Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:51:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:51:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 56
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 17     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV plane (platform)  (Αναγνώστηκε 83185 φορές)
    jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

UcanDrone.com

« Απάντηση #120 στις: Τετάρτη, 13 Ιουλ 2011, 14:12:45 »

kai video e Grin
    Εννοείτε!! δεν κουνώ ρούπι μόνος μου! οτι κάνω το καταγράφω, εδώ μια φωτογραφία βλέπετε και δίνετε χίλιες λύσεις, πόσο μάλλον τα βίντεο.
    άσχετο με το θέμα ... αλλα το λέω για να ψήνεται ... μια συνάντηση με FPv δεν θα ήταν και άσχημα νομίζω

Καθόλου άσχετο, ακόμα καλήτερα να βλέπουμε live, τους πιο έμπειρους με το θέμα και βέβαια να παρεχουμε την ευκολία να μας πάνε όλους μαζι μεσα  Grin Cheesy Grin Cheesy Grin
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #121 στις: Τετάρτη, 13 Ιουλ 2011, 14:24:58 »

μπα εδώ δυσκολεύονται να πάνε μέσα αυτούς που πρέπει με εμάς θα ασχοληθούν ...
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #122 στις: Τετάρτη, 13 Ιουλ 2011, 15:05:40 »

Και FPV combat. Thumbs up
    Εχω ενα ζευγαρι Sonic Module απο Parkzone και εχω φτιαξει ανταπτορα για να παιζει με ολους τους δεκτες.
    Οποιος χτυπηθει "χανει " το μοτερ για 3 δευτερα.
    Εχω παιξει με φιλο αλλα μονο εγω σε FPV mode και ηταν σαν ληστευεις εκκλησια devil
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #123 στις: Τετάρτη, 13 Ιουλ 2011, 15:13:05 »

:O :O :O τι λες τώρα ... έχει τρελη πλακα αυτό
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #124 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 12:14:17 »

Καλημέρα Κύριοι.

Βρέ με έχετε τρελάνει και μένα με τα FPV σας... και είμαι και Κλασσικός αερομοντελιστής... 
    Καλή ιδέα για Συνάντηση, να το κοιτάξουμε, πάντως αυτή την Πέμπτη στις 21 Ιούλη το Απόγευμα, θα είμαι στην Αθήνα, στο μαγαζί του φίλου μου του Παπαδόπουλου του Κώστα, Κ. Τσαλδάρη 55Β, 2108235405...  Cheesy
    Άν θέλετε βρισκόμαστε εκεί για ένα καφεδάκι και κουβεντούλα για Πλατφόρμες και γενικά...  Wink

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #125 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 12:53:33 »

Μονο για μια μερα;;;;;;;;
    Δυστυχως θα λειπω μεχρι το Σαββατο απο Αθηνα.
    Κυριακη αν πεταξετε πουθενα στειλτε πμ.
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #126 στις: Τρίτη, 19 Ιουλ 2011, 14:46:20 »

Καλημέρα Κύριοι.

Βρέ με έχετε τρελάνει και μένα με τα FPV σας... και είμαι και Κλασσικός αερομοντελιστής... 
    Καλή ιδέα για Συνάντηση, να το κοιτάξουμε, πάντως αυτή την Πέμπτη στις 21 Ιούλη το Απόγευμα, θα είμαι στην Αθήνα, στο μαγαζί του φίλου μου του Παπαδόπουλου του Κώστα, Κ. Τσαλδάρη 55Β, 2108235405...  Cheesy
    Άν θέλετε βρισκόμαστε εκεί για ένα καφεδάκι και κουβεντούλα για Πλατφόρμες και γενικά...  Wink

Καλησπέρα απόστολε θα προσπαθήσω να έρθω μια βόλτα. BTW τον φοίνικα δεν το ξέχασα αλλα έχω τρελαθεί να πετάω Cheesy
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #127 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 10:26:47 »

Καλημέρα παιδιά.

Τελικά περάσαμε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ με τους φίλους την Πέμπτη που ήμουν στην Αθήνα. Βγήκαμε το βράδυ για μπυρίτσα με τον Παπαδόπουλο (!), τον Άλεξ και τον καλό μου φίλο, νονό της κόρης μου και δεινό Κατασκευαστή Ξύλινων αερομοντέλων τον Άρη, εκεί στου Γκύζη δίπλα στο παρκάκι... Μου είπαν ιστορίες για Ανεμόπτερα και πλαγιές απο παλιά που λύθηκα στα γέλια...  Grin   laugh   Ήταν φανταστικές εποχές όσο δύσκολες και αν ήταν τελικά._

Σχετικά με τις πλατφόρμες FPV τώρα...
    'Εχω παρατηρήσει ότι οι πιό διαδεδομένες κατασκευές αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο μοντελιστικά είναι τα τύπου Skywalker ή Όρκα στα Ελληνικά ( ) με τον κινητήρα πίσω απ'το φτερό και ψηλά με "μπούμα" τύπου άτρακτο που συνδέει την ουρά, και οι Πτέρυγες (χωρίς ουραίο). Απο την άλλη, το πιό γνωστό UAV παγκοσμίως είναι το Predator που έχει τον κινητήρα τελείως πίσω στην ουρά, το φτερό στο κέντρο της ατράκτου (θέματα Ζυγίσματος) και όλη φυσικά τη μύτη ελεύθερη για διάφορα καλούδια...
    Καί οι τρείς πλατφόρμες, έχουν δύο κοινά... Τον κινητήρα πίσω (καθαρή μύτη), και χαρακτηριστικά Ανεμοπτέρου ή Μοτό-Ανεμοπτέρου άν θέλετε... Κάποιος λόγος υπάρχει για όλα αυτά.
    Πτέρυγα δοκιμάζουμε ήδη (Φοίνικας), τύπου Pusher υψηλοπτέρυγου επίσης δοκιμάζουμε (Όρκα), μένει λοιπόν το τύπου Predator... Ναί... Ε, χμμ... ετοιμάζεται ήδη ένα πρόπλασμα στον πάγκο της GreekWings για να δοκιμαστεί ΚΑΙ αυτός ο τύπος και σύντομα θα έχω Νέα και φωτό της κατασκευής! Να σας πληροφορήσω μόνο ότι θα μπορεί να πετά με μικρή βενζίνη (25-26 κυβικά) ή με άλλους φυσικά κινητήρες, ακόμη και ηλεκτρικό βέβαια, θα έχει μήκος ατράκτου κάπου στο 1,8 μ. και εκπέτασμα 2,5 μ. περίπου...  Wink
    Θερμή παράκληση μόνο προς όλους τους χρήστες FPV, με ασφάλεια και Κρίση σωστή, προετοιμασία Άριστη, προσοχή και δεύτερα βλέμματα καλό θα ήταν να βρίσκονται πάντα δίπλα μας...

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 11:00:16 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #128 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 10:41:58 »

Καλημέρα Αποστόλη και συγχαρητήρια για τις πολύ ωραίες πλατφόρμες που δημιουργείς Thumbs up 
    Τι τελικό βάρος θα σηκώσει η 26άρα βενζίνα με όλα όλα τα συμπράγκαλα πάνω;
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #129 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 10:56:02 »

Καλημέρα φίλε μου και σε Ευχαριστώ.

Δέν μπορώ να ξέρω απο τώρα πόσο θα είναι το Ωφέλιμο Βάρος που θα μπορεί να πάρει. Θα πετάξει πρώτη φορά με το φτερό της Όρκας, χωρίς όμως τη Δίεδρο, για να έχει καλύτερο penetration γενικά και ελαφρώς πιό γρήγορη πλεύση. Στο τελικό φτερό του όμως δέν έχω κατασταλλάξει ακόμη, απλά φτιάχνω την άτρακτο και σε λίγο ξεκινάμε και το ουραίο και θα συνεχίσουμε απο εκεί με δοκιμές κλπ... Απλά έχω το φτερό οπότε θα μπεί πρώτο...  Wink
     Το κουτί της ατράκτου έχει εσωτερικά χώρο 15 (ύψος) χ 10 (πλάτος) εκ. και ελπίζω να παίρνει τις μικρότερες βενζίνες απο ότι βλέπω και εδώ... http://www.mvvs.cz/mvvs%2026_e.html  Το θέμα της εξάτμισης είναι κάτι που με απασχολεί αλλά θα το δούμε στην πορεία...
    Επίσης θα έχει ακόμη δύο κοινοτομίες... Πιλοτήριο εξ'ολοκλήρου απο γυαλί εμπρός για να μπαίνει πιά μέσα η κάμερα σάν να κάθεσαι δλδ κανονικά, και κάτι άλλο που δέν το μαρτυράω και θα το έχει μέσα του το φτερό... 
    Άν κρίνω απο την Όρκα, σίγουρα δέν θα έχει προβλήματα με 5 Κιλά τελικού βάρους, και άν αποδειχθεί φυσικά μετά απο δοκιμές αξιότιμη Πλατφόρμα για να ασχοληθούμε μαζί της, θα φτιάξουμε μεγαλύτερο φτερό για να αυξήσουμε επιφάνεια και ανυψωτικές ικανότητες...
    Καταγράφηκε

jamesmagos
    Aeromodeller Hero Member

UcanDrone.com

« Απάντηση #130 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 13:12:18 »

Φουριόζο σε βλέπω πάλι Απόστολε!!! Για το pred, εαν θές ενα tip: To ανανεωμένο RQ-4Β εχει αποκτήσει μια μικρή διεδρο σε σχέση με το προκατοχό του και ενοιαια αεροτομή, την LRN-1015

Εαν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη χρησιμοποιηται λόγο της ανυψωτικής ικανότητας βάρους, αλλα να σημειωθεί οτι το εχει και νέο συστημα προωθησης σαφως πιο δυνατό. Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά παλουκάκι σαν μοντέλο γιατυτό και εγώ το έριξα στο μικρό του αδερφάκι RQ-11 που σχεδιαστικε εξ αρχής σε μικρή κλίμακα. Τέλος τα UAV αυτού του τύπου εχουν πετύχει τις μεγαλύτερες διαρκειες πτήσης βλεπε Scale RQ-xx και το MAJA.

Στο Google 3d warehouse & αντιστοιχα το Google Sketshup (δωρεαν σχεδιαστικό 3D) θα βρείς πολλά μοντελα predator που απλά "σπαζοντας" τα, εχεις μια εκτυπώσιμη βάση να ξεκινήσεις...

καλές κοπές & επιτυχίες!!
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #131 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 13:17:08 »

Μμμμμμ... Thanks Δημήτρη! Δέν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα λειτουργούσε το ίδιο η αεροτομή Υπό Κλίμακα, σε άλλα βάρη και ταχύτητες και τα λοιπά...

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 13:28:34 από DeltaMan » Καταγράφηκε

wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #132 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 14:36:01 »

γενικά το FPV θέλει πολλή προσοχή
    . Η πλατφόρμες με θερμικούς κινητήρες αποφεύγονται για λόγους ασφαλειας.
    Τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούμε είναι αξιόπιστα αλλα δεν είναι τελείως αλάθητα.
     οποτε μια πλατφόρμα με 25cc στο κεφάλι κάποιου δεν είναι και ότι καλύτερο
    τώρα εάν κάποια μαγαζιά βγάζουν μοντέλα για να πουλήσουν επειδή μοιάζουν στα μεγαλύτερα αδέλφια τους τότε για μένα είναι επικίνδυνα τα πράγματα
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #133 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 19:48:53 »

Καλησπέρα σας.

Φυσικά και θέλει πολύ προσοχή το FPV, ασυζητητί._
     Με τα τελευταία ηλεκτρονικά βέβαια, ευτυχώς μερικές φορές ο ανθρώπινος παράγοντας μπαίνει λιγότερο στην εξίσωση, υπο την έννοια ότι άν τα χάσεις απο θέμα Κρίσης στον αέρα επειδή είναι διαφορετικά να "είσαι μέσα", ή τύχει κάποια παρεμβολή κλπ, με ένα κουμπί ή και αυτόματα αναλαμβάνει ο αυτόματος και στο επιστρέφει στο Home, ή τέλος πάντων ισορροπεί τα πράγματα... Απο εκεί και έπειτα θέλει να σκέφτεσαι πρίν πετάξεις πάνω απο πολύ κόσμο, καλύτερα στα χωράφια, στην ύπαιθρο. Σε κάποιες περιπτώσεις που δέν υπάρχει Επαρκής Έλεγχος, μπορεί ακόμη και ο ίδιος ο άνθρωπος να πέσει στο κεφάλι σου... http://www.youtube.com/watch?v=oaMTSOI1Zk4&feature=related
     Όσον αφορά τώρα τη ζημιά σε περίπτωση πτώσης, είναι πιστεύω θέμα Μεγέθους και Ταχύτητας, ή αλλιώς Ορμής & Αδράνειας. Δέν θα κάνει καμιά διαφορά άν έχεις Ηλεκτρικό μοτέρ Γίγας με "τούβλα" τις Lipo πάνω, ή άν έχεις μικρό καυσιμοκινητήρα... Η επιλογή για καύσιμο απλά σου αφήνει μιά καλύτερη οικονομία νομίζω, ειδικά όταν μεγαλώνει το μέγεθος, και όταν τελειώνει ή αδειάζει το καύσιμο, η πλατφόρμα σου είναι... Πιό Ελαφριά εν αντιθέση με τις LiPo που δέν αλλάζουν βάρος καθ'όλη τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό φυσικά, Δέν είναι πάντα καλό. Θέλεις π.χ. Βάρος για να γυρίσεις Home όταν φυσάει κόντρα αέρας... Σε κάθε περίπτωση κάνεις μιά μικρή έρευνα του τί θέλω να πετύχω και επιλέγεις. Άν σε ενδιαφέρει η διάρκεια και η απόσταση, και απο εμβέλεια σκίζεις, έ, τότε... μάλλον καύσιμο...
     Το Predator βγαίνει απο διάφορες βιοτεχνίες σε μοντέλο, ναί, αλλά νομίζω ηλεκτρικό ως επι το πλείστον. Σε καμία περίπτωση δέν είμαι Scale μοντελιστής ούτε θα κοιτάξω να βγάλω ένα αντίγραφο. Η ιδέα της Πλατφόρμας όμως με τον κινητήρα πίσω και το φτερό στη μέση για να ζυγίζει, φυσικά και μου τράβηξε την προσοχή σάν Αεροπλανάς που είμαι και είπα να το δοκιμάσω...   
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 20:04:33 από DeltaMan » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #134 στις: Σάββατο, 23 Ιουλ 2011, 19:58:02 »

Ήθελα επίσης να δώσω ένα Link για να δούμε περίπου Τί τιμές χρεώνουν κάποιοι "άλλοι" του εξωτερικού, έτσι για να έχουμε μιά ιδέα...
    Βέβαια, πρόκειται για παιδιά που το έχουν ψάξει το θέμα, με χρόνια εμπειρίας, αλλά σάν στήσιμο μοντέλου, δέν παύει να είναι κάτι εφάμιλλο με τις δικές μας πτέρυγες, ίσως και υποδεέστερο μερικές φορές...
    Απλά δείτε τις τιμές, και φυσικά του τί προσφέρει για την τιμή αυτή, άν κάνετε κλίκ και μπείτε στην περιγραφή του μοντέλου...
    http://www.team-blacksheep.com/shop/category:10

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 ... 17     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: FPV plane (platform)
    Μεταπήδηση σε: