Ναι αλα οταν αγορασα το pitch meter πριν απο λιγο

ανακαλιψα γιατι ετρεμε οποτε ...
Πιγα χωρις Voltwatcher για 2 ντεποζιτα στρωσιμο στο δευτερο ειχα αγιο καθως εμηνε απο μπαταρια εντελος ουτε throtle cut τιποτα αν ειχα δεν θα ειχα χεστη επανω μου /
την επομενη φορα παω στο 1 + 1/2 ντεποζιτο "μαμα futaba 1100 mpataria" το εσβισα και ολλα καλα αλα 2 ωρες ταξιδη για 25 λεπτα παιχνιδη ? ειχε φορτιστη ενα παιδι και ...

Οσο για τα εργαλεια 2 allen χαλασα για ξεβιδοσω κηνιτιρα "ειχε αρκετη locktite " με το σιμαντικοτερο το βραδι ειναι κλειστο το χρωματοπολειο ...
Τα epoxy ειπα αν το σικωσεις 3 φορες διλαδη πετωντας μια φορατην ευδομαδα στο μηνα επανω .
Οσο για training KIT ...
Οσο για το εχει φιλος κτλ κτλ καθως δεν ειμαστε 15 χρονω και δουλεβουμε και εγω εχω ακαταστατο ωραριο δυσκολα να βρεθει κοινος χρονος θα εχω ή το Σαββατοο ή την Κυριακη ελευθερη οπου και αυτος θα θελει να πεταξει

Οσο για το μπουζι εκανα και καλλιτερο

ξεχασα το module της futaba
Γιατι υπαρχει καποιος που να πιστευη οτι δεν χριαζονται τα παραπανω ?
Θα δεις ότι σιγά σιγά η εμπειρία αλλά και η γνώση του αντικειμένου σε μεγαλύτερο βαθμό μιας και ασχολείσα πολύ λίγο, θα σε κάνει να γνωρίζεις πράγματα χωρίς την χρήση των εργαλείων και υλικών που ανέφερες.
p.x
1. Module tou πομπού μου δεν το έχω βγάλει ποτέ στα 25 χρόνια που ασχολούμαι...

Με μία εξαίρεση τον πομπό του πατέρα μου (κάποιοι καταλαβαίνουν ποιον εννοω) που κάτω από το module ήταν τα reverse switch!
2. Pitch meter => To ότι τρέμει ΔΕν έχει να κάνει με το συνολικό βήμα αλλά με λάθος τράκινκ. Συνεπώς με το να σημάδευες τον ένα ρότορα, με 2 προσπάθειες έβρισκες τον "βλαμένο" και τον ανέβαζες/κατέβαζες ανάλογα
3. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μείνεις από μπαταρία με 2 τεπόζιτα..άρα κάτι τρέχει => και με τα 600μα μπαταρία πάλι το ίδιο.Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τα σέρβο/τύπος&μάρκα κλπ...Εάν γνώριζες από πριν τις καταναλώσεις των επιμέρους ηλεκτρονικών (σέρβο,δέκτη γυροσκ..κλπ) τότε θα μπορούσες να ξέρεις πόση ώρα θα είχες διαθεσιμη για δοκιμές/πτήσεις κλπ..
4. Γιατί να ξεβιδώσεις τον κινητήρα??? Παρά ταυτα με ένα καλό εργαλείο (ποιοτικο) και με σωστό τρόπο τοποθέτησης το μοτερ ξεβιδώνει ευκολα με απαραίτητη προυπόθεση να μην έχεις βάλει εσύ δικό σου (λάθος τύπο) locktite..
5. Training kit => Απαραίτητο για τα πρώτα στάδια..τόσο για την ασφάλεια αλλά και για την τσέπη σου.
Τα παραπάνω...ΔΕΝ είναι μάθημα λύσεων και εντυπώσεων απλά μία απλή αναφορά σε λύσεις που δεν χρειάζεσαι τα πάντα...Αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν από την στιγμή που δεν είναι κάποιος έμπειρος δίπλα σου..
Όσο για τα εργαλεία τα υπόλοιπα.....
1 Ζυγαρια για Blades =>
ΑΧΡΗΣΤΗ2 Pitchομετρο 20-40 € =>
Καλό εάν ρυθμίζεις εσύ το ελικόπτερό σου στις πρώτες πτήσεις. Χρειάζεται3 σαν το παραπανω αλλα για τα padles 10-30 € =>
ΑΧΡΗΣΤΟ4 Φορτιστή της προκοπής 12-220 V (ειναι κριμα να χασεις το μοντελο απο μπαταρια οπως και μετα απο 1-2 ντεποζιτα να γυρισεις σπιτη ενω κανεις ταξιδη για να πεταξεις )100-δεν εχει εως Tongue =>
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μόνο εάν έχεις σωστές μπαταρίες!!Μία μπαταρία 600αρα ότι φορτιστή και να εχεις...
5 Training Kit η απλα μπαλακια 25-50 € =>
με 50 ευρώ φέρνεις και αλβανό να στο κρατάει από κάτω.. (δεν είμαι ρατσιστής απλά για μέτρο σύγκρισης το λέω..)6 Field box + panel + αντλια + μπουζοπιπα για το panel + μιζα + extention για μιζα + 12V 7-9Ah PB μπαταρια.110-200 μετα δεν εχει νόημα =>
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ7 Epoxy Blades αν δεν το σπασεττε στης πρωτες 3 πτησεις Smiley 45-70 € =>
ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ8 Καλωδιακια για το φορτιστη για της μπαταριες σας 10 €
9 Ενα set καλα κατσαβιδια ΗΕΧ για να μην βαρεθειτε να χαλάτε τα φτηνά ίσως να έπρεπε να το βάλω πρώτο worry 40-60 € =>
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ αλλα πολυ ακριβα ακουγονται!!ΧΡΥΣΑ ειναι??)
10 Locktite 5-15 € =>
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μόνο εάν είναι το σωστό! Αλλιώς ΑΧΡΗΣΤΟ11 Voltwatcher 10-15 € =>
ΟΛΑ είναι ανακριβή. (Τα πουλάω και εγώ βέβαια και εχω σε όλα μου τα μοντέλα...Απλά μία καλή δευτερέυον ένδειξη)Ολα αυτα ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ οποτε πρεπει ο καθε νεος να τα εχει υπολογιιση ωστε να μην βρεθει εκτος προιπολογισμου Smiley => ΔΙΑΦΩΝΩ!!

Δευτερεύοντα Χρήσιμα αλα οχι άμεσα απαρετιτα
1 Ηλεκτρικο κατσαβιδι γιατι πολυ βιδα παιδι μου Tongue =>
Ε...έχω 2-3 αλλά σπάνια τα χρησιμοποιώ στο ελικότερο μου...ΔΕΝ μπορείς να κρίνεις στο βίδωμα πότε έχεις κάνει ζημιά και πότε όχι.. ΜΟΝΟ για ξεβίδωμα καλό!2 ενα ακομα σετ κρυυσταλους αν πριν αγορασετε κατευθινση δεν ρωτισατε τι συχνοτιτες πεζουν οι μονιμη κατοικι στο χωρο που πετατε αυτο παει στην επανω λιστα Smiley =>
ΙΣΩΣ.Αυτός που σου πουλάει τα ηλεκτρονικά σε ρωτάει που πετάς και κοιτάει για ανάλογο νούμερο..3 Μεγαλιτερη μπαταρια δεκτη και πομπου =>
ΝΑΙ4 καλωδιο FMS και ... σπαστε αφοβα Tongue μαλλον παει επανω =>
ΝΑΙ εάν έχεις χρόνο για τα σιμ...5 μικρο αλφαδι που κρεμετε =>
ΑΧΡΗΣΤΟΠολλά αλλά βαραίνει το πράγμα και

είναι αργά!...
Μάνος