Οχι , μην το παρεξηγεις .
Αν ξεκινησεις με Fbl , δεν σημαινει οτι δεν θα μαθεις να πετας .
Ειναι λιγο δυσκολο να στο εξηγησω απο εδω . Θα προσπαθησω ομως ...
Αν κανεις Hover με ελικοπτερο με Flybar , θα δεις οτι για να κατσει το ελικοπτερο χρειαζεται να επεμβαινεις πολλες φορες με τα δακτυλα σου και να κανεις διορθωσεις για να το κρατησεις οσο πιο σταθερο γινεται .
Εκει , το μυαλο σου δινει πολλες πληροφοριες στα δακτυλα σου και ετσι εκπαιδευεσαι συνεχως .
Στο ελικοπτερο χωρις Flybar , θα δεις οτι το ελικοπτερο , οταν το βαλεις στη θεση που θελεις , οι διορθωσεις θα ειναι παρα μα παρα πολυ λιγοτερες και το ελικοπτερο θα καθεται πολυ πιο σταθερο . Αυτο συμβαινει γιατι τις πιο πολλες διορθωσεις τις κανουν τα ηλεκτρονικα οποτε για σενα μενουν οι λιγοτερες .
Και πολυ διαφορετικη συμπεριφορα εχεις στα πιο πανω αναλογα με τον αερα .
Με Fbl ελικοπτερο , με 5 μποφορ ας πουμε , νομιζεις οτι πετας με απνυα .
Το ενιωσα πολυ εντονα οταν πηγα στη Λαμια να σεταρω το Logo 600 και πραγματικα δεν πιστευα πως καθεται το ελικοπτερο ακουνητο με τοσο αερα .
Αν ειχε Flybar θα παλευα με τον αερα να το κρατησω σταθερο .
Παρ΄ολα αυτα , η γνωμη μου ειναι οτι αν μαθεις να πετας και να στηνεις ελικοπτερο με Flybar , τοτε το Flybarless θα σου φανει πολυ πιο ευκολο .
!
Αν φιαξεις σωστα την κεφαλή flybar είναι πολυ πιο ευκολο το hvering με flybar παρα με FBL..
F3C αν μπορουσαν να εχουν fbl θα το ειχαν μονο για τα ακροβατικα στο hovering δν βολεύει..! Επίσης και με τις Αεροβινεσκοπησεις που προτιμούν ολοι FB...!
H ΔΙαφορα είναι στον αέρα και στις γραμμές μετά..!
Ο λογος που ειπα τα πιο πανω ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι απ΄οτι εχω ακουσει .
Εχω 8 ελικοπτερα με Flybar και ενα Flybarless .
Οι ρυθμισεις στις κεφαλες ειναι σωστες αλλα δεν εχουν καμμια σχεση ειτε στο Hover ειτε στην πορεια ειτε στα ακροβατικα με το Logo .
Και η διαφορα η εντονη ειναι στον πολυ αερα .
Το Logo συμπεριφερεται τελειως διαφορετικα λογο των ηλεκτρονικων .
Και αυτο φαινεται εντονα ...
Θυμαμαι και τα λογια σου στη Λαμια ... '' Αν πεταξεις το Logo δεν θα θες να ξαναπεταξεις αλλο τα υπολοιπα ελικοπτερα σου .''
Και πιστευω οτι το θυμασαι και συ ...
Δυστυχως ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα δεν υπαρχει η οικονομικη ανεση ετσι ωστε να κανω και καποια αλλα ελικοπτερα μου Flybarless ( με V Bar , μιας και αυτο εχω στο Logo ) ετσι ωστε να διαπιστωσω αν τα ηλεκτρονικα ευθυνονται για την σταθεροτητα και το πεταγμα αυτου του ελικοπτερου ή μηπως ετσι πεταει μονο το Logo .
και γιατί να πάει κάποιος στο πιο δύσκολο flaybar και να μίν ξεκινήσει flybarles ειδικά τώρα που θα γίνει στάνταρ όλο και πιο πολύ και πευτούνε οι τιμές
κάποιος που ξεκινάει θα του είναι πιο εύκολο ,φιλικό το ελικότερο, το χόμπι και δεν θα σπάει πχ τόσο όσο το flybar
και λιγότερα εξαρτήματα για αλλαγή στα ανταλλακτικά

Δεν πιστευω οτι αυτο που λες ειναι λαθος ...
Ο καθενας θα ξεκινησει οπως θελει και σιγουρα θα προχωρησει πτητικα ..
Τωρα το αν θα σπασει λιγοτερο αν εχει Fbl ελικοπτερο ...... επετρεψε μου να διαφωνησω ...
Επισεις τα πιο λιγα ανταλλακτικα ...και αυτο σχετικο ειναι .....
Αναλογως πως θα πεσεις .....
Παντως , ετσι οπως ειναι τα πραγματα , πιστευω οτι δεν υπαρχει σωστο και λαθος .
Αν ο αλλος θελει να μαθει , θα μαθει ειτε ετσι , ειτε αλλιως .