Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.934 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 25 Αυγ 2026, 16:32:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 25 Αυγ 2026, 16:32:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:04]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:44:30]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309934
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 176
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 131
    Συνολικά: 133
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φθηνο Τροφοδοτικο 1200W 47Amp DIY  (Αναγνώστηκε 25628 φορές)
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 1 Μαρ 2011, 12:36:58 »

Παυλο αν το μεγαλωσεις και αλλο ξερεις υποθετω πως η γραμμη ρευματος που θα τροφοδοτεις το κτηνος θα πρεπει να ειναι ενισχυμενη...

Ναι ναι ξερω... αν ειχαμε 110 volt οπως έξω θα είμουν στο όριο..!

Ωραία δουλειά!!  Cheesy  Thumbs up
    Η επόμενη κίνηση ξέρεις ποια θα είναι??
    Αφού αποφάσισες να ασχοληθείς με τα ηλεκτρικά ε/π (οικολογική συνείδηση) δεν μένει παρά
    να βάλεις και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ να σου φορτίζει τις μπαταρίες!!!  Cheesy Thumbs up 
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 20 Ιουν 2011, 03:08:00 »

Λοιπόν μετά απο περίπου 260 φόρτίσεις 12σελων πακ μπορώ να πω οτι τα τροφδοτικά δουλεύου απροβλημάστιστα...

Εχω τραβήξει μέχρι και 40Α για 10-15 min χωρίς κανένα πρόβλημα...!
    Καταγράφηκε
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 26 Ιουν 2011, 11:16:41 »

εχω σπιτι 2 τροφοδοτικα απο pc που δεν χρησιμοποιουνται,, δεν ειναι ιδια και ειναι γυρω στα 350 w ,,μπορω να συνδεσω παραλληλα ολες τις εξοδους των 12volt ετσι ωστε να εχω τα διπλασια watt?Huh?  με τα αμπερ τι γινεται??   
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Κυριακή, 26 Ιουν 2011, 14:52:26 »

Σε σειρα...! Βέβαια καλα είναι να πας σε κάποιον που ξέρει να δει αν ειναι οκ τα τροφοδοτικά για αυτη την δουλειά..!

Σε σειρά τα volt διπλασιζονται μαζί με τα Watt  τα αμπερ μενουν ίδια..!
    Καταγράφηκε
    pissas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Κυριακή, 26 Ιουν 2011, 14:55:47 »

Αν στα 12v τα τροφοδοτικα δεν βγαζουν την ιδια ταση, και τα συνδεσεις σε σειρα, το τροφοδοτικο που βγαζει τα λιγοτερα Amps πολυ απλα θα καει.
    Καταγράφηκε

esky kob
    copter x 450 se v2
    copterx 450 pro  belt
    eflite msr
    rjx xtream 50
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 6 Ιουλ 2011, 21:31:11 »

τελικα εφτιαξα το ενα τροφοδοτικο μονο για να βγαζει 12βολτ και 13 αμπερ σε μια εξοδο, ετσι λεει, το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω με τον φορτιστη μου ουτε καν να φορτισω μια εξασελη με 3 αμπερ, καλα για 12σελι δεν συζηταω, καπου εχω κανει λαθος στη συνδεσμολογια η δεν κανει το τροφοδοτικο? το οποιο ειναι 300 βατ, μετρησα με πολυμετρο και βγαζει 12βολτ
    Καταγράφηκε
    pagani
    Aeromodeller Sr. Member

Kostas Laliotis

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 10 Αυγ 2011, 15:06:38 »

ηλεκτρολογοι παρακαλω μοα βοηθεια, εχω 2 dell A23300  τσαμπερωμενα κομπλε,δουλευουν μια χαρα μονα τους, οταν τα ενωνω σε σειρα το ενα δεν δουλευει, δηλαδη δεν δινει 12 βολτ, ετσι εχω μονο τα 12 απο το αλλο, , χωρια δουλευουν, απο το ενα εβγαλα τη γειωση,
    τη συνδεσμολογια τη βρηκα απο δω ειναι για τα ιδια τροφοδοτικα ακριβως, http://sites.google.com/site/tjinguytech/my-projects/server-ps,
    και κατι αλλο απλα καλωδια θα αντεξουν γιατι ακομα και με 12 βολτ ζεστενοντουσαν πολυ
    Καταγράφηκε
    taz00
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 22 Σεπ 2011, 13:42:12 »

Έχοντας παραγγείλει έναν καινούριο φορτιστή από τον Βάιο (Biz-Models) έπρεπε να λύσω το πρόβλημα του τροφοδοτικού.
    Ο φορτιστής είναι ο cellpro Powerlab 8, με μέγιστη ισχύ 1344w.  devil
    http://www.biz-models.com/gr/cellpro-powerlab-8-v2-combo-2-w-cp8s-gp-ko-par-jst-xh-jst-eh-hr-adapters.html

Το μεγαλύτερο τροφοδοτικό στο οπλοστάσιο μου μέχρι πρότινος ήταν ένα 540w από hobbyking το οποίο δεν με είχε ενθουσιάσει με την ποιότητα του. Μάλιστα σε κάποια φάση ενώ φόρτιζα κάτι 6S στα 15Α άρχισε να βγάζει καπνούς.   Cheesy
    Προλάβα και το σταμάτησα και εντόπισα το πρόβλημα σε μια κόλληση στην έξοδο DC. Το επισκεύασα αλλά δεν το εμπιστεύομαι για μεγάλες ισχύς.

Ειδικά με τον powerlab για να μπορέσω να εκμεταλλευτώ την ισχύ του ήθελα ένα 24βολτο τροφοδοτικό με δυνατότητα πολλών αμπέρ. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο ούτε φθηνό να βρεθεί.

Μετά από ψάξιμο στο internet κατέληξα στην αγορά 2 12V τροφοδοτικών file servers των 47Α και την σύνδεση τους σε σειρά για να πάρω την επιθυμητή τάση εξόδου των 24V.

Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως πρέπει να προηγηθούν κάποια πράγματα. Κατ’αρχήν τα τροφοδοτικά αυτά δεν έχουν κάποιο διακόπτη για να ανοίγουν αλλά πρέπει να γεφυρωθούν κάποια pins στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού. Τα pins αυτά είναι διαφορετικά για κάθε τύπο τροφοδοτικού. Εγώ προκειμένου να μην ψάχνω αγόρασα τα τροφοδοτικά από εδώ: http://feathermerchantrc.com . Ο συγκεκριμένος κάνει αυτός την μετατροπή και δοκιμάζει τα τροφοδοτικά υπό φορτίο πριν τα στείλει.

Εδώ φαίνονται τα βραχυκυκλωμένα pins. Τα καλώδια εξόδου τα έχω κολλήσει εγώ.

Ένα τροφοδοτικό 12V των 575watt θα ήταν αρκετό για τους περισσότερους, όταν όμως έχεις έναν φορτιστή των 1344watt που μάλιστα θέλει 26,35V για να τα αποδώσει απλά δεν αρκεί.

Παραπάνω φαίνονται τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού.

Για την σύνδεση των τροφοδοτικών σε σειρά πρέπει να αφαιρεθεί η γείωση του δεύτερου τροφοδοτικού. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει βραχυκύκλωμα όταν συνδεθούν και τα δύο τροφοδοτικά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην πλευρά AC είτε στην πλευρά DC του δεύτερου τροφοδοτικού. Η πιο σωστή λύση είναι στην πλευρά DC αλλά η πιο εύκολη είναι στην πλευρά AC.

Για να γίνει κάτι τέτοιο απλά αφαιρούμε τους ακροδέκτες γείωσης από το καλώδιο του 2ου τροφοδοτικού.

Έχουν αφαιρεθεί οι ακροδέκτες γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας.

Βασικό είναι επίσης να μονώσουμε το σασί του δεύτερου τροφοδοτικού γιατί αφενός αν έρθει σε επαφή με το πρώτο πάλι θα υπάρξει βραχυκύκλωμα και αφετέρου είναι μια επιπλέον προστασία σε περίπτωση διαρροής ρεύματος 220V μέσω του σασί.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ταινία πακεταρίσματος, εγώ επέλεξα το διάφανο αυτοκόλλητο που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να επενδύουν τα σχολικά βιβλία (αφού μου είχε περισσέψει  ). Μην ξεχνάτε ότι υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται να μονώσει τάση 12V .

Μονωμένα τα σασί των τροφοδοτικών. Έχω μαρκάρει το μη γειωμένο καλώδιο και το δεύτερο τροφοδοτικό με κίτρινη ταινία για να μην τα μπερδεύω.

Το αποτέλεσμα? Ένα τροφοδοτικό των 24V (που έχει και ταυτόχρονα έξοδο των 12V για συσκευές που δεν αντέχουν τα 24V) με κόστος 125$ συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.

Η συνδεσμολογία

Ο φορτιστής συνδεδεμένος στην έξοδο των 12V

Ο φορτιστής συνδεδεμένος στην έξοδο των 24V

Στα τροφοδοτικά μπορούν να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές των 12V και 24V. Σε αυτή την περίπτωση η ισχύς εξόδου περιορίζεται από το ρεύμα που δίνει το πρώτο τροφοδοτικό που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 47Α. Άρα στην έξοδο των 24V μπορούμε να πάρουμε 47Α μείον το ρεύμα που τραβάμε από την έξοδο των 12V

Άντε να έρθει ο powerlab γιατί τα 350watt του icharger δεν φτάνουν ούτε για να ζεσταθούν τα τροφοδοτικά    Wink

Επόμενο βήμα η αλλαγή των καλωδίων με 10awg και μπάρες χαλκού για να πιάνουν τα κροκοδειλάκια (τι κροκοδειλάκια δηλαδή, λες και βγήκαν από τον Νείλο είναι   idiot2) του powerlab και γενικό συμμάζεμα των καλωδίων κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
    Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 00:47:05 »

Φιλε μου ποσο σου πηρε αποστολικα??
    Καταγράφηκε
    taz00
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 00:49:56 »

90$ τα τροφοδοτικά + 35$ κόστος αποστολής = 125$ σύνολο.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 00:52:16 »

Πρέπει να το ψάξεις στο ebay.. Συνηθως κανουν 60$ και τα δυο + 30 μεταφορικα.. δλδ ενα 60αρι ευρω σύνολο!
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 00:52:53 »

90$ τα τροφοδοτικά + 35$ κόστος αποστολής = 125$ σύνολο.

Ok!Ευχαριστω!Κατι ακομη,ηταν ετοιμο συνδεδεμενο σε τελικη μορφη?
    Καταγράφηκε
    FlyingDoctor
    Aeromodeller Sr. Member

Βασιλης

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 00:55:07 »

Πρέπει να το ψάξεις στο ebay.. Συνηθως κανουν 60$ και τα δυο + 30 μεταφορικα.. δλδ ενα 60αρι ευρω σύνολο!
    Ναι το ειχα δει το project οταν το ειχες παρουσιασει....αλλα ποιος να το συνδεση αυτο το πραγμα Παυλο??εγω δεν εχω ιδεα.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 01:04:42 »

Ναι το ειχα δει το project οταν το ειχες παρουσιασει....αλλα ποιος να το συνδεση αυτο το πραγμα Παυλο??εγω δεν εχω ιδεα.

Όχι δν ερχεται ετοιμο και αν το παρραγγειλεις ετοιμο απο τον κατι τυπους σου περνουν 120-140ε.. ειναι παρα πολλα..!
    Φέρτο εσύ και πάρε τηλ να το κανονίσουμε..!
    Καταγράφηκε
    taz00
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 23 Σεπ 2011, 01:07:41 »

Τις συνδέσεις δεν τις γλυτώνεις. Πιο πάνω γράφω ότι εγώ τις έκανα. Απλά θα γλυτώσεις το γεφύρωμα των pins που δεν είναι και τίποτα.
    Εγώ πήγα σε αυτή τη λύση (feathermerchant) γιατί ο τύπος τα ελέγχει υπό φορτίο πριν τα στείλει και έχει πολύ καλά σχόλια στο rcgroups. Επιπλέον αυτά που πήρα εγώ έχουν ανεμιστήρα μεταβλητής ταχύτητας και είναι σχετικά ήσυχα (ακόμα δεν τα έχω ζορίσει)
    Μην ξεχνάμε ότι αυτά είναι μεταχειρισμένα ποιοτικά τροφοδοτικά των 300 και 400$ τα οποία είμαστε τυχεροί που τα βρίσκουμε σε αυτές τις τιμές. Από την άλλη ως μεταχειρισμένα δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι. Οι περισσότεροι πωλητές στο ebay απλώς τα πουλάνε χωρίς να τα ελέγξουν πιο πριν.
    Βέβαια η διαφορά τιμής δικαιολογεί και το ρίσκο. Προσωπικά είχα βρει σχεδόν τα ίδια τροφοδοτικά ακόμα και 15-20$ το ένα.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Φθηνο Τροφοδοτικο 1200W 47Amp DIY
    Μεταπήδηση σε: