Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 13:36:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 13:36:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 836
    Συνολικά: 838
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Hirobo Sceadu First Flight!!!  (Αναγνώστηκε 9643 φορές)
    Στέφανος
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 15 Μαρ 2011, 19:36:15 »

Κυρνίκ, κανείς δεν είναι υπο περιορισμό, αρκεί να πετάει και να συμπεριφέρεται καθώς πρέπει και αρμόζει, για την ασφάλεια ΟΛΩΝ.

Και εγώ πετάω ελικόπτερο στην ΕΑΘ εδώ και 3 χρόνια.

Καταγράφηκε
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 15 Μαρ 2011, 19:45:18 »

Όχι ρε συ συνονόματε !!! Εμένα εννοεί !!!
    Δεν λεω γι αυτο κυρ-Νικο.Αναρωτιεμαι γιατι εχω δωσει τοσα λεφτα στα ελικοπτερα μου...να κεφαλες hashimoto να swash να το ενα...να το αλλο ..και ασχολουμε εντατικα με το σπορ 3 χρονια τωρα και τωρα αρχισα κουτσά στραβά να κανω auto και δώστου πισινά ελικάκια και αντε μαθε και σημαιάκια με την μούρι στα δεξια...και ακομα inverted δεν ξερω...στόκος σου λεω.Δεν παω αγωνες φετος γιατι θα με παρουν φαλάγγι.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 15 Μαρ 2011, 22:05:14 από ΝΙΚΟΣ » Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 15 Μαρ 2011, 20:38:37 »

στην ΕΑΘ, δεν υπαρχει κανενας περιορισμος στα ελικοπτερα...θα το χαρακτηριζα περισσοτερο ως "αδιαφορια"..
    επειδη ομως στο παρελθον εχουν συμβει διαφορα περιστατικα και παρεξηγησεις , δικαιολογημενα και μη, η αληθεια ειναι οτι το ε/π παραγκωνιστηκε λιγο..
    τοτε βεβαια απο οτι ακουω, καθως εγω ειμαι σχετικα νεος (στο μοντελισμο, οχι στην ηλικια), τα ελικοπτερα καταλαμβαναν μεγαλο μερος του διαδρομου με συνεχη χοβερ , με αποτελεσμα και την ηχορυπανση, αλλα και η καπνα να πηγαινει συννεφο..με αυτη την αφορμη ξεκινησαν ολα..
    ομως....οταν εισαι συνετος, και σεβεσαι τον συμμοντελιστη σου, και σηκωνεις το ε/π σου και κανεις τις πορειες σου και τα ακροβατικα σου οπως ενα α/π, τοτε δεν θα σου πει κανεις τιποτε...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    traveller
    Aeromodeller Sr. Member

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 05:52:40 »

Bρε !!! οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται...πρωτα τον εαυτο μου κρινω και μετα  τους αλλους. Επειδη πιασαμε ...αντα+ δεν σημαινει οτι μπηκαμε στην εφεδρεια! Απλως το νιωθω κατιτις δυσκολοτερο...Δωσε σε εναν 20αρη το χελι να στο πεταξει τα ματια.Εχω και εγω τον γιο μου και ξερω.Αυτος σκεφτετε πως θα κανει τικ τοκ και εγω οτι θα χαλασουν τα ρουλεμαν...
    Καταγράφηκε

Πρωτα  μπουσουλάμε... περπατάμε...τρεχουμε...και μετά πετάμε!!!
    pavlos mantas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 07:44:53 »

παιδιά σοροί για την απορία μου τι είναι η ΕΑΘ
    Καταγράφηκε
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 08:21:27 »

http://eath.gr/
    Καταγράφηκε

pavlos mantas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 08:32:23 »

στην ΕΑΘ, δεν υπαρχει κανενας περιορισμος στα ελικοπτερα...θα το χαρακτηριζα περισσοτερο ως "αδιαφορια"..
    επειδη ομως στο παρελθον εχουν συμβει διαφορα περιστατικα και παρεξηγησεις , δικαιολογημενα και μη, η αληθεια ειναι οτι το ε/π παραγκωνιστηκε λιγο..
    τοτε βεβαια απο οτι ακουω, καθως εγω ειμαι σχετικα νεος (στο μοντελισμο, οχι στην ηλικια), τα ελικοπτερα καταλαμβαναν μεγαλο μερος του διαδρομου με συνεχη χοβερ , με αποτελεσμα και την ηχορυπανση, αλλα και η καπνα να πηγαινει συννεφο..με αυτη την αφορμη ξεκινησαν ολα..
    ομως....οταν εισαι συνετος, και σεβεσαι τον συμμοντελιστη σου, και σηκωνεις το ε/π σου και κανεις τις πορειες σου και τα ακροβατικα σου οπως ενα α/π, τοτε δεν θα σου πει κανεις τιποτε...

δηλαδή για να καταλάβω ρε τόλη όταν ένα αεροπλάνο κάνει χόβερ με ανοιχτό το smok δεν είναι το ίδιο έχω συνάντηση αυτήν την αντιμετώπιση πολλές φορες βαρέθηκα επιτέλους να αντιμετωπίζουν έτσι τα ελικόπτερα.
    και "γιαφτους" που γκαρίζουν γιατίι ασφάλεια στο πέταγμα ενός ελικοπτερου σας φέρνω για παράδειγμα το πιο πρόσφατο στην λαμία στην 1 συγκέτρωση ενώ πέταξαν τόσα ελικόπτερα δεν είχαμε κανένα "απροπτο" ατυχήματος
    den mporo na katalavo den mas xonoevoun den mporo na to katalavo re ga@##@@#$#$
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 12:21:25 »

Bρε !!! οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται...πρωτα τον εαυτο μου κρινω και μετα  τους αλλους. Επειδη πιασαμε ...αντα+ δεν σημαινει οτι μπηκαμε στην εφεδρεια! Απλως το νιωθω κατιτις δυσκολοτερο...Δωσε σε εναν 20αρη το χελι να στο πεταξει τα ματια.Εχω και εγω τον γιο μου και ξερω.Αυτος σκεφτετε πως θα κανει τικ τοκ και εγω οτι θα χαλασουν τα ρουλεμαν...

Κάποτε συμφωνούσα αλλά πλέον δεν συμφωνώ γιατι συνέχεια βλέπω οτι παρα μα πάρα πολλοι καλοι 3dαδες ειναι 35-45!! ακομα και στους 3dMasters  πανω απο 30 εως και 45 ειναι πανω απο 10 άτομα.... και μην νομιζεις οτι πετάνε απο τα 20 οι περισσοτεροι πετάνε 4-5χρονια.....!

Οπότε η ηλικια εως 40-45 δεν ειανι τόσο θέμα..! Είναι πολλα...! Το βασικότερο είναι ποσο τολμηρός εισαι και πόση σημασία δίνεις στο heli αν το heli το έχεις οπως το αμαξι τοτε αστο..!
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 12:47:25 »

Περισσοτερο νομιζω μετραει η ανεση στην τσεπη. ενας 20αρης ζορισμενος που ενα σπασιμο θα σημαινει 1 βδομαδα μεσα στο σπιτι θα σφιχτει. ενας 30+ ισως εχει περισσοτερη ανεση.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 16 Μαρ 2011, 13:12:47 »

φιλε παυλε μαντα...ναι..ενα αεροπλανο που κανει χοβερ στον διαδρομο με ανοικτο smoke, σιγουρα δημιουργει προβλημα...
    στην εαθ , δεν υπαρχουν καπνογονα σε αερομοντελλα...πλην ομως εγω που ειμαι ενας φανατικος 3dας των αεροπλανων, οταν χοβεριαζω μεσα στον διαδρομο, ολο και μου την ψιλολενε...φυσικα περισσοτερο φοβουνται, την πιθανη αστοχια υλικου ή λαθος χειρισμου, που θα κατευθυνει το αεροπλανο πανω σε κοσμο ή αυτοκινητα ή ακομη και σε μοντελα..ειναι λοιπον περισσοτερο θεμα ασφαλειας, οπως το βλεπω απο την δικη μου οπτικη γωνια...
    και καθως ξεφυγαμε αρκετα και ειμαστε εκτος θεματος, για να επανελθουμε, θα πω για αλλη μια φορα την προσωπικη μου γνωμη...
    περαν του οτι το hirobo ειναι ενας εκπληκτικος δασκαλος, ελικοπτερο που το λατρευω, στα χερια καποιου που εχει νιατα, αντιληψη, αντανακλαστικα και βλεπει και καλα (οχι οπως εμεις Grin Grin Grin), τοτε μπορει να γινει μπιλιες...σημαντικος παραγων, ειναι ο φοβος και η διστακτικοτητα....ενω στον εξομοιωτη ρε γ...ω ολα τα κανω , στην πραγματικοτητα δεν μπορω ..γιατί???  απαντηση...οταν πηγαινεις στον χωρο πτησης φοβισμενος και σφιγμενος, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα σπασεις ή τουλαχιστον θα εχεις μια προπελα ή σκελη σπασμενα...
    τωρα ,ο κωστης, επιασε τον πομπο στα χερια του και νομιζε οτι πετουσε calmato....τι νω πω???...αντε γεια... Grin Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 19 Μαρ 2011, 15:56:13 »

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για την ενθαρρυνση και για τα καλα σας λογια...Ειναι τρελα, σκετη τρελα το ατιμο.
     Εκανα αλλα 3 ντεποζιτα χθες και σε normal και σε  iddle up. Πολυ σταθερο ελικοπτερο και ''ακουει''!  Προσπαθησα περισσοτερα auto rotation, για να συνηθισω σε περιπτωση σβησιματος του κινητηρα ή απωλειας της ουρας.
      Στο τελευταιο ντεποζιτο, εβαλα χρονομετρο. Με αρκετο hover και μανουβρες , ο χρονος ηταν στα 16:30 λεπτα και κατεβηκα με ελαχιστο καυσιμο στο header tank! Ευτυχως ρουφαει αλλα οχι περισσοτερο απο μια YS Dingo.  Wink
      Ειναι μια ασκηση που μου αρεσει πολυ και την εβγαλα χθες. Θα ηθελα καποιος να μου πεις πως λεγεται. Ερχομαστε σε ευθεια πτηση με ταχυτητα σε χαμηλο επιπεδο και ανεβαζουμε το ελικοπτερο ψηλα με τη μουρη μεχρι να μεινει ακινητο στο αερα σε ορθια θεση,εκει δινουμε rudder ( stall turn ) κι αμεσως μισο roll και ξαναβγαινουμε στο χαμηλο επιπεδο συνεχιζοντας την πορεια. Αληθεια, πως λεγεται αυτην η μανουβρα; Την δοκιμασα κανοντας πρωτα το roll κι επειτα το stall turn.

Υ.Γ.: Δε θα μπορουσα να φανταστω τον πατερα μου στο ''so you think you can dance''... επρεπε ομως, να τον βλεπατε πως χορευε χθες το sceadu του, με τρελά flip και inverted πανω απο το χορταρι!  Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 19 Μαρ 2011, 18:23:37 »

Κώστα καλωςήρθες στον κόσμο του ελικοπτέρου. Είδες που σου τάλεγα; είναι...άλλο πράμα Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 19 Μαρ 2011, 18:31:39 »

Μισο rolling stall turn εβγαλες...ετσι λεγετε αλλα αυτο που αναφερεις ειναι το δευτερο σημειο της ασκησης.Το πρωτο ειναι ανεβαινεις καθετα και στη μιση ανοδο του ελικοπτερου δινεις roll οποτε το ελικοπτερο τελειωνει την ανοδο του αναποδα απο οτι την ξεκινησε.Εκει που θα μηδενιστει η ταχυτητα του ριχνεις ενα rudder μεχρι να ερθεις ξανα κατακορυφα με την μουρη κατω και συνεχιζεις την καθετη καθοδο μεχρι το σημειο που ειχες ξεκινησει την ανοδο.Μετα κανεις μερικα μετρα ευθεια πορεια και ξανααρχιζεις σε αυτο που αναφερες το οποιο ειναι το δευτερο σημειο της ασκησης.Ειναι ασκηση απο το περσινο προγραμμα της μεγαλης κατηγοριας F3C FAI.Μιας και που βλεπω σου αρεσει η πατερνατζιδικη πτηση δοκιμασε το προγραμμα το καινουργιο πιστευω οτι δεν θα δυσκολευτεις...ειναι αυτο..
    http://www.youtube.com/watch?v=aWmHLg3AsNw&feature=related
    Καταγράφηκε

kostas72
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 19 Μαρ 2011, 18:34:40 »

εγω λεω να κατεβει την κυριακη στα γιαννενα να πεταξει και να παρει μια πρωτη γευση απο f3c.
    Καταγράφηκε
    ANTONIADIS IOANNIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 19 Μαρ 2011, 19:29:21 »

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Hirobo Sceadu First Flight!!!
    Μεταπήδηση σε: