Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 12:42:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 12:42:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:48]

από TheLurker
    [Χθες στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 119
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 74
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: AEOLUS AHF 50 ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ..  (Αναγνώστηκε 38357 φορές)
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 20:03:12 »

δεν αντισταθηκα στον πειρασμο, και για 150 ευρα, με τα μεταφορικα, πηρα το συγκεκριμενο ε/π μαζι με δυο ζευγη carbon tail blades και ενα ζευγος c/f  600 main blades...
    αφου ηδη ειχα εναν os50 να περιμενει, καθως και το γυρο με το σερβο του, τον δεκτη, την μπαταρια και το reg, ειπα να το τολμησω..
    θα εξοπλιστει στο στροφειο αλλα και στο γκαζι με 4 graupner des 805.
    βρισκεται ηδη εντος ελληνικου εδαφους και πιστευω μεχρι την παρασκευη το πρωι θα το εχω, οποτε θα ξεκινησει και η αναλυτικη παρουσιαση με τις σχετικες φωτο.
    εν αναμονη λοιπον για λιγο....
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Νοε 2010, 01:17:32 από TOLIS » Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 20:10:08 »

Ετσι ρε Τολη ετσι..

Σε βαφτιζω ελικοπτερα...!!:)

ΜΟυ επιτρεπεις??? χαχαχα

Το μοντελο ειναι αρκετα καλο για το κοστος του...
    Οταν το ειδα να πεταει και μαλιστα χωρις αναβαθμισεις οι εντυπωσεις ηταν θετικοτατες..!
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 20:16:01 »

φιλε παυλε, και εγω γι αυτον τον λογο το αποφασισα...ολα τα reviews μονο καλα εχουν να πουν, και το θετικο ειναι οτι το ε/π ειναι 80% t-rex compatible...
    τωρα εαν θελεις να γινεις νονος μου, καλως να ορισεις... Grin Grin Grin
    εγω παυλε μου ειμαι μοντελιστης γενικοτερα, συνεπως, οτιδηποτε μοντελο μου αρεσει το κυνηγω, ειτε αφορα τον αερα, ειτε την θαλασσα ,ειτε την στερια...
    ο καλος ο μυλος, ολα τα αλεθει αλλωστε..... Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 20:32:01 »

Εγω παλι Τολη θα σε ονομαζα ανοιχτομυαλο ανθρωπο-μοντελιστη. Οχι σαν μερικους μερικους...
    Ολα το μοντελα εχουν την χαρη τους, (τα θηλυκα ακομα ποιο πολυ Grin) και η ενασχοληση με πολλα διαφορετικα μαζι μπορει να ειναι λιγακι μπερδεμα στα δαχτυλα αλλα δεν βαριεσε ποτε...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 20:42:15 από Dimitris Kriti » Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 10 Νοε 2010, 23:00:35 »

αλλα δεν βαριεσε ποτε...
    σοφα λογια... Grin Grin Thumbs up
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 12 Νοε 2010, 12:56:12 »

μιας και τα ελληνικα ταχυδρομεια  ειναι ελληνικα "αργοδρομεια" και το ε/π θα ειναι απο δευτερα στα χερια μου ειπα να αρχισω να σεταρω τα σερβο του στροφειου.
    τωρα θα μου πειτε, χωρις να εχεις το κιτ, πως θα σεταρεις σερβος?Huh εεεε...για αυτο υπαρχουν τα manual στο διαδικτυο.... Grin Grin Grin Grin
    αυτο ομως που θελω να αναφερω περισσοτερο, ειναι η αναφορα στα σερβος, που οπως ειπα πιο πανω ειναι τα  graupner des805...
    η περιεργεια λοιπον με οδηγησε στα να ανοιξω ενα σερβο, για να δω τα "εντοσθια" του ...ολα του τα γραναζια ειναι carbonite και εχουν  επαρκη λιπανση...
    το καθε σερβο ερχεται με 7 διαφορετικα horns, για να επιλεξεις αυτο που θελεις...στις δοκιμες που εγιναν, απεδειχθει οτι η αναλυση τους ειναι εφαμιλη του align ds610 , ενω ειναι οντως ταχυτατα ενω σε κατασταση ηρεμιας δεν υπαρχει ο γνωστος ηχος των digital σερβος....φυσικα τα σερβος ειναι ρουλεμανατα...και δεν εχουν καθολου κενα...πιθανως λογω των γραναζιων που ειναι carbonite..
    δειχνουν να ειναι αρκετα δυνατα , χωρις βεβαια να εχω οργανο μετρησης ροπης, αλλα ενδεικτικα τουλαχιστον με ικανοποιουν...
    κανω αυτην την αναφορα διοτι δεν ειναι πολυ γνωστα σερβος στην αγορα, παρ ολα αυτα εκ πρωτης οψεως δειχνουν πολυ θετικα σημαδια και σε τιμη απλα καταπληκτικη και οχι απο κινα....
    αυτα προς το παρον..νεοτερα μαλλον απο δευτερα.... Thumbs up Wink
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 12 Νοε 2010, 17:24:55 »

Φίλε Τόλη καλοπέταχτο το εργαλείο και καλώς να το δεχτείς. Θα συμφωνήσω και εγώ με την άποψή σου ότι κάθε τι που τηλεκατευθύνεται υπάγεται στο ενδιαφέρον ενός σωστού μοντελιστή. Πάντως φιλαράκι με τον ρυθμό που μεγαλώνει η λίστα των μοντέλων σου (εννοώ στην υπογραφή του Forum) σε λίγο κάθε απάντησή σου θα είναι μια ολόκληρη σελίδα.
    Πάντως πέρα από την πλάκα, ο Τόλης με την εμπειρία που έχει συσωρεύσει, τις ώρες πτήσεις που έχει βάλει αλλά και τη μουτζούρα που έχει φάει, έχει αρχίσει πλέον να μην γίνεται πιστευτός όταν λέει ότι είναι μόνο 2-3 χρόνια μοντελιστής  laugh laugh laugh

Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 12 Νοε 2010, 17:54:07 »

μιας και τα ελληνικα ταχυδρομεια  ειναι ελληνικα "αργοδρομεια" και το ε/π θα ειναι απο δευτερα στα χερια μου ειπα να αρχισω να σεταρω τα σερβο του στροφειου.
    τωρα θα μου πειτε, χωρις να εχεις το κιτ, πως θα σεταρεις σερβος?Huh εεεε...για αυτο υπαρχουν τα manual στο διαδικτυο.... Grin Grin Grin Grin
    αυτο ομως που θελω να αναφερω περισσοτερο, ειναι η αναφορα στα σερβος, που οπως ειπα πιο πανω ειναι τα  graupner des805...
    η περιεργεια λοιπον με οδηγησε στα να ανοιξω ενα σερβο, για να δω τα "εντοσθια" του ...ολα του τα γραναζια ειναι carbonite και εχουν  επαρκη λιπανση...
    το καθε σερβο ερχεται με 7 διαφορετικα horns, για να επιλεξεις αυτο που θελεις...στις δοκιμες που εγιναν, απεδειχθει οτι η αναλυση τους ειναι εφαμιλη του align ds610 , ενω ειναι οντως ταχυτατα ενω σε κατασταση ηρεμιας δεν υπαρχει ο γνωστος ηχος των digital σερβος....φυσικα τα σερβος ειναι ρουλεμανατα...και δεν εχουν καθολου κενα...πιθανως λογω των γραναζιων που ειναι carbonite..
    δειχνουν να ειναι αρκετα δυνατα , χωρις βεβαια να εχω οργανο μετρησης ροπης, αλλα ενδεικτικα τουλαχιστον με ικανοποιουν...
    κανω αυτην την αναφορα διοτι δεν ειναι πολυ γνωστα σερβος στην αγορα, παρ ολα αυτα εκ πρωτης οψεως δειχνουν πολυ θετικα σημαδια και σε τιμη απλα καταπληκτικη και οχι απο κινα....
    αυτα προς το παρον..νεοτερα μαλλον απο δευτερα.... Thumbs up Wink

Tολη θελουμε να μας κρατησεις ενημερους για την πορεια των σερβο...! Γιατι φενονται πολυ καλη επιλογη!!
    Καταγράφηκε
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 12 Νοε 2010, 18:08:45 »

Μπράβο και από μένα, καλοπέταχτο φαίνεται πολύ μουράτο καλή επιλογή και φτηνή! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 12 Νοε 2010, 19:05:21 »

βαγγελη μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια..πιστευω πως οποιος αγαπαει αυτο που κανει αποκτα γνωσεις και εμπειριες..
    φυσικα και θα σας κρατω ενημερους για την πορεια της κατασκευης αλλα και λειτουργιας με φωτο και βιντεακια..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 13:37:59 »

λοιπον φιλοι μου...το ε/π ηρθε την δευτερα...
    εχω ετοιμασει ενα βιντεο με την σειρα συναρμολογησης του κιτ, και υπαρχουν μεσα σε αυτο και καποια σχολια που θεωρησα σωστο να αναφερθουν...
    αυτην την στιγμη βρισκεται σε διαδικασια επεξεργασιας και θα το ποσταρω οταν ειναι ετοιμο...
    να πω λιγα λογια ομως πρωτα απο εδω...οσοι θελετε να παρετε το κιτ, καλα ειναι να δειτε ολο το βιντεο γιατι υπαρχουν  καποιες λεπτομερειες που εμφανιζονται αργοτερα κατα την διαδικασια συναρμολογησης, οπως επισης και καποια σχολια που εχω ξεχασει να αναφερω στα συγκεκριμενα σημεια και τα αναφερω μετα(φταιει και η ηλικια λιγο Grin Grin Grin Grin)..
    επισης ζητω την κατανοηση σας για την ποιοτητα του βιντεο, αφου ημουν μονος, οπως επισης και για τυχον λαθη στις ορολογιες των μερων του ελικοπτερου, μιας και ειναι το πρωτο ε/π που κατασκευαζω απο κιτ...
    γενικοτερα .....το εγχειριδιο χρησης και συναρμολογησης ειναι αρκετα καλο θεωρω ,ακομη και για νεο κατασκευαστη...
    ολα τα μερη του κιτ εχουν εξαιρετικη εφαρμογη μεταξυ τους, με εξαιρεση την ουρα οπως θα διαπιστωσετε στο βιντεο..το main rotor block ειναι μεταλλικο, καθως και το swash plate..οι τζογοι ειναι ανυπαρκτοι...το κιτ ερχεται με καποια εξτρα , οπως foam blade holder, ανταλλακτικα βιδακια, ροδελες , αλενακια, ταιραπς, πολυ ωραιο velcro, αυτοκολλητο διπλης οψεως , δυο πεταλουδες για να φτιαξουμε τις ντιζες και δυο φιαλιδια με κολλα σπειρωματων..επισης ερχεται με τρια σετ dumpers για το στροφειο, για να επιλεξετε την σκληροτητα της αρεσκειας σας...
    σχεδον ολα τα μερη του ε/π εχουν επανω το λογοτυπο της εταιριας, που με αυτον τον τροπο σας οδηγουν να τα τοποθετησετε σωστα, δηλαδη ειτε προς τα πανω, ειτε προς τα εξω....
    αυτα προς το παρον....εαν θυμηθω κατι αλλο θα σας ενημερωσω...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 16:07:45 »

το πρωτο λοιπον..
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 16:08:47 »

δευτερο...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 16:09:38 »

τριτο...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 17 Νοε 2010, 16:14:09 »

επομενο...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: AEOLUS AHF 50 ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ..
    Μεταπήδηση σε: