Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.688 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 07:45:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 07:45:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:50]

από Bocian
    [Χθες στις 19:19]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309688
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 67
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κατι παει στραβα ή κατι κανω λάθος?  (Αναγνώστηκε 19548 φορές)
    akmakas
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 19 Μαρ 2007, 19:44:42 »

Pevgen...Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σου...θα κοιτάξω να αγοράσω δυο τρεις Lipo να έχω αφού του πάρω όμως τον αέρα....Νομίζω πως μπορώ να φτιάξω και εγώ δικές μου...Τα Link που μου έδωσες είναι απίστευτα...Δεν μου πέρασε από το μυαλό το τι μπορεί να παίζει εκτός από τα έτοιμα εργοστασιακά  μοντέλα τρέλα σκέτη....Ίδη δηλώνω ερωτευμένος με το ελικόπτερο μου και το χαβαλεδιάζω κάθε στιγμή.Αυτή την εβδομάδα θα πάω σε γήπεδο να του δώσω να καταλάβει!!!!
    Καταγράφηκε

To Forum των πωρωμένων συλλεκτών...
    Retro computers.συλλεκτικά αντικείμενα...
    www.silogomania.forumotion.com...
    Back to the roots...
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 26 Μαρ 2007, 20:45:28 »

Καλησπέρα σε ολους,

Φιλε akmakas μιας και ειμαστε στην ιδια μοιρα με το ιδιο ε/π απο τα λιγα που εμαθα συνοπτικά αναφερω τα παρακατω:
    Το Honey Bee το έχω 2-3 μηνες τωρα. Χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία μορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος απο το ελικοπτερο αυτο. Ευτυχώς δεν εχει υποστεί μεχρι τωρα δυνατα σοκ εκτός απο ενα σπασμενο flybar στην 1 πτήση. Με ελάχιστο sim και πρακτική εξάσκηση στο πεδίο μαχης το πεταω ικανοποιητικά (για μενα παντα).

Στην αρχη,, δηλαδη με το που βγηκε απο το κουτι του δεν πεταγε με τιποτα. Με μικρες επεμβασεις οπως θα διαβασες και στο thread αυτο εγινε αξιοπλοο.
    Το μονο πρόβλημα που αντιμετωπιζω πλεον αλλα απο ότι διαβασα και εγω παιρνεις μετρα γιααυτο είναι η μπαταρία. Η μπαταρια που δινει στο κουτι είναι μικρή Και σε αντοχή και σε χωρητικοτητα (8.4-650mAh). Αντιθετα ο φορτιστης (12V-300mA) την ψηνει σε 2,5 ωρίτσες σα καρυδόπιτα. Το αποτέλεσμα Huh Δεν εβγαλε πάνω από 13-15 φορτισεις εκφορτίσεις. Ίσως και λιγότερες. Τωρα πια ίσα που σηκωνεται το ελικόπτερο.
    \
    Ετσι προμηθευτηκα μια ΝιΜΗ 9.6V-750mAh.

Η δύστυχη όμως φοβαμαι ότι θα έχει την ίδια καταληξη αφου ο ιδιος φορτιστης θα της πέφτει βαρύς . και όχι τιποτα άλλο καινουρια γαρ τη λυπαμαι να τη βαλω στα 300mA απεαυθείας.

Τελος παντων μη εχοντας αλλη επιλογη θα υποστεί και αυτη το μαρτυριο του ψησιματος και βλεπουμε.

Η μηπως υπαρχει και άλλη επιλογη?? Μπορώ αραγε να κανω καμμια μοντα στον φορτιστη ωστε να την φορτίσω 1-2 φορές στο ρελαντί Huh?   idiot2
    Καταγράφηκε

καλές πτήσεις και καλύτερες προσγειώσεις
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 26 Μαρ 2007, 22:03:33 »

Μια καλη επενδυση σε φορτιστη και μπαταριες δεν παει ποτε χαμενη
    Για αρχη ομως μπορεις να παρεις μια 3 cell  της esky (αυτη που εχει μεσα το cp2) ,
    αν και ακομη καλυτερα απο οτι λενε στα ξενα φορουν ειναι να παρεις 2 cell 1200mAh ....μιλανε για 20' πτησεις, με μικροτερη ισχυ απο οτι η μπαταρια 3 στοιχειων , αλλα και καλυτερη διαρκεια ζωης στα μοτερ ( 10 ωρες της ουρας, 20 ωρες το κυριως )
    Επισης ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ αν σου πεσει..... το 4 σε ενα μπορει να καει μονο οταν βρουν εμποδιο οι ελικες και προσπαθουν να γυρισουν χωρις να το καταφερνουν. Αν και αυτο το ξεπερνας με 7,5 Α αφαλεια στο κυριως μοτερ και 3Α ασφαλεια στο πισω,
    δεν θυμαμαι το link αλλα αν θες μπορω να σου στειλω μια foto απο το δικο μου
    αυτα για την ωρα, και οτι αλλο θελεις ρωτας Wink
    Καταγράφηκε
    pevgen
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 27 Μαρ 2007, 10:20:17 »

Το βασικότερο upgrade που μπορεις να κάνεις elpa όπως είπα και στον akmaka είναι να πάρεις την lipo και τον αντιστοιχο φορτιστή που χρησιμοποιεί το lama. Μπορεί να είναι μικρή (800mAh) αλλά επειδή ειναι πιο ελαφριά και καλύτερο response εχεις και μεγαλύτερο χρόνο. Οσο για τις 3s οπως ειπε και ο φίλος απο πάνω έχουντ ρίσκο τους συν το βάρος που προσθέτουν.

Προσωπικα πιστεύω οτι είναι καλύτερα να έχεις 3-4 lipo στα 800 με 1000 mAh και να τις αλλάζεις.
    Καταγράφηκε
    Elpa
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 27 Μαρ 2007, 17:55:31 »

Αγαπητοί συναδελφοι,

δε μπορώ παρα να συμφωνησω μαζι σας. Σιγουρα η επένδυση σε ενα καλό φορτιστή πρέπει να γίνει γιατί ετσι και αλλιώς οσο δουλευω με ηλεκτρικά ειναι απαραιτητος.

Για τις μπαταρίες όμως εχω εναν ενδοιασμό και σιγουρα δεν ειμαι ουτε ο πρώτος ουτε ο μοναδικός.
    Αναμφισβητητα οι lipo εχουν πολλά πλεονεκτήματα όμως αφενος δεν σκοπευω να μεινω με το κατα τ' αλλα αξιαγαπητο Honey bee πολύ καιρό ακόμα οποτε ισως μου μεινουν αμανατι οι για το μικρο αυτο ε/π Lipo μπαταρίες, αφετερου δεν μπορώ να πω ποια και ποτε θα είναι η επόμενη αγορά ε/π ωστε να προμηθευτω μπαταρίες που να ταιριαζουν και στο επόμενο.

Οποτε εχω την εντυπωση οτι η  βελτιστη οικονομοτεχνική λύση αυτη τη στιγμή  είναι η μια μπαταρια φτηνη ωστε να συνεχισω να πεταω το Honey bee με περιορισμενα εξοδα. Για φορτιστη θα κανω μια αναζητηση στο forum. Δεν μπορεί ολο και καποια συζητηση θα γινεται.

Μεχρι τοτε θα παιξω με την NiMH 750mAh και τον στανταρ φορτιστη του Honey bee.

Anyway ευχαριστω για την ανταποκριση   Thumbs up
    elpa
    Καταγράφηκε

καλές πτήσεις και καλύτερες προσγειώσεις
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 27 Μαρ 2007, 20:58:03 »

οικονομικοτερη λυση ημπαταρια με  3 cell της esky με τον φορτιστη της esky , 40 ευρω και τα 2 μαζι
    ομως ειτε σε ηλεκτρικα μεινεις ειτε πας σε θερμικα , αεροπλανα ή ελικοπτερα  ενας πολυ καλος φορτιστης ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ!!!!
    Καταγράφηκε
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 29 Μαρ 2007, 21:47:42 »

Βιάστηκα ο παπάρας και δεν περίμενα να το πετάξω σε γήπεδο......Δεν άντεξα και το πέταξα στο παρκινκ του σπιτιού μου...Το σήκωσα δυο φορές αλλά πραγματικά ρε παιδιά από αλλού το σήκωνα αλλού βρισκόταν..Τι είναι ετούτο το ένιωθα εντελώς ακυβέρνητο!!!Δυστυχώς έληξε άδοξα το όλο επιχείρημα με δυο καλές μα πολύ καλές πτώσεις..Τι να σας πω λυπήθηκα πολύ αλλά ασφαλώς δεν είμαι ο μόνος εδώ που πέρασε τέτοιο σοκ..Πιο πολύ λυπήθηκα που δεν το χάρηκα παρά τα χρήματα που έδωσα  ....Το Σάββατο θα πάω για ανταλλακτικά είναι ακριβά?Έσπασε το κουβούκλιο η πλαστική βάση του μοτέρ και η βάση μπαταρίας..άστα....το έκανα βίδες και ερωτώ..Αν ένα ελικόπτερο σαν και αυτό το κάνεις βίδες μπορείς να το ξαναμοντάρεις χωρίς να έχει κουσούρια?Για τις μπαταρίες τώρα εγώ προσωπικά πιστεύω πως μπορεί ο  καθένας να φτιάξει μόνος του είναι πολύ εύκολο και σου βγαίνει και πιο φτηνά...
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 2 Απρ 2007, 00:00:44 από akmakas » Καταγράφηκε

Back to the roots...
    topg
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2007, 00:21:02 »

Φιλε μου,  ευτυχως η δυστυχως υπαρχει μια standard διαδικασια να μαθεις  να πετας  και θελει υπομονη (μεγαλη...)  Αυτο που λενε "  πεταει απο το κουτι με μηδεν εμπειρια "   δεν υπαρχει.  Ψαξε λιγο εδω περα και καπου θα βρεις το "κολπο"  του τι πρεπει να κανεις.  Καλη τυχη !!

Γιωργος
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2007, 01:20:15 »

Βιάστηκα ο παπάρας και δεν περίμενα να το πετάξω σε γήπεδο......Δεν άντεξα και το πέταξα στο παρκινκ του σπιτιού μου...Το σήκωσα δυο φορές αλλά πραγματικά ρε παιδιά από αλλού το σήκωνα αλλού βρισκόταν..Τι είναι ετούτο το ένιωθα εντελώς ακυβέρνητο!!!Δυστυχώς έληξε άδοξα το όλο επιχείρημα με δυο καλές μα πού καλές πτώσεις πτώσεις..Τι να σας πω λυπήθηκα πολύ αλλά ασφαλώς δεν είμαι ο μόνος εδώ που πέρασε τέτοιο σοκ..Πιο πολύ λυπήθηκα που δεν το χάρηκα παρά τα χρήματα που έδωσα  ....Το Σάββατο θα πάω για ανταλλακτικά είναι ακριβά?Έσπασε το κουβούκλιο η πλαστική βάση του μοτέρ και η βάση μπαταρίας..άστα....το έκανα βίδες και ερωτώ..Αν ένα ελικόπτερο σαν και αυτό το κάνεις βίδες μπορείς να το ξαναμοντάρεις χωρίς να έχει κουσούρια?Για τις μπαταρίες τώρα εγώ προσωπικά πιστεύω πως μπορεί ο  καθένας να φτιάξει μόνος του είναι πολύ εύκολο και σου βγαίνει και πιο φτηνά...

Γίνεται και καλύτερο μάλιστα όταν το επισκευάσεις επειδή έχεις αποκτήσει εμπειρία μαθαίνοντας από τα λάθη σου. Υπομονή.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    pevgen
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 30 Μαρ 2007, 10:09:50 »

Thumbs up ακριβώς έτσι... άμα δεν το σπάσεις ούτε το πονάς ούτε το μαθαίνεις. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται.

Πολύ βασικά είναι αυτά που έχει γράψει ο ZeroIQ σχετικά με το ζύγισμα. Είναι το ΠΙΟ βασικό. Για να σε ενθαρρύνω θα σου πω οτι μετά απο καμμιά 10αριά μπαταρίες είμαι σε θέση να κάνω ψευτοαιώρηση για μια ολόκληρη σχεδόν μπαταρία. Το ψευτοαιώρηση πάει στο οτι αιωρείται μεν οπως θέλει εκεινο δε. Και όπως λέει και ο Radd "if you are NOT in control then the helicopter IS".

Καταγράφηκε
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 1 Απρ 2007, 00:53:37 »

Ευχαριστώ παιδιά για το θάρρος που μου δίνετε!!! Thumbs up
    Τελικά το όλο επιχείρημα θα μου κοστίσει  50Ε  περίπου δεν βαριέσαι υπομονή όπως λέτε!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 1 Απρ 2007, 23:58:41 από akmakas » Καταγράφηκε

Back to the roots...
    akmakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #41 στις: Κυριακή, 1 Απρ 2007, 00:56:18 »

Θα ανατρέξω στα πολύ χρήσιμα βοηθήματα σας,και είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι θα πάρω!!!!
    Καταγράφηκε

Back to the roots...
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #42 στις: Κυριακή, 1 Απρ 2007, 21:38:27 »

Θα ανατρέξω στα πολύ χρήσιμα βοηθήματα σας,και είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι θα πάρω!!!!

...να μην πάρεις την "κατιούσα" λόγω απογοήτευσης και όλα τα άλλα έρχονται.

Καλή τύχη σύντεκνε 
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 01:29:42 »

Γειαα να ρωτήσω και γω κάτι για το παραπάνω ε/π?
    Έχω ένα παρόμοιο ε/π και ερωτώ αν η ουριαία έλικα μόνο με τριμμάρισμα διωρθώνεται?Να επιμείνω?(το βρίσκω υπερευαίσθητο)αλλάζει φορά όσο ανεβάζεις thro και κατεβάζεις αντίστοιχα.
    Τι την ήθελα την μύγα?? idiot2
    Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    pevgen
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 26 Απρ 2007, 11:24:57 »

Νομίζω οτι έχει να κάνει με τι ρύθμιση του γυροσκόπιου και συγκεκριμένα με την ρύθμιση του proportional.

Πρέπει να το ρυθμίσεις έτσι ώστε όταν το στροφείο έχει τόσες στροφές ίσα ίσα για να απογειωθεί να μένει η ουρά σταθερή.
    Η διαδικασία ρύθμισης είναι:
    Ανεβάζεις στροφές μέχρι να είναι έτοιμο να απογειωθεί.
    Βλεπεις προς τα που τραβάει η ουρά.
    Κατεβάζεις στροφες, βγάζεις μπαταρία ρυθμίζεις το pot
    Ξαναβάζεις μπαταρία και πάλι απο την αρχή.

Το δικό μου μένει γενικώς σταθερό αλλά πάντα άν δώσω throttle πρεπει να διρθώσω λίγο το ουραίο.
    Το δύσκολο δε είναι στην κάθοδο.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Κατι παει στραβα ή κατι κανω λάθος?
    Μεταπήδηση σε: