Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.877 μηνύματα σε 12.391 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 11:45:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 11:45:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:21]

από Markhelis
    [Χθες στις 22:56]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309877
    Σύνολο θεμάτων: 12391
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 66
    Συνολικά: 68
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τ/Κ JR. 11XΖero ή μήπως DSX12 ? (Εdit: Μάλλον Spectrum DX8 τελικά!)  (Αναγνώστηκε 11680 φορές)
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 2 Σεπ 2010, 21:30:27 »

νομίζω ότι η τηλεκατεύθυνση είναι ένα εργαλείο διαφορετικό για τον κάθε "μοντελιστη και τις energies του.

κάποιος που πετάει μικρά ηλεκτρικά μένει με μια 7 κανάκι το πολύ "ενιακαναλιη αν φανταστεί κάνει ότι υπάρχουν μοντέλα edf που είναι "σεταρισμενα" από το πακέτο και μαζί με τα retracts των servo θέλουν 9 κανάλια.

αν κάποιος πετάει μεγάλα μοντέλα με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγαλύτερη ασφάλεια και σαφώς κάτι ποιο αξιόπιστο συνεπώς κάτι με περισσότερα κανάλια τότε τα δίνει και παίρνει μια καλή τηλεκατεύθυνση

καποιοι μοντελιστές κοιτάνε να κάνουν το hobby σχεδόν τσάμπα.  γιατί το λέω........ αυτό δεν γίνετε να φτιάχνεις αεροπλάνο τον 1500 euro που και καλά τότε έχεις να τα σκάσεις αλλα η τηλεκατεύθυνση που έχεις είναι μια εξακάναλη ανώνυμη και επειδή θεωρείς ότι δουλεύει σωστά να μην δίνεις χρήματα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη γιατί θεωρείς ότι σου είναι άχρηστη..

με λίγα λόγια το είδος τηλεκατεύθυνσης καθαρά και ξάστερα ανήκει στην κατηγορια του τι μοντέλα πετάς  και ποσο επαρκή για τις δραστηριότητες σου.

ηλία το ίδιο ισχύ και για τα μοντέλα που πετάς αν σου πέσει κάτω ένα ακριβό αεροπλάνο από μια γέλια τηλεκατεύθυνση τι κανεις?

παντα φιλικα δημητρης

Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 2 Σεπ 2010, 22:56:48 »

Δημητρη σωστα αυτα που γραφεις

αλλα

εγω δεν ειπα να μην παρει μια καλη τ/κ σε καμια περπτωση.
    Το παραδειγμα μου ηταν σε μοντελα της Futaba και μαλιστα στις ''ψηλες'' κατηγοριες  με ενα ''σκαλι'' διαφορα.
    Αν πιστευει οτι τα 10 καναλια δεν θα του φτασουν στο μελλον τοτε καλο ειναι να τα δωσει τα 400€ για τα 2 καναλια επιπλεον

Οσο για την αξιοπιστια αν υπαρχει διαφορα π.χ. μεταξυ της Futaba 10chg και της futaba 12fgh τοτε συμφωνω  στην αγορα ακριβοτερης τ/κ και ας ειναι και με 10 καναλια

Υ.Γ. τα παραδειγματα ειναι τυχαια

φιλικα Ηλιας
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 2 Σεπ 2010, 23:11:42 »

θα βαλω και μια ακομη παραμετρο

π.χ. η Futaba 10chg εχει γυρω στα 500€ και η futaba 12fgh γυρω στα 900€ (ενδεικτικες τιμες)

πες οτι κατι παθαινει η τ/κ ποσα λεφτα θα κλαις

Ξαναλεω οτι δεν ειμαι αρνητικος στην αγορα ακριβης τηλεκατευθυνσης απλα τοσο ''ψηλα'' ισως να μην ειναι απαραιτητο Undecided Undecided Undecided Undecided

Υ.Γ. βεβαια οπoιος εχει το πεπονι και το μαιχαιρι αυτος αποφασιζει πως θα το κοψει Wink Wink Wink Wink

Δν νομιζω να ειναι λογικη παραμετρος αυτη....!
    Καταγράφηκε
    Lemmy
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #33 στις: Κυριακή, 5 Σεπ 2010, 20:18:16 »

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Ρέπω αρκετά προς DX8 κυρίως λόγω της ύπαρξης τηλεμετρίας και μάλιστα η δυνατότητα αυτή συμπεριλαμβάνεται στο αρχικό πακέτο. Απ 'ότι παρατηρώ futaba και JR δεν έχουν δώσει "απάντηση" ακόμη στο θέμα τηλεμετρία. Εκτός όμως της τηλεμετρίας παρατηρώ τα χαρακτηριστικά της DX8 και βλέπω ότι δεν υστερεί κάπου ακόμη και από τα κορυφαία μοντέλα Futaba και JR. ΔΕΝ έχει βέβαια για ανεμοπλάνα καθόλου προγράμματα αλλά μάλλον  δεν θα τα χρειαστώ καθώς μου αρέσει να ακούω τους μικρούς κινητήρες να στροφάρουν αλλά και να μύριζω και το καμμένο καύσιμο! 

Αυτό που δεν μπορώ να κρίνω όμως είναι πως είναι το software της DX8 σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Θα παραθέσω εδώ τα manuals από τα τρία μοντέλα που είναι τα "ανάλογα" αυτή την εποχή και αν κάποιος συνοφορουμίστας έχει την υπομονή ας ρίξει μια ματιά και ας ενημερώσει πως βλέπει το software της Spektrum σε σχέση με τια άλλες δύο αλλά και γενικότερα από την εμπειρία του πως το κρίνει.

Aναφέρομαι στις DX8 της spectrum (τιμή για προπαραγγελία είναι στις 300 λίρες, η κανονική λογικά θα είναι στις 400+- λίρες), JR DSX9 (τιμή περίπου 420 λίρες) και Futaba 10CG(το πλήρες πακέτο με 4 servo στις 600 λίρες). Δυστυχώς στα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν έχω βρει τα μοντέλα αυτά για να έχω εικόνα από ελληνικές τιμές.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά της Spektrum ΕΔΩ και το manual ΕΔΩ.

Για JR manual αλλά και review που στο δεύτερο μέρος εστιάζει στις ρυθμίσεις EΔΩ.

Για Futaba 10CG ΕΔΩ.

Ιf you want to play you must pay, λένε οι Άγγλοι και γενικώς προσπαθώ να αγοράζω όσο το δυνατόν πιο "μακρόβια" ηλεκτρονικά. Δλδ συσκευές που θα με συντροφεύουν για καιρό. Ψάχνοντας όμως παρατηρώ ότι στις Τ/Κ δεν είναι πάντα συνολικά καλύτερο το ακριβότερο. Και ειδικά παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά της DX8 όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου βλέπω ότι χωρίς να σου αδειάζει το πορτοφόλι σου δίνει πληθώρα χαρακτηριστικών. Απλά ψάχνω αν υπάρχει κάπου μια "παγίδα" ή κάποιο "κουσούρι" που δεν μπορώ να δω.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια και πάλι. 

Καταγράφηκε
    BLADE
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 20 Νοε 2010, 13:50:17 »

είναι πολύ ωραία η 8 αν και δεν είμαι ειδήμονας και επίσης καινούριος στο hobby μετά την dx6i που έχω και εμενα για την dx8 με βλέπω ελπίζω μονο ότι το roll της 8 δεν είναι πλαστικό όπως στην 6 γιατί όταν σπάσει είναι πρόβλημα!! και άντε να βρείς ανταλλακτικό...
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 20 Νοε 2010, 17:25:51 »

είναι πολύ ωραία η 8 αν και δεν είμαι ειδήμονας και επίσης καινούριος στο hobby μετά την dx6i που έχω και εμενα για την dx8 με βλέπω ελπίζω μονο ότι το roll της 8 δεν είναι πλαστικό όπως στην 6 γιατί όταν σπάσει είναι πρόβλημα!! και άντε να βρείς ανταλλακτικό...

Ειναι αρκετά καλη και για τα χρηματα της ακομα καλύτερη....!
    Οσο για το Roller αν το προσεχεις δεν παθαινει τπτ...!

Επίσης λογικα θα μπορέσεις να βρεις ανταλλακτικό απο την HorizonHobby αν γινει καποια στραβη...!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τ/Κ JR. 11XΖero ή μήπως DSX12 ? (Εdit: Μάλλον Spectrum DX8 τελικά!)
    Μεταπήδηση σε: