Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.406 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Απρ 2026, 07:51:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Απρ 2026, 07:51:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:06]

[Χθες στις 23:53]

από kon
    [Χθες στις 13:59]

από vilisdev
    [Χθες στις 12:43]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309406
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 228
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ραδιο παρεμβολες στον δέκτη απο αυτοταλαντώσεις & ηλεκτροστατικές εκφορτίσεις...  (Αναγνώστηκε 11449 φορές)
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 22:00:58 »

Εγω για να είμαι ειλικρινης δεν θα γείωνα τον κρυσταλλο, ετσι ωστε οτι υπαρχει στην γη να σκάει!! επανω στον κρυσταλλο, αν ειχα προβλημα το πολυ πολυ να εφτιαχνα χωρητικη γείωση με πυκνωτη αναμεσα στον κρυσταλο και την γη.

βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 22:12:35 »

καλησπερα σε ολους
    για να μπουν να πραγματα στην θεση τους οποιος δεν εχει ιδεα απο καποια θεματα πρεπει να ρωταει .
    πρεπει να ρωταει αλλα ,ποιος αποτρεπει αυτον που ειναι επικινδυνα ανιδεος και καταστροφικος να δωσει απαντηση σε τοσο λεπτα και σοβαρα θεματα που μπορουν να βλαψουν και αλλους
    π.χ. να γειωθει με κολλυτηρι ο κρυσταλλος του δεκτη
    το σερβο τραβαει 1,5 Α
    μπλενταζ καλωδιο ηχου για τροφοδοσια σερβο
    θωρακιση του δεκτη
    μηπως θα πρεπει να φοβομαστε πλεον να πηγαινομε σε μοντελλοδρομια!!!!!!
    γιαννης κουσουρλης
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 22:31:54 »

Αγαπητε φίλε Γιάννη,  αν μου πείτε  καποιος που πειράζει τον δεκτη του, που βαζει τσοκ, που γειωνει τον κρυσταλλο, που βαζει καλωδια σερβο...........πως μπορει να βλάψει τον αλλο μοντελιστη εγω τοτε θα καταλαβω αυτο που λετε, δεν ειπε κανενας για τον πομπο?HuhHuh     

Απο την αλλη να αφοριζουμε και να μην μοιραζομαστε τις γνωσεις μεταξυ μας δεν το βλεπω σωστο, αυτο κατα δικη μου αποψη ειναι η ψυχη του φορπυμ που βρισκόμαστε Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

αν απο τα γραφομενα επανω καπου υπαρχει λαθος τοτε να διορθωθει αν δεν εχει γινει ηδη, παρακαλω πειτε μας την γνωμη σας, μοιραστειτε τισ γνωσεις σας μαζι μας Thumbs up Thumbs up Thumbs up.

Φιλικα
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 22:37:19 »

Τη θωράκιση την ανέφερα στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να βάλει ασύρματη κάμερα με δυνατό πομπό επάνω. Η λύση είναι δοκιμασμένη μια και πάνω στο ελικόπτερο υπάρχει ασύρματη κάμερα με πομπό 2,4GHz, 1Watt (400 ευρώ) Κε Κουσουρλή. Και κάτι ακόμα, δεν είμαστε και τόσο άσχετοι για να αφορίζεται καταυτόν τον τρόπο η γνώμη και η δοκιμασμένη πρακτική μας.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:01:16 »

Παιδιά εγώ φταίω για όλα,που άνοιξα το θέμα. Σκέφτηκα να μοιραστώ κάποιες ιδέες κ απόψεις που έχω,και έχω συνδιάσει απο το επάγγελμά μου με το χόμπυ του αερομοντελιστή. Ισως στον αερομοντελισμο τα πράγματα να ειναι εντελώς διαφορετικά απο τα εφαρμοσμένα ηλεκτρονικα και τις κατασκευες R/F,τις επισκευες ραδιοτηλεοπτικου εξοπλισμου,την μικροηλεκτρονική κτλ...
    Βασικά μεσα απο συζητήσεις εχω καταλήξει σε ενα συμπςερασμα.
    Οτι υπάρχουν 2 ειδων αερομοντελιστες. Εκείνοι που πετουν τα μοντελα τους,αυτούσια χωρις να παρεμβαινουν στα ζωτικά τους μερη (για βελτιώσεις κ πειραματισμους),και ειναι οι ευτυχισμένοι.
     Και εκεινοι που μπαίνουν πιο βαθια στο μοντελο και στα παρελκομενα του και το εξαντλουν κατασκευαστικά και του προσθετουν ενα σωρο καλουδια για να πεταει καλυτερα ή για να μας φτιάχνει την διάθεση μας για πτηση καλύτερα,
    και ειναι οι συνέχεια προβληματισμένοι...

Υπαρχει συσχετισμος σε αυτες τις 2 κατηγορίες και σε άλλους τομεις πλην του μοντελισμου...
    Παράδειγμα αυτοι που ακουν απλα μουσική,και οι χαιφιντελιστες οπου εξαντλουν ενα συστημα οριακά.
    Οι οδηγοι,οπου απλά οδηγουν και οι υπόλοιποι οπου κάνουν συνεχεις βελτιώσεις στο αυτοκινητο...
    Και ενα σωρο άλλα παραδειγματα...
    Δυστοιχως για μενα ανοικω στην 2η κατηγορία... και νοιώθω δυστοιχισμένος γιατι δεν ικανοποιούμαι ποτε απο το αποτελεσμα και συνεχώς πειραματίζωμαι και ψάχνωμαι για το καλύτερο.
    Αυτο ομως δε σημαίνει οτι οι απόψεις μου ειναι defacto και πρεπει οπωσδήποτε κάποιος να τις ακολουθήσει!
    Δεν νομίζω οτι η ανταλαγή απόψεων εχει βλάψει ποτε κάποιον,αλλά ουτε και η τεκμηριωμένη πρόταση!
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:12:00 »

Τη θωράκιση την ανέφερα στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να βάλει ασύρματη κάμερα με δυνατό πομπό επάνω. Η λύση είναι δοκιμασμένη μια και πάνω στο ελικόπτερο υπάρχει ασύρματη κάμερα με πομπό 2,4GHz, 1Watt (400 ευρώ) Κε Κουσουρλή. Και κάτι ακόμα, δεν είμαστε και τόσο άσχετοι για να αφορίζεται καταυτόν τον τρόπο η γνώμη και η δοκιμασμένη πρακτική μας.

κ. Σφυρη εχεις αφαιρεσει ποτε θωρακιση απο δεκτη θωρακισμενο εκ κατασκευης και  συνεχιζει να δουλευει, εαν ναι προφανως δεν καταλαβαινεις  την διαφορα κ.Σφυρη
    γιαννης κουσουρλης
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:17:55 »

Εγω παλι αντι για 1 W εκπομπή επάνω στο heli θα έβαζα στο receiver μια http://www.priveshop.gr/product.php?code=403556&sess=3574486918 και θα επεζα με 0,3 mw στον πομπο εστι θα ειχα ελαφρος καλιτερη ληψει "2db ειναι η Stock " και λιγοτερες παρεμβολες Cheesy .

ίσως να είχα και ίδια λογο pigtale  devil
    Καταγράφηκε

γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:22:06 »

Αγαπητε φίλε Γιάννη,  αν μου πείτε  καποιος που πειράζει τον δεκτη του, που βαζει τσοκ, που γειωνει τον κρυσταλλο, που βαζει καλωδια σερβο...........πως μπορει να βλάψει τον αλλο μοντελιστη εγω τοτε θα καταλαβω αυτο που λετε, δεν ειπε κανενας για τον πομπο?HuhHuh     

Απο την αλλη να αφοριζουμε και να μην μοιραζομαστε τις γνωσεις μεταξυ μας δεν το βλεπω σωστο, αυτο κατα δικη μου αποψη ειναι η ψυχη του φορπυμ που βρισκόμαστε Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

αν απο τα γραφομενα επανω καπου υπαρχει λαθος τοτε να διορθωθει αν δεν εχει γινει ηδη, παρακαλω πειτε μας την γνωμη σας, μοιραστειτε τισ γνωσεις σας μαζι μας Thumbs up Thumbs up Thumbs up.

Φιλικα
    Βαγγέλης
    Διόρθωση: Κλείσιμο της παράθεσης από administrator

φιλε Βαγγελη
    υπαρχουν δεκτες με κολημενο τον κρυσταλλο, γειωση δηλαδη,αλλα την ευθυνη για το κολλημα το εχει το εργοστασιο που πουλαει τον δεκτη και μας δινει εγγυηση γιαυτο το λογο.εκει βεβαια δεν σου επιτρεπει να αλλαξεις κρυσταλλο,συχνοτητα
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:34:23 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 3 Απρ 2007, 23:28:36 »

ναι αλλα που θα βλάψει τον αλλο???, 
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 01:25:49 »

Εγω παλι αντι για 1 W εκπομπή επάνω στο heli θα έβαζα στο receiver μια http://www.priveshop.gr/product.php?code=403556&sess=3574486918 και θα επεζα με 0,3 mw στον πομπο εστι θα ειχα ελαφρος καλιτερη ληψει "2db ειναι η Stock " και λιγοτερες παρεμβολες Cheesy .

ίσως να είχα και ίδια λογο pigtale  devil

Σε παραδεχομαι ρε καζα . "Οπου γαμος και γιορτη η βασιλω πρωτη "  Grin Grin Grin Grin Παρτε και μια διεύθυνση ετσι για να μην ξεχνιόμαστε !!!!!!! 
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 01:40:59 »

κ. Σφυρη εχεις αφαιρεσει ποτε θωρακιση απο δεκτη θωρακισμενο εκ κατασκευης και  συνεχιζει να δουλευει, εαν ναι προφανως δεν καταλαβαινεις  την διαφορα κ.Σφυρη
    γιαννης κουσουρλης
    Δε αφαίρεσα καμιά θωράκιση ξαναδιάβασε το ποστ μου.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 01:45:10 »

Όσον αφορά τις ασύρματες κάμερες το δουλεύω αρκετό καιρό. Έχω τυλίξει το δέκτη σε πολλές στρώσεις αλουμινόχαρτου και το πρόβλημα λύθηκε.
    Αυτό το ποστ Κε Κουσουρλή
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 08:14:07 »

Θα παρακαλέσω να πέσει ο τόνος των μηνυμάτων και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

- Πιστεύω οτι όλοι γράφουν με σκοπό να βοηθήσουν. Ολοι μπορούν να κάνουν ένα λάθος, επίσης κάτι που σήμερα επικρατεί ως σωστό μπορεί αργότερα να αποδειχθεί ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή. Μηνύματα με οξύ τόνο και χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης δεν θα βοηθήσουν ούτε την εικόνα του φόρουμ και κυρίως ούτε αυτόν που προσπαθεί να βγάλει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.

- Οι εταιρίες αρκετές φορές περιλαμβάνουν στα νέα μοντέλα τους μικρές βελτιώσεις που έχουν γίνει από ανεξάρτητους επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες σε προηγούμενα.

- Αυτό που θα ήθελα να γίνει κατανοητό από όλους είναι οτι επεμβάσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματος R/C δεν είναι για τον οποιονδήποτε. Ακόμα και αν γίνουν από έμπειρο θέλουν δοκιμές. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει σταδιακά γνώση και εμπειρία αλλά θέλει προσεκτικά βήματα. Ακόμα, οτι διαβάζετε και εδώ, όπως και στα ξένα φόρουμ, είναι η γνώμη του γράφοντος και πάντα υπολογίζετε το "use at your own risk" (χρησιμοποιείστε έχοντας εσείς την ευθύνη του κινδύνου).

- Επέμβαση και στον δέκτη μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ενα μοντέλο αεροπλάνου χωρίς έλεγχο είναι, σχεδόν πάντα, το ίδιο επικίνδυνο, ανεξάρτητα από τον λόγο που προκάλεσε την απώλεια του ελέγχου.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 09:00:10 »

τα 50 ωμ ειναι η σύνθετη αντισταση!!!!!!!
    οχι η πραγματικη μετρήσιμη του αγωγου!!!!!

Καλημέρα σε ολους

καλημέρα Τάκη!!!!!  χαθήκαμε αλλα θα τα πουμε Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Βαγγέλης

Ναι έχεις δίκιο για τα 50ΩΜ. Αναθεωρώ. Δεν το σκέφτηκα καλα. 
    Καταγράφηκε
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 4 Απρ 2007, 09:15:23 »

καλησπερα σε ολους
    για να μπουν να πραγματα στην θεση τους οποιος δεν εχει ιδεα απο καποια θεματα πρεπει να ρωταει .
    πρεπει να ρωταει αλλα ,ποιος αποτρεπει αυτον που ειναι επικινδυνα ανιδεος και καταστροφικος να δωσει απαντηση σε τοσο λεπτα και σοβαρα θεματα που μπορουν να βλαψουν και αλλους
    π.χ. να γειωθει με κολλυτηρι ο κρυσταλλος του δεκτη
    το σερβο τραβαει 1,5 Α
    μπλενταζ καλωδιο ηχου για τροφοδοσια σερβο
    θωρακιση του δεκτη
    μηπως θα πρεπει να φοβομαστε πλεον να πηγαινομε σε μοντελλοδρομια!!!!!!
    γιαννης κουσουρλης

Γιάννη το ότι κάποια σέρβο τραβάνε παραπάνω και από 1,5Αμπερ δεν είναι καινούργιο. Αν κοιτάξεις χαρακτηρίστηκα από σέρβο θα δεις ότι φτάνουν και τα 3 Αμπέρ. Αναφέρομαι σε μεγάλα μοντέλα όπως διευκρινίζω –όχι πολύ μεγάλα- και στο πόστ παραπάνω.
    Αν δεν το πιστεύεις η δεν το δέχεσαι η το θεωρείς επικίνδυνο δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ο κάθε ένας έχει την άποψη του
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ραδιο παρεμβολες στον δέκτη απο αυτοταλαντώσεις & ηλεκτροστατικές εκφορτίσεις...
    Μεταπήδηση σε: