Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.938 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 16:09:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 29 Αυγ 2026, 16:09:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:25]

από topg
    [Χθες στις 21:45]

[Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 12:13:06]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309938
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 85
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 33
    Συνολικά: 33
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Εγγύηση Προϊόντων.  (Αναγνώστηκε 10390 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:04:40 »

Μέ αφορμή την εξέλιξη του θέματος, βρήκα μερικά πραγματάκια..

Δέν ξέω κατά πόσο ισχύουν, αλλά άν ισχύουν... τότε πάμε καλά.  Κρατώ μια επιφύλαξη επειδή μιλάμε για εξωτερικό, ενδεχομένως το κατάστημα να είναι καλυμμένο σε περίπτωση εγγύησης τ/κ, η συναφή προϊόντων που χρήζουν εγγύησης,  και να μην είναι υποχρεωμένο να την στείλει το ίδιο αλλά ο αγοραστής.

Νομιζω όμως ότι πρίν αρχίσουμε να λέμε για το ένα και το άλλο, ας συμβουλευτούμε και τα παρακάτω.  Η ενημέρωση ποτέ δεν βλάπτει.

"Έχει συμβεί σε όλους μας να αγοράσουμε ένα προϊόν και σύντομα να εμφανίσει προβλήματα στη λειτουργία του. Όταν, όμως, ζητήσουμε την επισκευή του χωρίς χρέωση, συμβαίνει ένα παράδοξο φαινόμενο: οι πωλητές και οι υπάλληλοι που ήταν τόσο χαμογελαστοί και καθησυχαστικοί κατά την αγορά του προϊόντος, αλλάζουν πλήρως πρόσωπο! Η πιο συνηθισμένη απάντηση τους είναι πως την τάδε λειτουργία ή το τάδε ελάττωμα «δεν το καλύπτει η εγγύηση». Αποτέλεσμα; Μας δίνουν τις εξής επιλογές: Είτε να πληρώσουμε για την επισκευή είτε να... ανεχθούμε την ελαττωματική λειτουργία εφ’ όρου ζωής.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτές οι επιλογές μας. Ο Αστικός Κώδικας από το 2002 εναρμονίσθηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και μας παρέχει ορισμένα δικαιώματα. Αν και λίγοι άνθρωποι τα γνωρίζουν, στην πραγματικότητα μπορεί να τα ασκήσει ο καθένας από εμάς! Διαβάστε για αυτά, ασκήστε τα και προστατέψτε την τσέπη σας!

1. Πότε ένα προϊόν θεωρείται «ελαττωματικό»;

«Ελαττωματικό» θεωρείται ένα προϊόν, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, όταν δεν έχει τις «συμφωνημένες ιδιότητες». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως όταν αγοράζουμε ένα αντικείμενο, ο πωλητής μας το περιέγραψε ή μας ανέφερε συγκεκριμένες λειτουργίες του ή το διαφήμισε στην τηλεόραση ή τοποθέτησε καρτελάκι επάνω του με τις ιδιότητες του κλπ. Όλες αυτές οι πληροφορίες θεωρούνται «συμφωνημένες ιδιότητες». Αν έστω και μία από αυτές δε λειτουργεί στην εντέλεια, το προϊόν είναι σύμφωνα με το νόμο «ελαττωματικό».

2. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ αν το προϊόν που αγόρασα είναι ελαττωματικό;

Αν αγοράσατε ένα προϊόν και αποδείχθηκε ελαττωματικό, έχετε τα δικαιώματα του Αστικού Κώδικα. Αυτά μπορείτε να τα ασκήσετε μόνοι σας, προφορικά ή γραπτά, χωρίς να χρειάζεται δικηγόρος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το κατάστημα αγοράς. Σύμφωνα με το νόμο, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι να επανορθώσουν το ελάττωμα, γιατί αυτοί έχουν συνάψει τη «σύμβαση πώλησης» μαζί σας.

Αν για παράδειγμα αγοράσατε από τον Κωτσόβολο μία τηλεόραση Sony, αυτός που ευθύνεται για να επανορθώσει το ελάττωμα, είναι ο Κωτσόβολος, και όχι η Sony. Άρα, όταν μιλήσετε στους πωλητές στον Κωτσόβολο, αν αυτοί σας παραπέμψουν στη Sony, με την αιτιολογία ότι «ο κατασκευαστής παρέχει την εγγύηση και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη» αυτό είναι παράνομο! Ο λόγος είναι πως ο νόμος επιβάλλει σε οποιονδήποτε πουλάει κάτι, να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό που πουλάει, ακριβώς επειδή κερδίζει μέσω αυτού.

3. Αν το προϊόν έχει «εγγύηση» σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ;

Την εγγύηση συνήθως την παρέχουν οι κατασκευαστές των προϊόντων, πχ. η sony, η delonghi, η apple κλπ. Υπάρχει η παρανόηση πως αν ο κατασκευαστής μας παρέχει εγγύηση, είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε σε αυτόν, και όχι στο κατάστημα αγοράς. Αυτό είναι λάθος! Στην πραγματικότητα, η εγγύηση του κατασκευαστή λειτουργεί συμπληρωματικά, δηλαδή αποκτάτε ένα είδος «διπλής προστασίας»: έχετε το «δικαίωμα επιλογής» μεταξύ περισσότερων επιχειρήσεων που είναι και οι δύο υποχρεωμένες να επισκευάσουν το προϊόν.

Ας πάρουμε το παράδειγμα με την ελαττωματική τηλεόραση Sony που αγοράσατε από τον Κωτσόβολο. Έστω ότι ένα μήνα μετά την αγορά, η τηλεόραση δε λειτουργεί. Επιστρέφετε στον Κωτσόβολο και απαιτείτε να διορθώσουν την τηλεόραση, χωρίς να σας χρεώσουν τίποτα.

Αν σας παραπέμψουν στη Sony, εξηγείστε ευγενικά πως ο νόμος υποχρεώνει τον πωλητή, δηλαδή τον Κωτσόβολο, να διορθώσει το ελάττωμα. Το αν η Sony παρέχει μία έξτρα εγγύηση είναι θέμα άσχετο και απλά καθιστά εσάς πιο εξασφαλισμένους. Δεν αναιρεί τη νομική υποχρέωση του Κωτσόβολου να διορθώσει το ελάττωμα! Άρα, αν θέλει o Κωτσόβολος να κάνει χρήση της εγγύησης της Sony, μπορεί με δικά του έξοδα να στείλει την τηλεόραση στην αντιπροσωπεία της Sony. Εσείς, πάντως, δεν οφείλετε να πληρώσετε τίποτα απολύτως!

4. Τι δικαιώματα έχω αν αγόρασα ελαττωματικό προϊόν;

Ο Αστικός Κώδικας (άρθρο 540) προβλέπει πως ο αγοραστής έχει το δικαίωμα:

Α. Να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο

Β. Να μειώσει το τίμημα

Γ. Να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση

Με απλά λόγια, συνεχίζοντας το παράδειγμα με την τηλεόραση, πηγαίνετε στον Κωτσόβολο και απαιτείτε να διορθώσουν την τηλεόραση. Αν η διόρθωση δε λύνει το πρόβλημα, μπορείτε να απαιτήσετε να σας την αντικαταστήσουν, δηλαδή να σας δώσουν άλλη τηλεόραση ίδιας μάρκας και μοντέλου.

Αν ισχυρισθούν πως δεν υπάρχει καμία άλλη ίδια τηλεόραση στο κατάστημα, τότε θα ασκήσετε το «δικαίωμα μείωσης του τιμήματος». Αυτό σημαίνει πως έχετε τη δυνατότητα να απαιτήσετε να σας επιστρέψουν ένα τμήμα από τα χρήματα που καταβάλατε, ώστε η νέα αξία να ανταποκρίνεται στην ελαττωματική τηλεόραση.

Αν, όμως, δεν επιθυμείτε να κρατήσετε την ελαττωματική τηλεόραση τότε μπορείτε να ασκήσετε το λεγόμενο «δικαίωμα υπαναχώρησης» από τη σύμβαση. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να πείτε «δηλώνω πως υπαναχωρώ από τη σύμβαση» και να επιστρέψετε την τηλεόραση απαιτώντας να σας επιστρέψουν τα χρήματα.

5. Μέσα σε πόσο χρόνο πρέπει να ασκήσω αυτά τα δικαιώματα;

Στο σημείο αυτό υπάρχουν ίσως οι μεγαλύτερες παρανοήσεις. Ο νόμος δίνει προθεσμία 2 χρόνια για να ασκήσετε όλα τα παραπάνω δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πως από το νόμο έχετε εγγύηση απέναντι στο κατάστημα αγοράς για δύο χρόνια!

Πολλά καταστήματα εκμεταλλεύονται την άγνοια των πολιτών και θέτουν διάφορες προθεσμίες που τους...συμφέρουν και οι οποίες είναι τελείως παράνομες. Πχ.«εγγύηση μόνο για ένα χρόνο», «επιστροφή του προϊόντος μέσα σε 14 μέρες για να σας το αντικαταστήσουμε» κλπ. Αν το κατάστημα ισχυρισθεί κάτι τέτοιο, με ψυχραιμία εξηγείστε πως ο νόμος σας παρέχει τα δικαιώματα για δύο χρόνια και απειλείστε να τους καταγγείλετε."

Πηγή tvxs.

Γενική γραμματεία  καταναλωτή.                             
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

Η πρωτη μου αγαπη , και παντοτινη

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:33:40 »

Συμφωνω μαζι σου vtr αλλα οχι σε ολα .

'' Αν για παράδειγμα αγοράσατε από τον Κωτσόβολο μία τηλεόραση Sony, αυτός που ευθύνεται για να επανορθώσει το ελάττωμα, είναι ο Κωτσόβολος, και όχι η Sony. Άρα, όταν μιλήσετε στους πωλητές στον Κωτσόβολο, αν αυτοί σας παραπέμψουν στη Sony, με την αιτιολογία ότι «ο κατασκευαστής παρέχει την εγγύηση και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη» αυτό είναι παράνομο! Ο λόγος είναι πως ο νόμος επιβάλλει σε οποιονδήποτε πουλάει κάτι, να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό που πουλάει, ακριβώς επειδή κερδίζει μέσω αυτού. '' 

Δεν μπορω να φανταστω οτι θα απαιτουσα απο οποιδηποτε Κοτσοβολο να βαλει '' χερι ''  στην ακριβη μου τηλεοραση και πιστευω οτι μαλλον δεν εννοεις να την επισκευασει αυτος .
    Οταν καποιος αγοραζει μια τηλεοραση αξιας πχ. 800€ , ο οποιοσδηποτε Κοτσοβολος κερδιζει ας πουμε 100€ .
    Η Sony τα υπολοιπα 700€ .
    Αρα η Sony εχει την απολυτη ευθυνη ( και ως κατασκευαστης του προιοντος ) να επισκευασει ή αντικαταστησει το προιον .
    Βεβαια οι πελατες λενε συνηθως '' εγω απο σενα το αγορασα και δεν ξερω καμμια Sony ''
    Λογικα σκεπτομενοι ομως αντιλαμβανομαστε οτι η κατασκευαστρια εταιρια ευθυνεται εξ ολοκληρου για το προιον της και οχι καποιο καταστημα  που δινει μια τηλεοραση σε κλειστο κουτι χωρις να γνωριζει ουτε καν αν δουλευει αυτο το προιον .
    Απο κει και περα τα πραγματα ειναι πολλα και θα ανοιξουμε τεραστιο θεμα .
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    OUTRAGE VELOCITY 50 - HIROBO SDX 50 NITRO
    T REX 700 NITRO  - AURORA AVANT NITRO - LOGO 600 3D - TREX 250 - TREX 450 PRO
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:42:44 »

Συμφωνω μαζι σου vtr αλλα οχι σε ολα .

'' Αν για παράδειγμα αγοράσατε από τον Κωτσόβολο μία τηλεόραση Sony, αυτός που ευθύνεται για να επανορθώσει το ελάττωμα, είναι ο Κωτσόβολος, και όχι η Sony. Άρα, όταν μιλήσετε στους πωλητές στον Κωτσόβολο, αν αυτοί σας παραπέμψουν στη Sony, με την αιτιολογία ότι «ο κατασκευαστής παρέχει την εγγύηση και εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη» αυτό είναι παράνομο! Ο λόγος είναι πως ο νόμος επιβάλλει σε οποιονδήποτε πουλάει κάτι, να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό που πουλάει, ακριβώς επειδή κερδίζει μέσω αυτού. '' 

Δεν μπορω να φανταστω οτι θα απαιτουσα απο οποιδηποτε Κοτσοβολο να βαλει '' χερι ''  στην ακριβη μου τηλεοραση και πιστευω οτι μαλλον δεν εννοεις να την επισκευασει αυτος .
    Οταν καποιος αγοραζει μια τηλεοραση αξιας πχ. 800€ , ο οποιοσδηποτε Κοτσοβολος κερδιζει ας πουμε 100€ .
    Η Sony τα υπολοιπα 700€ .
    Αρα η Sony εχει την απολυτη ευθυνη ( και ως κατασκευαστης του προιοντος ) να επισκευασει ή αντικαταστησει το προιον .
    Βεβαια οι πελατες λενε συνηθως '' εγω απο σενα το αγορασα και δεν ξερω καμμια Sony ''
    Λογικα σκεπτομενοι ομως αντιλαμβανομαστε οτι η κατασκευαστρια εταιρια ευθυνεται εξ ολοκληρου για το προιον της και οχι καποιο καταστημα  που δινει μια τηλεοραση σε κλειστο κουτι χωρις να γνωριζει ουτε καν αν δουλευει αυτο το προιον .
    Απο κει και περα τα πραγματα ειναι πολλα και θα ανοιξουμε τεραστιο θεμα .

Νομιζω πως δεν ειναι ετσι..
    Αυτο που λες ειναι μονο και μονο οταν ο Κωτσοβολος πχ εχει εξουσιοδωτημμένο service..Αρα στο hobby μας δυσκολο να βρεις κατι τετοιο..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:43:02 »

Βρέ φίλε ILIASDJ, στον κωτσόβολο κόλλησες... laugh  Αλλωστε δεν νομίζω ότι έχει τεχνική κατάρτιση να φτιάξει τηλεόραση.
    Απλά σου λέει, ότι είναι υποχρεωμένος να την στείλει ο ίδιος στην σόνυ.  

Σκέψου όμως απλά.......... αν ισχύει και στα μοντελομάγαζα αυτό, που ώς επιτοπλίστον τα προιόντα τους είναι εισαγώμενα, τί γλυτώνεις εσύ ως καταναλωτής.  
    Και πόσο μάλλον εγώ, που για την στείλω εγγύηση έξω, πρέπει να φιλήσω κατουρημένες ποδιές (που λέει ο λόγος), να βρώ κάποιον να μου στείλει - μεταφράσει- ασχοληθεί γενικώς κ.λ.π, την στιγμή που δεν γνωρίζω εγγλέζικα..

Αυτό είναι το ρεζουμέ, και όχι ο κωτσόβολος.. Wink
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:43:56 »

Εγώ θέλω να μάθω, αν χαλάσει η πανάκριβη τηλ/σή μου,που μόλις αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα,βάση νόμου είναι υποχρεωμένο το κατάστημα  να μου επισκευάσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη λειτουργία της???
    ΝΑΙ ή ΟΧΙ   ??
    Όλα τα άλλα τα θεωρώ αερολογίες!!
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:46:13 »

Βρέ φίλε ILIASDJ, στον κωτσόβολο κόλλησες... laugh  Αλλωστε δεν νομίζω ότι έχει τεχνική κατάρτιση να φτιάξει τηλεόραση.
    Απλά σου λέει, ότι είναι υποχρεωμένος να την στείλει ο ίδιος στην σόνυ.  

Σκέψου όμως απλά.......... αν ισχύει και στα μοντελομάγαζα αυτό, που ώς επιτοπλίστον τα προιόντα τους είναι εισαγώμενα, τί γλυτώνεις εσύ ως καταναλωτής.  
    Και πόσο μάλλον εγώ, που για την στείλω εγγύηση έξω, πρέπει να φιλήσω κατουρημένες ποδιές (που λέει ο λόγος), να βρώ κάποιον να μου στείλει - μεταφράσει- ασχοληθεί γενικώς κ.λ.π, την στιγμή που δεν γνωρίζω εγγλέζικα..

Αυτό είναι το ρεζουμέ, και όχι ο κωτσόβολος.. Wink

Σωστο vtr . Οπως ειπα και στην αρχη του μηνηματος μου συμφωνω μαζι σου .
    Στο ρεζουμε συμφωνω απολυτα .
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

SAB IL GOBLIN RAW 700 - SAB GOBLIN RAW 420 DD - SAB GOBLIN RAW 500 -MINI TITAN E325 SE  - T REX 500 ESP
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:46:48 »

Νομιζω πως δεν ειναι ετσι..
    Αυτο που λες ειναι μονο και μονο οταν ο Κωτσοβολος πχ εχει εξουσιοδωτημμένο service..Αρα στο hobby μας δυσκολο να βρεις κατι τετοιο..!

Οταν έγραψα το κείμενο, ήμουν επιφυλακτικός όπως είδες, και διευκρίνισα ότι δεν "ξέρω" άν ισχύει σε μοντελομάγαζα.
    Τώρα γιατι εσύ είσαι τόσο απόλυτος, δεν ξέρω...

Και επιτέλους ξεκολλήστε απο τον κωστόβολο.  Τυχαίο παράδειγμα αναφέρουν... uglystupid2
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 19:52:18 »

Εγώ θέλω να μάθω, αν χαλάσει η πανάκριβη τηλ/σή μου,που μόλις αγόρασα από Ελληνικό κατάστημα,βάση νόμου είναι υποχρεωμένο το κατάστημα  να μου επισκευάσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη λειτουργία της???
    ΝΑΙ ή ΟΧΙ   ??

Μια διευκρίνηση.  Παρέθεσα το παραπάνω, ώς προς ενημέρωση..

Οσο για το ερωτημά σου φίλε Δημήτρης Άρτα, κατάστημα δεν είμαι, αλλά μεταξύ μας, θα έπρεπε "ήδη" να είχες ενημερωθεί απο τον συγκεκριμένο κατάστημα, τί ισχύει και σε ποιά περίπτωση, πρίν αγοράσεις. Wink

Καταγράφηκε

ROTORHEAD
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:07:26 »

Το θέμα φίλε Γιάννη όμως είναι ότι συγκρίνεις τον Κωτσόβολο που η επιστροφή μιάς οθόνης είναι μία τρίχα από τα μαλιά του (που παρεπιπτόντως θα το στείλει για επιστροφή χερσαία εντός Ελλάδος) με την Ατομική Επιχείρηση του Δημήτρη,Μανώλη κτλ.Θέλω να πώ άλλοι τζίροι,άλλα ρίσκα και γενικά διαφορετικά μεγέθη.
     Πάντως όταν εγώ αγόρασα από Κωτσόβολο την οθόνη μου Samsung με ενημέρωσαν προφορικώς και κατόπιν διάβασα και υπέγραψα το έγγραφο της εγγύησης ότι σε ενδεχόμενο βλαβης επικοινωνώ κατευθείαν με Samsung κι έρχονται κατευθείαν σπίτι για παραλαβή και παραδοση.

Τέλος πάντων πιστεύω ότι τα περί Αστικού Κώδικα που αναφέρεις το μόνο που θα προσφέρουν είναι ότι  θα ενισχύσουν την  ήδη υπερενισχυμένη απόφαση όσων ασχολούνται με τον μοντελισμό να αγοράζουν από έξω γιατι από τώρα ακούω τη φράση ‘‘Τι,δεν με καλύπτεις με εγγύηση ΕΣΥ προσωπικά?Αφού βάσει του ΑΚ 123344 οφείλεις.Και ύστερα θές να ψωνίζουμε από εσένα?Πάω στον κινέζο....

Αλήθεια άν έρθει ελλατωματικό προιόν από τον Bobby King εκεί τί θα έπρεπε να γίνετε?Θα τον υποχρέωνε κάποιος Έλληνας για τον Αστικό Κώδικα?

Γιώργος
    Καταγράφηκε

ROTORHEAD RC HELI STORE  www.e-rotorhead.com
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:09:50 »

Ο γραπτός λόγος μερικές φορές παραπλανεί..!
    Τυχαίο παράδειγμα έδωσα,ώστε να μην ξεφύγουμε από το χώρο του αερομοντελισμού!!
    Απλά, θα ήθελα να δώ και συγκεκριμένες απαντήσεις στο θέμα αυτό, από Ελληνικά καταστήματα!!Ποιά θα ήταν η θέση τους σε ένα τέτοιο συμβάν όπως αυτό που περιγράφω παραπάνω?
    Και υπόψην, πρίν 2-3 χρόνια είχα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα με την τηλ/σή μου......!

Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    ILIASDJ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:18:27 »

ΝΑΙ ή ΟΧΙ   ??

Πιστευω οτι αν το καταστημα που αγορασες την τηλ/ση την εχει αγορασει απο αντιπροσωπο της εταιριας στην Ελλαδα , μπορεις και συ να την στειλεις με την αποδειξη αγορας στον ιδιο τον αντιπροσωπο .
    Την ιδια δουλεια θα κανει και το εδω καταστημα .
    Αν ομως η τηλ/ση εχει αγοραστει απο ''εξω '' απο το ιδιο το καταστημα , τοτε αυτος υποχρεουτε να σου δωσει λυση και να αναλαβει ολη την διαδικασια επισκευης .
    Καταγράφηκε

ΝΕΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ  6957501000

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:30:23 »

Τέλος πάντων πιστεύω ότι τα περί Αστικού Κώδικα που αναφέρεις το μόνο που θα προσφέρουν είναι ότι  θα ενισχύσουν την  ήδη υπερενισχυμένη απόφαση όσων ασχολούνται με τον μοντελισμό να αγοράζουν από έξω γιατι από τώρα ακούω τη φράση ‘‘Τι,δεν με καλύπτεις με εγγύηση ΕΣΥ προσωπικά?Αφού βάσει του ΑΚ 123344 οφείλεις.Και ύστερα θές να ψωνίζουμε από εσένα?Πάω στον κινέζο....

Αλήθεια άν έρθει ελλατωματικό προιόν από τον Bobby King εκεί τί θα έπρεπε να γίνετε?Θα τον υποχρέωνε κάποιος Έλληνας για τον Αστικό Κώδικα?

Γιώργος
    Στο κατάστημα το δικό σας κύριε Γιώργο τι ισχύει τελικά?Θα αναλαμβάνατε να επισκευάσετε ένα προιόν σας που παρουσίασε μια βλάβη λίγο μετά την αγορά του από εσάς?(δεν εννοείται βέβαια προιόν ευτελούς αξίας)
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    jp
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:55:01 »

τα ελληνικα μαγαζια μοντελισμου σε θεμα κατευθυνσης θα πραξουν το  εξης

θα αναλαβουν να στο στειλουν
    η
    θα σου πουν στειλτο εσυ διοτι για εναν παραξενο λογο η αντιπροσωπεια στην γερμανια σε υπολογιζει πιο πολυ απο ενα μαγαζι
    επειδη εισαι ιδωτης

οπως και να χει  το στελνεις εξω αν ειναι μεγαλο προβλημα  διοτι μαλλον κανενα μοντελομαγαζο δεν θεωρειτε εδω αποκλειστικος αντιπροσωπος της futaba  πχ
    αυτο δεν το λεω ξεκαρφωτα μονο εγω το εχουν αναφερει και αλλα παιδια

η διαδικασια ειναι το στελνεις και το φτιαχνουν η σου στελνουν καινουριο
    ειτε ιδιωτης ειτε καταστημα εισαι ,απλα το καταστημα ισως πληρωνει τα ταχυδρομικα
    αν υπηρχε αντιπροσωπος δεν θα τα στελναμε εξω

το παραδειγμα της τηλεορασης δεν ειναι αστοχο διοτι η αντιπροσωπεια της sony της siemens και οποιας αλλης υπαρχει εδω
    της futaba δεν υπαρχει και ο καθε κοτσοβωλος για να παραμεινει αξιοπιστος εχει φροντισει να εχει κανει συμφωνια με καθε αντιπροσωπεια
    απλα οπως ειπε καποιος κυριος οι τζιροι ειναι διαφορετικοι  ετσι και το ενδιαφερον για υποστρηριξη του πελατη
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 20:58:28 »

Το θέμα φίλε Γιάννη όμως είναι ότι συγκρίνεις τον Κωτσόβολο που η επιστροφή μιάς οθόνης είναι μία τρίχα από τα μαλιά του (που παρεπιπτόντως θα το στείλει για επιστροφή χερσαία εντός Ελλάδος) με την Ατομική Επιχείρηση του Δημήτρη,Μανώλη κτλ.Θέλω να πώ άλλοι τζίροι,άλλα ρίσκα και γενικά διαφορετικά μεγέθη.
     Πάντως όταν εγώ αγόρασα από Κωτσόβολο την οθόνη μου Samsung με ενημέρωσαν προφορικώς και κατόπιν διάβασα και υπέγραψα το έγγραφο της εγγύησης ότι σε ενδεχόμενο βλαβης επικοινωνώ κατευθείαν με Samsung κι έρχονται κατευθείαν σπίτι για παραλαβή και παραδοση.

Γιώργος

Την καλησπέρα μου σε όλους.

Διάβασα κ. Γιώργο τα γραφόμενά σας,

Εγω προσωπικά είχα περιστατικό με τον κινέζο, με χαλασμένα πακέτα μπαταριών, μου ζήτησαν μια φωτογραφία απο την παραλαβή της παραγγελίας και μου αντάλλαξαν τα ελλατωματικά προιόντα.
    Με την επόμενη παραγγελία δε, μου έστειλε και μπαταρίες free of charge για να με ικανοποιήσει ως πελάτη.

Εκτιμώ ότι σκέφτονται περισσότερο την αξιοπιστία τους και λιγότερο τα προιόντα και το κόστος τους.

Εδώ Ελλάδα φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο αναίμακτα.

Δυστυχώς

οπως και να χει  το στελνεις εξω αν ειναι μεγαλο προβλημα  διοτι μαλλον κανενα μοντελομαγαζο δεν θεωρειτε εδω αποκλειστικος αντιπροσωπος της futaba  πχ
    αυτο δεν το λεω ξεκαρφωτα μονο εγω το εχουν αναφερει και αλλα παιδια

η διαδικασια ειναι το στελνεις και το φτιαχνουν η σου στελνουν καινουριο
    ειτε ιδιωτης ειτε καταστημα εισαι ,απλα το καταστημα ισως πληρωνει τα ταχυδρομικα
    αν υπηρχε αντιπροσωπος δεν θα τα στελναμε εξω

το παραδειγμα της τηλεορασης δεν ειναι αστοχο διοτι η αντιπροσωπεια της sony της siemens και οποιας αλλης υπαρχει εδω
    της futaba δεν υπαρχει

Μα καλά την αντιπροσωπεία της Futaba αλλα και της OSMax δεν την έχει ο κ. Στέλιος Κουτσός ?
    Ακόμα νομίζω έχει και Great Planes.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 21:11:52 από Αναστάσιος Μαρκούσης » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 21 Οκτ 2010, 21:01:18 »

Ας φροντίσει λοιπόν η επιχείρηση του Δημήτρη,Μανώλη κτλ. φίλε Γιώργο, να ενημερώσει τον καταναλωτή, ότι σε περίπτωση "βλάβης" δεν φέρει καμία ευθύνη.
    Σε αντίθετη περίπτωση, ας ενημερώσει τον καταναλωτή ότι "στην δίνω με τιμή ευρώπης", αλλά μην ζητάς τα ρέστα.

Προσωπικά απο τον κινέζο δεν θα έπερνα τ/κ οπότε δεν το ξέρω.
    Ευκολα όμως θα έπαιρνα απο το άγγλο, γνωρίζοντας ότι θα έχω κάλυψη εγγύησης  έτσι και αλλιώς, και θα κέρδιζα και τα 100 και πλέον ευρώ που έχει πιο φθηνά...  Ayrora hitec (τυχαίο παράδειγμα).

Επίσης, αφού βλέπω ότι κολλήσατε στον κωτσόβολο, σου λέω επίσης πως ναί... θα έπαιρνα εύκολα μια τηλεόραση σόνυ απο ευρώπη, άν την έβρισκα 100 ευρώ πιο φθηνά, αφού πρώτα σιγούρευα ότι ισχύει η διεθνής εγγύηση σόνυ.

Και επειδή μπορεί....λέω μπορεί να πέσουν πάλι μέσα οι ΔΕΚΟ, σου λέω επίσης, ότι με τα 100 ευρώ που θα κερδίσω, θα πληρώσω τις δικές μου ΔΕΚΟ.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Εγγύηση Προϊόντων.
    Μεταπήδηση σε: