Καλησπέρα σε όλους,
Πρόσφατα απέκτησα το 1ο μου ελικοπετρο (Honey bee E004) το γνωστό 4καναλο. Όπως καθε νεος στο χωρο ετσι και εγώ προσπαθώ να βγαλω άκρη αλλα καποια στιγμή σηκώνω τα χερια ψηλα. Ελπίζω να μπορεί καποιος πιο έμπειρος να με βοηθήσει...
Λοιπόν:
Ξεκινώντας είμαι πολύ διστακτικός με το Throttle (να το λεω γκαζι?) μιας και το ελικοπτερο μου δίνει αίσθηση ότι είναι εκτός ελέγχου (μαλλον είναι εεε?) .
1. Εχει μια έντονη ταση να ντριφτάρει προς τα αριστερα και ελαφρως μπροστα πραγμα που γίνεται πολυ πιο γρήγορα μολις του ελαφρυνει παραπανω με μικρο επιπλεόν ανοιγμα του γκαζιού. Λόγω της απειρίας μου δεν προλαβαίνω να το μαζέψω κλείνω το γκαζι, και αντε και παλι από την αρχή
Προσπάθησα να το τριμαρω αλλα και με τερμα το τριμ δεξια (το δεξί οριζόντιο) ακόμα τα ίδια. Βεβαια με το stick ακουει. Μήπως είναι θεμα άλλων ρυθμίσεων η καποιας επεμβασης στο ίδιο το μοντελο?
Ενδεχομενως να οφείλεται και στο ground effect αλλα με τετοια συμπεριφορα που να αρχίσει να πεταει κιολας?
2. Μηπως είανι θεμα ζυγίσματος? Είναι σίγουρα όλα ενταξει από το εργοστασιο? ΠΟια είναι η συστή θεση της μπαταρίας? Τερμα μπροστα, πίσω ή ακριβώς κατω από τον αξονα του στροφείου?
3. Μετα από πολλές ωρες ψαξιμο στο Internet

βρήκα παρα πολλες πληροφορίες μεχρι και να ζυγοσταθμίσεις τα Blades. Τιθενται όντως τετοια θέματα ? και αν ναι σε τι βαθμό?
4. Μερικές φορές με το που συνδεω την μπαταρία (με αναμμένη την τηλεκατευθυνση) το κοκκινο led που αναβοσβήνει δεν σταματαει ποτε να ανανβοσβήνει και ποτε δεν γίνεται πράσινο. Μεχρι στιγμής όταν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα εβγαλα και ξαναεβαλα την μπαταρία. Είναι σωστή αυτη η ενεργεια ή υπάρχει πρόβλημα?

5. Οταν αναβει το κοκκινο ενω το ελικόπετρο είναι σε λειτουργία σημαινει κατι? Έχει να κανει με την μπαταρία ή το τερμα γκαζι?

6 Οταν φτασω να κανω πτήση πως θα καταλαβω ότι η μπαταρία φτανει στο τελος της? Η απλα θα το δω να κανει ελέυθερη πτώση...

7 Ενω σε λειτουργία (στο εδαφος παντα σνιφ σνιφ

) και με τη μπαταρία στα τελευταία της το ελικόπτερο δεν είχε βεβαι τη δυναμη για να απογειωθεί αλλα αρχισε να περιστρεφεται γύρω απο τον αξονα του ενω το tail rotor (καλα το πα?) αυξομείωνε στροφες μονο του τελειως αλλοκοτα εντείνωντας την περιστροφή. Και αυτο νορμαλ?
8. Οσοι εχουν υπόψη του το Honey bee αυτό ερχεται με την ΕΤ204Α τηλεκατευθυνση η οποία εχει μια υποδοχη s-video (trainer) μεσω της οποίας μπορεί κανεις να συνδεθείμε το Pc και να δουλεψει με καποιο sim (FMS). Επίσης όσοι εχουν υπόψη του το μοντελο στην συσκευασία δεν υπαρχει το καλώδιο. Για οποιον ενδιαφερεται και δεν το ξερει ήδη υπαρχει ευκολος τροπος να φτιαξεις ενα καλώδιο s-video σε audio και να παιξεις με την audio in είσοδο του pc . Κατασκευστικα είανι απλό, το μονο που χρειζεται είναι 2-3 αρχειακια που τα κατεβαζεις. Για λεπτομερειες πολύ ευχαριστως στειλτε pm, mail οτιδηποτε
Τελος πάντων ελπιζω να μην κουρασα με το μεγαλο post όπως ελπίζω να βρω βοήθεια με τις ερωτήσεις μου.
Καλες πτησεις και καλές προσγειώσεις
elpa