτές απο το Γιάννη τον Κούτσουλα , το μικρούλι είναι εκπληκτικό  !!!!!    
    ¨Οσον αφορά το ερώτημα σου επειδή το σέταρα και εγω με την DX 7,  η αντίδραση σύμφωνα με το manual το sawshplate να ανεβοκατεβαίνει συμβαίνει οταν κινήσουμε το διακόπτη Throttle Hold ,και μάλλον πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος όπως διάβασα σε ένα forum του εξωτερικού .

Καλές πτήσεις σε όλους  Thumbs up Thumbs up

Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 23 Μαρ 2011, 22:51:33 »

Επίσης να αναφερθούμε λίγο και στο πρόβλημα των blade grips που λέγεται πως σε ορισμένες περιπτπωσεις φέυγουν στον αέρα επειδη τα ρουλεμάν που τα συγκρατούν είναι κακής ποιότητας και (ίσως) τοποθετημένα ανάποδα σε ορισμένα Ε/Π. Δεν έχω καταλάβει να έχουν καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο στα φόρουμ του εξωτερικού.

Προσωπικά
    1) έλυσα τα blade grips
    2) διαπίστωσα ότι τα εξωτερικά ρουλεμάν ήταν τοποθετημένα τυχαία
    3) έβαλα και στα δύο εξωτερικά την ασημί πλευρά προς το μέρος των blades και το μπρούτζινο προς το μέρος του άξονα
    Αυτό μάλον ήταν λάθος - η ΗΗ κατέληξε να προτείνει την πλευρά με το μπρούτζινο δακτυλίδι στο εξωτερικό μέρος. ανακοίνωση 25/03/11
    4) έβαλα μπλέ threadlock στo βιδάκι του feathering saft

και ελπίζω να πάνε όλα καλά  
    Το ελικοπτεράκι πάντως πετούσε και συνεχίζει να πετάει τέλεια!

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 26 Μαρ 2011, 06:06:20 από Skynet » Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 24 Μαρ 2011, 21:49:30 »

Θα ήθελα να αναφερθώ και στη μπαταρία του, που ύστερα από 1-1.5 λεπτά πτήσης μάλλον γονατίζει γιατί πέφτουν αρκετά οι στροφές (όπως ακούγεται στο αυτί - χωρίς μέτρηση). Νομίζω λοιπόν ότι είναι απαραίτητη η ευρεση καλύτερης ποιότητας και ελαφρά μεγαλύτερης σε χωρητικότητα ίσως μπαταρίας. Όχι για να αυξηθεί απαραίτητα ο χρόνος πτήσης, αλλά για να διατηρεί σε όλο την πτήση τις στροφές του.
    Αν συμφωνείτε και βρείτε καμία καλή ιδέα για μπαταρία (που μάλλον θα θέλει πατέντα στο βύσμα), θα ήθελα τα φώτα σας.  
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 24 Μαρ 2011, 21:53:48 »

Θα ήθελα να αναφερθώ και στη μπαταρία του, που ύστερα από 1-1.5 λεπτά πτήσης μάλλον γονατίζει γιατί πέφτουν αρκετά οι στροφές (όπως ακούγεται στο αυτί - χωρίς μέτρηση). Νομίζω λοιπόν ότι είναι απαραίτητη η ευρεση καλύτερης ποιότητας και ελαφρά μεγαλύτερης σε χωρητικότητα ίσως μπαταρίας. Όχι για να αυξηθεί απαραίτητα ο χρόνος πτήσης, αλλά για να διατηρεί σε όλο την πτήση τις στροφές του.
    Αν συμφωνείτε και βρείτε καμία καλή ιδέα για μπαταρία (που μάλλον θα θέλει πατέντα στο βύσμα), θα ήθελα τα φώτα σας.  

εχω ακουσει για κατι TP 200arew παλι οτι ειναι οτι πρέπει...!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 24 Μαρ 2011, 22:17:43 »

Ρε σείς....... μην το ψάχνετε και πολύ..
    Τι περιμένετε απο την κουτσουλιά..  άμα ήταν, θα το είχε πετάξει και ο τάρεκ.. laugh laugh
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

GREEKROTORS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 25 Μαρ 2011, 18:28:42 »

Σήμερα λάβαμε ένα e-mail από την Horizon Hobby το οποίο αναφέρει πιθανό πρόβλημα στα Gribs.
    Απόσπασμα αυτού παρακάτω:

" Some customer informed us about issues with the MCPX. So Horizon Hobby reworked the blade grips.

Technical information you may find on http://support.horizonhobby.de/questions/146/Technische+Information+Blade+MCPX

We will send out the B-Version free of charge as soon as possible. You will get the replacement part as quantitiy percentaged of the quantity of MCPx which you got delivered.

All Endsusers  are asked to ask the retailer for the replacement item free of charge. Please check if the endconsumer bought the MCPx from you because you will receive the parts for your customers only. Please send all BLH3514 which you might have in stock to us for replacement."

Οπότε 100 ζευγάρια Gribs ανταλλακτικά θα τα έχουμε για αντικατάσταση δωρεάν. Όσοι έχετε αγοράσει το BLH3514( Gribs ) σαν ανταλλακτικό προφανώς είναι και αυτό ελατωματικό.
    Να είμαστε σε επαφή για να λάβετε τα καινούρια όταν έρθουν.

Σας ζητώ συγνώμη για αυτήν την ταλαιπωρία.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Καταγράφηκε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    MyHelis.com - The RC models store
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 26 Μαρ 2011, 06:09:34 »

Να επισημάνω επίσης ότι πλέον η μαμά εταιρεία προτείνει την τοποθέτηση των ρουλεμάν στα blade grips με το μπρούτζινο δακτυλίδι προς την εξωτερική μεριά.

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=17776322&postcount=8923
    Καταγράφηκε

heli-krats
    Aeromodeller Full Member

A E L

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 27 Μαρ 2011, 17:32:55 »

στο φυσικό του περιβάλλον

* 2011-03-26 19.21.21 (Small).jpg (49.52 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 483 φορές.)

* 2011-03-26 19.21.39 (Small).jpg (52.83 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 501 φορές.)
    Καταγράφηκε

AEL
    A E L
    A  E  L
    heli-krats
    Aeromodeller Full Member

A E L

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 27 Μαρ 2011, 17:35:07 »

ο φωτογράφος λίγο μάπα αλλα τι να κάνει και αυτός?

* 2011-03-26 19.25.57 (Small).jpg (50.1 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 526 φορές.)

* 2011-03-26 19.26.23 (Small).jpg (49.56 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 512 φορές.)
    Καταγράφηκε

AEL
    A E L
    A  E  L
    heli-krats
    Aeromodeller Full Member

A E L

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 27 Μαρ 2011, 17:41:33 »

και λίγο ανάποδα αν μπορείτε να το καταλάβετε. είναι πολύ καλο για ένα τέτοιο μέρος λίγες ρύθμισις ακόμα για 3d και είναι ότι πρέπει για το γυμναστήριο μας. γιάννη σε περιμένω είναι τέλεια για εσένα. έχουμε και video μόλις είναι έτοιμο θα ανεβεί βλέπεις λίπη και ο τάσος.

* 2011-03-26 19.29.21 (Small).jpg (43.92 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 525 φορές.)
    Καταγράφηκε

AEL
    A E L
    A  E  L
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Blade mCP x οι πρώτες εντυπώσεις
    Μεταπήδηση σε: