Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.819 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 21:45:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 21:45:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 21:17]

από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309819
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 105
    Συνολικά: 108
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ AR7000  (Αναγνώστηκε 11487 φορές)
    tedr50
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 00:02:17 »

Επειδή διάβασα οτι ήταν ο δέκτης σε βενζίνα αεροπλάνο, κοιτάξτε μήπως σας το έκανε απο στατικό ηλεκτρισμό.Εγώ το είχα πάθει παλιότερα με spektrum και έφτεγε η ντίζα του γκαζιού που την είχα σκέτη πάνω στο carb (μεταλο με μεταλο).
    Αποτέλεσμα εκανε κεραία η ντίζα και το έστελνε στο δέκτη.Ο δέκτης δεν αναβόσβηνε απλά έχανα το αεροπλάνο για 2-3 sec.Εβαλα πλαστικό ακρόντιζο και λήθηκε το πρόβλημα.
    Καταγράφηκε

fly as high as the sun
    akisazi
    Aeromodeller Jr. member
    **

akisazi

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 12:17:26 »

αν και με 2,4 τηλεκ. χασω μοντελο απο κλειδωμα και λοιπα, θα πηδηχτω απο το παραθυρο  Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 12:38:52 »

Και μία γενική παρατηρηση που έχω κάνει!!
    Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί έιναι ότι νομίζουν πως επειδή έχουν τηλ/ση 2,4GHz δεν έχουν προβλήματα απο κλειδώματα,παραμβολές,κτλ
    Έγω πάιζω με QPCM hitec Και δεν έχω χασει ποτέ α/π από παρεμβολή, κλείδωμα κτλ!
    Επίσης αν έχω κάποιο πρόβλημα εμένα θα μου το δείξει αμέσω στο range check.. Π.χ όταν κάποτε έκανε παρεμβολες η πίπα από τον DL από φαγωμένο λάστιχο, το κατάλαβα αμέσως μπαίνοντας στιγμιαία σε failsafe αλλα επανέκτησα ΑΜΕΣΩΣ το σήμα μου όταν εκοψε λίγο το γκάζι!
    Αν είχα 2,4 δεν θα έκανε τίποτα μέχρι να φάει το καλό το κλέιδωμα και  uglystupid2 Crazy2

Δεν θέλω να πώ ότι τα PCM είναι καλύτερα αλλά....
    Πρέπει να στηνουμε τα μοντέλλα μας ακόμα και 2,4 να έχουμε, σαν να έχουμε FM Thumbs up
    Ετσι θα ειμαστε όσο μπορούμε πιο ασφαλής!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    HARRYS
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 12:57:50 »

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί έιναι ότι νομίζουν πως επειδή έχουν τηλ/ση 2,4GHz δεν έχουν προβλήματα απο κλειδώματα,παραμβολές,κτλ
    Επίσης αν έχω κάποιο πρόβλημα εμένα θα μου το δείξει αμέσω στο range check.. Π.χ όταν κάποτε έκανε παρεμβολες η πίπα από τον DL από φαγωμένο λάστιχο, το κατάλαβα αμέσως μπαίνοντας στιγμιαία σε failsafe αλλα επανέκτησα ΑΜΕΣΩΣ το σήμα μου όταν εκοψε λίγο το γκάζι!
    Αν είχα 2,4 δεν θα έκανε τίποτα μέχρι να φάει το καλό το κλέιδωμα και  uglystupid2 Crazy2

Πρέπει να στηνουμε τα μοντέλλα μας ακόμα και 2,4 να έχουμε, σαν να έχουμε FM Thumbs up
    θα συμφονισω απολιτα με τον v_tolias

Επειδή διάβασα οτι ήταν ο δέκτης σε βενζίνα αεροπλάνο, κοιτάξτε μήπως σας το έκανε απο στατικό ηλεκτρισμό.Εγώ το είχα πάθει παλιότερα με spektrum και έφτεγε η ντίζα του γκαζιού που την είχα σκέτη πάνω στο carb (μεταλο με μεταλο).
    Αποτέλεσμα εκανε κεραία η ντίζα και το έστελνε στο δέκτη.Ο δέκτης δεν αναβόσβηνε απλά έχανα το αεροπλάνο για 2-3 sec.Εβαλα πλαστικό ακρόντιζο και λήθηκε το πρόβλημα.

και αυτο με την ντιζα ειναι το συμαντικοτερο γιατη υπαρχη τρυβη μεταλο με μεταλο το οποιο απογορευεται
    Καταγράφηκε

Ο ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 13:46:43 »

Δεν ειναι οπως τα λες...
    Αν παρω τον Qpcm  και κανω αυτα που εκανα στα 150μετρα απλα εχε ιχασει τα παντα...! Αστο μην το ψαχνεις... και ο απλος FM εχει χασει στα 50 μετρα..
    ΣΟυ μιλαω για τεστ στο εδαφος...!
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 13:56:29 »

Δεν διαφωνώ! Όπως έιπα δεν είναι καλύτερος από τα 2,4..
    Αλλά όπως έιπες και εσύ στα 100-150 μέτρα θα σου έδειχνε τα πάντα, και θα ήξερες ότι έχεις πρόβλημα!!

Γενικά θεωρώ καλό το σφάλμα να το ξέρω από νωρίς και όχι όταν θα είναι ήδη αργά!!

Άλλωστε στο έδαφος αλλάζουν οι αποστάσεις που μπορούμε να πάιξουμε Thumbs up
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:03:00 »

Δεν διαφωνώ! Όπως έιπα δεν είναι καλύτερος από τα 2,4..
    Αλλά όπως έιπες και εσύ στα 100-150 μέτρα θα σου έδειχνε τα πάντα, και θα ήξερες ότι έχεις πρόβλημα!!

Γενικά θεωρώ καλό το σφάλμα να το ξέρω από νωρίς και όχι όταν θα είναι ήδη αργά!!

Άλλωστε στο έδαφος αλλάζουν οι αποστάσεις που μπορούμε να πάιξουμε Thumbs up

Ναι εγω εχω  FUtaba και αυτη τα ιδια χαλια θα εχει...

Το ξερουμε ολοι οτι αλλαζουν οι αποστασεις αλλα οχι και 350 μετρα.... Ελεος.. Δλδ ενα μεγαλο gas αεροπλανο μπορει ανετα να περασει αρκετα μακρια για να ερθει....
    Τι ναπω πραγματικα..!
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:04:17 »

Δεν ειναι οπως τα λες...
    Αν παρω τον Qpcm  και κανω αυτα που εκανα στα 150μετρα απλα εχε ιχασει τα παντα...! Αστο μην το ψαχνεις... και ο απλος FM εχει χασει στα 50 μετρα..

Καλησπέρα

Επειδή δεν κατάλαβα, τι έκανες στα 150μ ;
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:05:53 »

Δεν ειναι οπως τα λες...

Καλησπέρα

Επειδή δεν κατάλαβα, τι έκανες στα 150μ ;

Δεν εκανα λεω αν παρω και κανω το ιδιο αυτοι στα 150 μετρα αρχιζουν και τρωνε σφαλαματα και Holds...!
    Bασικα να πω την αληθεια το εχω δοκιμασει..!
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:09:54 »

Εννοείς 150μ με το μοντέλο στο έδαφος range test;
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:11:08 »

Εννοείς 150μ με το μοντέλο στο έδαφος range test;

Οχι range test ... Range test γινεται στα 30 λογω του οτι εχεις μειωμενη ισχυ...

Κανονικα πας το μοντελο στα 150 μετρα στην ΓΗ οχι σε υψος.. εκει ειναι ολα οκ..!
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:25:35 »

Έχω προσγειώσει βενζίνα στα 300+ μέτρα μακρυά μου(το έβλεπα τόοσο δα) με τον παραπάνω δέκτη, γιατί μου έσβησε!!
    Μέχρι και που πάτησα δεν ειχα προβλημα, καθώς επίσης και ένα 40άρι spitfire με FM ενός φίλου που και αυτό ήταν μακρυα(200+ μέτρα)..

Αυτό με το έδαφος το έχει παρατηρήσει και φίλος με spekrum.. Μήπως είναι θέμα των 2,4?? Ξέρει κανεις ηλεκτρονικός ή μη ?? Undecided Undecided
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:31:25 »

προσωπικη μου εμπειρια....range check με το μοντελο στο εδαφος, κεραια σε πληρη εκταση και κανενα προβλημα στα 100 μετρα, ισως και παραπανω...
    επισης να αναφερω οτι, οσον καιρο πεταω με spcm, δεν εχω αντιμετωπισει ποτε μα ποτε το παραμικρο κλειδωμα ή παρεμβολη..επισης να σημειωθει οτι οι δεκτες αυτοι (35 spcm) σε περιπτωση απωλειας σηματος , ή πτωσης τασεως, εφ οσον αυτο επανελθει, εχουν recovery σε δεκατα του δευτερολεπτου...
    για μενα προσωπικα η μονη ασφαλεια που προσφερει η τεχνολογια 2.4 ειναι οτι δεν χρειαζεται να ρωτας τον καθε ενα που πετας μαζι , τι συχνοτητα εχει, προκειμενου να εισαι ασφαλης....ουτε βεβαια εχω διακρινει καποιο διαφορετικο resolution στα stick , τουλαχιστον οσο επιτρεπει το γερασμενο ματι μου...
    δεν σας κρυβω ομως, οτι γλυκοκοιταω τελευταια το νεο module της frsky, με αξιολογοτατες κριτικες απο το rcreviews.com...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 14:54:34 »

Έχω προσγειώσει βενζίνα στα 300+ μέτρα μακρυά μου(το έβλεπα τόοσο δα) με τον παραπάνω δέκτη, γιατί μου έσβησε!!
    Μέχρι και που πάτησα δεν ειχα προβλημα, καθώς επίσης και ένα 40άρι spitfire με FM ενός φίλου που και αυτό ήταν μακρυα(200+ μέτρα)..

Αυτό με το έδαφος το έχει παρατηρήσει και φίλος με spekrum.. Μήπως είναι θέμα των 2,4?? Ξέρει κανεις ηλεκτρονικός ή μη ?? Undecided Undecided

και εμεις εχουμε παει 500 μετρα με τα 2.4 δεν ειπε κανεισ οτι ειναι στανδαρ...
    Αλλα αν μπορουσες να το κανεις μετα ποδια αυτο που εκανες θα δεις πως θα αναβοσβηνει ο δεκτης...
    Δεν θελω να κανω συγκριση ρε παιδια απλα μου φενεται παραξενο το οτι εχουμε τοσο μικρη εμβελεισ στο εδαφος.!
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 27 Σεπ 2010, 15:14:48 »

γεια σας και παλι
    για μενα δεν ειναι θεμα ποιο συστημα τρωει παρεμβολη τη στιγμη που ειναι ασυρματο καποτε θα τη φαει
    ειναι να μη σου τυχη
    το θεμα ειναι για το καθε συστημα πως θα πετυχουμε τις λιγοτερες πιθανοτητες να συμβει

εχω αναφερει και σε αλλο ποστ  για παραδειγνα οτι ειχα παρεμβολη με qpcm στη πρωτη κιολας πτηση
    ενος μοντελου
    επεισης με hitec σε συχνοτητα 40785 ειχαμε κανει τεστ στο ιδιο σημειο που εκαναν τα παιδια χθες τις δοκιμες
    δεν ειχαμε προβλημα μεχρι και 450 μετρα
    με συχνοτητα στα 40675 ειχα προβλημα απο τα 200 μετρα
    με τη spectrum με κατευθυνση που εγεινε χθες το τεστ δεν ειχα προβλημα οταν τυχαινε να προσγειωσω προς εκεινη τη κατευθυνση στην αντιθετη κατευθυνση ειχα προβλημα στα 200-250 μετρα περιπου

νομιζω οτι αν γινοταν παλι σημερα το ιδιο τεστ θα ειχαμε αλλες μετρησεις
    δε ξερω αν υπαρχει αντιστοιχια πχ1/3 εδαφος με αερα

πολλα αλλαζουν απο το εδαφος με τον αερα οπως επεισης και με ενα δεκτη σκετο απο το να εχει επανω του φορτια
    το επομενο τεστ θα ειναι στον αερα με το διαγνωστικο πανω στο μοντελο
    (να δω ποιο θα θυσιασω  Undecided)

ευχαριστω τα παιδια που καναν το τεστ το Παυλο το Χαρυ και το Νικο για χαρη μου
    και χωρις εμενα (ειχαμε πει για Δευτερα γιατι ειχα δουλεια τη Κυριακη αλλα.....)

(α/π για τεστ στον αερα δε σας δεινω παντος να ξερετε θα το σπασω μονος μου τ΄χω τωρα τελευταια   tickedoff)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ AR7000
    Μεταπήδηση σε: